Keuzehulp

Calcium

Calcium is essentieel voor de opbouw en het behoud van gezonde botten en tanden. Het kan onder andere ook helpen de bloeddruk te beheersen. Het is het beste om voldoende calcium binnen te krijgen via de voeding, zoals zuivelproducten, groene bladgroenten en tofu. Mensen met een calcium tekort kunnen calcium kopen ter aanvulling van hun dieet. Hieronder vind je de beste calcium tabletten geselecteerd door de experts van Vitamines.com.

Calcium kopen

Filter

20 artikelen in Calcium

20 artikelen in Calcium

Lucovitaal Calcium Magnesium Zink Tabletten

Lucovitaal Calcium Magnesium Zink Tabletten

Lucovitaal Calcium Magnesium Zink Tabletten zijn speciaal ontworpen om bij te dragen aan een gezond lichaam. De combinatie van calcium en magnesium in deze tabletten draagt bij aan een normale werking van de spieren en het behoud van gezonde botten. Calcium is essentieel voor de opbouw en het behoud van sterke botten, terwijl magnesium helpt bij de opname van calcium en de spierfunctie ondersteunt. Door het dagelijks innemen van deze tabletten kunt u bijdragen aan het behoud van een gezond lichaam.

Naast de voordelen voor de botten en spieren draagt zink in deze tabletten bij aan de normale werking van het immuunsysteem. Het immuunsysteem is het verdedigingsmechanisme van ons lichaam tegen ziektes en infecties, en het is belangrijk om het goed te ondersteunen. Zink heeft een belangrijke functie in de productie van witte bloedcellen die ons lichaam beschermen tegen schadelijke indringers. De Lucovitaal Calcium Magnesium Zink Tabletten zijn daarom een goede aanvulling op een gezonde en gebalanceerde levensstijl, en kunnen helpen bij het behouden van een sterk en gezond lichaam.

Fittergy Calcium Magnesium Zink

Fittergy Calcium Magnesium Zink

Fittergy Calcium Magnesium Zink Tabletten is een supplement met een prachtige mineralenformule, speciaal ontwikkeld voor het behoud van sterke botten. De tabletten bevatten twee verschillende actieve vormen van calcium, magnesium en zink. Deze mineralen zijn essentieel voor het onderhoud van gezonde botten en zijn goed voor het skelet. Daarnaast dragen calcium en magnesium bij aan een normale energiehuishouding en spierwerking. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het is aanbevolen om bij de inname van een calcium-supplement ook een vitamine D3 supplement te gebruiken, omdat vitamine D3 de opname van calcium in de botten verhoogt.

Het dagelijks gebruik van Fittergy Calcium Magnesium Zink Tabletten heeft vele voordelen voor het lichaam. Het kan bijdragen aan het behoud van gezonde en sterke botten en kan helpen bij het verminderen van botverlies bij ouderen. Calcium en magnesium zijn ook belangrijk voor het behoud van een normale hartfunctie en zenuwstelsel. Bovendien heeft zink een positief effect op het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om ziektes te bestrijden. Het supplement kan bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn. Met Fittergy Calcium Magnesium Zink Tabletten kan men gemakkelijk en efficiënt de dagelijkse behoefte aan deze belangrijke mineralen aanvullen.

Lucovitaal Oesterkalk Calcium Tabletten

Lucovitaal Oesterkalk Calcium Tabletten

Lucovitaal Oesterkalk Calcium is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om bij te dragen aan de instandhouding van sterke botten. Het bevat een unieke combinatie van ingrediënten, waaronder calcium, vitamine D3, vitamine K en mangaan. Deze ingrediënten spelen allemaal een belangrijke rol bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten. Calcium afkomstig uit oesterkalk is de belangrijkste bron van calcium in dit supplement en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Vitamine D3 verhoogt de opname van kalk in de botten en ondersteunt een goede botaanmaak. Vitamine K helpt om calcium in de botten vast te houden en draagt ook bij aan de instandhouding van sterke botten. Ten slotte is mangaan van belang voor de samenstelling van de botten.

Naast het bijdragen aan de instandhouding van sterke botten, biedt Lucovitaal Oesterkalk Calcium nog andere voordelen. Het is bijvoorbeeld een uitstekende bron van calcium voor mensen die geen zuivel consumeren of die een tekort aan calcium hebben door andere redenen, zoals een onvoldoende inname van calcium via de voeding. Het supplement is ook geschikt voor mensen die ouder zijn dan 50 jaar, omdat deze groep meer risico loopt op het ontwikkelen van osteoporose, een aandoening waarbij de botten brozer worden en gemakkelijker kunnen breken. Door dagelijks Lucovitaal Oesterkalk Calcium te gebruiken, kunnen zij hun botten versterken en het risico op fracturen verminderen

Davitamon Calcium Met Vitamine D Kauwtabletten

Davitamon Calcium Met Vitamine D Kauwtabletten

Davitamon Calcium Met Vitamine D Kauwtabletten met pepermuntsmaak zijn een uitstekende combinatie van calcium en vitamine D, wat bijdraagt aan het behoud van sterke botten en de ondersteuning van de werking van spieren. Het is belangrijk om dagelijks voldoende calcium binnen te krijgen en genoeg te bewegen om uw botten in goede conditie te houden. Vitamine D speelt ook een belangrijke rol bij de botaanmaak en de opname van calcium in uw botten. De tabletten zijn een goede aanvulling op uw dagelijkse voeding en vitamines en mineralen inname, en kunnen helpen uw botten en spieren in optimale conditie te houden.

Een van de voordelen van de Davitamon Calcium Met Vitamine D Kauwtabletten is dat ze gemakkelijk in te nemen zijn en een aangename pepermuntsmaak hebben. Dit maakt het innemen van de tabletten een aangename ervaring. De tabletten zijn ook geschikt voor mensen die moeite hebben met het slikken van grote pillen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gekauwd en doorgeslikt. Het product is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar oud. Een regelmatige inname van deze kauwtabletten kan helpen om het risico op osteoporose te verminderen, vooral bij oudere volwassenen. De combinatie van calcium en vitamine D kan ook helpen bij het herstel van botbreuken en het verminderen van spierpijn en krampen.

Vitals Botformule pro

Vitals Botformule pro

Vitals Botformule Pro is een voedingssupplement dat is ontworpen voor het behoud van sterke botten. Het bevat de ideale verhouding tussen calcium en magnesium, namelijk 2:1. Het supplement bevat tevens vitamine D3 en K2, die elk op hun eigen manier bijdragen aan de opname van calcium in de botten. Het supplement bevat ook aminozuurgebonden mineralen en stabiele vitaminen, die na verwerking niet teruglopen in doseringen. Dit zorgt voor een goede opname en verdraagzaamheid van het lichaam.

De verpakking van Vitals Botformule Pro is duurzaam en milieuvriendelijk. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat recyclebaar is en kan worden gerecycled tot zeven keer, net als FSC-papier. Bovendien zijn het potje en de etiketten gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Deze recyclebare verpakking is een stap in de richting van een circulaire economie en draagt bij aan het verminderen van de druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en de afname van de CO2-uitstoot.

Vitals Botformule Pro is een hoogwaardig en goed opneembaar voedingssupplement dat ondersteuning biedt bij het behoud van sterke botten. Met de duurzame verpakking draagt Vitals bij aan een beter milieu en aan het creëren van een circulaire economie.

Orthovitaal Omega 3-6-9

Orthovitaal Omega 3-6-9

Orthovitaal Omega 3-6-9 Vegicaps is een voedingssupplement dat alle drie de essentiële vetzuren bevat: Omega 3, Omega 6 en Omega 9. Omega 3 is een bekend vetzuur dat voornamelijk voorkomt in vette vis, zoals makreel, haring en tonijn. EPA en DHA zijn belangrijke vetzuren die te vinden zijn in visolie en kunnen bijdragen aan een gezond hart en gezonde bloedvaten bij dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. De Omega 6-vetzuren in dit supplement, linolzuur en GLA, zijn afkomstig van Borage-olie en Omega 9 is een onverzadigd vetzuur dat voorkomt in olijfolie. Het supplement bevat ook 20 mg vitamine E, een antioxidant die de onverzadigde vetzuren beschermt tegen oxidatie.

Orthovitaal Omega 3-6-9 Vegicaps heeft veel voordelen voor het lichaam. Essentiële vetzuren, met name Omega 3, hebben gunstige effecten op de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Omega 6, in de vorm van linolzuur en GLA, kan bijdragen aan een gezonde huid en een gezond immuunsysteem. Omega 9 kan helpen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en bijdragen aan een gezonde bloedsuikerspiegel. De toevoeging van vitamine E als antioxidant beschermt de onverzadigde vetzuren in het supplement tegen oxidatie, waardoor de kwaliteit van de olie behouden blijft. Orthovitaal Omega 3-6-9 Vegicaps is een veganistisch product, dat geschikt is voor mensen die geen vis eten en voor iedereen die hun Omega-vetzuren wil aanvullen.

Orthovitaal Calcium Magnesium Zink

Orthovitaal Calcium Magnesium Zink

Orthovitaal Calcium, Magnesium & Zink Mineralenformule is een hoogwaardige formule die bestaat uit de organische verbindingen citraatvormen van de mineralen calcium, magnesium en zink. Deze mineralen hebben verschillende gezondheidsvoordelen en zijn essentieel voor het behoud van sterke botten en tanden. Calcium en magnesium dragen bij aan de energiehuishouding en zorgen ervoor dat spieren sterk en soepel blijven. Zink helpt het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen.

Orthovitaal Calcium, Magnesium Zink Mineralenformule is niet alleen belangrijk voor de botten, maar heeft ook andere voordelen voor het lichaam. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid en een gezonde huid. Het is wel belangrijk om te weten dat bij de inname van een calcium-supplement ook een vitamine D3 supplement aanbevolen wordt. Dit omdat vitamine D3 de opname van calcium in de botten verhoogt. Orthovitaal Calcium, Magnesium & Zink Mineralenformule is een hoogwaardige formule die een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een supplement om het lichaam te ondersteunen en gezond te houden.

Vitals Elke dag platinum

Vitals Elke dag platinum

Vitals Elke Dag Platinum Tabletten is een complete en veelzijdige multivitamine met de hoogste concentratie aan voedingsstoffen in de serie. Het is ontworpen om volwassenen en ouderen te ondersteunen die een actieve levensstijl nastreven en gezond ouder willen worden. Het bevat een optimale dosering van belangrijke vitamines, mineralen, en toevoegingen zoals luteïne, zeaxanthine, taurine, alfaliponzuur, Q10 en PQQ. Het is geschikt voor veganisten. De nieuwe verpakking is gemaakt van duurzame materialen, zoals PaperWise-karton dat is gemaakt van landbouwafval en kan worden gerecycled. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door het verminderen van de afvalberg en de CO2-uitstoot, draagt deze verpakking bij aan de overgang naar een circulaire economie.

Het gebruik van de Vitals Elke Dag Platinum Tabletten is niet alleen goed voor het ondersteunen van een actieve levensstijl, maar het kan ook bijdragen aan het verbeteren van de algehele gezondheid. Het bevat voedingsstoffen die het energieniveau kunnen ondersteunen, zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer, jodium, koper en mangaan. Het kan ook helpen bij vermoeidheid door de aanwezigheid van vitamine B2, B3, B5, B6, B12, folaat, vitamine C, magnesium en ijzer. De multivitamine heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem dankzij de aanwezigheid van vitamine A, B6, B12, folaat, vitamine C, D, ijzer, koper, selenium en zink. Bovendien beschermt het de cellen tegen oxidatieve schade dankzij vitamine B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink. Naast deze gezondheidsvoordelen ondersteunt het ook het zenuwstelsel, cognitieve functie en gemoedstoestand en helpt het bij de weerstand tegen stress. Andere voordelen zijn dat het goed is voor de ogen, botten, tanden, haar, nagels en schildklier, de spierwerking ondersteunt en bijdraagt aan het normale verloop van de bloedstolling.

AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat

AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat

AOV 551 Calcium, Magnesium & Zink Pidolaat zijn mineralen die op een organische en natuurlijke manier gebonden zijn. Dit betekent dat ze gemakkelijk opgenomen kunnen worden in het lichaam, meer dan 90% van deze verbinding komt in de lichaamscellen terecht. Calcium, magnesium en zink dragen bij aan de botaanmaak en instandhouding van sterke botten. Calcium en magnesium zijn belangrijk voor de botstructuur terwijl zink een belangrijke rol speelt in het proces van weefselgroei en -ontwikkeling. Dit maakt calcium, magnesium en zink essentieel voor de groei en instandhouding van weefsels.

AOV heeft gekozen voor een duurzame verpakking voor haar supplementen. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET draagt AOV bij aan een meer circulaire economie, omdat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Naast het bieden van goede voedingssupplementen, draagt AOV ook bij aan het verkleinen van de impact op het milieu. Door het gebruik van gerecycled plastic vermindert de hoeveelheid plastic afval en wordt het milieu minder belast.

AOV 550 Calcium magnesium pidolaat

AOV 550 Calcium magnesium pidolaat

AOV 550 Calcium & Magnesium Pidolaat Capsules zijn een uitstekende bron van calcium en magnesium, in de verhouding 3:2. De mineralen in deze capsules zijn aanwezig in een organische, natuurlijk gebonden vorm als pidolaat, die bijzonder goed wordt opgenomen in het lichaam. Bovendien komen ze gemakkelijk in de lichaamscellen terecht, waardoor het lichaam optimaal kan profiteren van de voordelen van deze mineralen. Calcium is het meest voorkomende mineraal in ons lichaam en is essentieel voor de gezondheid van onze tanden en botten. Calcium en magnesium werken samen en zijn beide van groot belang voor sterke botten. De optimale verhouding tussen calcium en magnesium (3:2) is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat ons lichaam deze mineralen goed kan opnemen en gebruiken.

Een ander voordeel van de AOV 550 Calcium & Magnesium Pidolaat Capsules is de duurzame verpakking. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET) en dragen bij aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden en dat de impact op het milieu wordt verminderd. Naast de gezondheidsvoordelen van deze capsules, draagt het gebruik van deze duurzame verpakking ook bij aan een betere wereld.

Vitakruid Ostavit

Vitakruid Ostavit

Vitakruid Ostavit tabletten bevatten alle vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een goede botaanmaak. Deze bouwstoffen zijn in de juiste verhoudingen aanwezig en worden op de best opneembare manier aangeboden. Een gezonde botstructuur is van groot belang en niet alleen calcium speelt daarbij een rol. Ook andere voedingsstoffen, zoals eiwitten en mineralen, zijn van belang voor de opbouw en versterking van botten. Ostavit biedt alle nodige voedingsstoffen voor een gezonde botstructuur en ondersteunt de botaanmaak op een natuurlijke wijze.

Vitakruid Ostavit is een effectieve botformule die bewezen effectieve mineralencombinatie bevat en hoog biologisch beschikbare vormen van vitamine D3 en K2 MK-7. Dit supplement is zeer geschikt voor mensen die hun botten willen versterken en beschermen tegen de gevolgen van veroudering, botontkalking en andere aandoeningen. Naast de voordelen voor de botten heeft Ostavit ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gezien de vele voordelen die deze formule biedt, is het zeker het overwegen waard om dit supplement te gebruiken als onderdeel van een gezonde levensstijl.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Calcium plus

New Care Calcium plus bevat een combinatie van mineralen en vitaminen. De formule is geschikt voor vegetariërs.

Wat zijn de mineralen en vitaminen in Calcium plus en wat doen ze?
Calcium speelt een rol bij de botaanmaak en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Het biedt een goede aanvulling wanneer de behoefte aan kalk is verhoogd. Deze formule bevat een goede dosering calcium, gedoseerd als oesterkalk.
Magnesium speelt net als calcium een rol bij de botaanmaak en is belangrijk voor het behoud van sterke botten.
Vitamine C speelt een rol bij de aanmaak en opbouw van kraakbeen. Het is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten.
Vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten. De Gezondheidsraad adviseert vrouwen vanaf 50 jaar, mannen vanaf 70 jaar en mensen met een donkere huidskleur extra vitamine D te gebruiken ter versterking van de botten.
Vitamine K helpt bij de opname van mineralen, zoals calcium in de botten. Het speelt hiermee een rol bij de botaanmaak en draagt bij aan het behoud van sterke botten. In deze formule is vitamine K verwerkt als menaquinon (vitamine K2).

Orthica Bot complex

Orthica Bot complex

Bot Complex is een voedingssupplement dat een uitgebreide formule bevat om de botaanmaak te ondersteunen. Het bevat niet alleen calcium en magnesium, maar ook vitamine D3, vitamine K2, mangaan, zink en sporenelementen zoals koper, selenium en borium. De dagdosering van Bot Complex bevat 300 mg calcium, afkomstig van zee-alg Lithothamnion sp., Aquamin® TG, 25 mcg vitamine D3 en 180 mcg vitamine K2, geproduceerd via fermentatie. Vitamine K2 in de vorm van MK-7, zoals in Bot Complex, wordt goed opgenomen en blijft lang in het lichaam aanwezig, wat een positief effect heeft op de opname van calcium in de botten. Het supplement is vooral geschikt voor mensen die weinig zuivelproducten consumeren en voor vrouwen vanaf de overgangsjaren. Bovendien bevat het silica uit bamboe, dat bijdraagt aan het behoud van sterke botten.

Naast de voordelen van de uitgebreide formule, is Bot Complex ook duurzaam verpakt. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit draagt bij aan een meer circulaire economie en zorgt voor een verminderde belasting van het milieu. Met Bot Complex kunt u uw botten op een verantwoorde en duurzame manier ondersteunen en versterken. Let op: de gezondheidsclaim met betrekking tot het behoud van sterke botten door silica uit bamboe is in afwachting van Europese toelating.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Bone Food

Royal Green Bone Food Complex Tabletten zijn een nuttig voedingssupplement dat een complex van vitaminen en mineralen bevat om het behoud van sterke botten te ondersteunen. Dit supplement bevat plantaardige calcium en magnesium uit rode algen, wat een uitstekende bron van deze belangrijke mineralen is. Daarnaast zijn er vitamine D3 en K2 toegevoegd om de opname van calcium en magnesium te verbeteren en de werking te optimaliseren. Vitamine D3 draagt ook bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem, terwijl vitamine K bijdraagt aan de normale bloedstolling. Royal Green Bone Food Complex Tabletten zijn een goede keuze voor iedereen die zijn of haar botgezondheid wil verbeteren en behouden.

Het gebruik van Royal Green Bone Food Complex Tabletten biedt verschillende voordelen. Het supplement is niet alleen een uitstekende bron van calcium en magnesium, maar bevat ook vitamine D3 en K2 voor een betere opname en werking. Bovendien zijn de mineralen afkomstig van plantaardige bronnen, in tegenstelling tot veel andere calciumsupplementen die afkomstig zijn van gesteente. Dit maakt de opname van de mineralen door het lichaam gemakkelijker. Ten slotte zijn de tabletten geschikt voor vegetariërs en veganisten, waardoor ze voor een breder publiek toegankelijk zijn.

Orthica Calcium Magnesium Zink

Orthica Calcium Magnesium Zink

Orthica Calcium Magnesium Zink Tabletten is een nuttige aanvulling op de dagelijkse voeding voor het behoud van sterke botten en een normale spierwerking. Deze mineralenformule bevat niet alleen calcium, maar ook magnesium en zink, die elk een belangrijke rol spelen bij de instandhouding van sterke botten. Bovendien dragen calcium en magnesium bij aan een normale spierwerking en magnesium aan een sterk gebit. Het is aan te bevelen om deze tabletten te combineren met een multi-vitamine met vitamine D of extra vitamine D, omdat vitamine D de opname van calcium in de botten verhoogt en helpt bij een goede weerstand. Ook mensen die weinig zuivelproducten gebruiken, hebben baat bij deze aanvulling.

De Orthica supplementen zijn nu te vinden in duurzame flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en wordt er minder afval geproduceerd. Daarnaast is de productie van deze supplementen ook duurzaam, omdat Orthica zich inzet om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent dat u niet alleen voor uw eigen gezondheid zorgt met deze supplementen, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Lucovitaal Multivitamine+ Compleet Man

Lucovitaal Multivitamine+ Compleet Man

Lucovitaal Multi+ Compleet Man is een krachtige multivitamine speciaal samengesteld voor de behoeftes van de man. Het bevat alle belangrijke vitamines, mineralen en kruiden die bijdragen aan een gezonde levensstijl. De formule is hooggedoseerd en bevat onder andere zink, dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Dit is belangrijk voor de vruchtbaarheid en het behoud van sterke botten en spieren. Daarnaast bevat de multivitamine vitamine A, C, D, E en K, wat bijdraagt aan de instandhouding van een gezonde huid, een goed gezichtsvermogen en een goede weerstand.

