Wanneer collageen innemen?

Wanneer kan ik het beste collageen innemen?

Bij veel voedingssupplementen wordt geadviseerd het op een lege maag in te nemen. Bij andere wordt gezegd dit juist tijdens de maaltijd te doen. Er is nog geen heel duidelijk antwoord wanneer je collageen het beste in kan nemen. Hier moet nog meer onderzoek naar worden gedaan.

Het beste tijdstip voor het innemen van collageen bestaat dus (nog) niet. Kijk daarom vooral wat het best bij jou past. Dit kun je te doen door te testen wat bij jou voor het beste resultaat zorgt. Je eigen lichaam ken je tenslotte het best.

Consequentie

Bij het innemen van collageen supplementen is het wel van belang dat je dit consequent doet. Met consequent bedoelen we: iedere dag. Zorg dat je geen dag overslaat. Daarom moet je de inname van collageen onderdeel maken van jouw routine. Doe bijvoorbeeld elke ochtend een schepje door je koffie roeren.

Ziet je ochtendroutine er niet elke dag hetzelfde uit, maar je avond wel? Dan is het beter om het innemen van collageen onderdeel te maken van je avondroutine. Dit kun je bijvoorbeeld doen door collageen door slaapthee te roeren. De juiste tijd om collageen in te nemen is dus afhankelijk van of je een avond- of ochtendmens bent.

Houd je aan de inname die wordt geadviseerd

Zorg dat je elke dag de hoeveelheid collageen inneemt die wordt geadviseerd. Dit wordt altijd aangegeven op de verpakking/pot. Omdat het gebruik van collageen als voedingssupplement vrij nieuw is zijn er nog geen universele richtlijnen over de aanbevolen hoeveelheid per dag.

Daarom verschilt het per merk hoeveel collageen er wordt geadviseerd. Die hoeveelheid is afhankelijk van de ingrediënten die eventueel nog zijn toegevoegd en de concentratie van het collageen. Voor de meeste mensen is 5 gram per dag genoeg om resultaat te zien. Dit is dan ook wat er gemiddeld wordt geadviseerd.

Vragen die veel worden gesteld

Kan ik collageen innemen in combinatie met vitamine C en MSM poeder?
Collageen kun je gewoon innemen naast andere supplementen en vitamines zoals MSM poeder, vitamine C en vitamine A.

Het verschil tussen collageen crème en collageen poeder

Collageen crème smeer je op de huid, collageen poeder neem je in. Poeder roer je bijvoorbeeld door de koffie of andere vloeibare dranken of voeding. Als je liever geen poeder wilt kun je kiezen voor tabletten.

Werkt mijn gezicht crème met collageen hetzelfde als collageenpoeder met vitamine C?

Nee dit werkt niet hetzelfde. Een crème met collageen kan niet door de bovenste laag van de huid dringen, daarmee gaat het effect van collageen verloren. Het kan alsnog dat je positieve effecten zal ervaren door de crème.  Dit komt waarschijnlijk door de andere ingrediënten die de crème bevat.

Gehydrolyseerd collageen, wat is het precies?

Gehydrolyseerd collageen (ook wel collageen peptiden) is voor je lichaam makkelijker op te nemen omdat het al is afgebroken in kleinere stukken. Daarom zullen wij altijd adviseren om een gehydrolyseerd collageen supplement te kiezen.

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk