Keuzehulp

Kalium supplement

Kalium (in het Engels: potassium) is één van de belangrijkste mineralen en gelinkt aan vele gezondheidsvoordelen. Kalium is bijvoorbeeld belangrijk bij de geleiding van zenuwprikkels en het zorgt samen met natrium voor een goede waterhuishouding. Helaas krijgen weinig mensen genoeg kalium binnen; een reden waarom steeds meer mensen kalium kopen.

Kalium supplement kopen

Filter

6 artikelen in Kalium supplement

6 artikelen in Kalium supplement

Vitals Elke dag platinum

Vitals Elke dag platinum

Vitals Elke Dag Platinum Tabletten is een complete en veelzijdige multivitamine met de hoogste concentratie aan voedingsstoffen in de serie. Het is ontworpen om volwassenen en ouderen te ondersteunen die een actieve levensstijl nastreven en gezond ouder willen worden. Het bevat een optimale dosering van belangrijke vitamines, mineralen, en toevoegingen zoals luteïne, zeaxanthine, taurine, alfaliponzuur, Q10 en PQQ. Het is geschikt voor veganisten. De nieuwe verpakking is gemaakt van duurzame materialen, zoals PaperWise-karton dat is gemaakt van landbouwafval en kan worden gerecycled. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door het verminderen van de afvalberg en de CO2-uitstoot, draagt deze verpakking bij aan de overgang naar een circulaire economie.

Het gebruik van de Vitals Elke Dag Platinum Tabletten is niet alleen goed voor het ondersteunen van een actieve levensstijl, maar het kan ook bijdragen aan het verbeteren van de algehele gezondheid. Het bevat voedingsstoffen die het energieniveau kunnen ondersteunen, zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer, jodium, koper en mangaan. Het kan ook helpen bij vermoeidheid door de aanwezigheid van vitamine B2, B3, B5, B6, B12, folaat, vitamine C, magnesium en ijzer. De multivitamine heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem dankzij de aanwezigheid van vitamine A, B6, B12, folaat, vitamine C, D, ijzer, koper, selenium en zink. Bovendien beschermt het de cellen tegen oxidatieve schade dankzij vitamine B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink. Naast deze gezondheidsvoordelen ondersteunt het ook het zenuwstelsel, cognitieve functie en gemoedstoestand en helpt het bij de weerstand tegen stress. Andere voordelen zijn dat het goed is voor de ogen, botten, tanden, haar, nagels en schildklier, de spierwerking ondersteunt en bijdraagt aan het normale verloop van de bloedstolling.

Lucovitaal Bloeddruk Capsules

Lucovitaal Bloeddruk Capsules

Lucovitaal Bloeddruk Capsules bevatten een uitgebreide formule van ingrediënten die bijdragen aan een normale bloeddruk en gezonde bloedvaten. Kalium en druivenpitzaadextract dragen bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk. Wilde marjolein en vitamine C spelen een belangrijke rol bij het behouden van normale bloedvaten. Het supplement is verder verrijkt met vitamine D3, co-enzym Q10, en een combinatie van kruiden zoals rode klaver, maretak, olijfbladextract, kattenklauw, meidoorn en knoflookolie-extract. Deze mix van ingrediënten zorgt voor een compleet supplement dat kan helpen om de bloeddruk op peil te houden en een gezonde bloedsomloop te bevorderen.

Een van de voordelen van Lucovitaal Bloeddruk Capsules is dat het supplement een uitgebreide formule heeft die is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast bevat het supplement geen gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen. Dit maakt het supplement geschikt voor mensen met bepaalde allergieën of intoleranties. Bovendien is het supplement makkelijk in te nemen en biedt het een complete ondersteuning voor de bloeddruk en de bloedvaten. Door het regelmatig innemen van Lucovitaal Bloeddruk Capsules kan je dus werken aan een gezonde bloeddruk en een gezonde bloedsomloop.

