Nog even geduld, wij zijn in aanbouw..
Vanaf 1-9 vind je hier de meest complete vitaminen webshop.


Waar komt Glucomannan vandaan?

Glucomannan (Konjac) is een wateroplosbare voedingsvezel die wordt gewonnen uit de wortels van de Aziatische konjac plant. Als voedingssupplement is konjac glucomannan de afgelopen jaren erg populair geworden in het Westen, vanwege de positieve ervaringen en effecten op gewichtsbeheersing.

 

  • Glucomannan ondersteunt het gewichtsverlies bij het volgen van een energiebeperkend dieet.
  • Glucomannan in de context van een energiebeperkt dieet draagt bij tot gewichtsverlies
  • Goed voor de cholesterolspiegel

 

Wat is Glucomannan?

Konjac glucomannan, bekend als glucomannan, is een in water oplosbare voedingsvezel. De stof wordt gewonnen uit de konjac plant. De vezel van de knol absorbeert veel water in de darmen en wordt vervolgens gelachtig. De gel kan de maag en darmen opvullen en zorgen voor een verzadigd gevoel, dit heeft invloed op de energie-inname, waardoor je minder eet.

Kan je afvallen met Glucomannan?
Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies kan ondersteunen is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel. Gepaard met een energie beperkend dieet kan dit zorgen voor afvallen.

 

Hoe gebruik je Glucomannan?
De aanbevolen dosering van Glucomannan is 1 tot 1,5 gram per eet moment. Je kan Glucomannan mixen met water, sapjes of met een eiwit- of groente shake. Wel wordt geadviseerd om bij inname voldoende te drinken zodat de Glucomannan genoeg vocht heeft om te absorberen.

 

Wat is nodig om af te vallen?
Gezonder en minder eten is het belangrijkste als je wilt afvallen. Door te sporten verbrand je meer calorieën, dit kan goed helpen bij afvallen. Afvallen door alleen bewegen kost meer tijd. Het is daarom van belang om minder te eten dan je verbrandt.

 

Glucomannan bij een energiebeperkend dieet?

Glucomannan kan worden toegevoegd aan een energiebeperkt dieet. Bij een energiebeperkt dieet krijg je minder calorieën binnen dan dat je verbruikt en hierdoor zal je lichaamsvet dienen als brandstof voor je lichaam. Het kan wel gebeuren dat je hierdoor een hongerig gevoel krijgt. Een aanvulling is Glucomannan. Dit product kan jou helpen om het energiebeperkte dieet langer vol te houden, doordat je, je langer vol voelt.

 

Ervaringen met Glucomannan