Keuzehulp

NAC supplement

N-Acetyl-L-Cysteïne oftewel NAC supplementen zijn de synthetische vorm van het aminozuur cysteïne. Cysteïne is een niet-essentieel (of semi-essentieel) aminozuur. Aan het NAC supplement worden verschillende voordelen toegeschreven, in het bijzonder bij longziekten, hartziekten en psychische aandoeningen.

NAC supplement kopen

Filter

4 artikelen in NAC supplement

4 artikelen in NAC supplement

Orthica NAC N-acetyl-L-cysteïne

Orthica NAC N-acetyl-L-cysteïne

Orthica NAC Vegacapsules zijn voedingssupplementen die zijn samengesteld uit het zwavelhoudende aminozuur N-acetyl-cysteïne. Dit aminozuur komt van nature voor in dierlijke eiwitten en sommige groenten, waaronder boerenkool, spruitjes en koolsoorten. Het supplement is ontworpen om bij te dragen aan een gezond immuunsysteem en het behoud van een normale leverfunctie. Het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en bevat geen synthetische kleur- en smaakstoffen.

Orthica NAC Vegacapsules worden nu geleverd in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er wordt bijgedragen aan een meer circulaire economie. De overstap naar rPET zorgt ervoor dat er minder nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Door te kiezen voor duurzame verpakkingen zoals rPET, dragen we bij aan het verminderen van afval en het behoud van het milieu. Bovendien zijn de supplementen geschikt voor vegetariërs en veganisten, waardoor ze voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Orthovitaal NAC 500 mg Complex

Orthovitaal NAC 500 mg Complex

Orthovitaal NAC 500mg Complex Vegicaps is een voedingssupplement dat hoogwaardige cysteïne bevat met een hoge opnamekwaliteit. Cysteïne is een aminozuur dat van essentieel belang is voor de productie van eiwitten en het bevat ook mineralen die een antioxidatieve werking hebben. Het is een belangrijk aminozuur voor de algemene gezondheid en de opbouw van spierweefsel. Door de acetyl groep die aan dit aminozuur is verbonden, kan het beter worden opgenomen in het lichaam.

Het nemen van Orthovitaal NAC 500mg Complex Vegicaps kan verschillende voordelen hebben voor het lichaam, zoals het ondersteunen van de spieropbouw en het herstel van de spieren na fysieke inspanning. Het kan ook bijdragen aan de instandhouding van sterke botten en heeft een antioxidantische werking. Daarnaast is het supplement geschikt voor veganisten en vegetariërs, omdat de capsules geen dierlijke ingrediënten bevatten. Het is echter altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat u begint met het nemen van voedingssupplementen, om mogelijke interacties met andere medicijnen te vermijden.

Fittergy L-Carnitine Plus

Fittergy L-Carnitine Plus

Fittergy L-carnitine Plus Capsules zijn een voedingssupplement dat een combinatie van de aminozuren L-carnitine en N-acetyl-cysteïne bevat. Beide aminozuren hebben belangrijke functies in het lichaam. L-carnitine speelt een cruciale rol bij het transport van vetzuren naar de mitochondriën, waar ze worden omgezet in energie. N-acetyl-cysteïne is een krachtige antioxidant en helpt bij het ontgiften van het lichaam. De hoge biologische beschikbaarheid van deze aminozuren zorgt ervoor dat ze goed worden opgenomen door het lichaam en hun functies optimaal kunnen vervullen.

Een bijkomend voordeel van Fittergy L-carnitine Plus Capsules is dat het een gemakkelijke en handige manier is om de dagelijkse inname van deze aminozuren te verhogen. Door de combinatie van L-carnitine en N-acetyl-cysteïne in één supplement, hoef je niet meerdere supplementen in te nemen om dezelfde voordelen te behalen. Bovendien zijn deze capsules geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten.

AOV 1003 NAC-Complex

AOV 1003 NAC-Complex

AOV 1003 NAC-Complex Vegacaps is een voedingssupplement dat is verrijkt met vitamine B6, dat belangrijk is voor de eiwitstofwisseling en het homocysteïnemetabolisme. Daarnaast draagt het bij aan een goed functionerend immuunsysteem. Het is belangrijk om voldoende vitamine B6 binnen te krijgen, omdat ons lichaam deze vitamine niet zelf kan aanmaken. Dit supplement biedt dus een handige manier om de dagelijkse behoefte aan vitamine B6 aan te vullen.

Naast de voordelen voor de gezondheid van de mens, heeft AOV ook oog voor het milieu. De flacons waarin de supplementen worden verpakt, zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET draagt AOV bij aan een meer circulaire economie, waarbij er minder nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit heeft als voordeel dat er minder belasting is voor het milieu. Door te kiezen voor AOV 1003 NAC-Complex Vegacaps, draag je dus niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan die van de planeet.

Wat is een NAC supplement?

Cysteïne is een aminozuur, een bouwsteen van eiwitten die in het hele lichaam worden gebruikt. Bij inname als supplementvorm is het meestal in de vorm van N-acetyl-L-cysteïne (NAC). Het lichaam maakt dit aan tot cysteïne en vervolgens tot glutathion, een krachtige antioxidant.

Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, dat zijn schadelijke verbindingen in het lichaam die celmembranen en DNA beschadigen. Onderzoekers denken dat vrije radicalen een rol spelen bij veroudering en het ontstaan van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten en kanker.

Lees meer over: Wat zijn NAC supplementen?

NAC supplement werking?

NAC speelt verschillende belangrijke rollen in de menselijke gezondheid. Het NAC aminozuursupplement staat vooral bekend om het vermogen de niveaus van de antioxidant glutathion aan te kunnen vullen, en het regelen vande belangrijke neurotransmitter glutamaat. Bovendien helpt NAC het ontgiftingssysteem van je lichaam. Deze werking maakt NAC supplements tot een interessante optie voor meerdere gezondheidsaandoeningen.

Goed bezig met NAC supplement.

Bestel voordelig op Vitamines.com

NAC supplement kopen

Waar is N-acetyl-L-cysteïne goed voor?

Sommige onderzoeken suggereren dat n-acetyl-l-cysteine goed is om de hoeveelheid glutathion in je lichaam te kunnen verhogen. Glutathion is een krachtige antioxidant. Om het te maken bindt NAC zich met twee andere aminozuren-glutamine en glycine.

Experts op het gebied van integratieve geneeskunde suggereren dat de verhoging van glutathion kan helpen bij longziekten, mannelijke onvruchtbaarheid, psychische aandoeningen, neurologische ziekten, inflammatoire darmziekte en obstructieve slaapapneu.

Je moet echter nooit NAC supplements gebruiken voor de behandeling of preventie van een van de bovengenoemde aandoeningen. Praat met je zorgverlener voordat je een supplement gebruikt. Die kan bepalen of het veilig voor je is op basis van je medische geschiedenis en wat je nog meer gebruikt.

Heeft NAC bijwerkingen?

Een NAC supplement is veilig voor de meeste volwassen, maar bij hoge hoeveelheden kunnen bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, diarree en constipatie optreden. Bij inademing kan het zwelling in de mond, loopneus, slaperigheid en benauwdheid op de borst veroorzaken.

Mensen die bloedingsstoornissen hebben of bloedverdunnende medicijnen gebruiken kunnen beter geen NAC kopen, omdat het de bloedstolling kan vertragen. Ook heeft N-acetyl-L-cysteïne een onaangename geur waardoor het lastiger te slikken is.

Lees meer over: NAC supplement ervaringen en bijwerkingen

NAC

N-acetyl cysteine voedingssupplementen van Vitamines.com

De getoonde N-acetyl cysteine op deze pagina zijn naar uitgebreid goed bevonden door de product experts van Vitamines.com. Ben je veganistisch of wil je weten of dit n-acetyl-cysteine voedingssupplement past voor een specifiek doel? Mail dan onze product manager op robin@vitamines.com.