Keuzehulp

Groenlipmossel capsules

Groenlipmossel is een schelpdier dat oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland komt. Er wordt beweerd dat hij gezonde eigenschappen heeft en daarom is er een groeiend aantal mensen die groenlipmossel capsules kopen. De mossel bevat verschillende ontstekingsremmende bestanddelen waarvan beweerd wordt dat ze ontstekingsziekten behandelen, waaronder astma en artritis. De groenlipmossel is een hoofdvoedsel van de inheemse Māori aan de Nieuw-Zeelandse kusten. De belangstelling voor de mogelijke gezondheidsvoordelen van de mossel begon in het begin van de jaren zeventig en kwam voort uit de waarneming dat de Māori minder vaak artritis hadden dan mensen die in het binnenland woonden. Later werd vastgesteld dat groenlipmosselen een rijke bron zijn van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren, vooral eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Verder hebben onderzoekers andere soorten vetzuren uit de mosselen geïdentificeerd. Ze kunnen ook ontstekingsremmende effecten bezitten door enzymen en eiwitten te remmen die ontstekingen en pijn veroorzaken. Ook bevatten groenlipmosselen chondroïtinesulfaat, een bestanddeel van bindweefsels zoals gewrichten en botten dat op dezelfde manier ontstekingen kan verminderen. Naast deze ontstekingsremmende voedingsstoffen zijn de mosselen een goede bron van zink en een uitstekende bron van ijzer, selenium en verschillende B-vitaminen.

Groenlipmossel capsules kopen

Filter
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is groenlipmossel?

Groenlipmossel is een voedingssupplement afkomstig van een mosselsoort genaamd perna canaliculus die inheems is in Nieuw-Zeeland. De gewrichtshelende eigenschappen van groenlipmosselen werden meer dan 100 jaar geleden voor het eerst opgemerkt door Maori’s in Nieuw-Zeeland. De groenlipmossel dankt haar naam aan de randen waar de twee schelpen samenkomen die een groene kleur hebben, waardoor ze zichtbaar lijken op groene lippen.

De NASA begon een uitgebreide zoektocht naar zeeorganismen, waaronder schelpdieren, in een poging mogelijke natuurlijke geneesmiddelen te isoleren. De groenlipmossel werd onderzocht, maar leverde geen waarneembare resultaten op toen hij werd getest op menselijke kankerpatiënten. Bij toeval bleek echter dat de patiënten die ook aan artritis leden wel minder pijn en gewrichtsstijfheid rapporteerden, samen met een grotere mobiliteit.

Uit een onderzoek naar het leven van Maori’s, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, bleek dat zelfs ouderen van meer dan 70 jaar oud zich nog vrij konden bewegen en geen tekenen van artritis vertoonden. Ze toonden een indrukwekkende beweeglijkheid en waren zelfs in staat fysiek veeleisende activiteiten te ondernemen die hun leeftijd trotseerden. Onderzoek heeft aangetoond dat dit waarschijnlijk te danken is aan de groenlipmosselen.

Hoe snel werkt groenlipmossel?

Hoe snel groenlipmossel werkt verschilt een beetje per persoon. Sommige reviewers melden binnen 2 weken voordelen en voor anderen kan het wel 70 dagen duren voordat je lichaam gewend is aan de omega-3’s die groenlipmosselen geven.

Goed bezig met Groenlipmossel capsules.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Groenlipmossel capsules kopen

Zijn groenlipmossel capsules goed?

Geen enkel voedingssupplement is gezond of goed voor iedereen, ook de groenlipmossel niet. Voor mensen met een allergie voor schelpdieren moeten groenlipmossel vermijden, omdat het een allergische reactie kan veroorzaken. Bovendien kan een te grote inname in één keer leiden tot bijwerkingen als vocht vasthouden, misselijkheid en maagklachten.

Bovendien moeten mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven, een bloedingsstoornis hebben, bloedverdunnende medicijnen gebruiken, of een medische aandoening hebben zoals diabetes, ook geen groenlipmossel capsules kopen zonder eerst met hun zorgverlener te overleggen. Zoals altijd is het belangrijk om met je huisarts te spreken voordat je met nieuwe supplementen zoals groenlipmossel capsules begint.

Heeft groenlipmossel zin of onzin?

Groenlipmossel is zeker geen onzin want groenlipmossel capsules staan bekend om hun potentiële gezondheidsvoordelen. Afkomstig uit de zuivere wateren van Nieuw-Zeeland, bevat deze mossel een rijke combinatie van essentiële voedingsstoffen, waaronder omega-3 vetzuren, aminozuren, mineralen en vitamines.

Ten eerste kan het nuttigen van groenlipmossel bijdragen aan de gezondheid van het hart. De aanwezigheid van omega-3 vetzuren ondersteunt namelijk de cardiovasculaire gezondheid door ontstekingen te verminderen en bloeddruk te reguleren.

Ten tweede wordt groenlipmossel vaak gebruikt als natuurlijke remedie tegen ontstekingen en pijn bij gewrichtsaandoeningen zoals artritis. Het bevat een unieke combinatie van vetzuren die kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn.

Bovendien draagt de consumptie van groenlipmossel bij aan een gezond immuunsysteem door zijn rijke hoeveelheid vitamines en mineralen. Zo bevatten ze onder andere vitamine B12, zink en selenium.

Helpt groenlipmossel bij artritis?

Artritis is een ziekte die gekenmerkt wordt door ontstekingen in één of meer gewrichten en is één van de meest bestudeerde aandoeningen in relatie tot groenlipmossel gebruik. Deze ontstekingen kunnen leiden tot aanzienlijke pijn en ongemak. Het is essentieel om medicatie in te zetten om de klachten te bestrijden, ontstekingen te verminderen en blijvende gewrichtsschade te voorkomen.

Wetenschappers hebben de potentie van groenlipmosselextract als een alternatieve behandeling voor deze ontstekingen onderzocht en hebben opmerkelijke resultaten geboekt. Uit een onderzoek met ratten bleek dat diegenen die niet behandeld werden voor hun artritis, na een jaar ernstige gewrichtsvervormingen vertoonden.