Keuzehulp

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat je hersenen aanmaken als reactie op duisternis. Het helpt bij de timing van je interne klok en bij de slaap. ‘s Nachts blootgesteld worden aan licht kan de productie van melatonine blokkeren. Onderzoek suggereert dat melatonine naast slaap nog andere belangrijke rollen in het lichaam speelt. Melatonine pillen kunnen gemaakt worden van dieren of micro-organismen, maar meestal worden ze synthetisch gemaakt. Melatoninepillen kunnen helpen bij bepaalde aandoeningen, zoals jetlag, vertraagde slaap-waakfase stoornis, sommige slaapstoornissen bij kinderen, en angst voor en na een operatie.

Melatonine kopen

Filter

2 artikelen in Melatonine

2 artikelen in Melatonine

Fittergy Nootropic Recovery

Fittergy Nootropic Recovery

Fittergy Nootropic Recovery Capsules zijn ontworpen om te helpen bij het afbouwen van een drukke dag en het bevorderen van een goede nachtrust. Het supplement bevat een unieke combinatie van drie componenten die elkaar aanvullen om een optimale werking te garanderen. Vitamine B1 en B6 dragen bij aan een goede geestelijke balans, terwijl melatonine helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Bovendien bevat het supplement Slaapmutsje (Griffonia Simplicifolia), dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om de slaap te verbeteren.

Fittergy Nootropic Recovery Capsules bieden vele voordelen voor mensen die moeite hebben met het in slaap vallen na een stressvolle dag. Het supplement helpt niet alleen bij het bevorderen van een goede nachtrust, maar draagt ook bij aan het verbeteren van de algehele mentale en emotionele balans. Bovendien is het supplement verrijkt met aminozuren en vitamines, waardoor het de algehele gezondheid en welzijn kan bevorderen. Het gebruik van Fittergy Nootropic Recovery Capsules kan een effectieve manier zijn om te zorgen voor een goede nachtrust en het verminderen van de gevolgen van stress op het lichaam en de geest.

Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules

Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules

Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules zijn ontworpen om een goede nachtrust te ondersteunen. De capsules bevatten een combinatie van natuurlijke extracten van valeriaan, passiebloem, slaapmutsje, hop en melisse. Deze combinatie ondersteunt drie verschillende aspecten van een goede nachtrust: sneller in slaap vallen, een goede slaapkwaliteit en uitgerust wakker worden. Bovendien is het supplement geschikt voor diabetici en bevat het geen allergenen of conserveermiddelen. Hoewel de evaluatie van de gezondheidsclaims nog loopt, kan dit supplement voor veel mensen een natuurlijke en effectieve manier zijn om een goede nachtrust te bevorderen.

Het is essentieel om goed te slapen voor een gezonde levensstijl. Een goede nachtrust draagt bij aan het herstel van het lichaam en de hersenen, verbetert het geheugen en de concentratie, en vermindert stress en angst. Bovendien kan een goede nachtrust bijdragen aan een betere stemming en meer energie gedurende de dag. Het gebruik van natuurlijke supplementen zoals Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules kan een effectieve manier zijn om een goede nachtrust te bevorderen zonder afhankelijk te zijn van slaapmiddelen. Het is echter belangrijk om voor gebruik altijd de instructies op de verpakking te lezen en bij twijfel een arts te raadplegen.

Wat is melatonine?

Melatonine is een natuurlijk hormoon dat voornamelijk wordt aangemaakt door je pijnappelklier, een klein kliertje in je hersenen. Je pijnappelklier geeft de hoogste niveaus van melatonine af als het donker is en vermindert de melatonine productie als je aan licht wordt blootgesteld. Met andere woorden, je hebt lage niveaus van melatonine in je bloed gedurende de daguren en piekniveaus van melatonine gedurende de nacht.

Hoe langer de nacht, hoe langer je pijnappelklier melatonine afscheidt. Hierdoor wordt melatonine vaak een “slaaphormoon” genoemd. Hoewel melatonine niet essentieel is voor het slapen, slaap je beter als je de hoogste niveaus van melatonine in je lichaam hebt. Verschillende andere factoren dragen echter bij aan het vermogen van je lichaam om te slapen en aan de kwaliteit van de slaap die je krijgt.

