Keuzehulp

Aanbieding

Chlorella

Wat is Chlorella?

In Azië wordt het “wondermiddel” Chlorella al decennialang gebruikt. Wat is Chlorella? Chlorella is een eencellige, groene alg. Deze groeit in zoet water. Chlorella is voor het eerst gevonden in Oost-Azië. Leuk weetje; eencellige algen zoals Chlorella zijn al ruim 2,5 miljard jaar hier op aarde en daarmee één van de oudste vormen van leven op onze planeet!

Filter

5 artikelen gevonden

5 artikelen gevonden

Waar komt Chlorella vandaan?

Algen zoals Chlorella zijn al 2,5 miljard jaar op aarde en zijn één van de oudste vormen van leven op aarde!

Dit komt omdat zij  goed kunnen aanpassen aan verschillende extreme omstandigheden. Voor het idee; de mens loopt hier, na schatting, “nog maar” 200.000 á 300.000 jaar rond. Wij zijn ukkies vergeleken bij de algen.

Mocht je denken dat Chlorella iets nieuw is, dan zit je er naast. Naast dat Chlorella al miljarden jaren bestaat, kwamen honderd jaar geleden verschillende wetenschappers achter de vele voordelen van Chlorella. Toen werd zelfs gedacht, door de rijke voedingsstoffen en super snelle groei van Chlorella, dat Chlorella een einde kon maken aan alle honger in de hele wereld. Dit komt doordat de hoeveelheid Chlorella zich binnen tien uur al kan verdubbelen!

Jammer genoeg bleek uit onderzoek dat onze spijsvertering dit alg niet zomaar kan verteren en deze voedingstoffen dus niet goed in ons lichaam kunnen worden opgenomen. Hier moest een oplossing voor komen. Deze kwam in 1975, toen er een manier werd gevonden om Chlorella goed te kunnen omzetten in voeding. Het proces om dit te doen bleek te kostbaar te zijn om Chlorella als betaalbare proteïne neer te zetten. Daardoor werd Chlorella een supplement.

Lees meer Lees minder

Hoe werkt Chlorella?

Al sinds lange tijd wordt het gebruik van Chlorella door wetenschappers onderzocht. Deze onderzoeken kwam men er achter dat er niet één maar verschillende soorten van deze  alg bestaan.

Je hebt de zijn de Chlorella Vulgaris en de Chlorella Pyrenoidosa. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de o.a. vele eiwitten, aminozuren, mineralen en vitaminen in Chlorella een positief effect hebben op het immuunsysteem en voor natuurlijke ontgifting zorgen in ons lichaam.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk