Holistik.nl

Holistik.nl

Holistik is een initiatief van ons: Evelyn van Hasselt (1977) en Karlijn Visser (1986). Samen vormen wij de hoofdredactie van het online magazine dat we in 2016 hebben opgericht. We delen onze inspiratiebronnen en tips via Holistik én ons paradepaardje; de nieuwsbrief op zondagochtend (waar al ruim 85.000 mensen op geabonneerd zijn). Dit allemaal met wellbeing, health en jouw mentale gezondheid als focus. ”

 

Welke supplementen moet ik waarvoor slikken?

Heb je last van verschillende klachten, weinig energie of ben je niet vrolijk? Dan kunnen supplementen naast gezonde voeding en ontspanning helpen om je weer beter te voelen. Wij zijn geen expert, maar na jarenlange ervaring hebben wij de best practice die wij graag met jou willen delen. Om je op weg te helpen hebben wij een guide gemaakt met wat je waarvoor nodig hebt.

Haaruitval & rimpels? Collageen

Afslanken? Berberine & Konjac

Opgeblazen buik? Probiotica & Psyllium vezels

Slapen? Slaap support

Mood? Ashwagandha

Ontspannen? Rhodiola

Natuurlijke vitamines? Greens

Top#1
Vitals Ashwagandha-ksm bio

Vitals Ashwagandha-ksm bio

Zijn de beste ashwagandha tabletten van het merk Vitals? In ieder geval heeft Vitals een biologisch en vegetarisch supplement dat het ashwagandha-extract bevat. Dit extract, genaamd KSM-66®, wordt geproduceerd door middel van een speciaal ontwikkelde extractiemethode waarin het hele spectrum aan actieve stoffen uit de wortel wordt geëxtraheerd, wat bijdraagt...

 • Beste biologische ashwagandha keuze
 • met sterke wetenschappelijke onderbouwing
 • extract (KSM-66®) uit de wortel van biologisch geteelde ashwagandha
Top#2
1 + 1 Gratis
Herbolist Collageen Beauty Blend
Bestseller!

Herbolist Collageen Beauty Blend

Gehydrolyseerd collageen bestellen? Herbolist Collageen Beauty Blend is op basis van rundercollageen en het populairste collageen poeder tegen huidveroudering. Het zorgt voor een stralende, gezonde en jeugdige huid. Het product is geliefd bij bekendheden zoals de Kardashians, Hailey Bieber en Jennifer Aniston, allen fans van een hydrolyzed collagen supplement.

 • Minder rimpels, voller haar én sterkere nagels. Binnen 3 maanden.
 • Probeer het 3 maanden zelf, niet goed, geld terug!*
 • #NR1 Collageen poeder van Nederland
Top#3
Vitakruid Berberine 500 Rebersa

Vitakruid Berberine 500 Rebersa

Vitakruid Berberine 500 Rebersa Capsules is een hoogwaardig voedingssupplement dat een krachtige dosering van 500 mg berberine per capsule bevat. Berberine is een natuurlijk extract afkomstig van de Berberis Aristata plant, die al eeuwenlang wordt gebruikt in traditionele geneeskunde. Dit supplement is zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en wordt op...

 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Goed voor de cholesterolspiegel*
 • Goed voor de lever*
Top#4
Mattisson Probiotica 1000mg 10miljard CFU met prebiotica

Mattisson Probiotica 1000mg 10miljard CFU met prebiotica

Mattisson HealthStyle Probiotica 1000mg is een krachtig probioticapreparaat dat speciaal is ontwikkeld om de darmflora te ondersteunen en te herstellen. Het bevat maar liefst 10 verschillende probiotica stammen en een dagdosering van 10 miljard CFU* voor optimale effectiviteit. Wat dit product uniek maakt, is de toevoeging van Prebiotische FOS Inuline....

 • Ultieme Darmgezondheid in één Capsule": Onze Mattisson HealthStyle Probiotica 1000mg biedt de ultieme ondersteuning voor een gezonde darmflora, verpakt in één handige capsule.
 • Dagelijkse Kracht voor je Innerlijke Welzijn": Ervaar dagelijkse kracht voor je lichaam en geest met 10 miljard CFU* en 10 verschillende probiotische stammen in elke capsule.
 • ???? Best getest in prijs kwaliteit
Top#5
Orthica Slaap support

Orthica Slaap support

Orthica Slaap Support is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om een goede nachtrust te ondersteunen. Met valeriaan en citroenmelisse, bekend om hun kalmerende eigenschappen, biedt dit supplement een ontspannen en rustgevende slaap. De toegevoegde vitamine B5, B6 en B12 dragen bij aan normale psychologische prestaties, waardoor je de volgende...

 • Bevat valeriaan ter ondersteuning van de nachtrust*
 • Met citroenmelisse dat helpt te ontspannen*
 • Vitamine B5, B6 en B12 dragen bij tot normale psychologische prestaties
De beste holistische supplementen

Haaruitval & Rimpels – Collageen:

Collageen is een essentieel eiwit dat van nature in onze huid, haar en nagels voorkomt. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat kan leiden tot haaruitval en rimpels. Het nemen van een collageensupplement kan helpen om de collageenproductie in het lichaam te stimuleren, waardoor de gezondheid van de huid en het haar verbetert. Collageen helpt bij het behoud van de elasticiteit en stevigheid van de huid, en kan ook de haargroei ondersteunen door de haarzakjes te versterken. Door regelmatig collageen aan je dieet toe te voegen, kun je dus een effectieve oplossing vinden voor zowel haaruitval als rimpels.

Afslanken – Berberine & Konjac:

Berberine en Konjac zijn twee supplementen die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Berberine heeft aangetoond dat het de stofwisseling kan verbeteren en de opname van suikers kan verminderen, wat kan leiden tot een betere regulatie van de bloedsuikerspiegel en gewichtsverlies kan ondersteunen. Konjac, daarentegen, bevat glucomannan, een vezel die water absorbeert en uitzet in de maag, wat een verzadigd gevoel geeft en de eetlust kan verminderen. Door deze twee supplementen te combineren met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kun je een effectieve strategie ontwikkelen om af te slanken.

Opgeblazen buik – Probiotica & Psyllium vezels:

Een opgeblazen buik kan veroorzaakt worden door een onbalans in darmbacteriën en een trage spijsvertering. Probiotica zijn goede bacteriën die de darmflora in evenwicht kunnen brengen en spijsverteringsproblemen kunnen verminderen, waaronder een opgeblazen gevoel. Psyllium vezels zijn oplosbare vezels die water absorberen en de stoelgang kunnen vergemakkelijken. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van een regelmatige stoelgang en het verminderen van darmongemakken. Door probiotica en psyllium vezels toe te voegen aan je dieet, kun je op een natuurlijke manier werken aan het verminderen van een opgeblazen buik.

Slapen – Slaap support:

Slaapproblemen kunnen een negatieve invloed hebben op zowel fysieke als mentale gezondheid. Een “slaap support” supplement kan verschillende ingrediënten bevatten zoals melatonine, valeriaanwortel, en kamille-extract, die allemaal bekend staan om hun kalmerende en slaapbevorderende eigenschappen. Deze supplementen kunnen helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, de tijd die nodig is om in slaap te vallen te verkorten en een diepere, meer verkwikkende slaap te bevorderen.

Mood – Ashwagandha:

Ashwagandha is een adaptogeen kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt om stress en angst te verminderen. Het heeft bewezen effecten op het verminderen van cortisol, het “stresshormoon”, en kan helpen om een gebalanceerde gemoedstoestand te bevorderen. Door het nemen van ashwagandha kan je humeur verbeteren en stressniveaus verminderen, waardoor je een positievere mentale gesteldheid kunt bereiken.

Ontspannen – Rhodiola:

Rhodiola is een ander adaptogeen kruid dat bekend staat om zijn vermogen om stress te verminderen en het lichaam te helpen zich aan te passen aan verschillende stressoren. Het kan vermoeidheid verminderen, energie niveaus verbeteren en algemene ontspanning bevorderen. Door regelmatig rhodiola in te nemen, kan je jezelf helpen om beter om te gaan met spanning en stress in het dagelijks leven.

Natuurlijke vitamines – Greens:

Greens supplementen bevatten een mix van natuurlijke vitamines, mineralen en antioxidanten afkomstig van verschillende groene planten. Ze kunnen helpen om eventuele tekorten in je dieet aan te vullen en je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft voor optimale gezondheid. Deze supplementen zijn een handige manier om ervoor te zorgen dat je een breed scala aan essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt, vooral als je moeite hebt om voldoende groenten in je dagelijkse voeding op te nemen.

Biotona Matcha Experience Kit Grijs

Biotona Matcha Experience Kit Grijs

Biotona Bio Premium Matcha is een verfijnde groene thee afkomstig uit Japan, met een subtiele “umami” smaak en een betoverende jadegroene kleur. Deze thee wordt gemaakt van jonge theeblaadjes die traditioneel in mei met de hand worden geplukt na een schaduwperiode van 4 weken. De unieke Biotona Matcha accessoires voegen...

Mattisson Psyllium vezels biologisch

Mattisson Psyllium vezels biologisch

Mattisson HealthStyle Biologische Psyllium Vezels zijn een natuurlijke en effectieve manier om de darmgezondheid te ondersteunen en het comfort te vergroten. Deze vezels bestaan uit zaadhuiden van plantenzaden en hebben een vezelgehalte van ruim 80%. Ze hebben het vermogen om grote hoeveelheden vocht op te nemen, waardoor ze de darminhoud...

Mattisson Rhodiola extract 5% Rosavins vegan

Mattisson Rhodiola extract 5% Rosavins vegan

Rhodiola rosea extract is een natuurlijk supplement dat afkomstig is van de wortels van de vetplant Rhodiola rosea. Het is een adaptogeen en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Rhodiola staat bekend om zijn vermogen om zowel geestelijk als lichamelijk in balans te blijven, vooral tijdens stressvolle periodes. Het heeft gunstige...

Arkopharma Konjac

Arkopharma Konjac

Arkocaps Konjac is een natuurlijk voedingssupplement dat helpt bij gewichtsbeheersing en het verminderen van calorie-inname. De capsules bevatten 500 mg poeder van de knol van de Amorphophallus Konjac, met als belangrijkste actieve stof glucomannaan. Deze stof heeft buitengewone waterabsorberende eigenschappen, waardoor het tot wel 100 keer zijn eigen volume aan...

Mattisson Lions mane 400 mg bio

Mattisson Lions mane 400 mg bio

Mattisson HealthStyle Lion’s Mane 500mg is een voedingssupplement op basis van de adaptogene paddenstoel Lion’s Mane (Hericium erinaceus). Deze paddenstoel wordt al duizenden jaren gebruikt in de Oosterse geneeskunde en staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te helpen omgaan met stressvolle situaties en vermoeidheid te verminderen. Dit supplement...

Mattisson Probiotica 1000mg 10miljard CFU met prebiotica

Mattisson Probiotica 1000mg 10miljard CFU met prebiotica

Mattisson HealthStyle Probiotica 1000mg is een krachtig probioticapreparaat dat speciaal is ontwikkeld om de darmflora te ondersteunen en te herstellen. Het bevat maar liefst 10 verschillende probiotica stammen en een dagdosering van 10 miljard CFU* voor optimale effectiviteit. Wat dit product uniek maakt, is de toevoeging van Prebiotische FOS Inuline....

Orthica Slaap support

Orthica Slaap support

Orthica Slaap Support is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om een goede nachtrust te ondersteunen. Met valeriaan en citroenmelisse, bekend om hun kalmerende eigenschappen, biedt dit supplement een ontspannen en rustgevende slaap. De toegevoegde vitamine B5, B6 en B12 dragen bij aan normale psychologische prestaties, waardoor je de volgende...

Vitals Ashwagandha-ksm bio

Vitals Ashwagandha-ksm bio

Zijn de beste ashwagandha tabletten van het merk Vitals? In ieder geval heeft Vitals een biologisch en vegetarisch supplement dat het ashwagandha-extract bevat. Dit extract, genaamd KSM-66®, wordt geproduceerd door middel van een speciaal ontwikkelde extractiemethode waarin het hele spectrum aan actieve stoffen uit de wortel wordt geëxtraheerd, wat bijdraagt...

Vitakruid Super Greens

Vitakruid Super Greens

Vitakruid Super Greens Poeder is een vernieuwd voedingssupplement dat een mix van vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, aminozuren en enzymen bevat. Deze ingrediënten dragen bij aan vitaliteit en energie. Het poeder bevat ook Arabinoxylanen en Beta Glucanen in de beste werkzame verbinding, evenals probiotica en een enzymtrio om de spijsvertering te...

Vitakruid Berberine 500 Rebersa

Vitakruid Berberine 500 Rebersa

Vitakruid Berberine 500 Rebersa Capsules is een hoogwaardig voedingssupplement dat een krachtige dosering van 500 mg berberine per capsule bevat. Berberine is een natuurlijk extract afkomstig van de Berberis Aristata plant, die al eeuwenlang wordt gebruikt in traditionele geneeskunde. Dit supplement is zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en wordt op...

1 + 1 Gratis
Herbolist Collageen Beauty Blend
Bestseller!

Herbolist Collageen Beauty Blend

Gehydrolyseerd collageen bestellen? Herbolist Collageen Beauty Blend is op basis van rundercollageen en het populairste collageen poeder tegen huidveroudering. Het zorgt voor een stralende, gezonde en jeugdige huid. Het product is geliefd bij bekendheden zoals de Kardashians, Hailey Bieber en Jennifer Aniston, allen fans van een hydrolyzed collagen supplement.

Bekijk alle in de shop