Keuzehulp

Biotine

Een heldere huid en gezonder haar zijn de meest gehoorde voordelen van biotine (ook bekend als vitamine B7). Biotine is een vitamine B complex die je lichaam voedsel helpt af te breken tot waardevolle energie. Hoewel je een gezond biotine niveau kunt handhaven door vlees, eieren, vis, zaden, noten en sommige groenten te eten, zijn er ook veel consumenten in België en Nederland die biotine kopen om zo hun behoefte aan te vullen. Op Vitamines.com koop je voordelig en snel biotine pillen voor een scherpe prijs.

Biotine kopen

Filter

11 artikelen in Biotine

11 artikelen in Biotine

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Haar huid nagel

Om er mooi en verzorgd uit te blijven zien, is het belangrijk om je lichaam ook van binnenuit goed te verzorgen. New Care Haar Huid Nagel is een goede aanvulling op het dagelijkse verzorgingsprogramma van je lichaam.

Deze formule bevat de antioxidanten vitamine C en E in combinatie met selenium, zink, koper en mangaan die bijdragen aan het behoud van gezonde weefsels. Daarnaast bevat New Care Haar Huid Nagel vitamine A, vitamine B2, biotine, jodium en zink die belangrijk zijn voor de huid. Ze zijn goed voor de inwendige huidverzorging en voeden de huid van binnenuit. Koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen.

Naast de huid kan met New Care Haar Huid Nagel ook het haar van binnenuit worden verzorgd. Voor het haar zijn aan deze formule biotine (vitamine B8) en de mineralen selenium en zink toegevoegd. Dit drietal is goed voor het haar en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast ondersteunen ze de conditie van het haar en houden het haar sterk en glanzend. Door de toevoeging van koper draagt deze formule ook nog eens bij aan de normale pigmentatie van het haar. Als laatste zijn selenium en zink toegevoegd, omdat ze beiden goed zijn voor de nagels.

Davitamon Huid Haar Nagels Tabletten

Davitamon Huid Haar Nagels Tabletten

Davitamon Huid Haar Nagels is een voedingssupplement dat specifiek is ontworpen om de gezondheid van de huid, haar en nagels te bevorderen. Dit complex bevat essentiële vitaminen en mineralen zoals zink, vitamine C en B8 (biotine) die belangrijk zijn voor de groei, herstel en bescherming van deze lichaamsdelen. Vitamine C is bijvoorbeeld essentieel voor de vorming van collageen, dat de huid verstevigt en voor de bescherming van cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zink speelt een belangrijke rol bij de celvernieuwing en haargroei, terwijl biotine helpt bij het onderhouden van sterke nagels en haar. Dit supplement biedt dus een complete combinatie van voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde huid, haar en nagels.

Een van de belangrijkste ingrediënten in het Huid Haar Nagels-complex is kiezelaarde. Dit bevat silicium, dat essentieel is voor de productie van collageen en andere belangrijke weefsels. Het kan ook helpen bij het versterken van botten en het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Davitamon Huid Haar Nagels is een gemakkelijke en effectieve manier om ervoor te zorgen dat het lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om de gezondheid van de huid, haar en nagels te ondersteunen. Het biedt een complete en gebalanceerde formule die geschikt is voor dagelijks gebruik. Door dit supplement regelmatig in te nemen, kunnen mensen genieten van gezondere en stralendere huid, haar en nagels.

Vitakruid Glycodin

Vitakruid Glycodin

Vitakruid Glycodin is een voedingssupplement dat zich richt op het behoud van normale bloedglucosegehalten. Dit supplement bevat een uitgebalanceerd kwartet van alfa-liponzuur, chroom picolinaat, biotine en magnesiumtauraat. Chroom is een sporenelement dat een belangrijke rol speelt bij het bloedsuikergehalte en de insulineafgifte. Alfa-liponzuur is een lichaamseigen vetzuur en antioxidant dat van nature voorkomt in de mitochondria van elke cel en belangrijk is voor de cellulaire energieproductie. Magnesiumtauraat is een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine, wat zorgt voor een optimale opname van magnesium. Biotine, oftewel vitamine B8, versterkt de werking van het supplement en draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Het gebruik van Glycodin kan bijdragen aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel en het verminderen van vermoeidheid en moeheid.

Een groot voordeel van Glycodin van Vitakruid is dat het supplement een uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten bevat die bijdragen aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel en een goede werking van het lichaam. Chroom is een belangrijk sporenelement dat een rol speelt bij het reguleren van het bloedsuikergehalte en de insulineafgifte, terwijl alfa-liponzuur een krachtige antioxidant is die de cellulaire energieproductie ondersteunt. Magnesiumtauraat zorgt voor een optimale opname van magnesium, terwijl biotine de werking van het supplement versterkt en bijdraagt aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Het gebruik van Glycodin kan helpen om vermoeidheid en moeheid te verminderen en de normale werking van het zenuwstelsel te ondersteunen.

Nu -9%
Orthica Hair skin nails

Orthica Hair skin nails

Orthica Hair, Skin & Nail Kare Tabletten is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om de gezondheid van het haar, de huid en de nagels te verbeteren. Het kan een nuttige aanvulling zijn op een gezonde en gevarieerde voeding, vooral in stressvolle situaties waarin deze aspecten van ons lichaam extra aandacht nodig hebben. De formule bevat een uitgebalanceerde mix van vitamine B8, vitamine B3, koper, zink en jodium. Deze ingrediënten hebben elk hun eigen voordelen voor de gezondheid van haar, huid en nagels. Zo ondersteunt vitamine B8 de gezondheid van de huid en het haar, terwijl zink en jodium de nagels voeden en versterken.

Een ander voordeel van Orthica Hair, Skin & Nail Kare Tabletten is dat het supplement wordt geleverd in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Dit betekent dat de verpakking bijdraagt aan een meer circulaire economie en dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Door te kiezen voor dit product, kun je dus niet alleen werken aan een gezondere uitstraling, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Het supplement is bovendien goed te combineren met andere Orthica-supplementen, zoals Orthica Fish EPA Original of Orthica Fish EPA Max, waardoor je nog meer voordelen kunt halen uit je voedingssupplementen.

Lucovitaal Biotine 10.000 mcg Forte

Lucovitaal Biotine 10.000 mcg Forte

Lucovitaal Biotine 10.000 mcg Forte Zuigtabletten is een voedingssupplement dat bijdraagt aan een gezond lichaam en een mooie uitstraling. Biotine is een belangrijke vitamine die voornamelijk voorkomt in eieren, lever, melk, noten en pinda’s. Mensen die weinig van deze voedingsmiddelen eten, hebben een grotere kans op een tekort aan vitamine B8. Door dagelijks één zuigtabletje te nemen, krijg je de benodigde hoeveelheid biotine binnen. De tabletjes hebben een lekkere kersensmaak en zijn makkelijk in te nemen.

De voordelen van Lucovitaal Biotine 10.000 mcg Forte Zuigtabletten zijn groot. Biotine draagt bij aan een normale (vet-)stofwisseling en is goed voor het zenuwstelsel, het geheugen en de leerprestaties. Daarnaast is biotine ook goed voor het behoud van sterk en glanzend haar en voor de inwendige huidverzorging. Door het gebruik van dit voedingssupplement voel je je niet alleen gezonder, maar zie je er ook stralender uit. Met slechts één zuigtabletje per dag krijg je alle voordelen van biotine binnen en zorg je goed voor jezelf.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans draagt dankzij de aanwezigheid van vitamine B6 bij aan de regulering van de hormonale activiteit. De formule bestaat uit een ochtend tablet (wit) en een avond tablet (bruin). Naast vitamine B6 is een combinatie van plantextracten, vitaminen en mineralen toegevoegd.

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. Adaptogenen zijn stoffen die het aanpassingsvermogen van je lichaam én geest ondersteunen en je lichaam helpen omgaan met wisselende omstandigheden. Zo zijn adaptogenen opbeurend bij ups en downs, ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid, helpen je om alert te blijven, zijn rustgevend en helpen ontspannen in stress-situaties.

Salie ondersteunt een normale en regelmatige menstruatie. Het helpt als je prikkelbaar bent vóór de menstruatie, bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en bij ongemakken rondom de menstruatie. Salie helpt tevens bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Een goede doorbloeding is gunstig voor de vitaliteit, het geheugen en de concentratie.

Saffraan wordt van oudsher toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. Zo ondersteunt saffraan net als salie een normale en regelmatige menstruatie en staat erom bekend dat het opbeurend is als je somber of neerslachtig bent.

Rode klaver is een goede bron van isoflavonen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die fyto-oestrogenen aanmaken. Door de aanwezigheid van deze fyto-oestrogenen, ondersteunt rode klaver bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Het mineraal magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Samen met vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpt magnesium bij vermoeidheid en draagt bij aan de fitheid.

Vitamine B3, B5, B12, biotine en foliumzuur helpen voor een goede geestelijke balans en zijn goed voor het geheugen en de concentratie. Vitamine B2, B3, B6, B12 en biotine zijn goed voor het zenuwstelsel.

Vitamine B5 draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B5 draagt ook bij aan een normale synthese (opbouw) en een normaal metabolisme (stofwisseling) van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters. Voorbeelden van belangrijke neurotransmitters zijn dopamine, adrenaline en serotonine.

Zink helpt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Het draagt ook bij aan een normale hormoonhuishouding. Koper en mangaan dragen bij aan de instandhouding van normale bindweefsels. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B Complex

B-vitaminen werken in het lichaam met elkaar samen, maar iedere B-vitamine heeft ook zijn eigen functies. Het is daarom belangrijk om een uitgebalanceerd B-complex te gebruiken. New Care B complex bevat zo’n uitgebalanceerde combinatie van alle B-vitaminen samen met de daaraan verwante stoffen choline, inositol en PABA.

Voor vitamine B2, B3 en B5 is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. Voor vitamine B6, B12 en foliumzuur is uitsluitend de biologisch actieve vorm verwerkt voor een goede benutting van deze ‘moeilijke’ vitaminen in het lichaam. New Care B complex is geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B-50 & C Tabletten is een voedingssupplement dat vitamine B-complex en vitamine C bevat. Het bevat van alle B-vitaminen minimaal 1 x de ADH en is daarom een perfecte aanvulling in drukke perioden. Daarnaast bevat het supplement kelp (1% jodium) en alfalfa. Het is gunstig voor een goede geestelijke balans en voor een normaal concentratievermogen. Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress. Vitamine C helpt bij futloosheid en verhoogt de ijzeropname in het lichaam. Jodium activeert de natuurlijke energie in het lichaam, is van belang voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de normale werking van het geheugen.

Dit supplement is niet alleen effectief, maar ook duurzaam. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en wordt het milieu minder belast. Door te kiezen voor Orthica Balanced B-50 & C Tabletten draag je bij aan zowel je eigen gezondheid als aan een duurzamere toekomst.

Orthica Vitamine B 100 SR

Orthica Vitamine B 100 SR

Orthica B12 1000 SR Tabletten is een voedingssupplement dat een krachtige dosering vitamine B12 bevat. Vitamine B12 is van belang voor verschillende processen in het lichaam. Zo draagt het bij aan het vrijmaken van energie uit de voeding, het normaal functioneren van het immuunsysteem en het celdelingsproces. Bovendien is vitamine B12 van belang voor de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt het de normale werking van het zenuwstelsel. Dit maakt Orthica B12 1000 SR Tabletten een goede aanvulling op de voeding, vooral voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten die vaak een verminderde hoeveelheid B12 in hun voeding hebben.

Een ander voordeel van Orthica B12 1000 SR Tabletten is dat het supplement gegarandeerd vrij is van dierlijke ingrediënten. Dit maakt het geschikt voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar een hoogwaardig B12-supplement. Bovendien is de verpakking van het supplement duurzaam. Orthica heeft gekozen voor flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Luovitaal Haar vitamines gummies

Luovitaal Haar vitamines gummies

Lucovitaal Haar Vitamines Gummies zijn een smakelijke en handige manier om bij te dragen aan gezonde haargroei. De gummies bevatten belangrijke vitamines, zoals zink en biotine, die een rol spelen bij het behoud van glanzend en sterk haar. Daarnaast zijn de gummies 100% vegetarisch en gezoet met enkel natuurlijke zoetstoffen, wat het een gezonde keuze maakt voor een breed publiek. Bovendien zijn de gummies suikervrij en geschikt voor diabetici.

Door het dagelijks innemen van Lucovitaal Haar Vitamines Gummies krijgt het lichaam de nodige vitamines binnen die bijdragen aan gezonde haargroei en -conditie. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die moeite hebben om voldoende vitamines uit hun dagelijkse voeding te halen. Bovendien zijn de gummies een smakelijk alternatief voor pillen en capsules die soms lastig door te slikken zijn. De natuurlijke geur- en smaakstoffen maken het bovendien een aangename en geurige ervaring om deze vitamines te nemen.

Lucovitaal Huid Haar en Nagels Tabletten

Lucovitaal Huid Haar en Nagels Tabletten

Lucovitaal Huid, Haar, Nagels tabletten zijn een effectieve manier om je huid, haar en nagels van binnenuit te voeden en te versterken. De tabletten bevatten een combinatie van vitaminen, waaronder vitamine B-complex, jodium, zink, calcium, en magnesium. Deze vitaminen dragen bij aan de opbouw en het behoud van een gezonde huid, gezond haar en sterke nagels. Vitamine A ondersteunt het behoud van een normale huid, terwijl vitamine B2 en E helpen bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Jodium is van belang voor een normale structuur van de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Zink is goed voor haar en nagels en ondersteunt tevens het herstellend vermogen van de huid.

Door dagelijks Lucovitaal Huid, Haar, Nagels tabletten in te nemen, krijg je alle essentiële vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn voor gezonde huid, haar en nagels. Naast het versterken van deze lichaamsdelen, heeft het ook nog andere voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij het voorkomen van haaruitval en broze nagels. Het kan ook bijdragen aan een gezondere huid, wat vooral voor mensen met een droge of geïrriteerde huid van belang kan zijn. Door je huid, haar en nagels van binnenuit te voeden met deze tabletten, kun je op een gemakkelijke manier bijdragen aan je algehele gezondheid en uiterlijk.

Wat is biotine?

Biotine is een essentieel micronutriënt voor alle zoogdieren en is lid van de groep vitamine B, die nodig zijn voor een gezond zenuwstelsel en helpen ook bij de stofwisseling van vetten, eiwitten en aminozuren. Biotine is daarnaast bekend als vitamine B7 en werd in het verleden ook wel vitamine H (van Vitamine Haar) genoemd, vanwege de voordelen voor gezond haar. Biotine is een in water oplosbare vitamine, wat betekent dat het lichaam het niet opslaat, dus om een voldoende hoeveelheid in het lichaam te behouden moet het deel uitmaken van je dagelijkse voeding.

Wat doet biotine?

Biotine is heel belangrijk bij verschillende van je lichaamsfuncties, vooral die welke te maken hebben met je stofwisseling. Deze vitamine verwerkt bijna elk soort voedsel dat je binnenkrijgt, inclusief de macronutriënten koolhydraten, eiwitten en vetten. Biotine heeft, samen met de andere B-Complex vitaminen, als belangrijkste functie je lichaam te helpen energie te verwerken, en kooldioxide door je lichaam te vervoeren. Je zweetklieren, zenuwweefsel en beenmerg functioneren pas optimaal als je voldoende biotine hebt.

Je arts kan in bepaalde situaties biotine pillen voorschrijven als je last hebt van stofwisselingsproblemen, omdat biotine kan helpen om je stofwisseling relatief snel weer normaal te laten functioneren. Het wordt soms ook gebruikt om darmproblemen (prikkelbare darmsyndroom, colitis, chronische diarree), epileptische aanvallen en huidaandoeningen zoals seborroïsche dermatitis te helpen behandelen.

Goed bezig met Biotine.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Biotine kopen

Waarom biotine pillen kopen?

Omdat een tekort aan biotine in verband is gebracht met haar-, huid- en nagelproblemen, kun je eventueel biotine pillen of tabletten kopen om je biotine tekort aan te vullen. Biotine pillen kunnen een nuttig supplementen zijn om toe te voegen aan je gezondheidsroutine wanneer er sprake is van een tekort aan deze belangrijke B-vitamine. Zoals bij alle vitamine pillen is het belangrijk voor een biotinepil te gaan met de juiste samenstelling en daarom heeft Vitamines.com de beste biotinepillen hierboven geselecteerd.

Hoeveel biotine voor haargroei?

De studies die zich hebben gericht op biotine voor haargroei concludeerden dat de dagelijkse hoeveelheid biotine die moet worden ingenomen om haaruitval tegen te gaan, tussen de 2,5 en 5 mg biotine per dag bedraagt. Biotine pillen kunnen de haargroei stimuleren bij mensen met een klinisch biotine tekort of die lijden aan alopecia. Biotine bevordert sterker haar en voorkomt het dat het zwak en broos wordt, terwijl het de toestand van de follikels verbetert, die de zuurstof en voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

Waar zit biotine in? (vitamine B7)

Goede voedingsbronnen van vitamine B7 en biotine zijn onder meer eierdooiers, snijbiet, tomaten, wortels, amandelen, biergist, sardines, uien, kool, komkommer, groene erwten, bloemkool, paddenstoelen, sojabonen, geitenmelk, koemelk, frambozen, aardbeien, heilbot, haver, walnoten, zonnebloempitten, bulgur en bruine rijst. Het eten van deze voedingsmiddelen en voedingsproducten zal je lichaam helpen bij het handhaven van een goed niveau van Biotine. Als je vermoedt dat je een biotine tekort hebt, overweeg dan een biotine-supplement.