Keuzehulp

Kurkuma

Kurkuma en het actieve bestanddeel curcumine, hebben mogelijk ontstekingsremmende, antioxiderende en andere voordelen, bijvoorbeeld voor je hersenen. De specerij die bekend staat als kurkuma is misschien wel het meest effectieve voedingssupplement dat er bestaat. Op Vitamines.com kun je kwalitatieve kurkuma kopen van bekende merken.

Kurkuma kopen

Filter

11 artikelen in Kurkuma

11 artikelen in Kurkuma

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps is een voedingssupplement dat specifiek gericht is op anti-aging. Het bevat niet alleen vitaminen en mineralen, maar ook andere belangrijke componenten zoals Inositol, PABA, Choline, Betaïne en Bioflavonoïden. Dit voedingssupplement bevat ook actieve B-vitamines en organische mineraalingrediënten. De specifieke ingrediënten in Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps hebben gezondheidsclaims. Zo ondersteunen verschillende ingrediënten het immuunsysteem en het energieniveau. Daarnaast zijn er ingrediënten die bijdragen aan een gezonde huid, haren en bloedvaten en die celbeschermend werken.

Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps kan bijdragen aan het behouden van een gezonde levensstijl. Het supplement kan zorgen voor een aanvulling op de dagelijkse inname van voedingsstoffen en kan bijdragen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Vooral voor mensen die een druk leven hebben en niet altijd de tijd hebben om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen kan dit supplement een uitkomst bieden. Door de gezondheidsclaims van de specifieke ingrediënten kan het supplement ook helpen bij vermoeidheid en het behoud van een gezonde huid en haren. Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps kan dus bijdragen aan een gezonde en vitale levensstijl.

Vitakruid Kurkuma C3-2X

Vitakruid Kurkuma C3-2X

Vitakruid Curcuma C3-2X is een voedingssupplement dat hoogwaardige extracten van curcuma longa wortel en zwarte peper bevat. Curcumapoeder wordt in de dagelijkse keuken gebruikt, maar voor therapeutische doeleinden is het belangrijk om een supplement te nemen met meerdere actieve stoffen die beter door het lichaam worden opgenomen. Dit supplement bevat het Curcuma C3-complex™, een curcuma-extract met maar liefst 95% curcuminoïden. Het is gestandaardiseerd op de belangrijkste curcuminoïden zoals curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curxumine. Bioperine™, een extract van zwarte peper met 95-98 piperine, is aan het supplement toegevoegd om de absorptie in de darmen te bevorderen. Vitakruid Curcuma C3-2X heeft talloze gezondheidsbevorderende eigenschappen en is 20 keer beter opneembaar dan curcumapoeder.

Naast de voordelen die eerder zijn genoemd, heeft Vitakruid Curcuma C3-2X nog meer voordelen. Het supplement is bijvoorbeeld als beste getest door NutraCos en HappyHealthy. Daarnaast zijn de capsules verkrijgbaar in een verpakking van 120 stuks, waardoor u langer met het product kunt doen en geen zorgen hoeft te maken over het herhaaldelijk aanschaffen van het product. Het hoge curcumine gehalte in het Curcuma C3-complex™ en de toevoeging van Bioperine™ zorgen voor een maximale opname en efficiënte werking van het supplement. Dit maakt Vitakruid Curcuma C3-2X een van de meest effectieve curcumine supplementen op de markt.

Nu -15%
Vitals Curcumine SLCP

Vitals Curcumine SLCP

Curcumine is een van de meest bekende en meest toegepaste kruidenpreparaten. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van kurkuma, een aromatische specerij uit de wortel van de Curcuma longa. Kurkuma vindt haar oorsprong in de Indiase keuken, waar het onder de namen koenjit of geelwortel een belangrijk onderdeel vormt van de beroemde currygerechten. Traditioneel wordt curcumine ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het helpen behouden van een gezonde leverfunctie en spijsvertering. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van soepele gewrichten en ondersteunt het de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel.

Curcumine-SLCP™: een technologische doorbraak
De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van curcuminepreparaten met een optimale werkzaamheid, is het overwinnen van de problemen bij de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid ervan. Curcumine in een ‘onbewerkte’ vorm wordt na orale inname in de darm en in de lever immers snel omgezet in onwerkzame metabolieten, zoals curcumine-glucuronide, die door het lichaam weer snel worden uitgescheiden. Verdure Sciences, de producent van Curcumine-SLCP™ van Vitals, is er na jarenlang onderzoek en samenwerking met de Universiteit van Californië (UCLA) in geslaagd om deze problemen op te lossen. Door middel van hun gepatenteerde technologie, hebben zij de opneembaarheid van curcumine met 65x weten te vergroten en de biologische beschikbaarheid met maar liefst 285x (ten opzichte van standaard curcumine-preparaten bestaande uit 95% curcumine). Deze doorbraak is bereikt na het testen van vele verschillende formuleringen op hun biologische beschikbaarheid bij mensen. De meest optimale resultaten werden verkregen bij een formulering die in feite geïnspireerd is op de Indiase keuken, waar bij de bereiding van currypasta’s kurkuma wordt gemengd met olieachtige bestanddelen. In hun curcumine-product met de merknaam Longvida® wordt gebruikgemaakt van zogenoemde Solid Lipid Curcumin Particles, waarbij de curcumine is verpakt in een vetachtig deeltje dat bestaat uit drie langeketenvetten die ook in voeding voorkomen, namelijk fosfatidylcholine, stearinezuur en ascorbylpalmitaat.

Lucovitaal Glucosamine Curcumine 1500/40mg

Lucovitaal Glucosamine Curcumine 1500/40mg

Lucovitaal Glucosamine Curcumine is een supplement dat speciaal is samengesteld om de gezondheid van gewrichten en botten te ondersteunen. Het bevat 1500 mg elementaire Glucosamine, een stof die van nature voorkomt in kraakbeen en gewrichtsvocht en van belang is voor het behoud van soepele gewrichten. Daarnaast bevat het vitamine D, wat bijdraagt aan het behoud van sterke botten en soepele spieren. Vitamine C is ook toegevoegd, omdat dit bijdraagt aan het behoud van gezond kraakbeen. Het unieke aan dit supplement is dat het curcumine bevat, dat een positieve invloed heeft op het afweersysteem en bescherming biedt aan cellen en weefsels. Dankzij de ingekapselde micellen heeft de curcumine een 185 x betere opname dan niet-ingekapselde curcumine.

Het supplement Lucovitaal Glucosamine Curcumine biedt meerdere voordelen voor het lichaam. Door de combinatie van glucosamine en vitamine C kan het bijdragen aan het behoud van gezond kraakbeen. Dit is vooral van belang voor mensen die veel sporten of belastende activiteiten uitvoeren waarbij de gewrichten veel te verduren krijgen. Vitamine D draagt bij aan het behoud van sterke botten en soepele spieren, wat vooral belangrijk is naarmate men ouder wordt. Curcumine heeft een ontstekingsremmende werking en kan bijdragen aan het verminderen van pijnklachten bij gewrichtsaandoeningen zoals artrose en reuma. Het is een veilig en natuurlijk middel dat kan helpen om de mobiliteit en flexibiliteit van de gewrichten te verbeteren.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Beschermd & vitaal

Curcuma longa (geelwortel) dankt zijn invloed aan het in de wortel aanwezige curcumine, een geel pigment dat bestaat uit meerdere substanties samen aangeduid als curcuminoïden. Curcuminoïden hebben invloed als antioxidant voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Curcuma kan goed worden ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en is ook goed voor de lever, het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat en de spijsvertering.

Resveratrol is een natuurlijke stof die onder meer voorkomt in de schil van rode druiven. Resveratrol is een krachtig antioxidant en is er ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Resveratrol ondersteunt het hart en is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten. Dit helpt je om vitaal te blijven.

Naast curcuma en resveratrol zijn MSM en de extracten van granaatappel, witte wilg, rhodiola, rozemarijn en zwarte peper toegevoegd.

AOV 831 Curcuma longa fytosomaal

AOV 831 Curcuma longa fytosomaal

AOV 831 Curcuma Longa Fytosomaal 250mg Capsules 60st is een voedingssupplement dat curcuma longa bevat, een kruid dat afkomstig is uit India en bekend staat om zijn gele kleur. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. De fytosomale vorm van curcuma longa, ingekapseld in vet, wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en ondersteunt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen. De capsules hebben een concentratie van 250 mg curcuma en zijn gestandaardiseerd op 18% curcuminoïden.

Naast de voordelen voor het lichaam, draagt de verpakking van de AOV supplementen bij aan een duurzamere wereld. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET) en dragen bij aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat zorgt voor minder afval en minder CO2-uitstoot. Door te kiezen voor AOV 831 Curcuma Longa Fytosomaal 250mg Capsules 60st draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een duurzamere toekomst.

AOV 801 Curcuma longa

AOV 801 Curcuma longa

AOV 801 Curcuma Longa-Extract is een voedingssupplement dat een gestandaardiseerd extract bevat van curcuma longa, de plant waaruit het bekende specerij curcuma wordt gewonnen. Het gestandaardiseerde extract zorgt ervoor dat het supplement altijd dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen bevat, wat zorgt voor een consistente werking. Curcuma longa staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Het supplement kan onder andere worden ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering en ter vermindering van gewrichtspijn. Het is een 100% natuurlijk supplement zonder toegevoegde synthetische stoffen.

AOV heeft ervoor gekozen om de supplementen in een duurzamere verpakking aan te bieden. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie en er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit zorgt voor minder belasting van het milieu en draagt bij aan een duurzame toekomst. Door te kiezen voor AOV 801 Curcuma Longa-Extract in een rPET verpakking, draag je dus niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een beter milieu.

Orthica Kurkuma

Orthica Kurkuma

Orthica Curcuma Capsules zijn voedingssupplementen die een hoge dosis curcuma longa-extract bevatten. Dit extract wordt opgelost in vetbolletjes, ook wel het fosfolipiden complex van Meriva genoemd, waardoor het beter door het lichaam wordt opgenomen. De capsules ondersteunen de reinigende functie van de lever en bevorderen de bloedcirculatie. Bovendien helpen ze als antioxidant het immuunsysteem en hebben ze positieve effecten op de huid, keel en luchtwegen. Het gebruik van gerecycled plastic voor de verpakking van de Orthica supplementen draagt bij aan een duurzamere samenleving en de circulaire economie.

Een groot voordeel van Orthica Curcuma Capsules is dat ze een effectieve en goed opneembare dosis curcuma bevatten. Dit zorgt ervoor dat de voordelen van deze natuurlijke stof beter benut worden door het lichaam. Daarnaast is curcuma bekend om zijn reinigende en antioxidante eigenschappen, waardoor het een veelzijdig supplement is voor diverse doeleinden. Bovendien is het gebruik van gerecycled plastic voor de verpakking van de Orthica supplementen een belangrijke stap richting een duurzamere wereld. Hierdoor wordt er minder nieuw plastic geproduceerd en wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie.

Lucovitaal Super Kurkuma

Lucovitaal Super Kurkuma

Lucovitaal Super Kurkuma Capsules zijn een voedingssupplement dat curcumine in micellen bevat, wat betekent dat het tot 185 keer beter wordt opgenomen dan onbewerkte kurkuma-extracten. Deze bijzondere capsule bevat één vloeibare, vegetarische capsule met 40 mg curcumine in micellen, wat gelijk staat aan 7400 mg curcumine longa. Door de dunne capsule lost het supplement snel op en op de juiste plaats op. Curcumine is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en gezonde weefsels en cellen beschermt. Vitamine D3, die ook in het supplement zit, verhoogt de opname van kalk in de botten, wat zorgt voor het behoud van sterke botten. Vitamine D3 is ook goed voor de werking van de spieren en Vitamine C zorgt mede voor het behoud van gezond kraakbeen en sterke botten en speelt een belangrijke rol in het functioneren van de zenuwen.

Lucovitaal Super Kurkuma Capsules zijn een handige manier om de voordelen van curcumine te ervaren, omdat het beter wordt opgenomen door het lichaam dan onbewerkte kurkuma-extracten. Het supplement bevat ook vitamine D3 en C, die belangrijk zijn voor sterke botten en gezonde weefsels. Het vloeibare en vegetarische capsule-ontwerp zorgt voor een snellere en efficiëntere afgifte van de actieve ingrediënten in het lichaam. Bovendien is het supplement vrij van kleurstoffen en geschikt voor vegetariërs. Let op: de gezondheidsclaims van het supplement zijn momenteel in afwachting van Europese toelating.

Lucovitaal Iberoplex

Lucovitaal Iberoplex

Lucovitaal Iberoplex is een kruidenmelange die bestaat uit 10 verschillende kruiden, waaronder Pepermunt, Kurkuma en Zoethoutwortel. Het supplement heeft als doel het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van een opgeblazen en vol gevoel. Iberoplex kan ook helpen bij maag- en darmproblemen. Het handige druppelaarsysteem maakt het gemakkelijk om de juiste dosering te bepalen. Het supplement is geschikt voor veganisten.

De kruiden in Lucovitaal Iberoplex hebben allemaal hun eigen specifieke werking en kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Pepermunt en Zoethoutwortel zijn bijvoorbeeld bekend om hun positieve invloed op de maag en darmen. Kurkuma kan ontstekingsremmend werken en Iberis Amara heeft een verzachtend effect op de maag en darmen. Het supplement is veganistisch, waardoor het geschikt is voor mensen die geen dierlijke producten gebruiken. Met het handige druppelaarsysteem is het gemakkelijk om de juiste dosering te bepalen, zodat je altijd de juiste hoeveelheid binnenkrijgt.

Davitamon Kurkuma

Davitamon Kurkuma

Davitamon Kurkuma bevat een micellaire structuur van Curcuma longa in vloeibare vorm met een hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze 185x beter wordt opgenomen dan kurkuma-extract in poedervorm. Dankzij deze technologie kan Davitamon Kurkuma de darmwand gemakkelijk passeren en zo goed worden opgenomen in het bloed.

Wat is kurkuma?

Kurkuma oftewel curcuma longa wordt al 4000 jaar gebruikt voor de behandeling van allerlei aandoeningen. Vroege studies tonen aan dat kurkuma kan helpen infecties en sommige kankers te voorkomen, ontstekingen te verminderen en spijsverteringsproblemen te behandelen.

Kurkuma wordt veel gebruikt in de keuken en geeft Indiase curry zijn smaak en gele kleur. Het wordt ook gebruikt in mosterd en om boter en kaas te kleuren. Kurkuma wordt zowel in de Ayurvedische als in de Chinese geneeskunde gebruikt als ontstekingsremmer, bij spijsverterings- en leverproblemen, huidziekten en wonden.

Curcumine is ook een krachtige antioxidant. Antioxidanten ruimen in het lichaam moleculen op die bekend staan als vrije radicalen, die celmembranen beschadigen, het DNA aantasten en zelfs celdood veroorzaken. Antioxidanten kunnen vrije radicalen bestrijden en een deel van de schade die ze veroorzaken verminderen of zelfs helpen voorkomen.

kurkuma

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma is een specerij die al lang gewaardeerd wordt om zijn culinaire toepassingen en talrijke voordelen voor de gezondheid, zoals ontstekingsremmende, neuroprotectieve, cardioprotectieve en antioxiderende eigenschappen heeft die gunstig zijn voor onder meer de hersenen, het hart en de spijsvertering.

Goed bezig met Kurkuma.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Kurkuma kopen

Is kurkuma gezond?

Kurkuma en zijn belangrijkste verbinding curcumine is als gezond te bestempelen. Want dankzij de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen kan kurkuma helpen gewrichtspijn te verminderen, de cognitieve functie en stemming te verbeteren, en de gezondheid van het hart te ondersteunen. Curcumine kan ook helpen beschermen tegen kanker en diabetes type 2.

Voordelen kurkuma capsules

Nu vraag je je dus waarschijnlijk af: “Wat moet ik nemen, kurkuma capsules of toch poeder?”. Uiteindelijk komt het allemaal neer op je eigen behoeften en voorkeuren. Van kurkuma poeder moet je méér consumeren om dezelfde hoeveelheid curcumine binnen te krijgen.

Dit betekent dat als je puur op zoek bent naar gezondheidsvoordelen, je het beste gewoon kurkuma capsules kunt kopen. Die zijn veel geconcentreerder dan kurkuma poeder, en geven je de curcumine die je nodig hebt zonder een opgeblazen gevoel.

Als je echter ook geïnteresseerd bent in curcumine vanwege het smaakprofiel en de voordelen, dan is het natuurlijk ook gunstig om kurkuma poeder als specerij in je dieet op te nemen. Kurkuma in poedervorm is (in volume) misschien minder efficiënt in curcumine, maar het komt hoe dan ook vrij gemakkelijk in het systeem terecht.

kurkuma poeder

Hoeveel kurkuma per dag?

Onderzoek suggereert dat 500 tot 2.000 mg kurkuma per dag potentiële voordelen heeft, vooral in extractvorm. De exacte dosis kan afhangen van je persoonlijke doelstellingen, er zijn ook geen officiële kurkuma doseringen bekend op dit moment. Het risico op kurkuma bijwerkingen wordt op minimaal ingeschat.

Kurkuma

Hoogwaardige kurkuma voedingssupplementen nodig?

Bij Vitamines.com vind je een breed scala aan hoogwaardige voedingssupplementen voor optimale gezondheid. Onze Solaray Quercus Tangerine Micellar capsules bevatten krachtige plantenextracten zoals zoete aardappel, uien en knoflook, zonder kunstmatige kleurstoffen. Dankzij de hoge biologische beschikbaarheid worden de voedingsstoffen snel opgenomen door het lichaam.

Waarom ons kurkuma assortiment van de drogist?

Yogi Tea Chai is een heerlijke melange van specerijen, ideaal om te combineren met ons granulaat voor extra voedselveiligheid. Jouw online drogist biedt een zorgvuldig samengesteld kurkuma assortiment, met aandacht voor biologische ingrediënten en medicijn vrije alternatieven.

Contact jouw kurkuma specialist van Vitamines.com

Ontdek het zelf en ervaar de voordelen van Vitamines.com. Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze kurkuma & product specialist Robin op robin@vitamines.com.