Keuzehulp

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is rijk aan antioxidanten en kan helpen ontstekingen te verminderen. Het kan ook gunstig zijn voor de gezondheid van het hart, de hersenfunctie en de gezondheid van de ogen, samen met verschillende andere aandoeningen. Ginkgo biloba is een boom uit China die al duizenden jaren wordt gekweekt voor verschillende doeleinden. Omdat het het enige overgebleven lid is van een oude orde van planten, wordt het soms een levend fossiel genoemd. Hoewel de bladeren en zaden vaak gebruikt worden in de traditionele Chinese geneeskunde, richt het moderne onderzoek zich vooral op ginkgo-extract, dat gemaakt wordt van de bladeren. Ginkgo biloba supplementen worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsclaims en toepassingen, waarvan de meeste gericht zijn op de hersenfunctie en de bloedsomloop.

Ginkgo biloba kopen

Filter

8 artikelen in Ginkgo biloba

8 artikelen in Ginkgo biloba

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Ginkgo

New Care Ginkgo is een combinatie van een hoog geconcentreerd ginkgo extract en taurine.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Hierdoor helpt ginkgo biloba onder meer bij koude handen en voeten. Het behoud van een goede doorbloeding is ook goed voor het geheugen en de concentratie. Met name ouderen lijken te profiteren van deze invloed van het ginkgoblad.

Orthica Ginkgo

Orthica Ginkgo

Orthica Ginkgo Capsules is een supplement met een sterk geconcentreerd plantenextract van Ginkgo. Dit natuurlijke kruid uit China van de Japanse Tempelboom staat bekend om zijn positieve effecten op de bloedsomloop, geheugen en concentratievermogen, vooral bij ouderen. Orthica gebruikt gedroogde groene bladen van de Ginkgoboom om het extract te winnen. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is 2 capsules per dag, wat gelijkstaat aan 80 mg ginkgo biloba-extract. Het extract is gestandaardiseerd en bevat 24% flavonoïden en 6% terpeen lactonen. Orthica Ginkgo Capsules zijn een perfecte aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Naast de voordelen voor de gezondheid is Orthica ook bewust bezig met duurzaamheid. De flacons van de supplementen zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de hoeveelheid nieuw plastic dat geproduceerd moet worden. Door te kiezen voor Orthica Ginkgo Capsules draag je dus niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een duurzamere toekomst.

Voordelen:

  • Positieve effecten op bloedsomloop, geheugen en concentratievermogen
  • Geconcentreerd plantenextract van Ginkgo met gestandaardiseerd extract
  • Duurzame verpakking van 100% gerecycled plastic (rPET)
Vitals Ginkgo biloba PS 480 mg

Vitals Ginkgo biloba PS 480 mg

Vitals Folaat 5-mthf 400mg Capsules is een voedingssupplement dat een aanbevolen dosering folaat bevat, speciaal ontwikkeld voor vrouwen voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap. Folaat is een essentiële vitamine die bijdraagt aan een normale celdeling, de normale werking van het immuunsysteem en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Het probleem is dat niet alle vormen van folaat goed door het lichaam worden opgenomen. Daarom maakt deze capsule gebruik van Quatrefolic, een vorm van folaat gebonden aan glucosaminezout, die beter opneembaar is. Deze capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten en bevatten een plantaardige capsule met hulpstoffen uit natuurlijke bron. Het voedingssupplement kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en is belangrijk voor normale hersen- en zenuwfuncties.

Naast de voordelen van het supplement zelf, heeft Vitals ook gezorgd voor een duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, dat bestaat uit landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Dit karton is recyclebaar en kan tot wel zeven keer gerecycled worden, waardoor het een zeer duurzame optie is. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic, waardoor de gehele verpakking recyclebaar is. Door te kiezen voor een duurzame verpakking, vermindert Vitals de druk op het milieu en draagt het bij aan een circulaire economie. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise de boeren in ontwikkelingslanden.

AOV 813 Ginkgo biloba extract

AOV 813 Ginkgo biloba extract

AOV 813 Ginkgo Biloba Extract Capsules zijn een voedingssupplement dat 240 mg gestandaardiseerd Ginkgo biloba-extract per dagdosering van 2 vegacaps bevat. Ginkgo biloba is afkomstig van de Japanse Tempelboom en wordt gewonnen uit de gedroogde groene bladeren. Het extract wordt van oudsher gebruikt om de doorbloeding in het lichaam te bevorderen en ter ondersteuning van het geheugen en concentratievermogen. De gestandaardiseerde vorm van het extract in deze capsules zorgt ervoor dat de werkzame stoffen in een gegarandeerde hoeveelheid aanwezig zijn.

Naast de inhoud van de capsules is er ook aandacht besteed aan de verpakking. AOV heeft ervoor gekozen om de supplementen te verpakken in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Hiermee draagt AOV bij aan een meer circulaire economie en wordt er geen nieuw plastic geproduceerd. Dit vermindert de milieubelasting en zorgt voor een duurzamere toekomst.

Orthica Multivitamine 65+

Orthica Multivitamine 65+

Orthica Multi 65+ is een speciaal samengestelde multivitamine in makkelijk te slikken softgels voor 65-plussers. Het voedingssupplement bevat naast vitamines en mineralen ook omega-3 vetzuren en Ginkgo biloba, dat de doorbloeding bevordert. Multi 65+ is zeer compleet en bevat onder andere vitamine B2, C, E en koper, mangaan, selenium die gezonde cellen en weefsels beschermen. Bovendien dragen de aanwezige vitamine B2, B3, B5, B6, B11 en B12 bij aan extra energie bij vermoeidheid en moeheid. Vitamine B1 ondersteunt het hart en de omega 3-vetzuren EPA en DHA1 dragen bij tot de normale werking van het hart. Daarnaast bevat het supplement ook vitamine D voor het verminderen van het risico op vallen en het verlagen van het risico op botbreuken.

Orthica Multi 65+ Softgels zijn niet alleen compleet en makkelijk te slikken, maar zijn ook verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Hierdoor wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. De duurzame verpakking past goed bij de missie van Orthica om producten te ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid van mensen en de planeet. Door te kiezen voor Orthica Multi 65+ Softgels kies je niet alleen voor een compleet voedingssupplement, maar ook voor een duurzamere wereld.

Lucovitaal L-Theanine Omega-3 Capsules

Lucovitaal L-Theanine Omega-3 Capsules

Lucovitaal L-Theanine Omega-3 is een voedingssupplement dat speciaal ontworpen is om rust en ontspanning te bieden. Het bevat L-Theanine, een aminozuur dat voornamelijk voorkomt in groene thee. Het helpt bij het verminderen van stress en angst en draagt bij aan een goede nachtrust. Naast L-Theanine bevat dit supplement ook Haringkuit, Ginkgo Biloba en Blauwe Glidkruid (Scutellaria galericulata). Haringkuit is een rijke bron van omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen. Ginkgo Biloba wordt al lang gebruikt om de cognitieve functies te ondersteunen, terwijl Blauwe Glidkruid traditioneel gebruikt wordt voor het kalmeren van het zenuwstelsel.

Het combineren van L-Theanine, Haringkuit, Ginkgo Biloba en Blauwe Glidkruid maakt dit supplement een krachtige formule voor rust en ontspanning. Door het nemen van dit supplement kunt u helpen uw stressniveau te verminderen, uw slaap te verbeteren en uw cognitieve functies te ondersteunen. Het kan ook helpen om uw hart, hersenen en ogen gezond te houden vanwege de aanwezigheid van omega-3 vetzuren. Het is een ideaal supplement voor mensen die stressvolle levensstijlen hebben of die hun algehele welzijn willen verbeteren.

Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules

Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules

Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules is een voedingssupplement dat het geheugen ondersteunt en het cognitief functioneren verbetert. De formule bevat een combinatie van Bacopa Monnieri, Ginkgo Biloba, Ashwagandha, Omega-3 vetzuur DHA, vitamine B12 en magnesium. Bacopa Monnieri en Ginkgo Biloba helpen het geheugen en de cognitieve functies te behouden naarmate men ouder wordt. Ashwagandha ondersteunt de mentale functie bij ouderen. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en vitamine B12 geeft geestelijke energie. Magnesium helpt de geest helder te houden. Door het regelmatig trainen van het geheugen kan geheugenverlies op latere leeftijd worden voorkomen. Het supplement kan dus bijdragen aan het behoud van een gezonde geest en een goed geheugen.

Een van de voordelen van Lucovitaal Geheugen & Cognitie Capsules is dat het een complete formule bevat met ingrediënten die op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. Dit maakt het supplement effectief in het ondersteunen van het geheugen en cognitief functioneren. Bovendien is het supplement makkelijk in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Een ander voordeel is dat het supplement kan helpen om geheugenproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Hierdoor kan men langer zelfstandig blijven functioneren en genieten van een goede kwaliteit van leven. Ook kan het supplement bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap, wat weer positief kan bijdragen aan de algehele mentale gezondheid.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Druppels

A.Vogel Geriaforce is een volledig natuurlijk supplement dat extracten van verse bladeren van de Ginkgo Biloba bevat. Deze boom staat bekend om zijn positieve effecten op de doorbloeding. Een goede doorbloeding in de hersenen kan bijdragen aan een beter geheugen en het behoud van een heldere en alerte geest. Daarnaast kan een goede doorbloeding helpen bij het verminderen van koude handen en voeten. Hoewel de gezondheidsclaims van A.Vogel Geriaforce nog in afwachting zijn van Europese toelating, hebben veel mensen baat bij dit supplement vanwege de natuurlijke ingrediënten.

A.Vogel Geriaforce is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke ondersteuning voor het geheugen, de concentratie en de doorbloeding. Dit supplement kan vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het onthouden van informatie of die vaak moeite hebben om zich te concentreren gedurende de dag. Door te kiezen voor een volledig natuurlijk supplement zoals A.Vogel Geriaforce, kunnen mensen hun gezondheid op een natuurlijke manier verbeteren zonder zich zorgen te hoeven maken over schadelijke bijwerkingen.

Wat is ginkgo biloba?

Ginkgo (Ginkgo biloba) is een van de oudste levende boomsoorten. De meeste ginkgo biloba supplementen worden gemaakt met extract dat wordt bereid uit zijn waaiervormige bladeren. De nuttigste bestanddelen van ginkgo zijn flavonoïden, die krachtige antioxiderende eigenschappen hebben, en terpenoïden, die de bloedsomloop helpen verbeteren door de bloedvaten te verwijden.

Ginkgo bevat een verbinding die ginkgotoxine heet. Hoewel ginkgotoxine in de grootste hoeveelheden voorkomt in ginkgo noten, is het ook in kleine hoeveelheden aanwezig in de bladeren. Ginkgo is verkrijgbaar als tablet, extract, capsule of thee. Eet geen rauwe of geroosterde ginkgo zaden, die kunnen giftig zijn.

ginkgo biloba

Waar is ginkgo biloba goed voor?

Ginkgo biloba kent een lange gebruiksgeschiedenis bij de behandeling van bloedstoornissen en geheugenproblemen. Tegenwoordig is het vooral bekend als middel om mogelijk je geheugen scherp te houden. Laboratoriumstudies hebben aangetoond dat ginkgo de bloedcirculatie verbetert door de bloedvaten te openen en het bloed minder plakkerig te maken. Het is ook een antioxidant.

Ginkgo-bladeren bevatten ook flavonoïden en terpenoïden, die beide antioxidanten zijn. In je lichaam hopen schadelijke deeltjes, vrije radicalen genaamd, zich op naarmate je ouder wordt, en kunnen bijdragen aan hartziekten, kanker en de ziekte van Alzheimer. Antioxidanten zoals die in ginkgo bestrijden vrije radicalen, en voorkomen dat ze DNA en andere cellen beschadigen.

Goed bezig met Ginkgo biloba.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Ginkgo biloba kopen

Is ginkgo biloba goed voor erectie?

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan of ginkgo biloba goed is voor de mannelijke erectie. De gedachte is dat een verbeterde bloedstroom naar de penis het vermogen om een erectie te krijgen en te behouden kan verbeteren. Het kruid ginkgo biloba is een bloedsomloop verbeteraar, en sommige mannen vinden het een nuttig erectiemiddel. Mannen moeten wel geduld hebben, want het kan tot twee maanden duren voordat er een mogelijk betere erectie ontstaat.

Heeft ginkgo biloba bijwerkingen?

Ginkgo biloba is voor de meeste mensen veilig, maar kan in uitzonderlijke gevallen bijwerkingen veroorzaken zoals allergische huidreacties, diarree, spijsverteringsproblemen, duizeligheid, hoofdpijn, spierzwakte en misselijkheid.

Omdat ginkgo biloba de bloedstolling kan beïnvloeden, mag het niet worden gebruikt door mensen met bloedingsstoornissen of mensen die medicijnen of supplementen gebruiken die de bloedstolling beïnvloeden, zoals warfarine, aspirine, knoflook, vitamine E en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s).

Sommige gevallen van bloedingen zijn opgetreden bij personen die geen andere bloedverdunner gebruikten. Personen met epilepsie of diabetes moeten ook het gebruik van ginkgo biloba vermijden, tenzij het kruid onder toezicht van een arts wordt genomen. Zwangere vrouwen kunnen beter geen ginkgo nemen.

Hoeveel ginkgo biloba dosering?

Het grootste deel van het bewijs lijkt echter de veiligheid te ondersteunen van het innemen van een 120 tot 160 mg ginkgo biloba dosering verdeeld over verschillende doses gedurende de dag. Er is geen duidelijk gedefinieerde maximumdosis, maar het is verstandig om met een lagere dosis te beginnen en zo naar boven toe te werken om tolerantie te garanderen.

De meeste onderzoeken hebben geen doses van meer dan 600 mg per dag geëvalueerd, dus het is waarschijnlijk geen goed idee om deze hoeveelheid te overschrijden. Bedenk bovendien dat het enkele weken kan duren voordat je effecten begint te merken.

ginkgo biloba boom

Ginkgo

Op Vitamines.com kun je geen bomenkopen, maar natuurlijk wel de beste ginkgo biloba van de Japanse notenboom, hiervoor hoef je dus niet bomen bij een boomkwekerij of tuincentrum te halen die je vervolgens ook nog moet snoeien zoals een olijfboom of berk. Wij kunnen je wel meer vertellen over ginkgolide, of catalpa binonioides. Of meer onderzoek over de ginkgo bilobalide boom als supplement. Contact hiervoor onze klantenservice, ook voor de beste toedingsvorm volgens een ervaren drogist online.