Droomsap review & ervaringen: gevaarlijk of goed slaapmiddel?

droomsap review

Droomsap is hét codewoord voor mensen die lekker willen slapen, vandaar deze droomsap review. Op deze pagina delen we alle droomsap ervaringen. Is het echt een gevaarlijk slaapmiddel of valt het mee? En wat is het alternatief?

Wil je niet de nadelen van een verboden slaapmiddel met doxylamine en alcohol zoals droomsap, maar toch lekker slapen? Snappen we. Dan is dit een interessant en veel goedkopere alternatief:

Droomsap

Om iedereen uit de droom te halen: droomsap is hartstikke illegaal, dus verboden slaapmiddel met bijwerkingen. Als je wilt weten waarom, lees dan zeker verder.

Wil je een goed droomsap alternatief zonder bijwerkingen? Kies dan voor het nieuwe in Nederland geproduceerde slaapmiddel: Daily co’s DroomSap.

Zoals dit product vermeldt geeft het geen bijwerkingen én werkt super snel dankzij de effectieve stof Eschscholzia Californica (ook wel slaapmutsje genoemd) dat bekend staat als goed werkend voor de nachtrust.

Waarom is droomsap verboden in Nederland?

Omdat droomsap doxylamine bevat is dit slaapmiddel zwaar verboden in Nederland. Ook weten veel mensen niet dat er alcohol inzit, wat natuurlijk ook niet bijzonder gezond is.

Dan de samenstelling van het sap. Naast doxylamine bevat droomsap een kruidenmengsel van onder andere haver, maretak, passiebloem, honing, citroenzuur, vanille en alcohol (3 procent).

Alcohol als ingrediënt is natuurlijk niet bijzonder gezond voor een slaapmiddel, en dat verklaard ook meteen de reviews dat mensen hoofdpijn krijgen.

Vanwege doxylamine is droomsap verboden.

Is doxylamine goed voor je?

Nee, droomsap is niet goed voor je omdat dit slaapmiddel het gevaarlijke ingrediënt doxylamine. Deze slaapopwekkende component is een antihistaminicum, oorspronkelijk uit de jaren ’50 was ooit bedoeld tegen hooikoorts.

Omdat doxylamine invloed heeft op de hersenen veroorzaakt het slaperigheid en wordt daarom in diverse slaapproducten zoals droomsap gebruikt. Wat mensen zich alleen niet realiseren is dat het korte termijn geheugen mogelijk ook wordt aangetast, wat al een teken is dat droomsap niet echt goed voor je is.

Droomsap review

Om te weten of droomsap wel werkt nam ik zelf de proef op de som. Meestal word ik al rond 3.30 wakker, wat natuurlijk veel te vroeg is. Daarom besloot ik 100 ml te kopen om deze droomsap review te kunnen schrijven. Is dit slaapmiddel echt de moeite waard?

Zoals al vaker aangegeven is het belangrijkste droomsap ingrediënt doxylamine.. een stof die al super controversieel is op zichzelf. Daarnaast bevat droomsap een combinatie van ingrediënten zoals haver, maretak, passiebloem, honing, citroenzuur, vanille en (geen grap) drie procent alcohol.

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar doxylamine, en het blijkt dat het effect op de hersenen op lange termijn ernstige neurologische problemen kan veroorzaken. Brr! Denk hierbij aan geheugenverlies, chronische vermoeidheid en in sommige gevallen zelfs blijvende schade aan de hersenfunctie.

Lees ook | Welke vitamines laten je beter slapen?

recensie droomsap

De overige ingredienten lijken onschuldiger. Lijken. Want hoewel ingrediënten zoals haver, maretak en passiebloem op zichzelf onschuldig kunnen lijken, is het belangrijk te benadrukken dat hun interactie met doxylamine niet grondig is onderzocht.

Dit is belangrijk om te weten, omdat stoffen met elkaar gecombineerd extra gevaarlijk kunnen zijn. Toch besloot ik droom sap een week te proberen om mijn eigen recensie te kunnen schrijven.

