Keuzehulp

Aanbieding

Collageen

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het zorgt onder andere voor de structuur en elasticiteit van onze huid, haar en nagels. Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar vanaf je 25e neemt de collageen aanmaak af. Met één van de supplementen hieronder kun je dat gelukkig snel aanvullen.

Collageen

collageen

Collageen tekort aanvullen met collageenpoeder

De afname van het lichaamseigen collageen is de belangrijkste reden waarom mensen hun tekort aanvullen met premium collageenpoeder merken als Herbolist, Vital Proteins, Mattisson of RevitalTrax.

Zin of onzin: kan collageen echt rimpels verminderen?

Veel mensen vragen zich af of collageen onzin is of dat het echt zin heeft om met collageenpoeders hun rimpels te verminderen. Het goede nieuws: deze supplementen kunnen echt helpen je rimpels te verminderen, en de verklaring hiervoor is eigenlijk simpel en logisch.

collageen tekort

Het zit namelijk zo: wanneer je ouder wordt, zo na je 25ste levensjaar, gaat je lichaam zelf minder collageen aanmaken. Niet zo gek dus dat je dan ook de eerste fijne rimpeltjes ziet opdoemen. Een supplement innemen heeft dus zeker zin wanneer je de 25 jarige leeftijd bent gepasseerd.

Bij nog oudere mensen heeft collagen powder nog meer effect, want vanaf 50 jaar oud maken mensen bijna helemaal geen lichaamseigen collageen meer aan. Enkele slimme beauty experts uit Hollywood kamen zo op het idee om de extra collagen behoefte middels poeders aan te vullen.

Beste collageen kopen?

Vandaag de dag zijn collageenpoeders als anti-aging helemaal niet meer weg te denken en kun je naast poeder collageen kopen als capsules, tabletten, huidcrèmes, of zelfs als kant-en-klare drankjes. De verkoop van deze supplementen zit sinds 2012 al flink in de lift, aangezien huidveroudering voor veel vrouwen een nachtmerrie is. Dat deze supplementen als wondermiddel tegen hun huidveroudering worden gezien maakt het dat zij graag het beste collageen poeder kopen.

collageen kopen

Hoe lang duurt het voordat collageen werkt volgens onderzoek?

Collageen poeder werkt snel, zo blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek bij meer dan 100 vrouwen tussen de 45 en 65 jaar. Zo bleek in deze collageen studie dat de eerste resultaten al binnen 4 weken werden geboekt. Gedurende vier weken namen de vrouwen 2,5 gram collageen poeder per dag.

Na deze periode zagen de onderzoekers al een behoorlijke afname van de rimpeldiepte rondom de ogen van 7,2%. Na acht weken werkt collageen volgens onderzoek nog effectiever, toen waren de rimpels zelfs met 20,1% afgenomen. Kortom, de in medisch wetenschappelijke data bevestigt dat de inname van collageenpeptiden effectief is en dat collageen kopen zin kan hebben.

Waar is collageen allemaal goed voor?

is niet alleen goed voor een jonge en stralende huid. Het eiwit heeft nog veel meer voordelen, dan anti-aging alleen. Zo boeken veel kopers gezondheidsvoordelen op het gebied van sterke botten en soepelere spieren. Veel sporters kennen al de eigenschap van collageeneiwitten die hun pezen en banden scheurvast maken, waardoor sporters minder vaak blessures oplopen.

Voordelen: sterke botten, spoelere spieren en gewrichten

Collageen wordt veel voordelen toegedicht. Zo zou het eiwit ook een positieve rol spelen bij de elasticiteit van de bloedvaten in je lichaam. Collageeneiwitten zorgen dus niet enkel voor een jong uiterlijk maar helpen je ook bij het krijgen van sterke botten, soepele spieren en gewrichten. Ook wordt gedacht dat het collageeneiwit mensen kan ondersteunen die lijden aan artrose.

Collageen bijwerkingen en waarschuwing

Wanneer je zoveel positieve verhalen hoort over dit populaire anti-aging supplement komt de vraag al snel op of er ook collageen bijwerkingen bekend zijn. Hiervoor kijken we naar de meest recente onderzoeken van 2022 en hieruit blijkt dat er geen bijwerkingen of zelfs een waarschuwing bekend is. Je kunt onze collageen veilig innemen, de enige logische waarschuwing luidt dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet mag overschrijden.

Beste collageen volgens de Consumentenbond?

Wie een rondje langs de grote beauty blogs maakt komt meestal de merken Herbolist, Vital Proteins, Mattisson en RevitalTrax tegen. Deze bekende namen worden als ‘beste’ gezien (maar niet als beste collageen poeder Consumentenbond, aangezien de consumentenbond geen test heeft gedaan). Maar waarom krijgen deze merken wel het predicaat Beste toegedicht?

beste collageen poeder consumentenbond

Net zoals bij vitamine pillen heb je ook bij collageenpoeders goede en slechte supplementen. De goedkoop geproduceerde supplementen bevatten meer onnodige vulstoffen dan je zou willen, en ook ontbreekt vitamine C vaak, de beste vitamine om de werking van collageen te versnellen. De beste poeders bevatten dus vitamine C en zijn vrij van onnodige ingrediënten.

Collageen type 1

Het meest voorkomende collageeneiwit in je lichaam is collageen type 1. Bijna 90% van je totale collageeneiwitten zijn van het type 1. Je vindt type 1 vooral in je huid, kraakbeen, botten en je pezen.

Collageen type 2

Collageen type 2 is vooral in je kraakbeen weefsel te vinden. Collageen type 2 geeft na contact met je immuunsysteem in de darmwand (ook wel Peyerse plaques genaamd) een deactivatie van de afweercellen (de T-cellen), waardoor processen geremd worden die de collageenafbraak geven in je gewrichtskraakbeen. Kort samengevat zorgt type 2 ervoor dat je gewrichtskraakbeen weer tot rust kan komen en zich kan herstellen.

Collageen type 3

Collageen type 3 geeft structuur aan je spieren, organen en bloedvaten. Type 3 vind je in de reticulaire vezels, zoals in je beenmerg. Type 3 is na type 1 het meest voorkomende collageeneiwit in je lichaam.

Wat is beter: rundercollageen of viscollageen?

Veel mensen vragen zich of wat beter is: rundercollageen (de meest verkochte) of juist het minder bekende viscollageen poeder. Gelukkig kun je beide producten zonder zorgen kopen, want qua werking zijn rundercollageen en viscollageen gelijk aan elkaar.

Rundercollageen is populairder op Vitamines.com

Zowel rundercollageen als viscollageen bevatten beiden alle benodigde bouwstoffen en aminozuren die de productie van lichaamseigen collageeneiwitten ondersteunen. Toch zien wij dat de meeste klanten kiezen rundercollageen, omdat rundercollageen zowel type 1 als 3 bevat en viscollageen bestaat vooral uit het type 1 collageen.

Wat stimuleert de aanmaak van collageen?

Bepaalde voedingsstoffen kunnen de collageen aanmaak stimuleren, echter vaak zijn dit wel ingrediënten die je niet (meer) op je bord krijgt zoals dierlijke huiden of vissenkoppen bouillon. Klinkt onsmakelijk? Kunnen we inkomen, maar het zijn wel enorm goede bronnen van collagenen. Andere collageenrijke bronnen zijn gelatine, varkenshuid, varkenspoten, kippenklauwen en visgraten.

Dierlijke huiden zijn goede bronnen van collagenen.

Vegan collageen poeder

Vegan collageen poeder is een erg vaak gezocht supplement, er is echter één probleem: vegan collageen bestaat niet aangezien het wordt gemaakt van rundercollageen of viscollageen. Vegans kunnen echter wel meer plantaardige voedingsmiddelen consumeren die de collageen aanmaken kunnen stimuleren, denk bijvoorbeeld aan vitamine C en mineralen zoals koper, zink, zwavel en selenium zijn voedingstoffen die belangrijk zijn bij de aanmaak van collageen.

Wat veroorzaakt collageen tekort?

Er zijn enkele belangrijke oorzaken die collageen tekorten kunnen veroorzaken, zoals voeding met veel suiker consumeren en zogenoemde
geraffineerde koolhydraten (die je lichaam omzet in suikers) aangezien deze je collageenvezels aantasten. Verder lopen rokers extra veel risico, maar roken is sowieso een slecht idee voor je huid natuurlijk.

Koper, zink, zwavel en selenium zijn mineralen die helpen bij het aanmaken van collageen.

Top 3 meest verkochte supplementen

  1. Collageen poeder
  2. Collageeneiwit
  3. Collageendrank

Welke voedingsstoffen helpen ook tegen huidveroudering?

Vitamine A (retinol)

De antioxidant vitamine A is belangrijk bij de aanmaak van nieuwe huidstellen en antioxidanten zijn tevens de stoffen die je weefsels en cellen beschermen tegen beschadigingen.

Ook kan vitamine A de vrije radicalen onschadelijk maken en het belangrijkste wapen van vitamine A is dat dankzij deze vitamine je rimpels minder diep worden. Kortom, een belangrijke voedingsstof voor het onderhoud en reparatie van je huid.

Vitamine C

De antioxidant vitamine C is een belangrijke ‘collega’ van collageen. Zo zorgt vitamine C ervoor dat de aanmaak van collageen wordt ondersteunt en verder helpt vitamine C bij de reparatie, groei en herstel van de huidcellen. De beste collageen poeders die wij verkopen voegen dan ook vitamine C als extra ingrediënt toe, omdat het echt werkt.

Vitamine E

Vitamine E is ook een antioxidant die je huid beschermt tegen negatieve gevolgen van (teveel) zonlicht.

Vitamine B5 (pantotheenzuur)

Vitamine B5 kan helpen bij het herstellen van de huidcellen.

Vitamine B8 (biotine)

Volgens collageenonderzoek zou vitamine B8 de veranderingen in de huid tegen kunnen gaan, waardoor een biotine gebrek ten alle tijde moet worden voorkomen.

Visvetzuren omega 3 en omega 6

Omega 3 en omega 6 vetzuren zorgen ervoor dat je huid er mooi uit blijft zien en deze omega’s zijn tevens onmisbare onverzadigde vetzuren voor je lichaam. Onverzadigde vetten worden ook wel ‘goede vetten’ genoemd. Omega 3 en 6 dragen verder bij aan het herstellende vermogen van de huid en zijn dus ook een anti-aging ingrediënt tegen huidveroudering.

Wat is gehydrolyseerd collageen poeder?

Gehydrolyseerd collageen poeder betekent dat de eiwitmoleculen zo compact mogelijk zijn gemaakt zodat dat deze makkelijker door je lichaam kan worden opgenomen, en daarom wordt algemeen veronderstelt dat gehydrolyseerd collageen ook beter is.

Waarom collageenpoeder kopen en geen crèmes of tabletten?

In de meeste webshops is vooral collageenpoeder kopen populair. En dat is maar goed ook! Want de collageencrèmes en tabletten die worden verkocht werken minder goed. Sterker, een collageencrème op je huid smeren is zelfs onzin omdat je collageeneiwitten niet via je huid kunt binnenkrijgen. Collageenpoeders daarentegen kun je makkelijk in grotere hoeveelheden binnenkrijgen door ze met koffie of smoothies te vermengen.

Collagenen bestellen

Collagenen bestellen wordt vaak gedaan in de strijd tegen huidveroudering. Toch is de inname van extra collageeneiwitten niet voldoende. Ze kunnen een hulpmiddel zijn in de anti-aging strijd, maar je zult altijd een goede en gezonde levensstijl hoog in het vaandel moeten houden om te profiteren van de positieve effecten van dit veel verkochte supplement.

Sportvoeding met hyaluronzuur, probioticum, vitamines, collageen capsules of mineralen?

Sportvoeding tags zijn voor deze pagina bloedsuikerspiegel, vegatarisch, hyaluronzuur, tomaten, enzymen, suikers en probioticum. Tevens cosmetische peptide en bekende drogisterijen als Kruidvat, Vitaminstore en orangefit. Belangrijk in deze context zijn de zon weefsels. Wil je meer informatie omtrent capsules of drinken stuur dan een email naar support@vitamines.com.

Filter

23 artikelen gevonden

23 artikelen gevonden

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Nu -25%
Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Nu -40%
Vital Proteins Collageen peptiden

Vital Proteins Collageen peptiden

Vitakruid Collageen Solugel 250 gram

Vitakruid Collageen Solugel 250 gram

Lucovitaal Super Collageen 2000 Mg

Lucovitaal Super Collageen 2000 Mg

Vitakruid Viscollageen met C & zink

Vitakruid Viscollageen met C & zink

Mattisson Runder collageen poeder blend Peptan

Mattisson Runder collageen poeder blend Peptan

Vital Proteins Marine collageen

Vital Proteins Marine collageen

Mattisson Marine collageen poeder blend Peptan

Mattisson Marine collageen poeder blend Peptan

Vitals Collageenformule pro

Vitals Collageenformule pro

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Collageen complex

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat zijn de voordelen van collageen?

· Zichtbaar minder rimpels
· Een glanzende en egale huid
· Minder last van Acne
· Enorm veel nieuwe baby haartjes
· Super sterke nagels
· Geen vlekken meer op je huid
· Vervagende pigmentvlekken
· Soepele spieren
· Zichtbaar minder Striae

Lees meer Lees minder

Wat zijn ervaringen met collageenpoeder?

MINDER ACNE – Anne Vedder

”Veel mensen wisten niet dat ik tijd lang last had van een onrustige huid. Ik wist niet goed wat de oorzaak was, maar ben op aanraden toch begonnen. Elke ochtend strooi ik een schepje over mijn ontbijt. Na 4 weken zag ik zichtbaar verschil en is mijn huid een stuk stralender.”

 

BABY HAARTJES – Manon van Essen

”Ik vind collageen een belachelijk goed product. Een tijd geleden ben ik veel haar verloren tijdens het geven van borstvoeding. Mijn haar groeit eindelijk terug. Ik heb echt van die baby haartjes. Mijn nagels zijn sterker en mijn huid ziet er fantastisch uit. En dat door één product”.

 

Stralende huid – Franka Vedder

Ik gebruik elke ochtend collageen poeder in mijn koffie. Mijn huid krijgt een stralende glow die je gewoon wilt hebben. Ik ben verslaafd. Na een paar weken merkte ik al het verschil. Mijn huid is veel glanzender.

Franka Vedder – Franky Amsterdam

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

 

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk