Keuzehulp

Aanbieding

Berberine

Wat is Berberine?

Berberine is een organische verbinding die in veel planten voorkomt. Berberine is een kruid dat veel belangrijke rollen speelt in ons lichaam. Het wordt veel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het helpt het lichaam het normale cholesterolgehalte te reguleren en een gezonde lever te behouden.

Filter

4 artikelen gevonden

4 artikelen gevonden

Berberine vervult meerdere functies in ons lichaam. Het kruid wordt veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Gezondheidsredenen hiervoor zijn met name;

  • Goed voor hart en bloedvaten
  • Goed voor de cholesterolspiegel
  • Goed voor de lever

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

 

Lees meer Lees minder

Wat doet Berberine met je lichaam?

Berberine is een stof die voorkomt in de plant berberis. De wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van berberine zijn recent sterk toegenomen. Hierdoor kunnen we een aantal voordelen aan berberine toeschrijven.

Zo draagt het bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte. Daarnaast ondersteunt het ons immuunsysteem, draagt het bij aan het herstellend vermogen van de huid en is het goed voor de urinewegen en lever.

Lees meer Lees minder

Welke voeding bevat veel Berberine?


Beberine komt nauwelijks voor in Westerse voeding. Echter zit de werkzame stof van de Berberis in de wortelen. Daarom is het van belang dat het supplement wat je slikt op basis van de wortelen is.

Berberine kopen?

U kunt Berberine kopen op vitamines.com. We hebben een breed assortiment Berberine om uit te kiezen. Staat het door jou gekozen product er niet tussen, laat het ons weten zodat we het kunnen toevoegen! We hebben verschillende Berberine supplementen in ons assortiment. Enkele hiervan zijn Vitakruid, Orthovitaal en Vitals. Zorg ervoor dat u ons vertelt wat u nodig heeft wanneer u contact met ons opneemt.

Lees meer Lees minder

Wat zijn mogelijke symptomen van een Berberine tekort?

Berberine wordt gebruikt als preventie supplement voor verschillende symptomen. Over mogelijke symptomen van een tekort is weinig bekend.

Berberine Kruidvat?

Momenteel hebben we geen Berberine van Kruidvat in ons assortiment. Dit komt omdat het ons doel is om een ​​uitgebreid assortiment supplementen aan te bieden die al onze gebruikers voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Momenteel verkopen de Kruidvat-winkels geen Berberine. Deze koop je eenvoudig online bij ons!

Lees meer Lees minder

Wanneer moet ik Berberine slikken?

Er kunnen maag en darmklachten ontstaan op het moment dat je berberine na de maaltijd inneemt. Daarom wordt geadviseerd dit voor de maaltijd te doen. Berberine kan in de meeste gevallen goed gecombineerd worden met reguliere medicatie.

Lees meer Lees minder

Wanneer werkt Berberine?

Belangrijk is om te weten dat Berberine een voedingsmiddel is en geen medicijn. Hierdoor duurt het langer voordat je effecten kan merken. De meeste mensen ervaren effecten naar een aantal weken. Mocht je twijfels hebben, neem contact op met je behandelaar.

Berberine ervaringen?

Mensen gebruiken al jaren Berberine-supplementen en zijn overwegend positief over de resultaten. Dit supplement is zeer effectief voor de behandeling van verschillende problemen. Het lezen van recensies van consumenten kan nuttig zijn bij het nemen van aankoopbeslissingen. Elke Berberine productpagina bevat informatie over beoordelingen.

Lees meer Lees minder

Wat zijn bijwerkingen van berberine?

Er zijn geen significante schadelijke bijwerkingen of negatieve persoonlijke effecten verbonden aan het gebruik van berberine. Er zijn echter enkele zeldzame spijsverteringsklachten die kunnen optreden bij hogere doseringen.

Aangezien Berberine de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moeten mensen met diabetes of bloedsuikerstoornissen voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Bovendien moeten mensen die vaak een lage bloedsuikerspiegel hebben extra opletten, aangezien Berberine deze kan beïnvloeden. Het wordt altijd aangeraden om in het begin kleine doses in te nemen – op deze manier kunnen mogelijke bijwerkingen tot een minimum worden beperkt.

 

Wat doet Berberine met je lichaam?

Er is de laatste tijd een sterke toename van het aantal onderzoeken naar de effecten van berberine. Dit komt deels door de toenemende voordelen die berberine biedt. Het komt van de berberisplant en bevat veel gezonde vitamines en mineralen. Vitamine D speelt een essentiële rol bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte. Het helpt ook het immuunsysteem te behouden, ondersteunt de regeneratie van de huid en helpt bij de gezondheid van de urinewegen en de lever.

Lees meer Lees minder

Welk Berberine-supplement is het beste?

De beste Berberine is een berberine die goed opneembaar is. Daarom adviseren wij Berberine van Vitals. Dit in combinatie met een probiotica. Omdat de staat van de darmen de opneembaarheid van dit supplement beïnvloed. Naast Vitals raden wij ook Vitakruid aan als Berberine supplement. Ook dit supplement heeft een hoge concentratie aan actieve stoffen.

Berberine werking?

Berberine is effectief in het activeren van de AMPK-proteïnekinase, die helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het vetmetabolisme. Het verhoogt ook de opname en oxidatie van vetzuren in cellen, wat helpt bij een normaal vetmetabolisme.

De aanbevolen gemiddelde dagelijkse dosis Berberine ligt tussen 1000 en 1500 mg, verdeeld over twee of drie kleinere doses. Dit is gebaseerd op onderzoek dat berberine-effecten analyseert.

 

  • Draagt bij aan de normale werking van de leverfunctie*
  • Draagt bij aan een normale bloedsuikerregulatie*
  • Draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte*
  • Draagt bij aan de normale werking van het hart*

De ESFA onderzoekt deze claims met behulp van plantaardige ingrediënten voor de gezondheid.

Lees meer Lees minder

Wanneer Berberine innemen?

Berberine moet je tijdens de maaltijd innemen. Dit komt omdat berberine bij veel mensen maag- en darmproblemen kan veroorzaken als je dit na een maaltijd of op lege maag inneemt. Je kan over het algemeen Berberine goed combineren met andere medicatie. Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts.

Het is belangrijk om Berberine met een glas water in te nemen, omdat het via de darmen in het lichaam wordt opgenomen. Dit komt omdat de darmen belangrijk zijn bij de opname van Berberine. Het toevoegen van probiotica aan een berberinesupplement kan helpen bij spijsverteringsproblemen als u denkt dat uw darmen niet goed werken.

Wat zijn mogelijke symptomen van een Berberine tekort?

Berberine wordt gebruikt als preventieve maatregel voor een aantal symptomen. Er zijn symptomen bekend van een tekort aan berberine.

Wanneer werkt Berberine?

Het is belangrijk om te weten dat Berberine een voedingsmiddel is en geen medicijn. Dit betekent dat de effecten ervan langer op zich laten wachten voordat merkbare veranderingen in het lichaam optreden. Na een paar weken merken de meeste mensen effecten in hun leven. Als je vragen hebt, neem dan contact op met je arts.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk