Keuzehulp

Glucomannan

Afvallen is niet altijd makkelijk: het is meestal een langdurig proces dat veel doorzettingsvermogen vraagt. Vele supplementen worden daarom als hulp bij gewichtsverlies op de markt en onder alle afslankpillen zijn glucomannan capsules misschien wel de bekendste. Glucomannan is namelijk een natuurlijke voedingsvezel die wereldwijd populair is geworden als effectief afslank supplement.

Glucomannan kopen

Filter

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is glucomannan?

Glucomannan is een natuurlijke, wateroplosbare voedingsvezel die wordt gewonnen uit de wortels van de olifantenyam, ook bekend als konjac. Glucomannan is verkrijgbaar als capsule maar wordt soms ook toegevoegd aan voedingsmiddelen, zoals pasta en meel, en is het hoofdingrediënt van shirataki noedels. Glucomannaan bevat 40% van het drooggewicht van de olifantenyam, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt.

wat is glucomannan

Glucomannan heeft een uitzonderlijk vermogen om water te absorberen en is een van de meest vullende voedingsvezels die we kennen. Het absorbeert zoveel vloeistof dat een kleine hoeveelheid glucomannan toegevoegd aan een glas water de hele inhoud in een gel verandert. Men denkt dat deze unieke eigenschappen het effect van een verzadigd gevoel versterken, waardoor mensen die willen afvallen minder snel een hongergevoel hebben.

Kun je met glucomannan afvallen?

Glucomannan is een wateroplosbare voedingsvezel. Aangezien het oplosbare vezels zijn wordt aangenomen dat het op verschillende manieren gewichtsverlies bevordert:

  • Glucomannan capsules bevatten zeer weinig calorieën.
  • Het neemt ruimte in je maag in en bevordert een gevoel van verzadiging
  • Het vertraagt de maaglediging, wat ook bijdraagt aan een verhoogde verzadiging
  •  Glucomannen pillen verminderen de opname van vetten.

Glucomannancapsules voeden ook de vriendelijke bacteriën in je darmen, die het omzetten in korte-keten vetzuren zoals butyraat, waarvan in sommige studies is aangetoond dat het beschermt tegen vetgroei. Het voeden van je darmbacteriën kan ook andere voordelen hebben. Sommige studies hebben een verband aangetoond tussen veranderde darmbacteriën en lichaamsgewicht.

glucomannan capsules afvallen

Glucomanan verschilt van de meeste andere oplosbare vezels, omdat het heel stroperig is, waardoor het bijzonder effectief is voor gewichtsverlies. Verschillende andere onderzoeken bevestigen ook de effectiviteit van glucomannan voor gewichtsverlies, al moet worden opgemerkt dat dit voedingssupplement het meest effectief is in combinatie met een gewichtsverlagend dieet.

Goed bezig met Glucomannan.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Glucomannan kopen

Hoe werken glucomannan capsules?

Glucomannan capsules zijn gemaakt van de wortel van de konjac plant, die ook al eeuwenlang in de traditionele Japanse keuken wordt gebruikt als verdikkingsmiddel. Glucomannan pillen zijn zelfs zó bekend in Japan dat het zelfs zijn eigen bijnaam heeft: de bezem van de darmen, wat je een behoorlijk goed beeld van de werking geeft.

Van slechts een paar calorieën creëert glucomannan een verzadigd gevoel door water te absorberen en zich uit te zetten tot een volumineuze vezel in je maag. Bij inname sponst glucomannan water in het spijsverteringskanaal, waardoor de opname van koolhydraten en cholesterol wordt verminderd en dus gewichtsverlies wordt ondersteund. Een glucomannan capsule geeft je ook een vol gevoel zonder dat je winderig of opgeblazen raakt.

Dosering en glucomannan bijwerkingen?

Voor gewichtsverlies wordt een glucomannan dosering van 1 gram, 3 keer per dag voldoende geacht. Gemengd met water zet glucomannan uit en kan het tot 50 keer zijn gewicht opnemen. Daarom is de aanbevolen dosering van glucomannan lager dan die van andere vezelsupplementen. Adviezen wanneer je het beste glucomannan kunt innemen variëren van 15 minuten tot 1 uur voor een maaltijd.

glucomannan bijwerkingen

Glucomannan pillen worden meestal goed verdragen en in het algemeen als veilig beschouwd. Als glucomannan echter uitzet voordat het de maag bereikt, kan het in uitzonderlijke gevallen verstikking of verstopping van de keel en slokdarm veroorzaken. Om dit te voorkomen moet het worden weggespoeld met 1 á 2 glazen water of een andere vloeistof.

Sommige mensen kunnen milde bijwerkingen ervaren, zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, zachte ontlasting of diarree, maar deze negatieve effecten zijn ongewoon. Glucomannan kan ook de absorptie van orale medicijnen zoals sulfonylureum, een geneesmiddel voor diabetes, verminderen. Dit kan worden voorkomen door de medicijnen ten minste vier uur na of een uur voor de inname van glucomannan in te nemen.