Mijn droomsap ervaring na één week

Mijn verwachtingen van droomsap waren hooggespannen, aangezien het op sommige blogs wordt gepresenteerd als een illegaal, maar werkend wonderdrankje dat zou helpen bij het inslapen.

Met de drukte van mijn leven had ik verwacht dat een product als dit een zegen zou zijn, een simpele oplossing voor mijn slaapproblemen. Helaas bracht droomsap niet de beloofde nachtrust, maar introduceerde het in plaats daarvan een reeks bijwerkingen in mijn leven.

Binnen enkele uren na mijn eerste dosis ervoer ik een lichte hoofdpijn, die later zo intens werd dat het voelde alsof mijn hoofd ging pulseren. Ik had gehoopt dat, ondanks deze initiële pijn, een rustige slaap zou volgen. Echter, de rust was ver te zoeken en ’s ochtends hield de hoofdpijn aan tot een uur of 10 in de ochtend.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring zou ik droomsap niet meteen adviseren, zeker gezien het feit dat we het hier ook over een illegaal medicijn hebben. Daarover zou je nog je schouders op kunnen halen, maar nu ikzelf de negatieve nasmaak heb geproefd van doxylamine, denk ik dat je meer nadelen dan voordelen zult ervaren.

Lees ook meer over | Melatonine ervaringen

droomsap ervaringen

Reviews van anderen

“Ik probeerde droom sap en merkte direct wel dat ik slaperig werd, maar de volgende dag had ik een nare kater. Niet bepaald een positieve ervaring naar mijn gevoel.
Petra, 45 jaar uit Utrecht

Ondanks de vele negatieve reviews voor mijn een positiever verhaal. Ik val ervan iets sneller in slaap en voel me de volgende dag alerter.
Rogier, 37 jaar uit Weert

“Droom sap hielp mij in slaap vallen, maar ik voelde me de volgende dag zo groggy en uitgeput, alsof ik superslecht had geslapen.”
Dirk, 35 jaar uit Haarlem

“Lekker naar dromenland. Mijn droomsap werkte aardig en ik sliep met iets minder onderbrekingen.
Miriam, 54 jaar uit Den Haag

“Het eerste gebruik van droom sap leek te werken, maar bij vervolggebruik merkte ik niet veel, behalve een droge mond.”
Mohammed, 42 jaar uit Arnhem

Veelgestelde vragen

Heeft droomsap bijwerkingen?

De stof doxylamine in droomsap kan diverse bijwerkingen met zich meebrengen, zoals een licht gevoel in het hoofd, droogheid van mond en ogen en desoriëntatie. Hoewel droomsap onschuldig klinkt, kunnen deze bijwerkingen uitleiden tot zeer ernstige complicaties.

Zo zijn er mensen die bijwerkingen melden zoals waanbeelden, acute verwardheid en geheugenstoornissen sterker optreden. Bovendien kan doxylamine problemen geven met plassen en onregelmatige hartslagen teweegbrengen.

Er zijn ook diverse medische condities waarbij het afgeraden wordt droomsap in te nemen, zoals geheugenproblemen en hart gerelateerde ziekten. Een ander belangrijk aspect is dat het medicijn een significante invloed heeft op het vermogen om een voertuig te besturen, wat zelfs de volgende dag nog merkbaar kan zijn.

bijwerking droomsap gevaarlijk

Is droomsap verslavend?

Hoewel doxylamine op zichzelf niet noodzakelijkerwijs als verslavend wordt beschouwd, kan het leiden tot verslavinf wanneer droomsap gedurende een langere periode wordt gebruikt.

Van alcohol zijn natuurlijk de verslavende effecten alom bekend. Wanneer alcohol en doxylamine zoals in droomsap samen worden gevoegd, kunnen de sederende effecten van beide stoffen worden versterkt. Dit kan heel gevaarlijk zijn, aangezien het het risico op ademhalingsdepressie, bewustzijnsverlies op de loer liggen.

Bovendien kan het mengen van de twee leiden tot een verhoogd risico op andere bijwerkingen, zoals duizeligheid, verwarring, motorische beperking en geheugenproblemen. Deze combinatie kan ook het besluitvormingsproces beïnvloeden, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Welke ingrediënten zitten in dit slaapmiddel?

 • Kruidentinctuur op water-alcoholbasis
 • Doxylamine 3,26mg/ml
 • Natuurlijke honing 17%
 • Plantaardige glycerine
 • Sirupus simplex
 • Tragacanth
 • Citroenzuur
 • Kaliumsorbaat
 • Vanille
 • Alcohol (3%!)

Hoevaak mag je droomsapjes gebruiken?

Omdat droomsapjes met doxylamine verboden zijn in Nederland, mag je deze simpelweg niet gebruiken, tenzij onder begeleiding van een professionele arts. Daarnaast komt doxylamine met nogal wat bijwerkingen, dus je kunt beter je heil zoeken in één van de vele goede legale alternatieven.

Waar kan ik droomsap kopen?

In het kort: niet in Nederland. Omdat de Nederlandse overheid burgers wil beschermen tegen gevaarlijke slaapmiddelen zonder recept, en voor doxylamine zeker een recept van de huisarts nodig is, kun je alleen droomsap kopen in buitenlandse webshops. Hierdoor is er geen controle van de NVWA en ben je dus mogelijk gevaarlijk bezig.

droomsap kopen of bestellen

Droomsap bestellen of niet?

Droom sap staat bekend om zijn combinatie van doxylamine en een reeks natuurlijke ingrediënten zoals haver, maretak en passiebloem. Voor sommigen heeft deze mix geleid tot een vredige en ononderbroken slaap. Anderen ervaren juist de vele negatieve bijwerkingen van doxylamine.

Sommige gebruikers melden problemen zoals hoofdpijn tot aan vervelende dromen. En hoewel de natuurlijke ingrediënten in droom sap voor velen aantrekkelijk zijn, kan de aanwezigheid van alcohol (3 procent) voor sommige mensen weer ‘n reden tot zorg zijn.

Dus, droomsap bestellen of niet? Het hangt echt af van je individuele behoeften en hoe je lichaam reageert op verschillende stoffen. Wil je wel persé doxylamine als stof? In Nederland is een vergelijkbaar medicijn via de huisarts op recept verkrijgbaar: Promethazine.

Conclusie

Je kunt beter kiezen voor het in Nederland geproduceerde en als best geteste slaapmiddel: Daily co’s DromSap.

Droomsap

Slaapmiddel bij slapeloosheid

In de gemiddelde dromenwinkel vind je naast droom sap met doxylamine diverse alternatieven voor wie zoekt naar een natuurlijk slaapmiddel. Biologisch geteelde kruiden zoals hop en slaapmutsje zijn populaire keuzes onder klanten die geloven in alternatieve geneeswijzen. Sommige alternatieve genezers adviseren deze kruiden omdat ze fyto-oestrogenen bevatten. Echter, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ze niet altijd de rem-slaap fase beïnvloeden zoals sommige medicijnen dat doen.

Dromenwinkel of webwinkel?

Droomsap mag niet ingenomen worden door zwangere vrouwen en diabetici. Een droom sap kan een droge mond veroorzaken en is niet geschikt voor veganisten. Alcoholverslaving en slaappillen gebruik kunnen het effect van droomsap versterken, wat mogelijk tot een nachtmerrie leidt. In de Droomsap’s webwinkel staat de houdbaarheid duidelijk vermeld en ze bieden soms informatie over zorgverzekering dekking. Voor de beste slaapervaring, bezoek een dromenwinkel en ontdek een scala aan oplossingen voor slapeloosheid.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

 • Droomsap
 • Dromenwinkel

Helaas, droomsap is verboden in Nederland. Maar wist je dat je ook nog (veel) andere dingen kunt proberen voor een goede nachtrust? Hieronder nemen we de 10 beste tips voor een goede nachtrust met je door.

We weten het: de impact van een slechte slaap kan op alle gebieden van je leven voelbaar zijn. De slaapgewoonten die je elke dag volgt (bekend als slaaphygiëne) kunnen een positief effect hebben op hoe goed je slaapt. Leer daarom hoe je beter kunt slapen, met duidelijke stappen om je slaapgewoonten te verbeteren.

1. Investeer in een beter matras

Het beste matras voor jouw behoeften en voorkeuren is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je comfortabel genoeg ligt om te ontspannen. Investeren in een ondersteunend matras en kussen helpt ervoor te zorgen dat je ruggengraat de juiste ondersteuning krijgt om pijn te voorkomen. Je lakens en dekens spelen een belangrijke rol in het helpen van je bed om uitnodigend aan te voelen. Zoek dus beddengoed dat comfortabel aanvoelt en dat helpt om ‘s nachts een aangename temperatuur te behouden.

2. Blokkeer licht

Te veel blootstelling aan licht kan je slaap en je circadiane ritme verstoren. Verduisteringsgordijnen voor je ramen of een slaapmasker voor je ogen kunnen licht tegenhouden en voorkomen dat het je rust verstoort. Het vermijden van fel licht kan je helpen bij de overgang naar bedtijd en bijdragen aan de productie van melatonine door je lichaam, een hormoon dat de slaap bevordert.

3. Beperk lawaai tot een minimum

Het minimaliseren van lawaai is een belangrijk onderdeel van het creëren van een slaapvriendelijke slaapkamer. Als je geluidsbronnen in de buurt niet kunt elimineren, overstem ze dan met een ventilator of een witte ruis machine. Oordopjes of een koptelefoon zijn een andere optie om te voorkomen dat geluiden je storen wanneer je wilt slapen.

4. Stel de thermostaat in op 18 graden ‘s nachts

Je wilt niet dat de temperatuur in je slaapkamer je afleidt door te warm of te koud aan te voelen. De ideale temperatuur kan per persoon verschillen, maar de meeste onderzoeken ondersteunen het slapen in een koelere kamer van ongeveer 18 graden. En je bent meteen duurzaam bezig voor je portemonnee én het mileu.

5. Slaap minstens zeven uur

Als je er zeker van wilt zijn dat je elke nacht de aanbevolen hoeveelheid slaap krijgt, dan moet je die tijd in je schema inbouwen. Als je rekening houdt met je vaste wektijd, werk dan achterwaarts en stel een bedtijd vast die ten minste zeven uur toelaat. Geef jezelf ook waar mogelijk extra tijd voordat je naar bed gaat om je klaar te maken voor de slaap.

6. Zet je wekker elke dag op dezelfde tijd

Het is bijna onmogelijk voor je lichaam om te wennen aan een gezonde slaaproutine als je voortdurend op verschillende tijden wakker wordt. Kies een wektijd en houd je daaraan, zelfs in het weekend of op andere dagen waarop je anders geneigd zou zijn om uit te slapen.

7. Houd dutjes rond de 20 minuten

Om ‘s nachts beter te slapen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met dutjes. Als je te lang of te laat op de dag een dutje doet, kan dat je slaapschema in de war gooien en het moeilijker maken om in slaap te komen wanneer je dat wilt. De beste tijd om te dutten is kort na de lunch aan het begin van de middag, en de beste dutduur is ongeveer 20 minuten.

8. Ontspan 30 minuten voordat je naar bed gaat

Het is veel gemakkelijker om in slaap te vallen als je op je gemak bent. Rustig lezen, low-impact stretching, luisteren naar rustgevende muziek en ontspanningsoefeningen zijn voorbeelden van manieren om in de juiste gemoedstoestand te komen om te slapen.

9. Ontkoppel apparaten in het uur voordat je naar bed gaat

Tablets, smartphones en laptops kunnen je hersenen onder spanning houden, waardoor het moeilijk wordt om echt tot rust te komen. Het licht van deze elektronische apparaten kan ook je natuurlijke productie van melatonine onderdrukken. Probeer zoveel mogelijk de verbinding een uur of langer te verbreken voordat je naar bed gaat.

10. Zorg voor 30 minuten blootstelling aan natuurlijk licht

Probeer dus daglicht binnen te krijgen door naar buiten te gaan of ramen of jaloezieën open te zetten voor natuurlijk licht. Vroeg op de dag een dosis natuurlijk licht krijgen kan helpen om je circadiane ritme te normaliseren. Als natuurlijk licht geen optie is, kun je met je arts praten over het gebruik van een lichttherapiebox.

Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.