Keuzehulp

Magnesium tabletten

Magnesium is cruciaal voor je hersenen en je lichaam. Het heeft vele voordelen voor bijvoorbeeld je hart, bloedsuikerspiegel en stemming. Kies je voor gemak, dan kun je natuurlijk magnesium kopen, maar naast een magnesium tablet kun je deze voedingsstof ook prima uit voeding halen zoals spinazie, chiazaden, pindakaas en avocado’s. Naast de onderstaande magnesium tabletten is deze magnesium is ook een vast ingrediënten in de multivitamine supplementen die we op Vitamines.com verkopen.

Magnesium tabletten kopen

Filter

61 artikelen in Magnesium tabletten

61 artikelen in Magnesium tabletten

Nu -15%
Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

Vitakruid Magnesium Tauraat is een voedingssupplement dat hoogwaardige magnesiumtauraat bevat, een organische vorm van magnesium die door het lichaam goed wordt opgenomen. In tegenstelling tot anorganische vormen van magnesium, zoals magnesiumchloride, wordt magnesiumtauraat gemakkelijk door het lichaam verwerkt vanwege de hoge biologische beschikbaarheid. Dit voedingssupplement is ook verrijkt met P-5-P, de biologisch actieve vorm van vitamine B6, die de opname van magnesiumtauraat verder verbetert. Deze combinatie van L-taurine en magnesium is bijzonder gunstig voor de hersenfunctie, het zenuwstelsel en de gemoedstoestand.

Vitakruid Magnesium Tauraat biedt meerdere voordelen. Naast het feit dat het een gezondheidsduizendpoot is, draagt magnesium bij aan de botaanmaak en het behoud van sterke botten, terwijl het de normale eiwitsynthese, elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme bevordert. Magnesium heeft ook een gunstige invloed op de spieren en het zenuwstelsel, waardoor het vermoeidheid en futloosheid kan verminderen. Bovendien draagt vitamine B6 bij tot een normaal energieleverende stofwisseling, evenals de aanmaak van rode bloedcellen, eiwitten en cysteïne. Door regelmatig Vitakruid Magnesium Tauraat te gebruiken, kan men een gezonde gemoedstoestand, hersenfunctie en algehele gezondheid bevorderen.

Nu -15%
Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 mg

Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 mg

Vitals Magnesium 100mg Tabletten zijn een voedingssupplement met een zeer goed opneembare vorm van magnesium. Het bevat magnesiumbiglycinaat met TRAACS®-kenmerk en taurine, wat de opname van magnesium in de cellen bevordert. Uit verschillende studies is gebleken dat magnesiumbisglycinaat beter en sneller wordt opgenomen dan andere vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Daarnaast bevat het supplement 200 mg taurine, wat een synergetische werking heeft met magnesium. Dit supplement is geschikt voor topsporters, getest op doping en voorzien van het NZVT-keurmerk. Magnesium heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het helpen bij vermoeidheid, het ondersteunen van het energieniveau en het behoud van sterke botten en tanden.

Naast de voordelen voor de gezondheid, is het supplement van Vitals ook milieuvriendelijk. De verpakking is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt wordt van landbouwafval. Het karton is zeer geschikt voor recycling en kan tot zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Het potje en etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door het gebruik van deze duurzame verpakking wordt de druk op het milieu verminderd en wordt een belangrijke stap gezet richting een circulaire economie. Ook worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van PaperWise karton. Kortom, Vitals Magnesium 100mg Tabletten zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu en de maatschappij.

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten

Lucovitaal Magnesium Citraat 400 is een voedingssupplement dat de best opneembare vorm van magnesium bevat. Door de hoge dosering van 400mg elementaire magnesium (citraat) per dagdosering van 2 tabletten kan dit supplement bijdragen aan het behoud van soepele spieren en gezonde botten. Magnesium heeft daarnaast een positieve invloed op pijnlijke spieren en kan kramp en spierpijn helpen voorkomen. Ook geeft het extra energie en kan het stress verminderen. De tabletten zijn makkelijk in te nemen met water en zijn geschikt voor vegetariërs.

Een goede magnesiumbalans in het lichaam heeft veel voordelen. Zo kan het bijdragen aan het behoud van een goede nachtrust en een gezonde werking van het zenuwstelsel. Ook is magnesium betrokken bij de aanmaak van eiwitten en kan het helpen bij het opbouwen en herstellen van spierweefsel na het sporten. Bovendien kan een tekort aan magnesium leiden tot vermoeidheid en een verhoogde gevoeligheid voor stress. Door het gebruik van Lucovitaal Magnesium Citraat 400 kan je jouw magnesiumbalans op peil houden en profiteren van deze voordelen.

Metagenics MetaRelax Zakjes

Metagenics MetaRelax Zakjes

MetaRelax® is een compleet magnesiumcomplex dat kan worden gebruikt ter ondersteuning van de psychologische functie, vermoeidheid en spieren. Dit komt door de combinatie van magnesiumglycerofosfaat, vitamines B6, B12, folaat (Metafolin®), taurine en vitamine D die synergetisch werken om het lichaam te ondersteunen. Het supplement bevat geen laxatieve neveneffecten en is gemakkelijk opneembaar door het lichaam.

Daarnaast is MetaRelax beschikbaar in zakjes met een heerlijke limoensmaak en zoetstof van natuurlijke oorsprong. Dit maakt het gebruik van het supplement nog gemakkelijker en aangenamer. De toegevoegde vitamine D zorgt ervoor dat het magnesium langer in het lichaam wordt vastgehouden en omgekeerd zorgt het magnesium voor het activeren van vitamine D. Door de actieve vormen van de B-vitamines zijn ze direct beschikbaar voor het lichaam. Het supplement is dus niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook nog eens erg effectief voor het ondersteunen van de psychologische functie, het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van de spieren.

Nu -29%
Vitakruid Magnesium 150 Malaat

Vitakruid Magnesium 150 Malaat

Vitakruid Magnesium 150 Malaat Tabletten is een voedingssupplement met organisch gebonden magnesiummalaat en P-5-P (actieve vorm van vitamine B6). De combinatie van magnesium en appelzuur helpt bij het ontspannen en levert energie aan spiercellen. Dit is vooral belangrijk voor de ATP-synthese, de belangrijkste energiebron van het menselijk lichaam, die gevormd wordt in de mitochondriën van de cellen en bij inspanning gebruikt wordt door de spieren. Magnesiummalaat speelt een belangrijke rol in vele enzymen die energie vrijmaken uit aërobe verbranding. Een ander voordeel van deze vorm van magnesium is dat er na inspanning geen melkzuur gevormd wordt.

Het gebruik van Vitakruid Magnesium 150 Malaat Tabletten biedt vele voordelen voor het menselijk lichaam. Naast de hierboven genoemde voordelen helpt magnesium bij het behoud van sterke botten, een goede gemoedstoestand, geheugen, leerprestatie en concentratievermogen. Ook helpt magnesium de eiwitsynthese in stand te houden, een normale elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden. Daarnaast draagt magnesium bij aan sterke tanden, een goed functionerend zenuwstelsel en spieren en een verminderde vermoeidheid en futloosheid. Vitamine B6, in de veiligste en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat, ondersteunt onder andere de aanmaak van rode bloedcellen, eiwitproductie en cysteïne aanmaak.

Royal Green Magnesium

Royal Green Magnesium

Royal Green Magnesium Capsules is een biologisch voedingssupplement dat belangrijke voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine D en ashwaganda bevat. Magnesium is een mineraal dat van vitaal belang is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder spiercontractie en zenuwgeleiding. De biologische zeesla waaruit de magnesium is gewonnen, heeft een optimale werking in het lichaam. Bovendien helpt vitamine D bij de instandhouding van normale tanden en botten. Het supplement bevat ook ashwaganda, een adaptogeen kruid dat kan bijdragen aan de weerstand tegen tijdelijke stress. Royal Green Magnesium Capsules zijn een perfecte aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Het biologische karakter van Royal Green Magnesium Capsules zorgt voor een zuivere en duurzame bron van magnesium. Bovendien zijn deze capsules 100% vegetarisch en veganistisch, wat betekent dat ze geschikt zijn voor mensen met speciale dieetwensen. Het supplement is een natuurlijke manier om het lichaam te ondersteunen bij het behoud van een optimale gezondheid. Regelmatig gebruik van dit supplement kan helpen om spieren en zenuwstelsel gezond te houden, vermoeidheid te verminderen en het immuunsysteem te versterken. De combinatie van magnesium, vitamine D en ashwaganda maakt van Royal Green Magnesium Capsules een krachtige aanvulling op de dagelijkse voeding en een goede keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil ondersteunen op een natuurlijke en biologische manier.

Nu -34%
Orthica Magnesium-400

Orthica Magnesium-400

Orthica Magnesium 400 mg tabletten is een voedingssupplement met een hoge dosering magnesium. Het is ideaal voor mensen die intensief sporten en voor vrouwen die zwanger zijn, omdat in deze situaties een hoge dosering van magnesium nodig is om een gezonde voeding aan te vullen. Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke en soepele spieren, activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding. Het is ook van belang voor het zenuwstelsel en voor het skelet. Naast magnesium bevat dit supplement een complete formule met calcium, selenium en zink. Deze mineralen spelen een belangrijke rol bij de botaanmaak en zijn goed voor de spieren.

Tijdens de zwangerschap zijn calcium, magnesium en zink ook belangrijk voor weefselgroei- en ontwikkeling. Daarnaast hebben selenium en zink een positieve invloed op het immuunsysteem. De flacons van de Orthica supplementen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Kortom, Orthica Magnesium 400 Tabletten is een compleet supplement dat bijdraagt aan een gezonde spier- en skeletfunctie, de energieproductie en het immuunsysteem, en dat ook nog eens verpakt is in een duurzamere verpakking.

Voordelen:

Hoge dosering magnesium voor sporters en zwangere vrouwen
Complete formule met calcium, selenium en zink
Draagt bij aan gezonde spier- en skeletfunctie en energieproductie
Positieve invloed op het immuunsysteem
Verpakt in een duurzamere verpakking gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET)

Vitals Magnesiumcitraat 100 mg

Vitals Magnesiumcitraat 100 mg

Vitals Magnesium 100mg Capsules zijn voedingssupplementen die gebaseerd zijn op goed opneembare, organische magnesiumcitraat. Deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en is aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron. Deze plantaardige capsule is gemakkelijk te slikken en ondersteunt het energieniveau, wat kan helpen bij vermoeidheid. Magnesium is ook belangrijk voor de normale spierwerking en speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

De verpakking van Vitals Magnesium 100mg Capsules is duurzaam en milieuvriendelijk. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt is van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Bovendien is het potje en het etiket gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een belangrijke stap in de richting van een circulaire economie, wat leidt tot een vermindering van de afvalberg en CO2-uitstoot en tegelijkertijd bijdraagt aan de ondersteuning van boeren in ontwikkelingslanden.

Orthica Magnesium citraat 200

Orthica Magnesium citraat 200

Orthica Magnesiumcitraat 200 mg tabletten bevatten een hoge dosis magnesium, wat bijdraagt aan het behoud van sterke en soepele spieren, een goed functionerend zenuwstelsel en een gezond skelet. Magnesium is essentieel voor de activering van de natuurlijke energie in het lichaam en het vrijmaken van energie uit voedsel. Calcium, magnesium en zink spelen ook een rol bij de botaanmaak, en calcium is goed voor de spieren. Calcium, magnesium en zink ondersteunen de groei en ontwikkeling van weefsels, wat vooral tijdens de zwangerschap belangrijk is. Bovendien hebben selenium en zink een positief effect op het immuunsysteem. Deze magnesiumtabletten bevatten alleen organisch gebonden magnesium, wat goed verdraagbaar is en niet gepaard gaat met aanvullende vitaminen, mineralen of kruiden.

De Orthica supplementen zijn nu verkrijgbaar in flessen van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de productie van nieuw plastic. Dit heeft als voordeel dat er minder afval wordt geproduceerd en dat de CO2-uitstoot wordt verminderd. Het gebruik van rPET-flessen zorgt voor minder belasting van het milieu en ondersteunt het streven naar een duurzamere wereld.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

NOW Magnesium Trio

NOW Magnesium Trio Softgels is een voedingssupplement dat een combinatie van drie goed opneembare magnesiumverbindingen (citraat, bisglycinaat en malaat) bevat. Deze combinatie zorgt voor een optimale opname van magnesium in het lichaam. Bovendien is dit supplement opgelost in olie, wat de opname van magnesium verder verbetert en ervoor zorgt dat het langer in het lichaam blijft. Magnesium is belangrijk voor de werking van spieren en zenuwstelsel en bevordert de energiestofwisseling. Ook draagt het bij aan het behoud van sterke botten en tanden. De softgels zijn verkrijgbaar in een handige verpakking van 180 stuks.

Een voldoende inname van magnesium is belangrijk voor een gezond lichaam en kan diverse gezondheidsvoordelen opleveren. Zo kan het helpen bij het verminderen van vermoeidheid en stress, het bevorderen van een goede nachtrust en het ondersteunen van het immuunsysteem. Magnesium kan ook een rol spelen bij het voorkomen of verminderen van spierkrampen en spierpijn na inspanning. Het gebruik van NOW Magnesium Trio Softgels kan daarom bijdragen aan een gezonde levensstijl en het behouden van een optimaal functionerend lichaam.

Vitakruid Magnesium 200 Citraat

Vitakruid Magnesium 200 Citraat

Vitakruid Magnesium 200 Citraat Tabletten is een voedingssupplement dat gebonden is aan citroenzuur. Dit supplement bevat een goede vorm van magnesium die goed opneembaar is door ons lichaam. Magnesium speelt een essentiële rol bij de productie van energie in onze lichaamscellen en is belangrijk voor het behoud van soepele spieren, sterke botten en een gezond zenuwstelsel. Bovendien draagt magnesium bij aan een goede geestelijke veerkracht en kan het vermoeidheid helpen verminderen. De organische vorm van magnesiumcitraat in deze tabletten is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te nemen.

Het gebruik van Vitakruid Magnesium 200 Citraat Tabletten heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een goede vorm van magnesium die goed door ons lichaam wordt opgenomen en een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Daarnaast is het gebruik van magnesiumcitraat voordelig en draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en soepele spieren. Bovendien kan magnesium helpen bij vermoeidheid en het behoud van een goede geestelijke veerkracht. De tabletvorm van dit supplement is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te nemen. Al met al is Vitakruid Magnesium 200 Citraat Tabletten een goed supplement voor mensen die hun magnesiuminname willen verhogen en willen profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die magnesium te bieden heeft.

Nu -14%
Orthica Magnesium Bisglycinaat

Orthica Magnesium Bisglycinaat

Orthica Magnesium Bisglycinaat-120 (60 stuks) Capsules is een effectief magnesiumsupplement dat een aanvulling kan zijn op een gevarieerd dieet en kan worden gebruikt bij een verhoogde behoefte aan magnesium. De combinatie van magnesium met toegevoegde vitamines en mineralen kan soms onverdraagbaar zijn voor het lichaam vanwege medicijngebruik, maar deze magnesiumbisglycinaatcapsules bevatten geen toevoegingen en worden via een andere route door het lichaam opgenomen. Dit aminozuurchelaat is een goed verdraagbare vorm van magnesium die helpt bij geestelijke spanning, vermindering van vermoeidheid en futloosheid, en een positieve invloed heeft op het zenuwstelsel. Er zijn verschillende soorten magnesium en deze capsules zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor ze bijdragen aan een meer circulaire economie zonder de productie van nieuw plastic.

Het gebruik van Orthica Magnesium Bisglycinaat-120 (60 stuks) Capsules kan talloze voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn. Magnesium is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan tal van functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van de spieren en het zenuwstelsel. Dit supplement is vooral handig voor mensen die een verhoogde behoefte hebben aan magnesium, zoals sporters of mensen met een actieve levensstijl. Daarnaast is de duurzame verpakking een groot voordeel, omdat het bijdraagt aan het verminderen van afval en het creëren van een meer circulaire economie.

Vitakruid GABA Plus

Vitakruid GABA Plus

Vitakruid GABA Plus Smelttabletten is een voedingssupplement dat is ontworpen om het lichaam te voorzien van de belangrijke stof GABA, die kan helpen bij het verbeteren van de gemoedstoestand. Naarmate we ouder worden, produceren we steeds minder GABA, wat kan leiden tot een verminderde stemming. De formule bevat niet alleen GABA, maar ook magnesiumtauraat en vitamine B1, die beide bekend staan om hun gunstige effecten op de gemoedstoestand, hersenfunctie en het zenuwstelsel. Magnesiumtauraat leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor de gemoedstoestand en het zenuwstelsel, terwijl vitamine B1 bijdraagt aan een energieleverend metabolisme en een gezond hart.

Het grote voordeel van Vitakruid GABA Plus Smelttabletten is dat de tabletten direct door het mondslijmvlies worden opgenomen, wat betekent dat het lichaam de voedingsstoffen snel kan opnemen en gebruiken. Dit betekent dat er minder van het supplement nodig is om de gewenste resultaten te bereiken, wat betekent dat het lichaam minder wordt belast met onnodige toevoegingen. Het supplement kan ook een alternatief zijn voor andere middelen zoals valeriaan, die minder efficiënt zijn in de opname van voedingsstoffen. Door de goed opneembare formule en de toevoeging van magnesiumtauraat en vitamine B1 is Vitakruid GABA Plus Smelttabletten een effectieve keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk supplement om hun gemoedstoestand te verbeteren.

AOV 606 Acetyl-l-carnitine

AOV 606 Acetyl-l-carnitine

AOV 606 Acetyl L Carnitine is een supplement dat speciaal ontwikkeld is voor vegetariërs en veganisten. Deze doelgroep heeft namelijk vaak een tekort aan lysine en methionine, wat belangrijke aminozuren zijn die voornamelijk in dierlijke producten voorkomen. Acetyl-l-carnitine is een stof die het lichaam normaal gesproken zelf aanmaakt uit deze aminozuren, maar door een gebrek aan deze aminozuren kan het lichaam hier soms moeite mee hebben. Met het nemen van AOV 606 Acetyl L Carnitine wordt er dagelijks 2000 mg van deze stof toegevoegd aan de voeding. Dit draagt bij aan een gezonde werking van het lichaam, met name op het gebied van energiehuishouding en hersenfuncties.

Een ander voordeel van AOV 606 Acetyl L Carnitine is dat het supplement geleverd wordt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden voor de verpakkingen van deze supplementen. Door te kiezen voor rPET draagt AOV bij aan een meer circulaire economie en wordt er bijgedragen aan het verminderen van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Naast het zorgen voor een gezonder lichaam, draagt het nemen van AOV 606 Acetyl L Carnitine dus ook bij aan een beter milieu.

Vitals Elementair magnesium

Vitals Elementair magnesium

Vitals Elementair Magnesium is een krachtig supplement dat is gebaseerd op zeewaterconcentraat uit het Great Salt Lake in Utah. Het bevat een hoog gehalte aan magnesium en het volledige spectrum mineralen en spoorelementen die van nature in zeewater voorkomen. Door het gebruik van een traditioneel en natuurlijk concentratieproces blijven de mineralen en spoorelementen in ionische vorm, als elektrolyten, behouden. Dit maakt de mineralen goed opneembaar in het lichaam. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij veel lichaamsprocessen, zoals de aanmaak van cellen en weefsels, het behoud van sterke botten en tanden en de normale werking van het zenuwstelsel. Het gebruik van Vitals Elementair Magnesium kan daarom bijdragen aan een goede gezondheid en vitaliteit.

Daarnaast is het vermeldenswaardig dat de nieuwe verpakking van Vitals Elementair Magnesium duurzaam en milieuvriendelijk is. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat is gemaakt van landbouwafval dat overblijft na de oogst. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan daarom gewoon in de oud-papierbak. Het potje en de etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een belangrijke stap richting een circulaire economie en vermindert de druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en afname van CO2-uitstoot. Bovendien worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van PaperWise. Door te kiezen voor Vitals Elementair Magnesium draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex Tabletten is een compleet magnesiumcomplex dat kan worden gebruikt in stressvolle situaties, bij vermoeidheid en ter ondersteuning van de spieren. Het bevat magnesiumtauraat, de eerste keuze voor hersenfunctie, en vitamine B12, dat samen met magnesium werkt bij futloosheid en vermoeidheid. Het bevat ook vitamine D3 in de juiste dosering, folaat en de actieve vorm van vitamine B6 die de opname en werking van magnesium en B12 verbetert. Bovendien zijn alleen de beste opneembare, actieve en natuurlijke vormen van de nutriënten gebruikt, die duurzaam zijn en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties, zoals concentratie, geheugen en gemoedstoestand. Folaat is goed voor het geheugen en draagt bij aan een heldere geest en de weerstand tegen stress. De zwangerschapsvitamine 5-MTHF verbetert de opname en werking van magnesium en vitamine B12. Pyridoxaal-5-fosfaat zorgt voor een verbeterde opname en werking van magnesium. Het is een veilige en actieve vorm van vitamine B6.

 • Gratis verzending boven de €35.-
 • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis tips bij inschrijving

Waar zijn magnesium tabletten goed voor?

Magnesium tabletten kunnen goed zijn voor het reguleren en vergemakkelijken van veel essentiële lichaamsfuncties, en de belangrijkste taak van magnesium is het mogelijk maken van een gezonde enzymfunctie. Zo is magnesium is betrokken bij meer dan 300 verschillende enzymactiviteiten die biochemische reacties in ons lichaam helpen reguleren. Een magnesium tablet kan je hierbij ondersteunen.

Magnesium speelt ook een cruciale rol bij de ondersteuning van de volgende aspecten van onze gezondheid, zoals de gezondheid van het hart aangezien magnesium de zenuw- en spierfunctie regelt. Magnesium is ook goed voor een normale botstructuur en speelt een cruciale rol bij zowel de botvorming als het behoud van de botdichtheid naarmate we ouder worden.

Voor de metabolische gezondheid is magnesium ook heel goed, want het vergemakkelijkt de vertering van vetzuren en eiwitten en helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren. Daarnaast is magnesium belangrijk voor het ondersteunen van een diepe, herstellende slaap en helpt het bij stressbeheersing omdat magnesium goed de niveaus van het stresshormoon cortisol in het lichaam kan verminderen.

Hoeveel magnesium per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor een volwassen man is 350 milligram per dag en voor een vrouw is dit 300 milligram magnesium per dag. Deze hoeveelheid kun je halen uit normale voeding of eventueel aanvullen met een magnesium tablet.

Goed bezig met Magnesium tabletten.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Magnesium tabletten kopen

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit natuurlijk niet alleen in magnesiumtabletten, je kunt het (bij uitstek) natuurlijk ook uit voeding halen. De vuistregel dat magnesium het meest in voeding met veel vezels zit. Goede bronnen waar je magnesium in kunt vinden zijn groene bladgroenten (denk aan spinazie) maar ook in peulvruchten, noten, zaden en volle granen. Kraanwater en mineraalwater kunnen ook bronnen van magnesium zijn, maar hoeveel magnesium ze bevatten hangt af van het merk.

Hoe herken je een magnesium tekort?

Vroege tekenen van een magnesiumtekort zijn misselijkheid en braken, verlies van eetlust, vermoeidheid en zwakte. Het lichaam kan echter goede hoeveelheden magnesium vasthouden, zodat het zelden voorkomt dat iemand symptomen van een tekort krijgt. Bepaalde factoren kunnen echter iemands risico op symptomen van magnesiumtekort vergroten, zoals:

 • Een magnesium-arm dieet
 • Ziekte van Crohn, coeliakie of regionale enteritis
 • Te vaak en te veel alcohol drinken
 • Gebruik van bepaalde medicijnen
 • Zwanger zijn en borstvoeding geven
 • Ziekenhuisopname
 • Diabetes type 2
 • Ouderdom

Een langdurig magnesium tekort kan nadelige gevolgen hebben voor de botdichtheid, hersenfunctie, zenuw- en spierfunctie en spijsvertering.

magnesium tabletten

Wat is magnesium citraat?

Magnesium citraat is een osmotisch laxeermiddel in vloeibare vorm. Het is een combinatie van het element magnesium en citroenzuur. Constipatie is wanneer je geen regelmatige stoelgang hebt. Het is een veel voorkomend probleem dat veel volwassenen van tijd tot tijd ervaren. Bij sommige mensen kan constipatie zelfs vaak voorkomen en lang aanhouden.

Constipatie kan ongemakkelijk zijn. En in sommige gevallen kan het leiden tot problemen als aambeien of anale kloven vanwege het inspannen om harde ontlasting door te laten. Magnesium citraat is een van de verschillende magnesium tabletten die beschikbaar zijn om constipatie te behandelen. Magnesium citraat werkt door meer water in de darmen te trekken. In de meeste gevallen is het af en toe innemen van magnesium citraat tegen constipatie veilig.

Wil je meer weten over dit onderwerp of over magnesium glycinate, vitamine gummies, mogelijke bijwerkingen van een overdosering of welke voedingssupplementen bij menstruatiepijn: vraag dan de drogist voor meer informatie.