Libido verhogen man: 8 tips voor een hogere potentie

Heb je het gevoel dat je sex drive lager is dan dat’ie zou moeten zijn? Dan kan het zijn dat je last hebt van een laag libido. Met deze 8 tips verhoog je je potentie en krijg je het plezier weer terug!

Libido verhogen man naast vriendin

Op zoek naar meer spice in je seksleven? Er zijn een aantal dingen die je kunt proberen, van het eten van bepaalde voedingsmiddelen tot positieve zelfpraat en een nieuw perspectief op pleasure. De oorzaken waarom je libido aan de lage kant is kunnen verschillen, waardoor ook de aanpak voor iedereen anders is. Wij geven je daarom 8 tips waarmee je zeker vooruit kunt. Let’s spice things up!

Geen zin meer in seks: oorzaken bij mannen 

Een laag libido beschrijft een verminderde interesse in seksuele activiteit. Het is normaal om van tijd tot tijd je interesse in seks te verliezen, en het libidoniveau varieert gedurende je leven. Maar een langdurig laag libido kan soms een indicator zijn van een onderliggende gezondheidstoestand.

Laag testosteron

Testosteron is een belangrijk mannelijk hormoon dat meestal wordt aangemaakt in de testikels. Het speelt een belangrijke rol in onder andere:

  • spermaproductie
  • libido
  • puberteit
  • spieropbouw
  • botgezondheid
  • geheugen

Gezonde testosteronspiegels voor mannen liggen tussen 450 en 600 nanogram per deciliter (ng/dL), volgens de American Urological Association (AUA).

Volwassen mannen worden echter als mannen met een laag testosterongehalte beschouwd als het niveau onder de 300 ng/dL daalt.

Ondersteunt de seksuele functies*
#1 in Shilajit
Surya Shilajit Tabletten 25.50
Bekijk Product

Dalende testosteronspiegel

Als je testosteronspiegel daalt, neemt ook je zin in seks af. Afnemende testosteron is een normaal onderdeel van het ouder worden, maar een drastische daling kan leiden tot een verminderd libido.

Praat met een zorgprofessional als je denkt dat dit een probleem voor je kan zijn. Hij of zij kan een goede diagnose stellen en je supplementen of gels aanraden om je testosteronspiegel te verhogen.

Lees ook: Wat is libido?

Heeft laag libido man in bed

Hoe kan een man een laag libido hebben

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je libido laag is. Zoals je hierboven kunt lezen, kan het komen door een laag testosterongehalte. Dit niveau kan laag zijn door bepaalde medicatie, ouderdom of chronische aandoeningen. Maar er zijn ook andere oorzaken van een laag libido. Denk aan: 

  • Depressie
  • Laag gevoel van eigenwaarde/laag zelfbeeld
  • Slaapproblemen
  • Stress
  • Te weinig of juist te veel sporten
  • Overmatig alcohol- en/of drugsgebruik

Hoe verhoog je je libido als man 

Het is mogelijk je libido te verhogen als man en dat kan op verschillende manieren. Zorg in ieder geval dat je een gezonde leefstijl hebt, voldoende slaapt en weinig stress ervaart. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je libido te verhogen. Hieronder geven we je 8 tips!

Wat is libido verhogend voor mannen

1. Eet meer van deze vruchten

Er is weinig bewijs voor de effectiviteit van bepaalde voedingsmiddelen, maar experimenteren kan geen kwaad. Vooral niet als het gezonde producten zijn!

Vijgen, bananen en avocado’s worden bijvoorbeeld beschouwd als libidoverhogende voedingsmiddelen of afrodisiaca.

2. Probeer chocolade te eten voor het verhogen van je libido

Door de geschiedenis heen is chocolade een symbool van verlangen geweest, niet alleen vanwege de heerlijke smaak maar ook vanwege de kracht om seksueel genot te verbeteren.

Chocolade bevordert het vrijkomen van chemische stoffen zoals serotonine, wat afrodiserende en stemmingsbevorderende effecten kán hebben. Ook hier is minimaal wetenschappelijk bewijs voor. Maar een stukje chocola kan nooit kwaad, toch?

3. Richt je op hoe je je voelt

Hoe je je voelt over je lichaam heeft invloed op hoe je je voelt over seks.

Het eten van een uitgebalanceerd dieet en regelmatig bewegen kan je helpen om je meer verbonden te voelen met je lichaam en kan je zelfbeeld verbeteren.

Je kunt je focus ook verleggen naar het plezier dat je ervaart tijdens de seks in plaats van hoe je eruit ziet.

Zorg dat je zowel fysiek als mentaal lekker in je vel zit om je potentie te verhogen.

4. Houd het bij één glas wijn

Het drinken van één glas wijn kan je op je gemak stellen en je interesse om intiem te worden vergroten. Te veel alcohol kan echter je vermogen om te presteren aantasten door de erectiele functie te beïnvloeden.

Te veel alcohol kan ook je vermogen om een orgasme te krijgen belemmeren. Niet te veel drinken dus!

Lees ook: Libido verhogen vrouw

5. Neem de tijd om te mediteren en stress te verlichten

Hoe gezond je ook bent, gestrest zijn kan je libido beïnvloeden. Sommige onderzoeken suggereren dat vooral vrouwen gevoelig zijn voor de effecten die stress kan hebben op het seksleven.

Mannen daarentegen gebruiken seks over het algemeen om stress te verlichten. Soms kunnen deze verschillen in benadering conflicten veroorzaken, waardoor de stress tussen partners uiteindelijk toeneemt.

Man vraagt hoe verhoog je je libido

Meditatie kan helpen om stress te verlichten. Je zou ook kunnen genieten van:

  • deelnemen aan sportactiviteiten
  • yoga
  • ademhalingsoefeningen
  • schrijven

Het is daarnaast belangrijk dat je ook de oorzaak aanpakt van je stress. Ben je erg gestrest door werk? Door een familiesituatie? Of speelt er iets anders? Pak de oorzaak van je stress aan!

6. Slaap voldoende en ga op tijd slapen

Mensen met een hectische levensstijl hebben niet altijd de tijd om de juiste hoeveelheid slaap te krijgen. Druk zijn maakt het ook moeilijk om tijd vrij te maken voor seks.

Probeer echt minimaal 7 tot 8 uur slaap per nacht te pakken en zorg ook dat je diep slaapt. Boost je energie en libido eventueel door dutjes te doen wanneer je kunt en gezond te eten met veel eiwitten en complexe koolhydraten.

Kom je er niet uit? Raadpleeg dat je arts voor extra informatie.

7. Houd je relatie gezond voor een hoger libido

Nadat je ruzie hebt gehad met een partner, is de kans groot dat je niet in de stemming bent om seks te hebben.

Voor veel mensen is het voelen van emotionele nabijheid belangrijk voor seksueel verlangen. Dat betekent dat onopgeloste conflicten je seksuele relatie kunnen beïnvloeden.

Communicatie is essentieel om vertrouwen op te bouwen. Het is belangrijk om te voorkomen dat wrok zich opbouwt.

8. Overleg met een arts of andere zorgverlener

Zelfs als je voor een natuurlijke aanpak kiest om je libido te stimuleren, kan het nog steeds een goed idee zijn om een arts te raadplegen.

Die kan je helpen bij het identificeren van onderliggende aandoeningen die je seksuele gezondheid kunnen beïnvloeden. Je arts kan je ook eventueel doorverwijzen naar een professional in de geestelijke gezondheidszorg die ervaring heeft met sekstherapie of relatietherapie.

Lees ook: Welke lustopwekkers werken echt?

Man wil potentie verhogen

Laag libido man

Wat is eigenlijk een laag libido voor een man? Een laag libido bij een man wil eigenlijk zeggen: een verminderde interesse in seksuele activiteit. Er bestaat geen “normaal” libido (seksuele verlangens of activiteit), omdat dit per persoon verschilt en afhankelijk is van factoren zoals leeftijd, gezondheid, stress, relaties, en levensstijl.

Over het algemeen wordt een laag libido genoemd wanneer iemand merkt dat zijn seksuele interesse of verlangen veel lager is dan wat hij normaal vindt voor zichzelf of wat gebruikelijk is in de leeftijdscategorie. 

Wat is een normaal libido bij mannen 

Er bestaat niet iets zoals een “normaal” of “standaard” libido. Elk persoon heeft andere seksuele verlangens. Soms elk uur, dagelijks, wekelijks of alleen maandelijks. Daarom is er geen normaal libido vast te stellen. 

Heb je echt het gevoel dat je libido een stuk lager is dan dat het zou moeten zijn? Dan is het verstandig om je huisarts te raadplegen. 

Mannen die hun zin in seks verhogen willen 

Wil je graag je zin in seks verhogen? Dan is het belangrijk eerst de basis op orde te hebben. Zorg dat je gezond eet, goed slaapt, voldoende beweegt en ook mentaal goed in je vel zit. Zit je in een relatie? Zorg dat ook de emotionele verbinding er is. Dit kan wel eens een struikelblok zijn voor stellen. 

Mocht je er zelf niet uitkomen, dan staan er genoeg zorgverleners voor je klaar om je te helpen. 

Potentie verhogen

Impotentie is een veelvoorkomende klacht bij mannen, voornamelijk op hogere leeftijd. Dit kan erg vervelend zijn en juist nog meer stress opleveren.  Maar hoe kun je je potentie verhogen? Probeer bovenstaande tips toe te passen en ga aan de slag met je fysieke én mentale gezondheid. Ook zijn er een aantal supplementen en medicijnen die wellicht kunnen helpen. 

Levert het toch te weinig op? Raadpleeg dan je huisarts. Hij of zij kan je verder helpen. 

Samenvatting libido verhogen man

Een laag libido bij mannen verwijst eigenlijk naar minder interesse in seks (of seksuele fantasieën), wat door factoren zoals lage testosteronspiegels, stress, of een slechte gezondheid kan komen. Ook kan het zijn dat er onderliggende problemen meespelen, zoals een druk op de relatie.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je libido te verhogen, zoals gezond eten, voldoende slapen, stress verminderen, en aandacht geven aan je relatie. Raadpleeg een arts als je het gevoel hebt dat je alles al hebt geprobeerd, maar niet werkt.

*Gezondheidsclaim in afwachting van toelating door de Europese Commissie.

Ondersteunt de seksuele functies*
#1 in Shilajit
Surya Shilajit Tabletten 25.50
Bekijk Product
Libido verhogen man

Over dit artikel libido verhogen man

Dit artikel over libido verhogen man is voor het eerst gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2024. Wil je libido man verhogen? Mannen verhogen hun libido aan de hand van een aantal tips. Men verhoogt hun libido door sommige voedingsmiddelen, een gezonde leefstijl en voldoende rust. Soms zijn er onderliggende problemen, zoals problemen met je prostaat, luchtwegen, hart, gewrichten (denk aan glucosamine) of immuunsysteem. Als je wilt presteren in de slaapkamer is het belangrijk dat je gezond eet. Merk je ook dat je huid en nagels dog worden? Of andere gekke dingen? Dan kan het ook zijn dat je een tekort hebt aan vitamines, mineralen of enzymen. Raadpleeg je arts of een supplement nodig is en zorg dat je altijd op tijd gaat slapen, gezond eet en voldoende beweegt. Je libido als man verhogen? Het kan dus!

Bronnen

Je las een bericht in de categorie: 

  • Libido verhogen man
Geschreven door

Lizzy van der Loo

Lizzy van der Loo is één van onze vaste auteurs. Zij schrijft over gezondheid, supplementen, mentaal welzijn, gezonde voeding en recepten. Je kunt Lizzy voor dat laatste ook volgen op Instagram.