Keuzehulp

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat koppelt magnesium aan twee moleculen glycine, een aminozuur dat de eiwitstatus in het lichaam ondersteunt, maar waarvan in klinisch onderzoek ook is vastgesteld dat het ontspanning bevordert en de slaapkwaliteit verbetert. Magnesium bisglycinaat wordt als het beste magnesium supplement beschouwd vanwege de hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het effectief door het lichaam wordt opgenomen. De absorptie van de meeste magnesiumvormen is laag, terwijl magnesium bisglycinaat, dat aan twee glycinemoleculen gebonden is, een aanzienlijk hogere absorptiesnelheid heeft. Glycine helpt bovendien de pH in de dunne darm te verlagen, wat de opname bevordert en een magnesiumtekort voorkomt. Bovendien biedt glycine, een niet-essentieel aminozuur en neurotransmitter, extra gezondheidsvoordelen, zoals verbeterde ontspanning, stemming, geheugen en slaap. Op deze pagina vind je onze beste magnesium bisglycinaat supplementen en veelgestelde vragen over dit populaire voedingssupplement.

Magnesium Bisglycinaat kopen

Filter

7 artikelen in Magnesium Bisglycinaat

7 artikelen in Magnesium Bisglycinaat

Nu -14%
Orthica Magnesium Bisglycinaat

Orthica Magnesium Bisglycinaat

Orthica Magnesium Bisglycinaat-120 (60 stuks) Capsules is een effectief magnesiumsupplement dat een aanvulling kan zijn op een gevarieerd dieet en kan worden gebruikt bij een verhoogde behoefte aan magnesium. De combinatie van magnesium met toegevoegde vitamines en mineralen kan soms onverdraagbaar zijn voor het lichaam vanwege medicijngebruik, maar deze magnesiumbisglycinaatcapsules bevatten geen toevoegingen en worden via een andere route door het lichaam opgenomen. Dit aminozuurchelaat is een goed verdraagbare vorm van magnesium die helpt bij geestelijke spanning, vermindering van vermoeidheid en futloosheid, en een positieve invloed heeft op het zenuwstelsel. Er zijn verschillende soorten magnesium en deze capsules zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor ze bijdragen aan een meer circulaire economie zonder de productie van nieuw plastic.

Het gebruik van Orthica Magnesium Bisglycinaat-120 (60 stuks) Capsules kan talloze voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn. Magnesium is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan tal van functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van de spieren en het zenuwstelsel. Dit supplement is vooral handig voor mensen die een verhoogde behoefte hebben aan magnesium, zoals sporters of mensen met een actieve levensstijl. Daarnaast is de duurzame verpakking een groot voordeel, omdat het bijdraagt aan het verminderen van afval en het creëren van een meer circulaire economie.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Magnesium bisglycinaat tauraat

Wat is magnesium?
Magnesium is een mineraal. Er bestaan verschillende vormen van magnesium. Iedere vorm van magnesium heeft zijn eigen invloed in het lichaam. Het is dus belangrijk dat je voor de juiste magensium-vorm kiest, afhankelijk van je gezondheidswens.

Wat doet magnesium?
New Care Magnesium bisglycinaat tauraat combineert de eigenschappen van twee verschillende vormen van magnesium, namelijk bisglycinaat en tauraat. Deze combinatie is goed voor een goede gemoedstoestand en de hersenfuncties (concentratie, geheugen, leervermogen) en speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen. Je gebruikt New Care Magnesium bisglycinaat tauraat dus voor een goede geestelijke balans en als je zenuwstelsel ondersteuning kan gebruiken.

New Care Magnesium bisglycinaat tauraat is aangevuld met taurine, glycine en vitamine B6 in de actieve vorm als pyridoxal-5-phosphate (p-5-p). Vitamine B6 ondersteunt de invloed van magnesium op het zenuwstelsel en het mentaal functioneren. New Care Magnesium bisglycinaat tauraat is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bij producten met mineralen is de hoogte van het elementaire gehalte van belang. Dit is het gewicht zonder de verbinding waaraan het mineraal gebonden is, zoals bisglycinaat of tauraat. Het pure gewicht van het mineraal dus. New Care vermeldt in al haar teksten het elementaire gewicht van mineralen. In dit geval is dat per tablet 100mg = 27% van de referentie-inname (RI).

AOV 512 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 512 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 512 Magnesium AC & Citraat is een voedingssupplement dat organisch gebonden magnesium bevat, wat beter door het lichaam wordt opgenomen. Magnesium is essentieel voor de gezondheid van spieren en botten en speelt een belangrijke rol bij het behoud van soepele en sterke spieren. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de energieproductie en draagt het bij aan een goede geestelijke gezondheid, zoals het verbeteren van het geheugen en de concentratie. Dit supplement is daarom vooral geschikt voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het behoud van hun spier- en botgezondheid en bij het verbeteren van hun energieniveau en mentale welzijn.

Bovendien zijn de flacons van AOV supplementen nu gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer duurzame en circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat de impact op het milieu vermindert. Daarnaast zorgt het gebruik van gerecycled plastic voor een vermindering van de afvalberg en de CO2-uitstoot. Als je dus kiest voor AOV 512 Magnesium AC & Citraat, kies je niet alleen voor een hoogwaardig supplement dat je gezondheid ondersteunt, maar ook voor een duurzame verpakking die bijdraagt aan een gezonder milieu.

Fittergy Magnesium Five

Fittergy Magnesium Five

Fittergy Magnesium Five Tabletten is een uniek voedingssupplement met maar liefst vijf verschillende goed opneembare magnesiumvormen, waaronder tauraat, bisglycinaat, citraat, glycerofosfaat en malaat. Magnesium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan vele processen in het lichaam, waaronder het energieniveau, het functioneren van zenuwen en spieren, celvernieuwing en de aanmaak van cellen en weefsels. Fittergy Magnesium Five Tabletten bevat 180 mg elementair magnesium per tablet en alleen organisch gebonden magnesiumvormen, wat zorgt voor een optimale opname door het lichaam. Door de toevoeging van meerdere vormen van magnesium is dit supplement nog completer en effectiever dan andere magnesium supplementen.

Naast de vijf verschillende magnesiumvormen biedt Fittergy Magnesium Five Tabletten nog meer voordelen. Zo draagt magnesium bij aan het behoud van een sterk gebit en een goede electrolytenbalans. Daarnaast kan magnesium bijdragen aan een betere geestelijke veerkracht en een beter geheugen. Met dit supplement krijg je dus niet alleen meer magnesium binnen, maar ondersteun je ook vele belangrijke processen in het lichaam. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en bevatten alleen organisch gebonden magnesiumvormen, wat zorgt voor een goede opname door het lichaam.

AOV 515 Magnesium AC

AOV 515 Magnesium AC

AOV 515 Magnesium AC Vegacaps zijn capsules die een organische, aminozuurgebonden vorm van magnesium bevatten. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij tal van lichaamsfuncties, waaronder het behoud van sterke botten, de spierwerking, de energiestofwisseling en de werking van het zenuwstelsel. Daarnaast kan magnesium bijdragen aan een heldere geest en een goede geestelijke balans. Het is vooral belangrijk voor sporters omdat bij het zweten mineralen verloren gaan, en het dan goed is om deze weer aan te vullen met een aanvullend voedingssupplement. AOV 515 Magnesium AC Vegacaps zijn vrij van allergenen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Ze zijn hypoallergeen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De AOV supplementen zijn vanaf nu terug te vinden in een duurzamere verpakking. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Door te kiezen voor duurzamere verpakkingen wordt de hoeveelheid afval verminderd en wordt de druk op het milieu verkleind. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het zorgt er ook voor dat consumenten bewuster omgaan met het gebruik van producten.

AOV 513 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 513 Magnesium AC & citraat 150mg

AOV 513 Magnesium AC & Citraat 150mg is een voedingssupplement met makkelijk opneembare magnesiumtabletten die verschillende voordelen biedt voor het lichaam. Magnesium draagt onder andere bij aan sterke botten, soepele spieren, een heldere geest en een goed functionerend zenuwstelsel. Sporters die veel zweten kunnen hierdoor baat hebben bij het aanvullen van hun magnesiuminname met een supplement. De toevoeging van glycinaat en citraat zorgt ervoor dat de magnesium beter wordt opgenomen door het lichaam, waardoor de effecten beter merkbaar zijn.

Naast de voordelen van het supplement zelf, is er ook aandacht besteed aan de verpakking. De flacons van AOV 513 Magnesium AC & Citraat 150mg zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat zorgt voor een vermindering van de druk op het milieu. Dit maakt het supplement niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de planeet.

Toegestane gezondheidsclaims:

Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking
Magnesium is goed voor de werking van het zenuwstelsel
Magnesium helpt bij vermoeidheid en moeheid
Magnesium draagt bij aan een normale energiestofwisseling

AOV 510 Magnesium AC

AOV 510 Magnesium AC

AOV 510 Magnesium AC Capsules is een voedingssupplement met organisch, aminozuurgebonden magnesium en levert 120 mg magnesium (elementair) per vegacaps. Magnesium is van groot belang voor het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Het is ook belangrijk voor de botaanmaak en helpt bij het vrijmaken van energie uit de voeding, wat het energieniveau ondersteunt. Verder verbetert het het leervermogen, het geheugen en de concentratie. Bovendien draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.

Naast de voordelen van de supplementen zelf, wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie door te kiezen voor rPET-flacons van 100% gerecycled plastic. Hierdoor wordt er geen nieuw plastic geproduceerd en wordt er minder druk op het milieu uitgeoefend. Het gebruik van rPET-flacons is een belangrijke stap naar duurzamere verpakkingen en een betere toekomst voor onze planeet.

Magnesium bisglycinaat werking?

Als je iets over magnesiumsupplementen hebt gelezen, heb je waarschijnlijk gehoord dat magnesium bisglycinaat de beste werking heeft. Waarom? Eén belangrijke reden: hoge biologische beschikbaarheid van magnesium bisglycinaat, ook wel bekend als absorptie. De meeste vormen van magnesium worden slecht door het lichaam opgenomen. Zo heeft magnesiumoxide een absorptie van minder dan 4% 17. Maar als je de vruchten van magnesium wilt plukken, moet het effectief worden opgenomen.

Omdat magnesiumbisglycinaat vastzit aan twee glycinemoleculen, trekt het minder water aan en heeft het een veel hogere absorptiesnelheid 18. De glycine helpt ook de pH in de dunne darm te verlagen, wat de opname ervan verder ondersteunt en een magnesiumtekort voorkomt. De andere reden dat magnesium bisglycinaat superieur is, is de glycine zelf. Glycine is een niet-essentieel aminozuur en neurotransmitter met verschillende gezondheidsvoordelen, variërend van het vergroten van ontspanning, het ondersteunen van stemming en geheugen en het verbeteren van de slaap.

magnesium bisglycinaat werking

Door magnesium bisglycinaat beter slapen?

Magnesium bisglycinaat is een veelgebruikt supplement bij slaapproblemen vanwege de verscheidene potentiële voordelen voor de slaap. Zo is bekend dat het de slaapkwaliteit en slaapduur verbetert, waardoor mensen zich na het ontwaken uitgerust en alert voelen. Er zijn aanwijzingen dat magnesium het circadiane ritme van het lichaam, essentieel voor gezonde slaappatronen, kan helpen reguleren.

Daarnaast helpt magnesium bisglycinaat symptomen van slapeloosheid en angst verminderen, die vaak significant bijdragen aan slaapproblemen, door ontspanning en kalmte in het lichaam te bevorderen. Dit maakt het makkelijker om in slaap te vallen en te blijven. Buiten slaap zijn er andere gezondheidsvoordelen verbonden aan Magnesium glycinaat, zoals verbeterde cardiovasculaire gezondheid, verlaagde ontstekingen en verhoogde botdichtheid.

Goed bezig met Magnesium Bisglycinaat.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Magnesium Bisglycinaat kopen

Magnesium bisglycinaat poeder of tabletten?

Magnesium bisglycinaat poeder biedt flexibiliteit in dosering, waardoor het eenvoudiger is om hoge doses in te nemen, iets dat met tabletten lastiger kan zijn vanwege hun vaste dosis. Het poeder lost ook sneller op dan tabletten, wat kan leiden tot een snellere opname in het lichaam. Bovendien is magnesium bisglycinaat poeder een uitstekende optie voor mensen die moeite hebben met het slikken van tabletten. Hoewel de smaak een punt van overweging kan zijn, kan het poeder gemengd worden met verschillende dranken om de smaak naar wens te veranderen.

Magnesium bisglycinaat tabletten bieden een makkelijke, vooraf bepaalde dosering, waardoor ze een handige optie zijn voor mensen die zeker willen zijn van een consistente inname. Tabletten zijn ook draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, ideaal voor onderweg of op het werk. In tegenstelling tot poeder, vereisen tabletten geen mengen met vloeistof, wat het gebruiksgemak vergroot. Bovendien geven magnesium bis glycinaat tabletten geen smaakproblemen, wat soms voorkomt bij poedervormige supplementen. Voor degenen die moeite hebben met de smaak van supplementen, kunnen tabletten dus een betere keuze zijn.

Wanneeer magnesium bisglycinaat innemen?

Vanuitgaande dat je magnesium bisglycinaat wil innemen om je slaap te verbeteren kun je dit supplement ook het beste voor het slapen gaan innemen. Bij inname voor bedtijd kun je je voorbereiden op een nacht van diepe, ononderbroken slaap. De exacte timing verschilt per supplement, hiervoor kun je het beste de verpakking raadplegen van het magnesium bisglycinaat supplement dat je gaat kopen.

magnesium bisglycinaat wanneer innemen

Magnesium bisglycinaat bijwerkingen?

Magnesium bisglycinaat bijwerkingen kunnen onstaan wanneer grote of frequente doses worden ingenomen. Bijwerkingen kunnen zijn diarree, misselijkheid of maagkrampen. Extreem hoge inname van magnesium bisglycinate kan leiden tot een onregelmatige hartslag en mogelijk een hartstilstand, wat vanzelfsprekend gevaarlijk kan zijn. Het innemen van extreem hoge doses aanvullend zink kan ook de absorptie en regulatie van magnesium in het lichaam verstoren.

Magnesium

Voedingssupplementen van je drogist

Magnesium bisglycinaat, een voedingssupplement verkrijgbaar bij je drogist, is een uitstekende aanvulling op jouw sportvoeding. Verrijkt met aminozuren, draagt het bij aan uw energieverbruik en ondersteunt het een gezonde bloedsuikerspiegel. Het is interessant om op te merken dat het de werking van de hersenen bevordert. Het heeft ook een positieve invloed op de darmflora en de gezondheid van de luchtwegen.

Antioxidanten en omega-3 vetzuren

Voor een maximale gezondheidsboost, combineer dit supplement met een dieet dat rijk is aan antioxidanten en omega-3 vetzuren, zoals in paddenstoelen. Dankzij de hoge concentratie van deze voedingsstoffen, vormen paddenstoelen een uitstekende aanvulling op magnesium bisglycinaat supplementen. Wil je meer informatie voordat je magnesiumbisglycinaat kopen gaat? Stel dan je vraag aan robin@vitamines.com.