Keuzehulp

Echinacea tabletten

Verschillende studies wijzen erop dat echinacea tabletten werkzame stoffen bevat die de immuunfunctie versterken, pijn verlichten, ontstekingen verminderen en hormonale, antivirale en antioxiderende effecten hebben. Daarom worden echinacea capsules ook ingezet bij urineweginfecties, vaginale gist (candida) infecties, oorinfecties (ook wel otitis media genoemd), voetschimmel, sinusitis, hooikoorts (ook wel allergische rhinitis genoemd), en langzaam genezende wonden. Voorlopige studies in het laboratorium suggereren dat echinacea pillen kunnen helpen bij het remmen van darmtumoren wanneer het gecombineerd wordt met cichorinezuur.

Echinacea tabletten kopen

Filter

5 artikelen in Echinacea tabletten

5 artikelen in Echinacea tabletten

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Immuun

edereen heeft zo zijn of haar eigen manier om het immuunsysteem te ondersteunen. Eén van de meest populaire hulpmiddelen is echinacea. Anderen kiezen liever voor vitamine C of cat’s claw. Maar omdat deze immuun ondersteuners elkaar goed aanvullen, kunnen ze prima in combinatie worden gebruikt. New Care Immuun bevat dan ook een combinatie van deze drie ingrediënten.

Echinacea en vitamine C ondersteunen het immuunsysteem. Ook cat’s claw heeft op dit gebied een goede reputatie opgebouwd. Deze plant groeit in het Peruaanse deel van het regenwoud en wordt al vele eeuwen gebruikt door de Ashanica- en Campa-indianen.

Aan New Care Immuun is nog een tweetal kruiden toegevoegd om extra ondersteuning te bieden, namelijk Siberische ginseng en vlierbes. Siberische ginseng is bekend vanwege haar adaptogene invloed. Dat betekent dat dit kruid het aanpassingsvermogen van je lichaam ondersteunt. Zo helpt dit bekende wortelextract uit Rusland voor geestelijke en lichamelijk veerkracht. Vlierbes helpt om vrijer te ademen door de neus en houdt de keel schoon.

New Care Immuun is dus een ‘veel-in-één’ formule om het immuunsysteem te ondersteunen.

Orthica Weerstand multi

Orthica Weerstand multi

Orthica Weerstand Multi Tabletten is een complete multivitamine die het lichaam voorziet van essentiële vitaminen en mineralen om het natuurlijke afweersysteem te ondersteunen en de energiestofwisseling te verbeteren. Het supplement bevat een combinatie van vitamines en mineralen, zoals vitamine A, B6, B12, C, D, foliumzuur, zink, ijzer, koper en selenium, die de weerstand bevorderen. Daarnaast bevat het supplement plantenextracten van vlierbes en echinacea. Deze plantenextracten staan bekend om hun positieve invloed op het afweersysteem.

Orthica Weerstand Multi Tabletten biedt vele voordelen voor het lichaam en de gezondheid. De vitamines en mineralen dragen bij aan het verminderen van moeheid en vermoeidheid en ondersteunen de aanmaak van afweercellen. Bovendien zijn de flacons gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de CO2-uitstoot. Het supplement is een uitstekende manier om het lichaam te voorzien van alle essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven en het immuunsysteem te ondersteunen. Het is een veilige en effectieve manier om het lichaam een steuntje in de rug te geven bij vermoeidheid en het bevorderen van de natuurlijke weerstand.

A.Vogel Echinaforce Sterk Energie Tabletten

A.Vogel Echinaforce Sterk Energie Tabletten

A.Vogel Echinaforce Sterk** + Energie* is een kruidenpreparaat op basis van Echinacea purpurea, spirulina en Siberische ginseng. Echinacea purpurea ondersteunt het immuunsysteem en bevordert een goede weerstand. Daarnaast bevat het spirulina, een superfood dat rijk is aan vitamine B12 en kan bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid. Siberische ginseng is ook toegevoegd aan het preparaat en kan bijdragen aan het verhogen van de energie en het verbeteren van de weerstand.

A.Vogel Echinaforce Sterk** + Energie* heeft vele voordelen voor de gezondheid. Het kan het immuunsysteem versterken, waardoor het lichaam beter in staat is om zichzelf te beschermen tegen ziekteverwekkers. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van vermoeidheid en lusteloosheid en kan het bijdragen aan een sneller herstel na ziekte. Een ander voordeel van het preparaat is dat het geen schadelijke stoffen bevat en daarom veilig kan worden gebruikt. Let wel op dat sommige gezondheidsclaims nog in afwachting zijn van Europese toelating.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Immune Energy

Royal Green Immune & Energy is een hoogwaardig voedingssupplement dat een krachtige combinatie van biologische echinacea, echte ginseng en vijf verschillende paddenstoelen bevat. Echinacea ondersteunt het immuunsysteem, terwijl Koreaanse ginseng voor meer energie kan zorgen. Dit voedingssupplement is gegarandeerd gekweekt zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen en is 100% puur en vrij van vulstoffen. Bovendien is het supplement geschikt voor vegetariërs en veganisten en van nature glutenvrij.

Dit voedingssupplement biedt vele voordelen voor het lichaam. Zo kan echinacea helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter beschermd is tegen ziekten en infecties. Ginseng kan bijdragen aan het verhogen van de energie en het verminderen van vermoeidheid. De vijf paddenstoelen in het supplement, waaronder shiitake en reishi, staan bekend om hun krachtige antioxidante werking en kunnen een gunstig effect hebben op het immuunsysteem. Door de biologische teelt en het ontbreken van vulstoffen is het supplement ook nog eens goed voor het milieu en het lichaam.

A.Vogel Echinaforce Kauwtabletten sterk + Vitamine C Tabletten

A.Vogel Echinaforce Kauwtabletten sterk + Vitamine C Tabletten

A.Vogel Echinaforce sterk** + Vitamine C is een unieke combinatie van vitamine C en een hoge dosering Echinacea purpurea, ook wel bekend als rode zonnehoed. Dit maakt deze Echinaforce-variant extra bijzonder. Echinacea staat bekend om het ondersteunen van het immuunsysteem, terwijl vitamine C onder andere helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Met slechts één tablet per dag bevat deze formule 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

De combinatie van Echinacea en vitamine C biedt vele voordelen voor het lichaam. Echinacea staat al jarenlang bekend om zijn immuunsysteem ondersteunende eigenschappen en kan helpen bij het voorkomen en verminderen van verkoudheid en griep. Vitamine C is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem versterkt en het lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Door de unieke combinatie van deze twee ingrediënten biedt A.Vogel Echinaforce sterk** + Vitamine C een krachtige en effectieve ondersteuning voor het immuunsysteem en draagt het bij aan een gezond en vitaal lichaam. Let wel op: de gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating. De sterkere formule van Echinaforce met vitamine C bevat 1210 mg Echinacea-extract t.o.v. 490 mg in de basisformule, waardoor het nog krachtiger en effectiever is in het ondersteunen van het immuunsysteem.

Waar is echinacea goed voor?

Van echinacea is aangetoond dat het de immuniteit, bloedsuiker, angst, ontstekingen en de gezondheid van de huid verbetert. Onderzoek heeft aangetoond dat het verkoudheid en infecties van de luchtwegen kan helpen voorkomen of symptomatische verlichting kan geven.

Echinacea planten bevatten een indrukwekkende verscheidenheid aan actieve bestanddelen, zoals cafeïnezuur, alkamiden, fenolzuren, rosmarinezuur, polyacetylen en nog veel meer. Zowel de bovenste delen als de wortels van de echinacea plant worden gebruikt in echinacea tabletten, extracten, theeën en echinacea capsules.

Er niet veel supplementen zoals echinacea met vergelijkbare potentiële immuun-versterkende effecten, dus het kan de moeite waard zijn om het uit te proberen.
Echinacea tabletten worden als veilig beschouwd en goed verdragen voor gebruik op korte en lange termijn.

echinacea

Hoe lang mag je echinacea gebruiken?

Langer dan 8 weken achtereen echinacea tabletten gebruiken kan je immuunsysteem onderdrukken en negatief invloed op je lever kan hebben. Echinacea kopen is dus geen goed idee als je medicijnen gebruikt waarvan bekend is dat ze je lever aantasten en in het algemeen (voor de zekerheid) niet langer dan 2 weken echinacea in te nemen.

Studies over de veiligheid en werkzaamheid van echinacea bij volwassenen suggereren een dosering van driemaal daags 300 milligram voor een totaal van 900 milligram per dag. Sommige mensen nemen voortdurend echinacea om verkoudheid en griep te voorkomen, en anderen nemen het slechts een paar weken als ze de eerste tekenen van een verkoudheid voelen opkomen.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het maandenlang dagelijks innemen van echinacea schadelijk is, kan het theoretisch zo zijn dat een immuunversterker te lang zijn werking verliest of het immuunsysteem onder druk komt te staan.

Goed bezig met Echinacea tabletten.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Echinacea tabletten kopen

Is echinacea gezond?

Echinacea wordt door natuurartsen als gezond bestempeld omdat echinacea tabletten je immuunsysteem helpen versterken. Eén onderzoek ontdekte dat echinacea tumor necrosis factor (TNF) stimuleert, een eiwit dat ontstekingen veroorzaakt. TNF helpt je lichaam ziekten te bestrijden of te genezen van verwondingen.

Laboratoriumstudies hebben ook ontdekt dat echinacea het aantal witte bloedcellen kan verhogen, die vreemde indringers aanvallen en je beschermen je tegen infecties. Toch betekent het zien van een immuun effect (in een lab) niet altijd dat echinacea je altijd zal helpen ziekten te bestrijden. Veel andere factoren spelen ook een rol in hoe je lichaam indringers aanvalt en zichzelf geneest.

echinacea tabletten

Is de echinacea werking wetenschappelijk?

Is er wetenschappelijk bewijs dat echinacea werkt? Zeker, en het beste onderzoek naar echinacea komt uit Duitsland, een land dat ver voor ligt op België en Nederland wat betreft de wetenschappelijke studie van receptvrije kruidengeneesmiddelen. Echinacea is in Duitsland onderzocht met behulp van dubbelblinde, placebogecontroleerde studies, de gouden standaard voor wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen.

Het dubbelblinde, placebo-gecontroleerd onderzoek heeft aangetoond dat echinacea-gebruikers een derde tot de helft minder vaak en minder ernstige virusinfecties (verkoudheid en griep) doormaakten dan de groep die neppillen nam (die interessant genoeg ook een afname van de ernst van de griepsymptomen rapporteerden).

Heeft echinacea bijwerkingen?

Bij kortdurend gebruik zijn er weinig tot geen echinacea bijwerkingen te verwachten. Maar hoewel echinacea supplementen gewoonlijk voor korte periodes wordt gebruikt, suggereert enig onderzoek dat het ook veilig is voor langdurig gebruik. De meest gemelde bijwerkingen zijn kleine spijsverteringsproblemen en huiduitslag.

Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen ook allergisch zijn voor echinacea, wat bijwerkingen kan veroorzaken als netelroos, zwelling en anafylaxie, een ernstige allergische reactie. Omdat echinacea het immuunsysteem lijkt te stimuleren, moeten mensen met auto-immuunziekten of mensen die afweeronderdrukkende medicijnen gebruiken het vermijden of eerst een arts raadplegen.

echinacea capsules

Echinaforce

Wat zijn echinaforce ervaringen?

Wendy (38) uit Amsterdam deelde deze echinaforce ervaringen met Vitamines.com: “Meestal ben ik sceptisch over kruidenmiddelen. Veel ervan lijken niet goed of helemaal niet te werken. Ik heb echter wel verschil gemerkt bij het innemen van de Echinaforce pillen. Zodra ik een verkoudheid of griep voel opkomen, begin ik de aanbevolen dosering in te nemen, en ik begin me meestal veel sneller beter te voelen maar Echinaforce moet je niet zien als wonderpillen. Je zult de volgende dag niet opstaan en rondrennen als een hyperactieve vijfjarige.”

Deel je ervaring met de Vitamines.com klantenservice

Heb jij ook een Echinaforce ervaring? Laat het ons weten op support@vitamines.com en we voegen jouw persoonlijke ervaring toe op deze pagina.

echinacea tabletten