Keuzehulp

Aanbieding

Vegan proteine poeder

Waarom vegan proteine poeders?

Eiwit is een essentiële bouwsteen voor een gezond lichaam en gezonde hersenen. Hoewel je eiwitten uit vlees en zuivel halen, is een vegan proteine poeder een uitstekend alternatief als je dierlijke producten wilt vermijden, een gevoelige maag hebt, of gewoon eens iets anders wilt proberen. Vind een grote verscheidenheid aan hoogwaardige plantaardige eiwitpoeders en shakes in unieke, krachtige en perfect lekkere formules voor pre-workouts, post-workouts, tussen de maaltijden door, en meer!

Vegan proteïne poeder

Is vegan proteïne poeder gezond?

Plantaardige eiwitpoeders zijn gezonde alternatieven voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie, omdat ze gemaakt zijn met behulp van planten. Plantaardige eiwitpoeders (ook wel veganistische eiwitpoeders genoemd) hebben met hun interessante proteïnegehalte een razendsnelle groei doorgemaakt, vooral door de parallelle groei van het veganisme en omdat ze een gezonde vervanging zijn voor wei-eiwitpoeders voor lactose-intolerante sporters.

Welk veganistische eiwitpoeder kopen mensen het meest?

 1. Veganistisch eiwitpoeder
 2. Eiwitrijke poeder
 3. Vegan proteïne

vegan proteine poeder

Ons dieet bevat gewoonlijk voldoende eiwitten om in de behoeften van het lichaam te voorzien. Dit verandert echter zodra we gaan sporten of lichamelijk actief worden. Het lichaam kan geen eiwit opslaan en dus moet de eiwitinname toenemen. Hier komen pre-workouts en eiwitpoeders in beeld. Ook een vegetarisch dieet heeft ze extra nodig.

Whey protein
Whey protein was aanvankelijk een groot succes. Toch is whey protein niet effectief voor mensen met een zuivelallergie. Er waren ook zorgen dat dierlijke eiwitpoeders (wei-eiwitpoeders bijvoorbeeld) verzadigde vetten bevatten, waardoor ze over langere tijd ongezond werden. Daarom leidde dit tot de introductie van plantaardig eiwitpoeder en dan is het fijn dat wij heerlijke eiwitshakes verkopen van hoge kwaliteit. 

Er zijn vele argumenten om te stellen dat plantaardige eiwitpoeders gezonder zijn dan andere eiwitsupplementen. Hier zijn enkele van de voordelen die je kunnen aanmoedigen om voor een plant-based of plantaardig eiwitsupplement te kiezen.

“Plantaardige eiwitpoeders zijn ideaal voor vegetariërs en veganisten.”

Allergie-veilig
Omdat het geen lactose bevat, worden tal van bijwerkingen geneutraliseerd, zoals een opgeblazen gevoel en gasvorming. Een slechte spijsvertering, een veel voorkomende bijwerking van lactose-intolerantie, wordt ook beperkt door het gebruik van een plantaardig eiwitpoeder. Dit betekent dat plantaardige eiwitten gemakkelijk verteerd, opgenomen, geassimileerd en geëlimineerd worden, waardoor ze ook qua voedingswaarde perfect voor je zijn!

vegan eiwitmelange

Ideaal voor vegetariers en veganisten
Plantaardige eiwitpoeders zijn ideaal voor vegetariërs en veganisten, omdat ze misschien niet genoeg eiwitten halen uit de hele voedingsmiddelen die ze consumeren. Plus, onze eiwitshake is lactose vrij. 

Ondersteund een gezond hart
Van plantaardige eiwitpoeders is volgens sommige onderzoeken aangetoond dat ze het cholesterolgehalte verlagen en markers van hartziekten verminderen. Veel plantaardige eiwitpoeders bevatten micronutriënten zoals antioxidanten, vitaminen, vezels en mineralen die essentieel zijn voor je lichaam.

Kortom, uitstekende plant-based supplementen voor wanneer je een workout doet met een hoog energieverbruik. Uiteraard passen protein bars ook een vegetarisch of veganistisch dieet dankzij de verwerkte erwt die ook in een smoothie kan en al bekend is sinds de Chinese geneeskunde en deze vleesvervangers zijn niet slecht voor je bloedsuikerspiegel. 

Smaak en vegan proteine bijwerkingen

Het smaakaspect van plantaardige eiwitpoeders staat ter discussie. Sommige consumenten vinden dat plantaardige eiwitten natuurlijker smaken en veel beter zijn dan zuivelproducten of andere eiwitsupplementen. Anderen voelen het tegenovergestelde en zijn fel tegen de natuurlijke smaak. Dit is een aspect waar je een standpunt zult moeten innemen en beslissen of je de smaak lekker vindt of niet.

veganistische-proteïnepoeder

Een mogelijke bijwerking van van plantaardige eiwitpoeders is dat ze de dagelijkse nierfuncties kunnen belemmeren als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Ons lichaam breekt eiwitten af voor hun voedingswaarde. De afvalproducten worden via de nieren weggespoeld. Daarom moet worden opgemerkt dat als je grote hoeveelheden plantaardige eiwitpoeders consumeert, dit een nadelig effect kan hebben op je nieren. Plantaardige shakes of poeder zijn een no-brainer voor je spieren.

Wat zit er in plantaardig eiwitpoeder?

Plantaardige eiwitproducten worden meestal verkocht in poedervorm, met een reeks verschillende hoofdingrediënten. Het soort plantaardig eiwit dat je kiest hangt vaak af van de hoeveelheid eiwit die je aan je dieet wilt toevoegen, en van eventuele dieetbeperkingen.

Erwteneiwit

Erwteneiwit gemaakt van fijngemalen erwten is hoog in essentiële aminozuren, met name leucine. Erwten-eiwitpoeder is een populaire keuze voor gebruikers voor en na de training. Plantaardige eiwitten zijn dus altijd een goed idee voor je lichaam.

Hennepeiwit in poedervorm bevat alle negen essentiële aminozuren. Hennep is een uitstekend plantaardig eiwit voor speciale diëten en personen die hun gewone dieet willen aanvullen.

Rijstproteïne

Gemaakt door de eiwitten te isoleren uit verschillende vormen van witte, bruine en wilde rijst, wordt rijsteiwit vaak gebruikt als hulpmiddel bij het dieet, vooral als het verrijkt is met antioxidantrijke ingrediënten zoals spirulina. Uiteraard valt deze ook in de categorie 100% plantaardig.

Soja eiwitpoeder (soy protein)

Een oude favoriet van sporters, veganisten en vegetariërs. Soja-eiwitpoeder bevordert de gezondheid van hart en bloedvaten en botten en helpt je tegelijkertijd je dieet te versterken. Zoek voor de zuiverste vorm specifiek naar soja-eiwitisolaat. En ook voor je gewrichten zijn plantaardige eiwitten en shakes zoals soy protein heel goed.

Gecombineerde eiwitpoeders

Veel plantaardige eiwitproducten gebruiken een combinatie van ingrediënten, zoals een mix van erwteneiwit, rijsteiwit en soja-eiwit. Gecombineerde eiwitpoeders op plantaardige basis bieden een breed scala aan voedingsstoffen en eiwitrijke kracht voor je trainingen en dagelijkse voedingsdoelen.

Wat is de beste vegan proteïne poeder?

In onze vegan proteïne poeder test is BOOM Proteins van Arie Boomsma de grote winnaar. Een zeer goed aminozuur profiel en bovendien twee heerlijke smaken: vanille en banaan, wat is de meeste testen als beste smaak wordt gewaardeerd. Als smaak minder van belang is kun je ook Herbolist vegan proteine kopen, deze heeft ook een goed aminozuur profiel en is ook aardig goed op smaak getest.

beste vegan proteïne poeder

In welke voeding zit vegan proteine?

Ook wanneer je geen supplement gebruikt is het belangrijk om iedere dag voldoende eiwitten binnen te krijgen en dit is extra belangrijk bij krachtsport. Eiwitten helpen namelijk bij de opbouw en het herstel van spieren en geven je langer een verzadigd gevoel. Mocht je toevallig ook meer groenten willen eten, dan staan de volgende groenten boven aan je lijst:

 • Peulvruchten zoals bonen, erwten, linzen en soja.
 • Granen of pseudogranen zoals tarwe, haver, rijst, gierst, quinoa en boekweit.
 • Tofu, tempeh en vleesopvolgers zoals sojaburgers en lupinestukjes.
 • Plantaardige varianten op melk en yoghurt op basis van soja en lupine.
 • Sommige groenten zoals asperges, broccoli en bonen.

Opmerking: In amandelmelk, rijstmelk en kokosyoghurt vind je nauwelijks eiwit.

Filter

16 artikelen gevonden

16 artikelen gevonden

Bestseller!
BOOM proteïne vanille

BOOM proteïne vanille

Bestseller!
BOOM proteïne banaan

BOOM proteïne banaan

Herbolist Vegan proteine poeder banaan sachet

Herbolist Vegan proteine poeder banaan sachet

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Herbolist Proteïne Poeder Vanille

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder banaan

Herbolist Vegan Proteïne Poeder banaan

Nu -25%
Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

Herbolist Vegan Proteïne Poeder chocolade

 • Gratis verzending boven de €20.-
 • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis tips bij inschrijving

Waarom hebben vegans meer proteine nodig?

Plantaardige eiwitten bevatten iets minder essentiële aminozuren dan de dierlijke eiwitten. Hierom hebben vegans meer eiwitten nodig dan mensen die vlees op hun menu hebben staan. Veganisten hebben ongeveer 25% meer eiwitten per dag nodig dan iemand die wél dierlijke producten eet en drinkt, wat neerkomt op zo’n 15 gram eiwit extra per dag. Ben je vegetariër of veganist? Probeer dan eiwitten uit verschillende plantaardige bronnen te eten en te drinken.

Lees meer Lees minder
Kun je afvallen met proteïne?

Door alleen een plantaardige proteine shake of eiwitdrankpoeder te kopen ga je helaas niet op eens afvallen, was het maar waar. Toch kunnen eiwitten je wel een handje helpen bij het succesvol afvallen. Zo verzadigd eiwitrijk voedsel sneller dan voeding met veel koolhydraten of vetten. Hierdoor ervaar je voor langere tijd een vol gevoel waardoor het makkelijker kan worden om minder calorieën te consumeren.

Dit supplement wordt ook wel vegan protein genoemd vanwege het veganistische concept voor meer spiermassa en de producten op deze pagina vallen in de categorie 100% vegan protein powder en geselecteerd op de beste eiwitmelange voor iedere sporter.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk