Fatburners gevaarlijk

Waarom zijn fatburners gevaarlijk

Fatburners kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid en toch worden deze massaal verkocht. Lees in deze blog waarom je de poeders en pillen beter over kunt slaan.

Wat zijn fatburners?

Een fatburner zou je meer energie moeten geven, het hongergevoel onderdrukken en zorgen dat je lichaam meer calorieën verbrandt. De producten die aan fatburners worden toegevoegd zijn bijvoorbeeld efedrine (verboden in Nederland), rode peper, aspirine, L-carnitine, gember, ginseng, groene thee, guarana, forskolin, synefrine, kaneel en cafeïne. Het is ook maar de vraag of al deze stoffen een positief effect hebben.

Daarnaast bevat een fatburner vaak stoffen die het hongergevoel verminderen. Het gebruik van fatburners raden we af. In deze blog lees je de 4 belangrijkste redenen hiervoor.

Fatburners kunnen ongezonde middelen bevatten

1. Gebruikers krijgen te veel van een middel binnen omdat ze bijvoorbeeld meer pillen slikken dan staat aangegeven op een verpakking. Je krijgt ook al te snel te veel binnen omdat veel pillen en poeders heel hoog zijn gedoseerd.

2. Sommige pillen bevatten ongezonde designer drugs. Designer drugs zijn nieuwe middelen waar nog onvoldoende onderzoek naar is. Daarom is er over algemene risico’s nog weinig bekend en ook voor de risico’s op lange termijn.

Zonde van het geld

Voor een pot met fatburners ben je gauw 20 tot 30 euro kwijt. Het is veel beter je geld te investeren in deskundig advies van een professional, sportmogelijkheden en een gezonde voeding want daar heb je uiteindelijk veel meer aan. Het is immers niet mogelijk je hele leven fatburners te blijven gebruiken.

Kans op het verliezen van je focus en op overbelasting

Je vergroot de kans op overbelasting wanneer je vaak met een fatburner traint. Dit komt omdat je vaak minder bedachtzaam bent op dat moment of iets té zwaar traint. Te zwaar trainen kan vervelende blessures tot gevolg hebben. Omdat je door de fatburner een energieboost krijgt ga je sneller over je eigen grenzen heen.

Er zitten stimulerende en ook energieopwekkende ingrediënten in fatburners die je concentratie niet ten goede doen. Als je een stressvolle periode hebt of je concentratie nodig hebt voor werk is het dus verstandig geen fatburners te gebruiken.

Het brengt je slaap in gevaar

Een fatburner bevat vaak oppeppende stoffen zoals cafeïne. Als je deze in de middag neemt kan dit een negatief effect hebben op de nachtrust. Veel mensen kunnen niet in slaap vallen door een pre-workout of fatburner. Je slaapkwaliteit is echter er belangrijk als je wilt afvallen. Want hoe slechter je slaapt hoe vaker je ongezondere keuzes zult maken.

Het veranderen van gewoontes

Kilo’s verliezen is een complex proces wat niet op te lossen valt met het nemen van een pilletje. Het aankomen kan een gevolg zijn van gebreken aan kennis, verleidelijke omgeving of aanleg. Als je wilt afvallen en ook op lange termijn slanker wilt blijven moet je ontdekken waardoor het komt dat je gewicht is toegenomen. Vervolgens kun je daar de nodige aanpassingen in doen.

YouTube video