Vitals Liposomale vitamine C

Vitals Liposomale vitamine C

Liposomale Vitamine C van Vitals bevat 1000 mg vloeibare, liposomale vitamine C per 5 ml, in drie verschillende vormen (natriumascorbaat, kaliumascorbaat en ascorbinezuur). Liposomen zijn vetbolletjes met een fosfolipiden-dubbellaag, waarbinnen de actieve stof zich bevindt. Celmembranen bestaan ook uit een fosfolipiden-dubbellaag, waardoor de actieve stoffen uit de liposomen uitstekend kunnen worden opgenomen in de cel.

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B Complex Forte is een hooggedoseerd B-complex dat alle B-vitaminen bevat, waaronder B6 in de actieve vorm, en diverse mineralen, valeriaanextract en vitamine C ter ondersteuning van de weerstand. Dit supplement is ideaal voor mensen die regelmatig sporten of zwaar lichamelijk of geestelijk werk verrichten en een extraatje kunnen gebruiken. Vitamine B2, B3, B5, B6, foliumzuur en vitamine B12 helpen vermoeidheid te verminderen, terwijl foliumzuur bijdraagt aan de weerstand tegen stress. Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en draagt bij aan een heldere geest. De tabletten zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie.

Een ander voordeel van Orthica Stress B Complex Forte is dat het ook choline bevat, wat de reinigende werking van de lever ondersteunt. Daarnaast ondersteunen vitamine B1, B3, B6, B12 en biotine het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het gebruik van gerecycled plastic vermindert de druk op het milieu en draagt bij aan duurzaamheid. Door de hooggedoseerde samenstelling van het B-complex biedt het supplement een krachtige ondersteuning voor mensen die een extraatje nodig hebben tijdens intensieve lichamelijke of geestelijke inspanning. Dankzij de toevoeging van mineralen, valeriaanextract en vitamine C is dit supplement compleet en veelzijdig.

Orthovitaal Ortho Vochtbalans

Orthovitaal Ortho Vochtbalans

Orthovitaal Ortho Vochtbalans Vegicaps is een voedingssupplement met een uitgebalanceerde samenstelling van plantenextracten zoals paardenstaart, peterselie, guldenroede en jeneverbessenolie. Het product bevat jeneverbessenolie, wat bekend staat om het bevorderen van de vochtbalans van het lichaam. Daarnaast is kalium toegevoegd om de instandhouding van een normale bloeddruk te ondersteunen. Let op dat de claim in afwachting is van Europese toelating.

Orthovitaal Ortho Vochtbalans Vegicaps is een plantaardig voedingssupplement dat bijdraagt aan een gezonde vochtbalans en een normale bloeddruk. Het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten omdat het geen dierlijke ingrediënten bevat en daarom ook in de vorm van vegicaps wordt geleverd. Bovendien is dit supplement vrij van lactose, gluten en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Orthovitaal Ortho Vochtbalans Vegicaps is een handige en natuurlijke manier om de vochtbalans in het lichaam op peil te houden en de bloeddruk te ondersteunen.

Lucovitaal Multivitamine+ Compleet Man

Lucovitaal Multivitamine+ Compleet Man

Lucovitaal Multi+ Compleet Man is een krachtige multivitamine speciaal samengesteld voor de behoeftes van de man. Het bevat alle belangrijke vitamines, mineralen en kruiden die bijdragen aan een gezonde levensstijl. De formule is hooggedoseerd en bevat onder andere zink, dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Dit is belangrijk voor de vruchtbaarheid en het behoud van sterke botten en spieren. Daarnaast bevat de multivitamine vitamine A, C, D, E en K, wat bijdraagt aan de instandhouding van een gezonde huid, een goed gezichtsvermogen en een goede weerstand.

Lucovitaal Multi+ Compleet Man is ook rijk aan mineralen, waaronder calcium, ijzer, kalium, magnesium en seleen. Calcium is belangrijk voor de instandhouding van sterke botten en de werking van spieren. IJzer helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een normaal concentratievermogen en geheugen. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en magnesium helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan het behoud van soepele spieren en sterke botten. Seleen is goed voor de vruchtbaarheid en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Door het dagelijks gebruik van Lucovitaal Multi+ Compleet Man krijgt de man alle belangrijke voedingsstoffen binnen die bijdragen aan een gezond en vitaal leven.

Wat is kalium?

Kalium is het op twee na meest voorkomende mineraal in het lichaam en helpt het lichaam vocht te reguleren, zenuwsignalen te sturen en spiersamentrekkingen te regelen. Ongeveer 98% van het kalium in je lichaam bevindt zich in je cellen. Hiervan zit 80% in je spiercellen, terwijl de andere 20% te vinden is in je botten, lever en rode bloedcellen.

Eenmaal in je lichaam functioneert kalium als een elektrolyt. In water lost een elektrolyt op in positieve of negatieve ionen die het vermogen hebben elektriciteit te geleiden. Kaliumionen dragen een positieve lading.

Je lichaam gebruikt deze elektriciteit om verschillende processen te beheren, waaronder de vochtbalans, zenuwsignalen en spiersamentrekkingen. Daarom kan een lage of hoge hoeveelheid elektrolyten in het lichaam veel cruciale functies beïnvloeden.

Hoe herken je een kalium tekort?

Een laag kalium gehalte, oftewel een kalium tekort, is wanneer je kalium gehalte in je bloed lager is dan 3,5 mmol per liter. In de medische wereld staat dit bekend als hypokaliëmie. Ondanks het belang ervan wordt geschat dat de meeste volwassenen niet aan hun dagelijkse behoefte voldoen, met het Westerse dieet als voornaamste oorzaak.

Veel voorkomende tekenen en symptomen van kalium tekort zijn zwakte en vermoeidheid, spierkrampen, spierpijn en stijfheid, tintelingen en gevoelloosheid, hartkloppingen, ademhalingsmoeilijkheden, spijsvertering symptomen, veel moeten plassen en veranderingen in de bloeddruk.

Goed bezig met Kalium supplement.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Kalium supplement kopen

Waar zit kalium in?

Kalium vind je in bijna alle voedingsmiddelen en zit in grote hoeveelheden in aardappelen (zelfs in frietjes), groenten, fruit, vruchtensappen, gedroogde vruchten, koffie, tomaten, melkproducten, chocolade, noten, peulvruchten en natriumarme dieetproducten met toegevoegd dieetzout. Aan de andere kant bevatten thee, rijst, pasta (zoals macaroni en spaghetti), frisdranken, kaas, boter, olie, suiker, jam en honing weinig tot helemaal geen kalium.

Hoeveel kalium per dag?

Weinig mensen halen de dagelijkse aanbevolen kalium inname, die voor zowel mannen als vrouwen volgens het Voedingscentrum 3.500 mg kalium bedraagt. Toch wordt een kalium tekort zelden veroorzaakt door een tekort aan kalium via de voeding alleen.

Een tekort aan kalium kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, waaronder vochtverlies, ondervoeding, shock, gebruik van bepaalde medicijnen, en medische aandoeningen zoals nierfalen.

Als je denkt dat je een tekort hebt, neem dan zeker contact op met een arts. Kalium tekort kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Als je plotselinge veranderingen in je ademhaling of hartslag opmerkt, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Kalium supplement bijwerkingen?

Een kalium supplement geeft voor de meeste mensen gelukkig geen bijwerkingen wanneer het via de mond wordt ingenomen tot hoeveelheden van maximaal 3.900 mg per dag. Heel zelden zijn er na het innemen van een kalium supplement bijwerkingen gemeld zoals maagklachten, misselijkheid, diarree, braken of darmgas veroorzaken.

Kalium

Voedingssupplementen van Vitamines.com

Wil je meteen de allerbeste kalium kopen? Dan koop je op Vitamines.com voor optimale gezondheid voedingssupplementen met essentiële mineralen zoals kaliumjodide, kaliumchloride en potassium citrate. Versterk met de natrium kaliumpomp werking voor een betere vochtbalans, spierfunctie en zenuwstelsel ondersteuning. Investeer in je welzijn met deze hoogwaardige kalium supplements.

kalium supplement

Kaliumchloride van de drogist

De drogist biedt tevens biologische moringa kalium supplementen met mariaticum, kaliumsorbaat en kaliumchloride aan. Deze krachtige combinatie bevordert een gezonde darmflora, ondersteunt zenuwfuncties en helpt bij het reguleren van hoge bloeddruk. Investeer in uw gezondheid met deze natuurlijke oplossing voor een evenwichtig en vitaal leven.