Keuzehulp

Mariadistel

Mariadistel is een populair kruid dat al meer dan 2.000 jaar wordt gebruikt. De Griekse arts en botanicus Dioscorides beschreef als eerste in het jaar 40 na Christus de geneeskrachtige eigenschappen van mariadistel. Het geneeskrachtige kruid in mariadistel capsules dankt zijn naam aan de melkwitte vloeistof die uit de bladeren vrijkomt wanneer ze worden geplet. De bladeren hebben ook een gevlekt wit patroon, waardoor het lijkt alsof ze in melk zijn gedoopt. Naast mariadistel wordt het kruid ook wel heilige distel of silybum genoemd.
Mariadistel wordt gewaardeerd vanwege verschillende potentiële voordelen, zoals gewichtsverlies, verbetering van de huidgezondheid en stimulering van de moedermelkproductie. Het staat echter vooral bekend als een natuurlijke ondersteuner van de leverfunctie en wordt soms gebruikt bij bepaalde leveraandoeningen. De meeste mensen kopen mariadistel capsules, maar het supplement is ook verkrijgbaar als mariadistel thee, poeder en als mariadistel druppels.

Mariadistel kopen

Filter

7 artikelen in Mariadistel

7 artikelen in Mariadistel

Vitals Mariadistel-PS

Vitals Mariadistel-PS

Vitals Mariadistel-PS Capsules is een voedingssupplement dat het merkingrediënt Siliphos® bevat, een silybine-extract dat wordt verkregen door middel van Phytosome®-technologie. Dit zorgt voor een hoge biologische beschikbaarheid van het supplement, waardoor het goed opgenomen kan worden door het lichaam. Silybine, het belangrijkste actieve bestanddeel van dit supplement, wordt gewonnen uit de zwarte vruchtwand van de mariadistel en is gestandaardiseerd op 60 mg silybine per capsule. Dit voedingssupplement ondersteunt de leverfunctie en suikerstofwisseling.

Een belangrijk aspect van dit supplement is de nieuwe, duurzame verpakking. De PaperWise kartonnen doosjes zijn CO2-neutraal en gemaakt van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het materiaal is geschikt voor recycling tot wel zeven keer en kan daarom gewoon in de oud-papierbak. Door het gebruik van recyclebaar biobased plastic voor het potje en etiket wordt er ook een belangrijke stap gezet richting een circulaire economie. Dit heeft als voordeel een verminderde druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en afname van CO2-uitstoot. Daarnaast worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund met het gebruik van PaperWise.

Orthovitaal Ortho Lever Complex

Orthovitaal Ortho Lever Complex

Orthovitaal Ortho Lever Complex Vegicaps is een uitgebalanceerde formule die speciaal is samengesteld om de reinigende werking van de lever te ondersteunen. Dit vegan supplement bevat diverse aminozuren en mineralen, waaronder choline, mariadistel, zink en selenium. Choline draagt bij aan een normaal lipidenmetabolisme en ondersteunt zo de reinigende werking van de lever. Zink helpt gezonde lichaamscellen te beschermen en draagt bij aan het proces van celvernieuwing, terwijl selenium het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen ondersteunt. Mariadistel, een belangrijk ingrediënt van dit supplement, ondersteunt ook de reinigende werking van de lever en draagt bij aan de instandhouding van een normale leverfunctie.

Het Orthovitaal Ortho Lever Complex Vegicaps supplement kan vele voordelen bieden voor het lichaam, vooral als het gaat om het ondersteunen van de gezondheid van de lever. Dit supplement kan bijdragen aan het reinigen van de lever en het beschermen van gezonde lichaamscellen. Door het regelmatig nemen van dit supplement kan men de natuurlijke immuniteit van de lichaamscellen verhogen en de instandhouding van een normale leverfunctie ondersteunen. Bovendien is het supplement veganistisch en bevat het geen onnodige toevoegingen. Dit maakt het een veilige en effectieve keuze voor mensen die hun lever- en celgezondheid willen ondersteunen.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Detox complex

Ons lichaam bezit een natuurlijk afvalverwerkingssysteem waarmee het zichzelf actief schoonhoudt. Dit proces verloopt voornamelijk via de lever, maar ook de nieren, de spijsvertering en de huid spelen hierin een rol. Soms wil je iets extra’s doen voor je lichaam. New Care Detox complex is een 15-daagse kuur die de reinigende werking van het lichaam een handje kan helpen. Dit bijzondere complex van zeven plantextracten helpt om in voor- en najaar een frisse start te maken.

Mariadistel staat al eeuwenlang bekend als kruid dat goed is voor de lever. De actieve bestanddelen van deze plant, die bekend staan als silymarine, ondersteunen de reinigende werking van de lever en de galblaas.#

Artisjok extract ondersteunt net als mariadistel de reinigende werking van de lever en de galblaas.# Daarbij is het goed voor je spijsvertering en helpt om op gewicht te blijven.

Brandnetel ondersteunt de reinigende werking van het lichaam in het algemeen.# Berkenblad, guldenroede en paardenbloem ondersteunen specifiek de nierfunctie. Sarsaparilla is geliefd vanwege de rol die het speelt in de spijsvertering. Daarbij wordt het veelvuldig gebruikt om de huid gezond te houden.

Orthica Silymarin 100

Orthica Silymarin 100

Orthica Silymarin is een voedingssupplement dat de lever ondersteunt. De lever kan worden beschadigd door verschillende factoren, zoals slechte voeding en overmatig alcoholgebruik. Mariadistel kan helpen om deze schade te beperken en is een goede aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding. Orthica Silymarin bevat een gestandaardiseerd extract van Mariadistel en kan daarom een effectieve en natuurlijke oplossing zijn voor mensen die hun lever willen ondersteunen. Bovendien zijn de flacons van dit supplement gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor Orthica bijdraagt aan een meer duurzame en circulaire economie.

De hoge standaardisatie van het plantenextract (80%) in Orthica Silymarin Capsules betekent dat de actieve ingrediënten in Mariadistel in een geconcentreerde vorm worden geleverd. Dit maakt het supplement zeer effectief voor het behoud van een gezonde leverfunctie. Daarnaast is het een goede keuze voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, omdat de verpakking is gemaakt van gerecycled plastic. Door te kiezen voor Orthica Silymarin, kies je voor een natuurlijke en effectieve oplossing voor een gezonde lever, terwijl je ook een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Fittergy Hepa Detox Formule

Fittergy Hepa Detox Formule

Hepa Detox is een uitgebalanceerde formule ter ondersteuning van de lever.

De lever is een van de grootste organen in ons lichaam en heeft als belangrijkste taak het reinigen van ons lichaam. De lever reinigt het bloed en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen die we binnenkrijgen als afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Met Mariadistel & Choline
Ondersteunt de reinigende werking van de lever
Hepa Detox formule bevat een combinatie van Mariadistel (Silybum Marianum) en Choline. Deze ingrediënten zijn goed voor de lever. Mariadistel ondersteunt de reinigende werking van de lever* en choline helpt de normale leverfunctie te behouden.

Bovendien bevat de formule zink en selenium. Beide voedingsstoffen hebben antioxiderende effecten die gezonde lichaamscellen helpen beschermen, waardoor gezonde weefsels behouden blijven.

N-acetyl-L-cysteïne is ook een antioxidant.

* Claim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

AOV 819 Mariadistel

AOV 819 Mariadistel

AOV 819 Mariadistel Extract is een voedingssupplement dat bestaat uit 450 mg gestandaardiseerd extract van het kruid Mariadistel per dagdosering van twee vegacaps. Mariadistel, afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied, staat bekend om zijn actieve stof silymarine, die wordt gewonnen uit de vrucht van de mariadistel. Dit kruid wordt vaak gebruikt vanwege de mogelijke ondersteuning bij het reinigen en beschermen van de lever, omdat silymarine de leverfunctie kan ondersteunen en levercellen kan beschermen tegen schade door vrije radicalen en toxines. AOV 819 Mariadistel Extract is vrij van hulp- en vulstoffen en geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Mariadistel kan dus een gunstige werking hebben op de lever en kan bijdragen aan een goede werking van dit belangrijke orgaan. Bovendien kan het kruid ook een antioxidant werking hebben, wat betekent dat het kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke stoffen in het lichaam. AOV 819 Mariadistel Extract is gestandaardiseerd, wat betekent dat het extract een gegarandeerde hoeveelheid actieve stof bevat. Dit kan de kwaliteit en effectiviteit van het supplement ten goede komen. Door de afwezigheid van hulp- en vulstoffen is het supplement ook geschikt voor mensen met allergieën of intoleranties.

Lucovitaal Lever reiniging

Lucovitaal Lever reiniging

Lucovitaal Lever Reiniging Capsules zijn speciaal ontwikkeld om de lever te ondersteunen bij de reiniging en instandhouding van de normale leverfunctie. Dit voedingssupplement bevat belangrijke ingrediënten zoals Choline, Mariadistel en Geelwortel extract die bekend staan om hun positieve invloed op de reinigende werking van de lever en vetvertering. Vitamine B3, B6 en B12 zijn ook toegevoegd om het energieniveau te ondersteunen. Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en Chroom helpt de normale vetstofwisseling en het bloedsuikergehalte normaal te houden.

Deze capsules zijn ideaal voor mensen die hun lever willen ondersteunen bij het ontgiftingsproces en de normale leverfunctie willen behouden. Mariadistel wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn positieve effecten op de lever en wordt beschouwd als een van de krachtigste leverontgifters. Geelwortel extract ondersteunt de vetvertering en draagt bij aan de vetverbranding, wat kan helpen bij gewichtsverlies. De toegevoegde vitamines en mineralen dragen bij aan het energieniveau en ondersteunen het immuunsysteem. Met deze capsules kun je op een natuurlijke manier je lever ondersteunen en zo bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Wat is mariadistel?

De mariadistel plant is een populair kruid dat al meer dan 2.000 jaar wordt gebruikt. De Griekse arts en botanicus Dioscorides beschreef als eerste in het jaar 40 na Christus de geneeskrachtige eigenschappen van mariadistel. De mariadistel komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is lid van de plantenfamilie Asteraceae, waartoe ook andere planten als zonnebloemen en madeliefjes behoren.

Dit geneeskrachtige kruid dankt zijn naam aan de melkwitte vloeistof die van de bladeren van de plant loopt als ze geplet worden. De eigenlijke bladeren van de plant hebben ook een gevlekt wit patroon waardoor het lijkt alsof ze in melk zijn gedompeld. Hij wordt ook wel Mariadistel, heilige distel en silybum genoemd.

wat is mariadistel

Hoeveel mariadistel per dag?

Hoewel er op dit moment geen gestandaardiseerde mariadistel dosering is, is de meest gebruikelijke dosering van mariadistelthee tussen de 20 en 150 milligram per dag.
Maar, ook die aanbeveling wisselt omdat er verschillende mariadistel capsules, tabletten en zachte gels op de markt zijn die allemaal verschillende doseringen aanbevelen.

Voor voortdurend gebruik en ondersteuning van de lever wordt dagelijks 50 tot 150 milligram geadviseerd. Zoek naar een hoogwaardig product met 50 tot 150 milligram puur mariadistelextract per capsule, zodat je de hoeveelheid die je inneemt kunt aanpassen aan je behoeften.Een krachtig extract met een label van minstens 80 procent puur mariadistel extract is het beste.

Goed bezig met Mariadistel.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Mariadistel kopen

Hoe maak je mariadistel thee?

In plaats van een mariadistel capsules te gebruiken, kun je ook proberen mariadistel thee consumeren om de potentiële gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Veel bedrijven maken zelfs mariadistel thee door de bladeren en zaden van de plant te laten trekken.

Je kunt ook je eigen mariadistel kweken en er zelfgemaakte thee van maken, als je de planten wilt oogsten. Elke kleine plantenkop bevat ongeveer 190 zaden die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Als je een mariadistelplant koopt of kweekt, knip dan de hele kop af en hang de plant ongeveer een week ondersteboven om de zaden eruit te trekken.

Je kunt de zaden dan fijnmaken en samen met de bladeren laten trekken om er thee van te maken, ze rauw eten of ze drogen tot poeder. Bewaar de zaden en bladeren in de vriezer om ze langer houdbaar te maken en hun krachtige voedingsstoffen te behouden.

mariadistel thee

Mariadistel ervaringen?

Deborah uit Zwolle mailde Vitamines.com haar persoonlijke ervaring met mariadistel:

Mijn ervaring met mariadistel is bijzonder en heeft een lange voorgeschiedenis. Ik hunker al jarenlang naar wijn en begon te drinken als tiener. Ik stopte toen ik zwanger was en mijn kleintjes opvoedde. Op mijn 35e dronk ik het bijna dagelijks sterke drank. Op mijn 42e had ik (nog) geen leverziekte, maar ik dronk vaak te veel. Een collega vertelde me dat ze 3 keer per dag mariadistel nam omdat het de lever reinigt.

Ik begon het 2 X per dag te nemen. Binnen een paar weken merkte ik alleen dat ik minder dronk omdat ik gevoeliger was geworden voor het effect van alcohol. Toen realiseerde ik me dat ik er niet meer naar verlangde en minder vaak dronk. Mariadistel helpt me echt om mijn inname te beteugelen. Ik ben 48 en gebruik het al jaren. Als mijn mariadistel pillen op zijn begin ik weer meer te drinken, dus ik zorg dat ik het altijd genoeg in huis heb.

Dankjewel voor het delen van jouw ervaring met mariadistel, Deborah. Heb jij ook een interessante ervaring? Deel deze dan via ervaringen@vitamines.com. Alvast bedankt.

Mariadistel capsules of druppels?

Mariadistel capsules bieden verschillende voordelen. Zo zijn mariadistel capsules handig in gebruik, omdat ze een gestandaardiseerde dosering bevatten en gemakkelijk kunnen worden ingenomen met water. Dit maakt het eenvoudig om de gewenste hoeveelheid mariadistel binnen te krijgen. Bovendien hebben mariadistel capsules meestal een langere houdbaarheid dan druppels, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik.

Mariadistel druppels hebben ook zo hun eigen voordelen. Mariadistel druppels kunnen gemakkelijk worden gedoseerd, wat handig is voor mensen die een specifieke hoeveelheid mariadistel nodig hebben of de voorkeur geven aan een meer flexibele dosering. Daarnaast kunnen druppels sneller door het lichaam worden opgenomen, omdat ze direct in de bloedbaan terechtkomen via de slijmvliezen in de mond. Dit kan leiden tot een snellere werking van de mariadistel.

Mariadistel

Mariadistel supplementen kopen op Vitamines.com

Ontdek de vele voordelen van mariadistel, ook wel bekend als milk thistle. Deze vegetarische substantie is een kruidenremedie die al eeuwenlang wordt gebruikt voor verschillende gezondheidsdoeleinden. Mariadistel kan een positieve invloed hebben op de leverfunctie, de darmflora ondersteunen en de luchtwegen gezond houden.

De beste kruiden van jouw drogist

Daarnaast staat mariadistel (Silybum marianum) bekend om zijn potentieel om het libido te verbeteren. Combineer mariadistel met andere kruiden zoals curcuma voor synergetische effecten. Hoogwaardige mariadistel producten zijn verkrijgbaar bij de drogist en bevatten belangrijke vetzuren voor een optimale gezondheid.