Keuzehulp

Aanbieding

Proteine shake

Proteïne shakes: gezond én lekker!

Proteïne shakes gezond? Jazeker? Ze zijn een snelle en efficiënte manier om voor of na een training een goede dosis eiwitten binnen te krijgen. Vooral wanneer je een actief persoon bent, heb je meer eiwitten nodig dan een standaard persoon, en een proteine shake is dé makkelijkste optie op ieder moment van de dag.

Eiwitshakes worden als veilig beschouwd voor gezonde personen. Omdat eiwit er langer over doet om te verteren dan koolhydraten, geeft het je langer een verzadigd gevoel en kan het snoepen helpen voorkomen. Sterker, er is zelfs bewijs dat protein shake kan helpen bij het afvallen. Win-win!

Proteine shake

Proteïne shake maken

Zelf een proteïne shake maken is natuurlijk super simpel. Eiwitshakes kunnen bovendien een makkelijke manier zijn om meer vitamines en mineralen in je voedingspatroon te krijgen. Groenten zoals spinazie, boerenkool, courgette en bieten allemaal rijk aan voedingsstoffen en kunnen gemakkelijk in je eiwitshake worden gemengd.

Daarnaast bevatten vruchten als aardbeien, bosbessen, bananen en kiwi’s ook heel veel goede vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen en kunnen de smaak van je smoothie of shake op een lekkere manier versterken. Andere voedzame ingrediënten die je goed aan je shake kunt toevoegen zijn bijvoorbeeld noten, zaden, yoghurt, melk, kruiden en specerijen.

Vegan proteine shake

Een vegan proteine shake is supergoed voor de interne regulering van het lichaam. Plantaardige poeders hebben namelijk een uitgesproken darmprofiel dat minder ziekteverwekkende organismen en irriterende stoffen voor de darmen bevat in vergelijking met weiproducten. Dit helpt darmontsteking te voorkomen en stimuleert tegelijkertijd de groei van een gezond darmmicrobioom. Een slechte darmgezondheid kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals hormonale onbalans, vermoeidheid, angst en zelfs depressie.

proteine shake

Het is geen geheim dat veganistische diëten veel vitaminen en mineralen bevatten. Hetzelfde geldt voor het consumeren van plantaardig eiwitpoeder. Deze poeders leveren niet alleen de eiwitten die je nodig hebt, maar ook een gezonde dosis vitaminen en mineralen bij elke portie. Whey protein mist bijvoorbeeld antioxidanten en vitamines die in erwteneiwit, soja-eiwit en andere vegan eiwitpoeders wél zitten.

Een veganistische proteïne shake helpt je aan je dagelijkse eiwitten.

Kortom, veganistische proteïne shake is een snelle en gemakkelijke manier om met slechts één schep aan je dagelijkse behoefte aan groenten en eiwitten te voldoen! Deze essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten helpen ook bij de versterking van je immuunsysteem en de algehele verbetering van je gezondheid.

Proteine shakes voor of na het sporten?

Wanneer je proteine shakes voor het sporten neemt brengt dat bepaalde voordelen met zich mee. Als je drie of vier uur niet hebt gegeten, is het drinken van een eiwitshake voor de training natuurlijk een slime manier om het spieropbouwproces te versnellen. In dit geval is het niet zozeer de timing van vóór de training die telt, als wel het feit dat matige tot meer eiwitrijke maaltijden, gelijkmatig verdeeld over de dag, ideaal zijn voor spieropbouw.

pre workout protein chocolade

Eiwit kan ook helpen de honger te stillen als je een beetje gerommel in je buik begint te voelen voor je zweetsessie. In het algemeen kan een eiwitshake voor je training je helpen je totale dagelijkse eiwitinname te halen.

De enige echte zorg waar je rekening mee moet houden bij het drinken van een proteïne shake voor een training is als je een gevoelige maag hebt en eiwitpoeder niet goed kunt verteren. Het kan je mogelijk een te vol gevoel geven, of als je springt of springt, kan het een maagklachten veroorzaken.

Een gehydrolyseerd eiwitpoeder werkt misschien beter voor je als je gevoelig bent voor darmproblemen en een shake of smoothie wilt drinken voor je training. Gehydrolyseerde eiwitpoeders zijn afgebroken tot aminozuren met een kleinere keten (de bouwstenen van eiwitten), zodat ze gemakkelijker kunnen worden verteerd en opgenomen.

Hoeveel proteine heb je nodig?

Mensen zouden gedurende de dag om de drie tot vijf uur regelmatig een portie proteine moeten binnenkrijgen, ongeacht of ze een uur krachttraining of 30 minuten yoga hebben gedaan. Maar wie actiever is en zwaardere trainingen doet, moet meer eiwitten binnenkrijgen dan de gemiddelde persoon.

Duursporters en krachtsporters hebben gedurende de dag meer totaal eiwit nodig, en daarom hebben ze hun portie eiwit misschien sneller nodig na het tillen dan iemand die aan yoga doet en niet zo’n grote eiwitbehoefte heeft. Het wordt een kwestie van timing: het inpassen van eiwitten. De zware bodybuilder zal meer proteine per portie nodig hebben en waarschijnlijk ook meer porties.

proteine shakes kopen

Hoeveel proteine je nodig hebt hangt af van je totale dagelijkse eiwitbehoefte, die gebaseerd is op lichaamsgewicht of ideaal lichaamsgewicht. Om je een idee te geven: de algemene regel is dat je dagelijks 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moet consumeren.

Hoeveel gram eiwit is dat per dag? Als je bijvoorbeeld 75 kilo weegt, zou je 75 x 0,8 gram eiwit moeten uitrekenen, en dat zou voor een persoon van 75 kilo op 60 gram proteine uitkomen, voor de beste resultaten bij spieropbouw.

“Vet verliezen (afvallen) met proteine is ideaal.”

Wil je echter juist vet verliezen, dan is een calorietekort met een hogere eiwitinname ideaal. Als iemand vet wil verliezen en vetvrije massa wil opbouwen, vermindert hij zijn calorieën, wat betekent dat hij nog meer eiwitten nodig heeft (om de spierafbraak te verminderen), mogelijk tot 2,4 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag of meer.

Bodylab24, Decathlon of XXL Nutrition

Bodylab24

Bodylab24 vindt zichzelf een begrip binnen Europa. Met het haar merk Bodylab24 Sports Nutrition zijn zij 15 jaar geleden gestart met het op de markt brengen van top kwaliteit sportvoeding met prijsvoordeeltjes voor de sporter. De ontwikkelingen binnen voeding en sport hebben niet stilgestaan en om op de juiste manier de brede doelgroep van sporters te bedienen zijn er verschillende Bodylab24 merken ontwikkeld.

Decathlon

Sinds de opening van de eerste winkel 40 jaar geleden is Decathlon volledig toegewijd aan de creatie van innovatieve producten en aan het toegankelijk maken van sport voor alle mensen. De oprichters van het sportbedrijf spreken nog steeds gepassioneerd over de visie van toen. Uiteindelijk is Decathlon uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf met meer dan 70.000 medewerkers.

XXL Nutrition

XXL Nutrition noemt zichzelf de grootste in sportvoeding en staat bekend om het leveren van producten met de hoogste kwaliteit en het verlenen van een goede service. Producten zoals whey proteïne, creatine, aminozuren, weightgainer, pre workout en vegan proteine poeder is onder het XXL Nutrition label verkrijgbaar.

proteine shakes spiermassa

De hoogwaardige producten zijn inmiddels een echt begrip bij zowel fanatieke als recreatieve sporters die graag shaken. Voor veel voedingssupplementen geldt dat XXL Nutrition de eerste aanbieder was in Nederland. En tot op de dag van vandaag is het bedrijf nog altijd het meest innovatieve proteine supplementen merk.

Helpdesk & support

Label:

Filter

16 artikelen gevonden

16 artikelen gevonden

Bestseller!
BOOM proteïne vanille

BOOM proteïne vanille

Bestseller!
BOOM proteïne banaan

BOOM proteïne banaan

Herbolist Vegan proteine poeder banaan sachet

Herbolist Vegan proteine poeder banaan sachet

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Herbolist Proteïne Poeder Vanille

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder banaan

Herbolist Vegan Proteïne Poeder banaan

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

  • Gratis verzending boven de €20.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Werken eiwitshakes voor spieropbouw?

Eiwit staat bekend als dé bouwsteen van je spieren. Daarom helpt het eten van voldoende eiwitten je om je spiermassa te behouden en bevordert het de spiergroei als je aan krachttraining doet.

Eiwitshakes kunnen dus goed werken voor je spieropbouw want ook vele studies tonen aan dat het eten van veel eiwitten kan helpen om de spiermassa en kracht te vergroten. Als je lichamelijk actief bent, gewichten tilt of probeert aan te komen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende proteine binnenkrijgt.

Lees meer Lees minder
Kan je van proteïne ‘dik’ worden?

Mensen die op korte termijn een opgezette buik krijgen van eiwit, hebben een probleem met de vertering van proteine shakes. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van een intolerantie voor dit specifieke type eiwit. Daarom kun je het beste kiezen voor een vegan eiwit.

Proteïne shake video

Wist je dat Vitamines.com alles schrijft over antwoorden uit de wetenschap? Of het nu gaat om onderwerpen of vanilla of banana proteine lekkerder is, of juist de peanut variant: ons bedrijf deelt alle informatie. Maar ook over gezonde groente, muesli met eiwitten als meal replacement of jouw obsessie voor gezond blijven.

Iedereen wil van die bierbuik af en dan begint het met een goede pre-workout. Zelfs een gratis sample is geen probleem. Vul je shakes met fruit, even shaken en klaar ben je! Geen stress maar genieten van je nieuwe sportschool shape.

Of je nu whey protein isolate of andere eiwitrijke supplement zoekt: Vitamines.com is jouw adres voor de beste proteine voedingssupplementen van België en Nederland. Biologisch of niet, vegan of wei-eiwit zoals whey protein vanilla ice wat voor veel fitness liefhebbers de gold standard is. Zoek je shakes, dan zoek je de proteïne shakes van Vitamines.com!

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk