Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

Beste magnesium voor de hersenfunctie. Magnesium Tauraat is een mineraal en is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren. Magnesium Tauraat is een verbinding van magnesium en wordt vaak gebruikt bij het concentratievermogen

 • Beste magnesium voor de hersenfunctie*
 • Met de natuurlijk vorm vitamine B6 (p-5-p) voor betere opname
 • Goed voor gemoedstoestand, geheugen en concentratievermogen*

Anderen kochten ook

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Nu -15%
Bestseller!
Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dosering (1 vega capsules) RI*

Magnesium (tauraat) 60 mg 16%
L-Taurine (magnesiumtauraat) 625 mg **
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1,5 mg 107%

* Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld

Ingrediënten

Magnesium tauraat, hypromellose (capsule), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6)

Gebruik

1-4 capsules per dag. Innemen met water. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Etiket

Magnesium tauraat voor de hersenfunctie

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium. Deze combinatie leent zich uitermate goed voor een verbetering van de gemoedstoestand, de hersenfunctie en het zenuwstelsel*. De binding aan l-taurine maakt het namelijk makkelijker voor het magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Vervolgens is ook de opname in het hersenweefsel van magnesiumtauraat beter dan van andere magnesiumvormen.

Tauraat, organisch gebonden vorm van magnesium

Magnesiumtauraat is een biologische beschikbare en organisch gebonden vorm van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4 procent. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor een luttele 8 mg effectief is. De beste vormen van magnesium die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat. Uw dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die u dagelijks eet. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Uw lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die u uit reguliere voeding binnenkrijgt. Magnesium Tauraat van Vitakruid is dus een toegevoegde waarde binnen uw voedingpatroon!

Elementair magnesium wat is dat?

Op een etiket dient altijd de elementaire hoeveelheid van een mineraal te zijn vermeld. De molecuulverbinding van magnesiumtauraat bevat 8 procent elementair magnesium. Dat lijkt misschien weinig, maar een elementaire hoeveelheid van magnesium van 60 mg dat afkomstig is uit 625 mg magnesiumtauraat wordt vele malen beter door het lichaam opgenomen dan dezelfde hoeveelheid elementair magnesium gebonden aan bijvoorbeeld citraat, oxide of sulfaat. En dat is het relevante criterium voor magnesium: de opneembaarheid, niet de hoeveelheid!

Vitamine B6 met Pyridoxaal-5-fosfaat

Vitamine B6 zorgt voor een verbeterde opname van magnesium. Daarnaast heeft de vitamine vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is B6 onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak*. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan pyridoxine. Vitakruid gebruikt in haar producten uitsluitend de vorm P-5-P.

Magnesium de gezondheidsduizendpoot

De Magnesium Tauraat van Vitakruid mogen we met recht een gezondheidsduizendpoot noemen. Zo speelt het supplement een rol bij botaanmaak, het behoud van sterke botten en is het van belang voor sterke tanden*. Ook raden we Magnesium Tauraat aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen*. En het lijstje is nog langer, de gezondheidsduizendpoot helpt namelijk de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden*. Bovendien heeft het mineraal een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid*. Ten slotte dichten we het poeder een sleutelrol toe in de functie van spieren en zenuwen*.

Naast de Magnesium Tauraat hebben wij ook de biologisch beschikbare Magnesium Malaat in het assortiment. Hieronder een overzicht van de gezondheidsbevorderende effecten van de Magnesium Tauraat en Malaat van Vitakruid:

* Goedgekeurde gezondheidsclaims over magnesium:

 • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
 • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
 • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
 • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
 • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
 • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.
 • Vitamine B6 is o.a. goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak.

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Ik ben super tevreden met deze vorm van magnesium. Het supplement is gemakkelijk in te nemen en helpt mij bij de concentratie.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Waar is Magnesium tauraat goed voor?

Magnesiumtauraat supplement is aan te raden voor de gemoedstoestand, het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast heeft magnesiumtauraat een positieve invloed op het verminderen van de vermoeidheid en futloosheid. Ook zorgt het voor een goede functie van de spieren.

 

Wat is het verschil tussen magnesium en magnesium tauraat?

Magnesium tauraat is een natuurlijke combinatie van magnesium en het aminozuur taurine. Deze versterken elkaars werking, hierdoor wordt ook deze vorm van magnesium goed wordt opgenomen. Magnesium bisglycinaat helpt bij ontspanning voordat je gaat slapen. Ook draagt het bij tot het behouden van ons geheugen en mentale balans.

 

Wat is beter magnesium citraat of Tauraat?

Magnesium Tauraat is magnesium wat gebonden is aan l-taurine. Hierdoor is het makkelijker voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Ook is het gebleken dat door deze verbinding het voor de hersenenweefsel makkelijker is om magnesium op te nemen in tegenstelling tot andere magnesiumvormen.

 

 

Wanneer Magnesium tauraat innemen?

Dit hangt volledig af welke vorm je neemt van magnesium je gebruikt. Het is belangrijk bij een magnesium tauraat dat je eerst de gebruiksaanwijzing leest voordat je de producten inneemt.

 

Magnesium tauraat bijwerkingen?

Er zijn geen relevante bijwerkingen bekend over het gebruik van Magnesium tauraat.

Komt een tekort aan magnesium voor?

Een tekort aan magnesium komt niet snel voor. Magnesium zit in veel voedingsmiddelen. Het kan wel voorkomen als bijvoorbeeld je nieren of darmen slecht functioneren. Dit omdat van onze voeding slechts 20-60% van de magnesium wordt opgenomen in de dunne darm.

Waar is magnesium goed voor?

• Magnesium is goed voor de vorming van bot en spieren.
• Magnesium helpt de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen.
• Magnesium is goed voor het goed functioneren van spieren.
• Magnesium heeft een goede werking op enzymen. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken.
• Magnesium helpt bij de energieproductie van de lichaamscellen.

Waar komt magnesium in voor?

Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen. Het zit in volkorenbrood en graanproducten, groente, noten, melk en melkproducten en vlees. Maar ook water kan bijdragen aan de inname van magnesium. Waar zit magnesium in? Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van bot en spieren. In veel voedingsmiddelen zit voldoende magnesium zoals: graanproducten, groente, noten, melken vlees.

Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P reviews en ervaringen

Er zijn bij onze gezondheidsexperts veel positieve Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P reviews bekend, een belangrijke reden waarom dit supplement al lange tijd in ons assortiment is opgenomen. Veel gehoorde reviews en ervaringen zijn een verbeterde gemoedstoestand en betere concentratie. Er staan op het internet ook veel positieve blogs over de ervaringen met Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P.

Waarschuwingen

Kent Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P bijwerkingen

Van Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P zijn geen bijwerkingen bekend.

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk