Keuzehulp

Berberine

Berberine is een verbinding (isoquinoline alkaloïde) die in sommige planten voorkomt. Berberine wordt ook eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en tegenwoordig is er een groeiend aantal mensen die berberine kopen om verschillende positieve ervaringen, waaronder het onder controle houden van een onregelmatige hartslag en het verlagen van het vetgehalte, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Dit supplement is verkrijgbaar als berberine capsules en berberine poeder.

Berberine kopen

Filter

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is berberine?

Berberine is een alkaloïde die voorkomt in de schors, bladeren, twijgen, wortelstokken, wortels en/of stengels van verschillende planten, zoals de berber, de Oregon druif en boomkurkuma. Van oudsher wordt berberine gebruikt als antimicrobieel, antiprotozoaal en anti-diarreemiddel in de Ayurvedische geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde. Het meeste onderzoek bij mensen heeft de effecten van berberine onderzocht op markers van glykemische controle, bloedlipiden, markers van de leverfunctie en antropometrische parameters bij mensen met stofwisselingsstoornissen.

Berberine werking: wat doet het?

Het belangrijkste mechanisme waardoor berberine zijn werking uitoefent, lijkt de stimulatie te zijn van het enzym adenosinemonofosfaat-geactiveerd proteïnekinase (AMPK), een meesterregulator van de cellulaire energiehomeostase die betrokken is bij een groot aantal biologische processen, waaronder de regulering van het glucose, vet en eiwit-metabolisme.

Bewijs uit klinisch onderzoek bij mensen met diabetes type 2 suggereert dat de berberine werking het bloedsuiker in vergelijkbare mate kan verlagen als sommige anti-diabetica. Bij mensen met stofwisselingsstoornissen suggereert beperkt onderzoek dat berberine de bloedlipiden en leverenzymen kan verbeteren, en het lichaamsgewicht en de vetmassa kan verminderen.

Goed bezig met Berberine.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Berberine kopen

Kun je met berberine afvallen?

Het lijkt erop dat je met berberine afvallen kunt, omdat berberine helpt je gewicht te verminderen door de hormonen die de vetcellen reguleren te controleren. Zodra berberine oraal wordt ingenomen, wordt het opgenomen in de dunne darm en komt het in de bloedbaan terecht. Vervolgens reist het door het bloed naar verschillende cellen in het lichaam. Eenmaal in de cellen blijkt berberine zich te richten op meerdere routes.

Eén studie toonde aan dat berberine genen remt die betrokken zijn bij vetvorming, waardoor de productie van vetten wordt verminderd. Een andere studie toonde aan dat berberine een AMPK-agonist is. Een agonist helpt een biologische respons te produceren. AMP-activated protein kinase (AMPK) is een essentieel enzym omdat het de glucosemetabolisme verbetert, de energieproductie verhoogt en de energieopslag vermindert.

De effecten van berberine kunnen leiden tot verminderde vet- en suikeropslag door een verhoogd metabolisme van lipiden en suiker. Dit alles kan resulteren in een vermindering van het gewicht van personen met overgewicht of obesitas en personen met stofwisselingsstoornissen. Zoals één studie aangeeft, kunnen de ontstekingsremmende en gewichtsverliezende effecten van berberine indirect de klinische symptomen van personen met stofwisselingsstoornissen verbeteren.

Hoeveel berberine per dag?

Er is momenteel geen aanbevolen dosering voor berberine supplementen. De meeste berberine supplementen bevatten 500 mg per berberine capsule, en etiketten van supplementen bevelen vaak aan om berberine 3 keer per dag voor de maaltijd in te nemen, wat neerkomt neer op een totale inname van 1.500 mg per dag. Je kunt berberine kopen in zowel poeders als capsules.