Keuzehulp

Rhodiola

De wortels van het rhodiola kruid worden beschouwd als adaptogenen, wat betekent dat ze je lichaam helpen aan te passen bij stress. Rhodiola is ook bekend als arctische wortel of gouden wortel. De wetenschappelijke naam is Rhodiola rosea. Als supplement wordt het eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van Scandinavische landen. Studies hebben aangetoond dat rhodiola kan helpen de reactie van het lichaam op fysieke stressfactoren zoals inspanning en psychologische stressfactoren zoals vermoeidheid en depressie te versterken. Andere studies suggereren dat rhodiola kan helpen beschermen tegen bepaalde gezondheidsaandoeningen zoals depressie en diabetes. Over het geheel genomen heeft rhodiola veel voordelen voor de gezondheid en wordt het veilig geacht met een laag risico op bijwerkingen als het in de aanbevolen doseringen wordt ingenomen.

Rhodiola kopen

Filter

6 artikelen in Rhodiola

6 artikelen in Rhodiola

Lucovitaal Ontspanning Balans Capsules

Lucovitaal Ontspanning Balans Capsules

Lucovitaal Ontspanning Balans Capsules is een voedingssupplement dat een breed scala aan kruiden en voedingsstoffen bevat, waaronder magnesium en zink, om een evenwichtige gemoedstoestand te ondersteunen. Rhodiola Rosea, een plant die al eeuwenlang in Aziatische en Europese kruidenkunde wordt gebruikt, helpt ontspannen en draagt bij aan stressbestendigheid.* Magnesium ondersteunt een gezond zenuwstelsel en bevordert extra energie bij vermoeidheid, terwijl zink helpt bij geestelijke druk en inspanning en bijdraagt aan de normale weerstand tegen stress.

Lucovitaal Ontspanning Balans Capsules bevatten belangrijke voedingsstoffen en kruiden om je te helpen je evenwichtig en ontspannen te voelen, ondanks uitdagende situaties. De combinatie van magnesium, zink en Rhodiola Rosea kan helpen de negatieve effecten van stress op het lichaam en de geest te verminderen. Het supplement is ook gemakkelijk in te nemen en kan helpen om een gezonde levensstijl te ondersteunen. De gezondheidsclaims voor Rhodiola Rosea zijn momenteel in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie, maar de kruiden worden al eeuwenlang gebruikt en worden door veel mensen geprezen om hun ontspannende eigenschappen.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Bij stress

We leven in een maatschappij waarin veel van ons wordt gevraagd. Het is dus helemaal niet gek, als je je zo nu en dan gestrest voelt. New Care bij Stress met foliumzuur en vitamine B5 is een moderne formule die je in deze situaties kan ondersteunen. New Care bij Stress is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Rhodiola, schisandra en Siberische ginseng bevatten adaptogenen. Adaptogenen zijn stoffen die je helpen omgaan met wisselende omstandigheden en die het aanpassingsvermogen van je lichaam én je geest in stress-situaties ondersteunen. Dit helpt je om ondanks de hectiek goed te blijven functioneren.

Groene thee helpt je alert te blijven, houdt je geest helder en draagt bij tot normale mentale prestaties. Dit groene thee extract is gestandaardiseerd op 40% L-theanine.

Foliumzuur maakt minder stressgevoelig. Vitamine B5 ondersteunt in stress-situaties en draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Bovendien biedt B5 ondersteuning bij spanning en inspanning. Vitamine B1, B3, B6, biotine en B12 zijn betrokken bij het leervermogen, het geheugen en het concentratievermogen. Ze houden je geest helder en zijn er voor geestelijke energie. Vitamine B2, B3 en B6 en B12 dragen bovendien bij aan je fitheid en helpen bij vermoeidheid en futloosheid. Ze zijn ook van belang voor je zenuwstelsel.

Vitals Rode gist rijst

Vitals Rhodiola LF

Vitals Rhodiola-LF Capsules is een hoogwaardig voedingssupplement dat het extract Rhodiolife® bevat. Het extract bevat maar liefst 5% rosavinen en 1,8% salidroside, de belangrijkste werkzame stoffen in rhodiola. Het belangrijkste gezondheidseffect van rhodiola is de adaptogene werking, die het lichaam helpt om weerstand te bieden tegen stressoren van buitenaf en het biologische evenwicht ondersteunt. Dit supplement wordt ondersteund door wetenschappelijke studies en heeft diverse gezondheidsclaims, waaronder het ondersteunen van het vermogen om met stress om te gaan en het verbeteren van fysieke prestaties en uithoudingsvermogen.

Vitals heeft recentelijk hun verpakking vernieuwd en gebruikt nu duurzaam PaperWise karton, dat gemaakt wordt van landbouwafval na de oogst van boeren. Deze verpakking is CO2-neutraal en recyclebaar, waardoor het een belangrijke stap is naar een circulaire economie. Het gebruik van deze verpakking draagt bij aan een verminderde druk op het milieu en ondersteunt boeren in ontwikkelingslanden. Het potje en het etiket zijn ook gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door te kiezen voor Vitals Rhodiola-LF Capsules, draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan een duurzamere toekomst.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Beschermd & vitaal

Curcuma longa (geelwortel) dankt zijn invloed aan het in de wortel aanwezige curcumine, een geel pigment dat bestaat uit meerdere substanties samen aangeduid als curcuminoïden. Curcuminoïden hebben invloed als antioxidant voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Curcuma kan goed worden ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en is ook goed voor de lever, het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat en de spijsvertering.

Resveratrol is een natuurlijke stof die onder meer voorkomt in de schil van rode druiven. Resveratrol is een krachtig antioxidant en is er ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Resveratrol ondersteunt het hart en is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten. Dit helpt je om vitaal te blijven.

Naast curcuma en resveratrol zijn MSM en de extracten van granaatappel, witte wilg, rhodiola, rozemarijn en zwarte peper toegevoegd.

Fittergy Nootropic Supercharge

Fittergy Nootropic Supercharge

Fittergy Nootropic Supercharge is een supplement dat speciaal is ontwikkeld om mensen te ondersteunen tijdens drukke en hectische werkdagen. Dit supplement bevat een krachtige formule met aminozuren, mineralen en plantenextracten die elkaar complimenteren. Eén van de belangrijkste componenten in Supercharge is chroom, dat een natuurlijke bloedsuikerspiegel ondersteunt en bijdraagt aan de energiestofwisseling. Daarnaast bevat het supplement zink, dat helpt bij geestelijke druk en inspanning, het geheugen ondersteunt en de geest helder houdt. Ook Koreaanse ginseng en Rhodiola zijn toegevoegd om de fysieke en mentale prestaties te ondersteunen.

Door regelmatig gebruik te maken van Fittergy Nootropic Supercharge kunt u uw mentale en fysieke prestaties verbeteren en ondersteunen tijdens drukke en hectische werkdagen. Het supplement bevat een unieke formule met hoogwaardige ingrediënten die zijn samengesteld om uw energieniveau te verhogen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en uw geest helder en alert te houden. Het gebruik van dit supplement kan niet alleen bijdragen aan een verbeterde focus en concentratie, maar ook aan een verbeterd geheugen en een hogere productiviteit. Door deze voordelen kan Fittergy Nootropic Supercharge een waardevol hulpmiddel zijn voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning tijdens drukke en veeleisende werkdagen.

Orthica Multivitamine 50+

Orthica Multivitamine 50+

Orthica Multi 50+ Softgels is een supplement speciaal ontwikkeld voor actieve vijftigplussers die van het leven willen blijven genieten. De Multi 50+ bevat naast de benodigde vitaminen en mineralen ook diverse ingrediënten die bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl. Zo bevat het supplement visvetzuren EPA en DHA die het hart ondersteunen, en meidoorn ter ondersteuning van de hartfunctie. Daarnaast bevat het supplement ook plantenextracten als rhodiola, Siberische gingseng en meidoornextract. De softgels zijn licht verteerbaar en maken het slikken van de supplementen gemakkelijk.

Een belangrijk voordeel van de Orthica Multi 50+ Softgels is de ruime dosering van vitamine D3 die voldoet aan de verhoogde behoefte die ontstaat vanaf de leeftijd van 51 jaar. Daarnaast bevat het supplement omega-3-vetzuren EPA en DHA die het hart ondersteunen en bijdragen aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen en een normale hersenfunctie. Ook is er vitamine B-complex en ijzer toegevoegd voor extra energie bij vermoeidheid, en vitamine B1, B3, B6, B12 en biotine voor geestelijke energie. Tot slot draagt Orthica bij aan een duurzame toekomst door flacons te gebruiken die gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic (rPET). Dit draagt bij aan een circulaire economie en vermindert de noodzaak om nieuw plastic te produceren.

Wat is rhodiola rosea?

Rhodiola Rosea is een geneeskrachtige plant uit het geslacht Rhodiola (familie van de Crassulaceae) die van oudsher wordt gebruikt als middel tegen vermoeidheid en als adaptogeen. De wortel bevat een aantal bioactieve verbindingen, maar de belangrijkste twee waarvan wordt aangenomen dat ze de effecten ervan bemiddelen zijn rosavin en salidroside.

Rhodiola supplementen worden meestal ingenomen in de vorm van wortelpoeder of gestandaardiseerde extracten met 1-5% salidrosiden. Hoewel rhodiola supplementen meestal genomen worden vanwege hun stress- en vermoeidheidsremmende effecten, kunnen ze ook antidepressieve, ontstekingsremmende, en antioxiderende eigenschappen hebben.

rhodiola sporters

Rhodiola werking?

De belangrijkste voordelen van rhodiola worden in verband gebracht met zijn adaptogene eigenschappen, waaronder minder stress en vermoeidheid, en betere mentale prestaties, vooral onder stressvolle omstandigheden. Rhodiola heeft een uitgebreide staat van dienst wat betreft werkzaamheid, met een medicinaal gebruik dat eeuwen teruggaat.

Rhodiola werd toen al gebruikt om genezing, stressvermindering en een verhoogd gevoel van welzijn te bevorderen. In preklinische studies met modelorganismen is aangetoond dat rhodiola anti-veroudering en levensduur bevorderende eigenschappen heeft. Meer onderzoek is echter nog nodig om te bepalen of er vergelijkbare effecten zijn bij mensen.

Goed bezig met Rhodiola.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Rhodiola kopen

Hoeveel rhodiola per dag?

De meeste mensen nemen rhodiola capsules of tabletten met 100 tot 200 mg met 3 procent rosavins en 0,8 tot 1 procent salidroside. De meest recente studies suggereren dat rhodiola effectief kan zijn voor het verbeteren van symptomen van stress, vermoeidheid of depressie wanneer het wordt ingenomen in doses variërend van 400 tot 600 mg per dag in enkele of verdeelde doses. Bovendien hebben sommige studies aangetoond dat lagere doses tussen 200 en 300 mg per dag de sportprestaties mogelijk kunnen helpen verbeteren.

Rhodiola ervaringen?

Ervaring van Rob uit Enschede:

“Mijn orthomoleculair therapeut stelde voor dat ik rhodiola zou proberen. Tot nu toe heb ik rhodiola nog maar een paar dagen gebruikt, maar ik voel me al anders. Het eerste grote voordeel is dat ik meteen een aantal goede nachten heb geslapen. Ik voel me niet meer zo prikkelbaar en vermoeid. Voordat ik het innam voelde ik me prikkelbaar en mentaal vermoeid. Ik leek mijn geduld te hebben verloren voor dagelijkse dingen. Ik was gewoon heel prikkelbaar. Nu voel ik meer energie met positiever gevoel. Ik ben benieuwd of mijn ervaringen zo goed blijven, want dat zou echt fijn zijn.”

Ervaring van Kim uit Amsterdam:

“Rhodiola geeft me energie die ik hard nodig heb voor mijn bootcamp die al om 07.00 uur start. Rhodiola stelt me in staat om optimaal te presteren en het maximale uit mijn training te halen. Het geeft me ook mentale helderheid. Ik heb het gebruikt toen ik een nachtdienst draaide om wakker te blijven en mijn werk uit te voeren. Kortom, zeer goede ervaringen met rhodiola.”

Dankjewel voor het delen van deze ervaringen met rhodiola. Heb jij ook een interessante ervaring? Deel deze dan via ervaringen@vitamines.com. Alvast bedankt.

rhodiola

Rhodiola bijwerkingen?

Rhodiola wordt als veilig bestempeld wanneer deze tot 12 weken lang wordt gebruikt en er zijn maar enkele rhodiola bijwerkingen bekend zoals duizeligheid, een droge mond of overmatig speeksel. Er is (nog) niet genoeg betrouwbare informatie om te weten of rhodiola veilig is om langer dan 12 weken te gebruiken.

Alle supplementen, ook rhodiola, kunnen negatieve bijwerkingen hebben. Dit geldt vooral als de rhodiola onzuiver is of gecombineerd wordt met andere kruiden. Rhodiola kan ook een wisselwerking hebben met andere medicijnen die je gebruikt of een andere medische aandoening verergeren. Ook zijn de effecten ervan niet getest bij kinderen, zwangere mensen of andere kwetsbare groepen.

Rhodiola

Gaia’s Rhodiola

Ontdek de kracht van natuurlijke voedingssupplementen met Gaia’s Rhodiola. Deze speciaal samengestelde tincturen bevatten een unieke mix van Rhodiola, Humulus en Valerian Root om uw leefstijl te ondersteunen.

Voedingssupplement voor mijn libido?

Ja, rhodiola staat bekend om het stimuleren van de libido en het ondersteunen van de luchtwegen, terwijl Humulus en Valerian Root bijdragen aan een gezonde darmfunctie. Verkrijgbaar in handige caps, deze supplementen zijn een naadloze aanvulling op uw dagelijkse routine. Ontdek rhodiola en ervaar een natuurlijke boost voor jouw welzijn.