Omdat je pijnappelklier informatie ontvangt over de dagelijkse licht-donker (dag-nacht) cyclus van de netvliezen in je ogen en dan dienovereenkomstig melatonine afgeeft, hebben mensen met blindheid die geen licht kunnen waarnemen meestal onregelmatig gesynchroniseerde melatoninecycli die leiden tot circadiane ritmestoornissen.

wat is melatonine

Wanneer melatonine innemen?

De gebruikelijke dosis is één tablet van 2 mg met langzame afgifte, die 1 tot 2 uur voor het slapen gaan wordt ingenomen. Soms zal je arts je aanraden om melatonine slechts 2 of 3 keer per week in te nemen om eerst te kijken of dat je slaap verbetert. Melatonine mag maximaal 13 weken worden ingenomen om kortdurende slaapproblemen bij volwassenen te behandelen, maar langere kuren kunnen op advies van een specialist worden gebruikt.

Er zijn een aantal aandoeningen, waaronder ADHD, hersenverlamming en chronisch vermoeidheidssyndroom, die je slaap kunnen beïnvloeden. Als je een aan de aandoening gerelateerd slaapprobleem hebt, kan een specialist melatonine op langere termijn voorschrijven.

Goed bezig met Melatonine.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Melatonine kopen

Hoeveel melatonine per dag?

Er is geen officiële aanbevolen melatonine dosering voor volwassenen, maar een hoeveelheid tussen de 1 en 2 milligram lijkt over het algemeen effectief genoeg voor volwassenen te zijn. Zwangere vrouwen of die borstvoeding geven moeten het gebruik van melatonine vermijden zonder eerst hun arts te raadplegen.

Onderzoekers adviseren 55-plussers aan om te beginnen met een zo laag mogelijke dosis melatonine. Lagere doses kunnen oudere volwassenen helpen beter te slapen zonder hun circadiane ritme te verstoren en langdurige slaperigheid te veroorzaken. Ouderen met dementie moeten melatonine sowieso vermijden.

Geeft meltatonine bijwerkingen?

Melatonine pillen worden over het algemeen als veilig beschouwd voor kortdurend gebruik. Anders dan bij veel slaapmedicijnen is het bij melatonine onwaarschijnlijk dat je er afhankelijk van wordt, er na herhaald gebruik minder op reageert. Toch zijn er ook melatonine bijwerkingen bekend zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid of een slaperig gevoel overdag.

Andere, minder vaak voorkomende bijwerkingen van melatonine kunnen zijn:

 • Levendige dromen of nachtmerries
 • Kortdurende gevoelens van depressie
 • Prikkelbaarheid
 • Maagkrampen
 • Diarree
 • Constipatie
 • Verminderde eetlust
 • Urine-incontinentie ‘s nachts
 • Verhoogd risico op vallen
 • Verhoogd risico op toevallen
 • Verwarring of desoriëntatie
 • Stemmingswisselingen
 • Verminderde alertheid

melatonine pillen

Zijn melatonine pillen verslavend?

Melatonine pillen zijn niet verslavend, maar er zijn vragen over of het uiteindelijk schadelijk kan zijn als je het te lang gebruikt. Sommige mensen vragen zich af of melatonine een stof is die de tolerantie van je lichaam kan verhogen, waardoor je lichaam steeds meer nodig heeft. Dit zijn allemaal symptomen van verslaving, maar er is niet aangetoond dat ze in verband worden gebracht met melatonine pillen.

Als je onderzoek hebt gedaan naar de effecten van een melatonine pil ben je misschien gestuit op speculaties dat het te lang innemen van het supplement ertoe kan leiden dat je natuurlijke melatonine productie afneemt. Er is echter geen bewijs dat dit het geval is. Je lichaam is van nature al afhankelijk van melatonine en het heeft dit hormoon nodig om je te helpen in slaap te vallen, en daarom produceren we het.

Melatonine pillen

Melatonine pillen als slaapmutsje

Melatonine pillen zijn ook beschikbaar in caps toedingsvorm bij de drogist, wordt vaak het ‘slaapmutsje’ onder de voedingssupplementen genoemd. Het is geen vitamine maar een plantaardig voedingssupplement, gebruikt om slaapritmes te reguleren.

Lichttherapie en melatonine pil

Tijdens bepaalde levensfasen kan de melatonine pil een veilige keuze zijn, mits goed begeleid. Combineer het met lichttherapie voor optimale resultaten. Raadpleeg een professional bij combinatie met voeding en andere supplementen zoals solidago.