Vitakruid Kurkuma C3-2X

Kurkuma werkt als antioxidant en helpt de lever gezond te houden**

Een kurkuma-extract werkt als antioxidant, ondersteunt het immuunsysteem en helpt de lever gezond te houden.** Bovendien heeft het een ondersteunende rol voor de vertering, stimuleert het de eetlust en helpt het gewrichten te onderhouden.* Het gele goud voed de huid en is goed voor de bloedcirculatie.** Een veelzijdige wortel die zelfs kan bijdragen tot een goede mentale balans.**

Ondersteunt de spijsvertering, luchtwegen en het zenuwstelsel**

Ook het gepatenteerde Bioperine™ dat aan Curcuma C3-2X is toegevoegd heeft een positief effect op de gezondheid.** Een zwarte peperextract ondersteunt bijvoorbeeld de spijsvertering, de gezondheid van de luchtwegen en het zenuwstelsel.** Verder heeft de specerij een rol in de bloedcirculatie, de vertering van gifstoffen en is het een sterke antioxidant.**

Kurkuma-extract heeft groter effect dan onbewerkte kurkuma

Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine-gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).1 Aan supplementen met onbewerkte kurkuma zijn bijna geen gezondheidsbevorderende eigenschappen toe te schrijven. De dosering curcumine (2-9%) is daar gewoonweg te laag voor. Daarom bevat onze Curcuma C3-2X een hoogwaardig curcumine-extract (95%) in een hoge dagdosering (650 mg).

Infographic Curcuma C3-2X

Drie soorten curcuminoïden

Daarnaast hebben we in Curcuma C3-2X gekozen voor een ongeëvenaard curcuminecomplex van maar liefst drie soorten curcuminoïden! De curcuminoïden van kurkuma zorgen vooral voor de gezondheidsbevorderende effecten. Veel voedingssupplementen bevatten helaas uitsluitend curcumine I. Het extract dat Vitakruid gebruikt voor haar Curcuma C3-2X is gestandaardiseerd op de belangrijkste curcuminoïden: curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine. De perfecte mix volgens de huidige wetenschap!1

Bioperine® voor betere opname

Bioperine® (95-98% piperine) is een extract verkregen uit de zwarte pepervrucht. Het extract van piperine, genaamd Bioperine®, is klinisch getest in de Verenigde Staten waardoor we spreken van een extreem zuiver, veilig en effectief extract. Daarnaast verbetert de aanwezigheid van Bioperine® aanzienlijk de biologische beschikbaarheid van het curcumin C3 complex.2 Hierdoor worden de curcuminoïden maar liefst 20 keer beter opgenomen!

Bovendien zorgt de combinatie tussen het curcumin C3 complex en Bioperine® voor een 276 (!) keer betere biologische beschikbaarheid dan een product met enkel een gestandaardiseerd 95% curcumine-extract.2 Deze uitzonderlijk hoge wetenschappelijk aangetoonde biologische beschikbaarheid is hieronder weergeven in een grafiek:

Grafiek opname Curcuma C3-2X
Er zijn ook supplementen in de markt die een normaal gestandaardiseerd curcuma extract van 95% combineren met Bioperine of gewoon zwarte peper extract. Hier geldt de “20 maal beter” claim niet voor! Check het etiket goed of het zuiver om het Curcuma C3 Complex ™ extract gaat. er zijn ook supplementen met de naam “C3” erin, maar die niet zuiver en alleen dat specifieke extract bevatten.

Vitakruid Kurkuma als beste getest

Mooie beweringen natuurlijk dat wij van Vitakruid het beste kurkuma supplement verkopen. Twee onafhankelijke instanties zijn het echter roerend met ons eens. Zo testte het internationale vakblad Nutracos ons gebruikte Curcumin C3 complex® in combinatie met Bioperine® als beste curcumine variant wereldwijd. Het boeiende verslag is hier na te lezen. Bovendien onderzocht de gerenommeerde blogger HappyHealthy wat het beste curcumine supplement is.

 • Helpt de lever gezond te houden
 • Ondersteund de spijsvertering
 • Draagt bij aan een goede bloed circulatie

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dagdosering van 1 vega capsule:

Curcuma C3 complex™ (95% curcuminoïden) 650 mg
Bioperine 10 mg

Ingrediënten

Curcumin C3-complex®, Bioperine®, hypromellose (capsule), DiCalcium fosfaat (vulstof), silicium dioxide (vulstof), magnesium stearaat (anti-klontermiddel).

Gebruik

Neem 1 tot 3 capsules per dag, tenzij anders is geadviseerd. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Ik neem kurkuma voor de spijsvertering. Erg blij met dit handige voedingssupplement van Vitakruid.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is Kurkuma?

Het kurkuma-extract werkt voor je weerstand, ondersteunt het immuunsysteem en helpt de lever gezond te houden. Ook heeft het een ondersteunende rol voor de vertering, stimuleert het de eetlust en helpt het gewrichten te onderhouden. Het kruid voedt de huid en is goed voor de bloedcirculatie. Een veelzijdig supplement wat zelfs kan bijdragen tot een goede mentale balans.

 • Het werkt ontstekingsremmend
 • Voor goede mentale balans
 • Ondersteunende rol voor de vertering

Wat doet kurkuma met je lichaam?

Kurkuma werkt ontstekingsremmend. En dat is ook de reden waarom dit kruid zo breed toepasbaar is. Bij veel klachten en ziekten spelen antioxidanten een rol. Veel mensen zijn chronisch ontstoken wat uiteindelijk tot klachten en welvaartziekten leidt.

 

Waar zit veel kurkuma in?

Kurkuma komt voor in de geelwortel. Dit kruid wordt veel gebruikt in kruidenmixen, maar kan ook in thee voorkomen.

 

Welke effecten heeft kurkuma?

Kurkuma heeft veel gezondheidsvoordelen en lijkt positieve effecten te hebben bij allerlei ziektes. Daarom is het een goed idee om regelmatig kurkuma te gebruiken.

 

Waarom moet ik kurkuma slikken?

De concentratie curcumin in kurkuma is te laag om een effect te hebben. Daarom wordt vaak gebruik gemaakt van supplementen.

 

Wanneer werkt Kurkuma?

Helaas is de opneembaarheid van kurkuma niet zo goed. Daarom wordt vaak zwarte peper toegevoegd aan het supplement om de opneembaarheid te verhogen.

 

** Gezondheidsclaim Kurkuma in afwachting van Europese toelating

 • Kurkuma is een antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem
 • Kurkuma ondersteunt de spijsvertering, stimuleert de eetlust en is goed voor de lever en galfunctie
 • Kurkuma is goed voor de hart en de bloedsomloop
 • Kurkuma is voor het behoud van gezonde gewrichten en botten en is goed voor het zenuwstelsel
 • Kurkuma is voor het behoud van de gezonde huid en draagt bij tot normale mentale prestaties
 • Zwarte peper is goed voor de spijsvertering, de luchtwegen, het zenuwstelsel en het behoud van een gezonde spijsvertering
 • Zwarte peper helpt op gewicht te blijven, is een anti-oxidant en ondersteunt het immuunsysteem
 • Zwarte peper draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie en levert een bijdrage aan het gezond houden van de huid

 

 

• Het werkt ontstekingsremmend • Voor goede mentale balans • Ondersteunende rol voor de vertering" } },{ "@type": "Question", "name": "Wat doet kurkuma met je lichaam?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Kurkuma werkt ontstekingsremmend. En dat is ook de reden waarom dit kruid zo breed toepasbaar is. Bij veel klachten en ziekten spelen antioxidanten een rol. Veel mensen zijn chronisch ontstoken wat uiteindelijk tot klachten en welvaartziekten leidt." } },{ "@type": "Question", "name": "Waar zit veel kurkuma in?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Kurkuma komt voor in de geelwortel. Dit kruid wordt veel gebruikt in kruidenmixen, maar kan ook in thee voorkomen." } },{ "@type": "Question", "name": "Welke effecten heeft een kurkuma supplement?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Kurkuma heeft veel gezondheidsvoordelen en lijkt positieve effecten te hebben bij allerlei ziektes. Daarom is het een goed idee om regelmatig kurkuma te gebruiken." } }] }

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk