Keuzehulp

Aanbieding

Proteine

Wat is proteïne?

Proteïne en eiwitten hebben dezelfde betekenis en zijn net als koolhydraten en vetten een voedingsstof. In proteïne zitten aminozuren die essentieel voor je lichaam zijn. Zo helpt proteine bij de opbouw of herstel van je spieren en is het goed voor je huid en haar. Om deze en andere reden kiezen veel mensen voor een proteine poeder of shake om hun eiwit behoefte aan te vullen.

Proteine

Wat doet de proteïne werking?

Bij Vitamines.com vinden we het belangrijk om mensen extra te informeren over de werking van populaire fitness supplementen en daarom willen we ook graag de proteïne werking extra toelichten.

proteine

De vraag waarom zoveel mensen proteïne shakes consumeren of proteïne poeder kopen ligt voor de hand aangezien proteïne hetzelfde als eiwitten is. Daarom hebben we hieronder de meest belangrijke proteine functies voor je op een rij gezet, zodat je meteen een goed beeld hebt van alle eiwitten functies.

  1. Belangrijk voor je afweersysteem
  2. Hormonen bestaan vooral uit eiwitten
  3. Belangrijk voor het zuurstoftransport
  4. Proteïne kan bijdragen aan spiergroei
  5. Eiwitten zijn belangrijk voor energie

Zoals je ziet zijn de functies van proteïne zeker niet enkel interessant voor sporters aangezien het voor ieder individu belangrijk is om aan voldoende eiwitten te komen. Voor ieder mens is daarom een gezond voedingspatroon met genoeg eiwitten heel belangrijk.

Hoewel de meeste mensen bij proteines meteen aan spieren denken zijn eiwitten ook een belangrijke leverancier van energie met wel 4 kilocalorieën per gram proteïne.

aminozuren

Zo kan er net als bij koolhydraten en vetten energie uit eiwitten worden verkregen zodat je je dagelijkse activiteiten nog beter kunt uitvoeren. De voordelen gelden dus zeker niet voor sporters alleen.

Wil je meer weten over creatine nutrition of strawberry monohydraat supplementen kopen? Dan ben je bij Vitamines.com voor proteines op het juiste adres. Of het nu gaat om chocolate isolaat of hydrolyzed whey protein – wij hebben het product dat bij jou past. Ook kun je naar onze veelgestelde vragen scrollen voor meer info over eiwitrijke vanille poeder. 

Waarin verschillen proteïnen met koolhydraten?

Het grote verschil tussen proteïnen en koolhydraten is dat de verbranding van eiwitten wat langzamer gaat dan het verbranden van koolhydraten. Eiwitten zorgen daarom langer voor een verzadigd gevoel omdat er niet onnodig vetten worden opgeslagen in het lichaam. Dus wanneer je wilt afvallen heb je meer baat bij eiwitten zodat je kunt ‘profiteren’ van een verzadigd gevoel en extra energie.

Hoeveel proteïne heb ik nodig?

De meeste voedingsdeskundigen stellen dat het voor een volwassen persoon nodig is om minimaal 0,8 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht binnen te consumeren. De uitzondering op de regel zijn sporters, die meer nodig hebben. Zo wordt voor krachtsporters vaak 1,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht geadviseerd. Vaak wordt de persoonlijke behoefte afgestemd met een personal trainer nadat deze jouw trainingsdoelen heeft geïnventariseerd.

Natuurlijk is 1,8 gram eiwitten per kilogram een enorm hoog getal wanneer je weet dat voeding met een hoog proteïne gehalte maximaal voor 25% uit eiwitten bestaat en daaruitvolgend 75% uit andere voedingsstoffen. Maar juist die andere stoffen wil je liever negeren, zeker wanneer het vetten en koolhydraten betreft. Pure proteïne, dat is het doel.

proteine kopen

In dergelijke situaties komt al snel een proteïne poeder supplement om de hoek kijken. De meeste gebruikers lengen hun poeder aan met water of mixen deze in een smoothie zodat zij een hele proteine shake verkrijgen die bovendien vol met eiwitten zit. Wel moet worden aangetekend dat een proteïne shake alleen een aanvulling is op het normale eetpatroon en nooit als vervanging vervanging voor voeding mag worden gezien.

“Proteine shakes zijn een aanvulling op je normale voeding.”

Meer weten over wetenschappelijk onderzoek naar eiwitrijke voeding? Lees dan ons blog over eiwitstructuur, een vegan diet of slow-release soy protein die als goede proteïnen worden gezien. 

Goede proteine shakes kopen?

Mensen die goede proteine shakes kopen kunnen de precieze hoeveelheid eiwitten consumeren en nuttigen hun shake naast hun reguliere voeding. Zo zijn ze ervan verzekerd dat zij voldoende eiwitten binnenkrijgen zodat zij bijvoorbeeld sneller hun spieren kunnen opbouwen.

Daarnaast is het met proteïne shakes mogelijk om specifieke eiwitten soorten binnen krijgen. Zo zijn er bij Vitamines.com speciale proteïne poeders met weinig koolhydraten of een proteïne poeder met de meest belangrijke aminozuren. Op deze manier biedt Vitamines.com perfecte proteïne shakes die als goede fitness supplementen bestempeld kunnen worden.

Meer spiermassa door creatine en caseïne? Laat je verrassen door onze protein nutrition voor sporters die een snel herstel willen. Ook supplementen voor een sport workout of op basis van monohydraat is beschikbaar. Heerlijke eiwitshakes voor iedereen!

eiwitten proteïnen supplementen sportschool

Welke proteïne poeder bestellen?

Op Vitamines.com kun je een compleet aanbod proteïne shakes en poeders bestellen, zoals eiwitpoeders van A-merken met weinig koolhydraten zodat gebruikers zeer effectief kunnen droogtrainen bijvoorbeeld. Ook hebben wij speciale voedingssupplementen voor krachtsporters met een bepaalde intolerantie. Zij kunnen bijvoorbeeld een glutenvrije proteine poeder bestellen of juist een lactose vrij eiwitpoeder kopen.

Veganistische poeders zijn ook zeker verkrijgbaar, zo hebben wij vegan proteine poeder tegen een betaalbare prijs hiervoor hoef je niet perse naar house of nutrition. Net als hennep proteïnesupplementen tegen spierpijn voor veganisten die in shape willen blijven.

Helaas vervangen eiwitshakes nooit gezonde voedingsmiddelen. Kies daarom voor verantwoorde proteïnen en gainers, whey protein of creatine monohydraat. Zeker whey isolate is een verkocht supplement bij krachtsporters al kun je ook kiezen voor een vegan protein. Alles is beter dan een energiedrank tenslotte. 

Filter

22 artikelen gevonden

22 artikelen gevonden

Bestseller!
BOOM proteïne vanille

BOOM proteïne vanille

Bestseller!
BOOM proteïne banaan

BOOM proteïne banaan

Nu -50%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Herbolist Proteïne Poeder Vanille

Nu -62%
Herbolist proteine poeder banaan sachet

Herbolist proteine poeder banaan sachet

Herbolist proteine poeder vanille sachet

Herbolist proteine poeder vanille sachet

Herbolist proteine poeder chocolade sachet

Herbolist proteine poeder chocolade sachet

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder banaan

Herbolist Vegan Proteïne Poeder banaan

Nu -50%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Fittergy GreensWhey

Fittergy GreensWhey

Vitals Wei proteine bio

Vitals Wei proteine bio

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Waarom kopen mensen eiwitten?

Je lichaam gebruikt eiwitten als bouwstof voor lichaamscellen en je huid, spieren, botten en je bloed zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit eiwitten. Ook heeft je lichaam voortdurend eiwitten nodig om nieuwe cellen te maken en oude cellen te vernieuwen. De aminozuren kunnen worden afgebroken om jou energie te leveren.

Lees meer Lees minder

Waar wordt proteïne van gemaakt?

Proteine wordt gemaakt door eiwitten uit een eiwitbron te onttrekken en deze weer te filteren tot poeders. Zo kunnen fabrikanten eiwitten uit melk, kaas, erwten, rijst, aardappel, hennep, soja of vis trekken en hierom bestaan er vele soorten eiwitpoeders.

Bezorgd Vitamines ook in het buitenland?

Ja, Vitamines.com bezorgd in zowel Nederland, Duitsland als België.

Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?

Wanneer je jouw bestelling voor 23.00 uur ’s avonds doet, wordt je pakketje met proteïnen de volgende dag bezorgd.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk