Keuzehulp

PEA supplement

Palmitoylethanolamide in een PEA supplement is een natuurlijk voorkomende stof in het menselijk lichaam die een belangrijke rol speelt bij het reguleren van pijn en ontstekingen. Het wordt geproduceerd als reactie op weefselschade of ontstekingsprocessen. PEA werkt op verschillende niveaus in het lichaam om deze processen te beïnvloeden. Het PEA supplement heeft een ontstekingsremmend effect door de activiteit van immuuncellen te reguleren en ontstekingsmediatoren te verminderen. Het vermindert ook de overgevoeligheid van zenuwcellen die betrokken zijn bij pijnoverdracht, waardoor het pijnstillende eigenschappen heeft. PEA supplementen zijn onderwerp geweest van veel wetenschappelijk onderzoek vanwege zijn potentiële therapeutische toepassingen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende chronische pijnstoornissen, waaronder neuropathische pijn, fibromyalgie en inflammatoire aandoeningen zoals multiple sclerose. Het heeft ook gunstige effecten getoond bij de behandeling van andere aandoeningen, zoals carpaletunnelsyndroom, endometriose en prikkelbare darmsyndroom.

PEA supplement kopen

Filter

1 artikelen in PEA supplement

1 artikelen in PEA supplement

Lucovitaal PEA

Lucovitaal PEA

Lucovitaal Pea Puur & Zuiver Capsules zijn een natuurlijk voedingssupplement dat 100% pure palmitoylethanolamide (PEA) bevat. PEA is een lichaamseigen vetzuuramide dat door enzymen in lichaamscellen wordt aangemaakt en fysiologisch werkzaam is. Elke capsule bevat 400 mg PEA, wat een dagelijkse aanvulling kan zijn op het lichaamseigen PEA dat in voeding aanwezig is. Bovendien is het product geschikt voor vegetariërs.

Het gebruik van Lucovitaal Pea Puur & Zuiver Capsules kan bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl en het ondersteunen van het natuurlijke immuunsysteem. PEA heeft namelijk een natuurlijke ontstekingsremmende werking en kan pijn en jeuk verminderen. Het supplement is vrij van conserveringsmiddelen, geur- en smaakstoffen en bevat geen allergenen. Door de vegetarische samenstelling van het product is het bovendien een geschikte keuze voor vegetariërs die op zoek zijn naar een natuurlijke aanvulling op hun dieet.

Wat is PEA?

Palmitoylethanolamide, kortweg PEA, wordt in het lichaam van nature aangemaakt om pijn en ontstekingen te bestrijden. Veel dieren en planten produceren ook PEA. De hoogste hoeveelheden zijn te vinden in sojalecithine, sojabonen, eigeel, pinda’s en alfalfa. Als PEA supplement is het verkrijgbaar in tablet-, capsule- en poedervorm. In Italië en Spanje wordt PEA op de markt gebracht als voeding voor speciale medische doeleinden

PEA komt voor in eiwitrijk voedsel zoals eigeel en vlees. Het werkt door de natuurlijke pijnreactie van het lichaam te versterken en tegelijkertijd de reactie van het zenuwstelsel, dat ook pijn veroorzaakt, te verminderen. Ontsteking is de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel: zodra het lichaam letsel detecteert, worden signalen naar het immuunsysteem gestuurd om het gewonde gebied te genezen.

Deze wending heeft tot gevolg dat het gebied ontstoken en pijnlijk wordt door de toegenomen bloedstroom die de immuun- en ontstekingsbevorderende cellen naar het gebied transporteert. Een verhoogde bloedstroom helpt ook om zuurstof en voedingsstoffen naar de plaats van de verwonding te brengen, wat het genezingsproces bevordert. Niet alle ontstekingen zijn echter productief, en chronische ontstekingen kunnen leiden tot verdere gezondheidsproblemen als ze ongecontroleerd blijven.

PEA

Wat doet PEA?

Simpel gezegd werkt PEA door een wisselwerking met verschillende ontstekingsmediatoren die van nature in het lichaam voorkomen, wat leidt tot vermindering van pijn en ontsteking. Dit is een natuurlijk proces dat in het menselijk lichaam optreedt. Helaas kunnen de PEA-niveaus dalen door de natuurlijke afbraak ervan in het lichaam, zodat de natuurlijke ontstekingsremmende processen van het lichaam zelf niet altijd voldoende zijn. In sommige gevallen, met een geschiedenis van chronische pijn en ontsteking, kan het lichaam een laag PEA-gehalte krijgen.

PEA werkt door een wisselwerking met verschillende ontstekingsmediatoren die van nature in het lichaam voorkomen, wat leidt tot vermindering van pijn en ontsteking. Supplementen met PEA kunnen deze overactivering van ontstekingsactiviteit helpen verminderen, door de afbraak van de natuurlijke PEA in het lichaam effectief te stoppen en het ontstekingsproces in evenwicht te brengen. Het doet dit door de effecten van de lichaamseigen PEA en natuurlijke ontstekingsremmende en pijnverlichtende systemen na te bootsen.

Goed bezig met PEA supplement.

Bestel voordelig op Vitamines.com

PEA supplement kopen

PEA zin of onzin?

Sinds de ontdekking van Pea in de jaren vijftig, vragen mensen zich af of pea zin of onzin betreft. Pea wordt als veelbelovende pijnstiller en ontstekingsremmer gezien, alhoewel gegevens over de werkzaamheid op grote schaal nog ontbreken. Toch hopen veel consumenten dat PEA geen onzin is en hun chronische en neuropathische pijn zal verlichten.

De tot nu toe gepubliceerde klinische studies onderzochten de effecten van PEA op complexe pijn. Ondanks hun inspanningen had een aantal van deze studies grote nadelen (zoals een slecht ontwerp, lage kwaliteit, of een kleine steekproefgrootte). Grotere studies zijn nodig om de effecten van PEA op verschillende soorten pijn te bevestigen.

PEA is een vetzuur amide zoals anandamide, het belangrijkste cannabinoïde gelukzaligheidsmolecuul dat je lichaam maakt. In tegenstelling tot gewone vetten zijn amide-bevattende vetzuren als PEA en onze cannabinoïden direct betrokken bij zenuwcommunicatie. Deze intrigerende en recent ontdekte moleculen zijn zeker geen onzin en worden neuroactieve lipiden genoemd.

pea zin of onzin

PEA bij depressie?

Er is voorgesteld dat een tekort aan PEA de oorzaak kan zijn van een veel voorkomende vorm van depressiviteit. In het boek Natural Remedies for Depression van Donald Brown, N.D., Alan R. Gaby, M.D., en Ronald Reichert, N.D. wordt de omzetting van fenylalanine en tyrosine in PEA, en het gebruik van PEA bij depressie besproken.

L-fenylalanine, de natuurlijk voorkomende vorm van fenylalanine, wordt in het lichaam omgezet in L-tyrosine. D-fenylalanine wordt gemetaboliseerd tot fenylethylamine, een amfetamine-achtige verbinding die normaal voorkomt in de menselijke hersenen en waarvan is aangetoond dat ze stemmingsverhogend werkt. Bij sommige depressieve patiënten zijn verlaagde urinelevels van PEA (wat wijst op een tekort) gevonden.

PEA kan worden gesynthetiseerd uit L-fenylalanine; een groot deel van dit aminozuur wordt bij voorkeur omgezet in L-tyrosine. D-fenylalanine is daarom het voorkeurssubstraat om de synthese van PEA te verhogen – hoewel L-fenylalanine ook een mild antidepressief effect zou hebben vanwege de omzetting in L-tyrosine en de gedeeltelijke omzetting daarvan in PEA.

PEA

PEA supplement werking?

Er blijft vraag naar alternatieve pijnstillers waardoor steeds meer mensen de PEA supplement werking onderzoeken. Er wordt gedacht dat PEA werkt omdat bij chronische pijn de PEA-niveaus laag zijn aangezien ze voortdurend een overactief immuunsysteem moeten temperen. Door dit niveau aan te vullen zou het lichaam je overprikkelde zenuwen kunnen temperen en zo de pijn verminderen, zo omschrijft men de werking van PEA supplementen.

Phenylethylamine voedingssupplementen

PEA voedingssupplementen worden soms ook als phenylethylamine supplements aangeduid. Heb je last van een allergie of wil je weten of je PEA kopen kunt als natuurlijke pijnstiller? Stuur dan onze support medewerker Robin een email op robin@vitamines.com en je krijgt een persoonlijk antwoord.