Lucovitaal Multi+ Compleet Man is ook rijk aan mineralen, waaronder calcium, ijzer, kalium, magnesium en seleen. Calcium is belangrijk voor de instandhouding van sterke botten en de werking van spieren. IJzer helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een normaal concentratievermogen en geheugen. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en magnesium helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan het behoud van soepele spieren en sterke botten. Seleen is goed voor de vruchtbaarheid en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Door het dagelijks gebruik van Lucovitaal Multi+ Compleet Man krijgt de man alle belangrijke voedingsstoffen binnen die bijdragen aan een gezond en vitaal leven.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat is calcium?

Calcium is het meest voorkomende mineraal in ons lichaam en vervult vele vitale functies. Het is nodig voor gezonde botten, hart- en bloedvaten, spieren en het zenuwstelsel. Calcium fungeert ook als co-enzym voor veel stofwisselingsprocessen in het lichaam. Calcium wordt vaak het meest in verband gebracht met het skelet, omdat het essentieel is voor de ontwikkeling en instandhouding van de botstructuur en botfunctie.

Ons lichaam kan zelf geen calcium produceren, dus moeten we het extra calcium dat ons lichaam nodig heeft via onze voeding binnenkrijgen. Calciumrijke voedingsbronnen zijn zuivelproducten, groene kruisbloemige groenten en verrijkte voedingsmiddelen zoals sappen en granen. Calcium supplementen worden vooral verkocht in de vorm van calcium tabletten.

Waar is calcium goed voor?

Calcium is goed voor de opbouw en het behoud van gezonde botten gedurende het hele leven. Calcium verbindt zich met andere mineralen tot harde kristallen die de botten sterkte en structuur geven. Bijna 99% van het lichaamscalcium bevindt zich in de botten.

Een kleine hoeveelheid calcium wordt opgenomen in het bloed en gebruikt voor het gezond en goed functioneren van het hart, de spieren, het bloed en de zenuwen.

Goed bezig met Calcium.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Calcium kopen

Symptomen calcium tekort

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoe ze zich voelen als ze niet genoeg calcium hebben. Calcium is belangrijk om je hart te laten kloppen en je hersenen draaiende te houden, dat als we niet genoeg hebben in ons dieet, het lichaam het aan onze botten onttrekt. Soms is het allereerste symptoom van calcium tekort een onverwachte breuk of verlies van een tand.

Bij een zeer ernstig of acuut calciumtekort kan er sprake zijn van spierkramp of kramp, tintelingen of brandend gevoel rond de mond en vingers, gezichtsspasmen, toevallen en beven. Het verlies van calcium uit de botten wordt osteopenie genoemd als het mild is en osteoporose als het ernstig is. Als het calciumtekort lang aanhoudt kun je permanent botverlies krijgen dat kan leiden tot breekbaarheid, botbreuken, verlies van mobiliteit en meer. Met een calcium tablet kan een tekort eventueel worden aangevuld.

Hoeveel calcium per dag?

Leeftijd Inname (AI) Max. Inname
31-50 jaar 1000 mg 2500 mg
51-70 jaar 1100 mg 2500 mg
​71 jaar en ouder ​1200 mg ​2500 mg
​Zwangeren ​1000 mg ​2500 mg
​Vrouwen tijdens borstvoeding ​1000 mg ​2500 mg
​Bron: Gezondheidsraad.nl

Welke calcium tabletten kopen?

Calcium zit in veel multivitamine en mineraal supplementen die mensen vaak kopen, zoals de hierboven getoonde calcium tabletten, en in supplementen die calcium en andere voedingsstoffen zoals vitamine D bevatten. De twee belangrijkste vormen van calcium in voedingssupplementen zijn calciumcarbonaat en calciumcitraat.

Calciumcarbonaat wordt het best opgenomen als het met voedsel wordt ingenomen. Sommige vrij verkrijgbare maagzuurremmers bevatten ook calciumcarbonaat. Calciumcitraat wordt goed opgenomen op een lege of volle maag. Mensen met een laag gehalte aan maagzuur – een aandoening die het meest voorkomt bij oudere mensen – nemen calciumcitraat gemakkelijker op dan calciumcarbonaat.