Keuzehulp

Saffraan supplement

Saffraan wordt al duizenden jaren gekweekt voor gebruik als specerij, kleurstof en verwerkt als saffraan supplement. Saffraan is afkomstig van de stigma’s van de crocus sativus, een bloeiende plant uit de irisfamilie met helderpaarse bloemblaadjes die ook wel saffraankrokus of herfstkrokus wordt genoemd. Elke bloem produceert slechts een paar van de gewaardeerde, karmozijnrode stigma’s (gewoonlijk draden genoemd), die met de hand worden geplukt en dan gedroogd. De bloemen komen oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië en tegenwoordig is Iran de belangrijkste producent van saffraan ter wereld. Saffraan wordt steeds vaker als saffraan supplement verkocht en dan meestal als saffraan poeder en saffraan capsules.

Saffraan supplement kopen

Filter

3 artikelen in Saffraan supplement

3 artikelen in Saffraan supplement

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans draagt dankzij de aanwezigheid van vitamine B6 bij aan de regulering van de hormonale activiteit. De formule bestaat uit een ochtend tablet (wit) en een avond tablet (bruin). Naast vitamine B6 is een combinatie van plantextracten, vitaminen en mineralen toegevoegd.

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. Adaptogenen zijn stoffen die het aanpassingsvermogen van je lichaam én geest ondersteunen en je lichaam helpen omgaan met wisselende omstandigheden. Zo zijn adaptogenen opbeurend bij ups en downs, ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid, helpen je om alert te blijven, zijn rustgevend en helpen ontspannen in stress-situaties.

Salie ondersteunt een normale en regelmatige menstruatie. Het helpt als je prikkelbaar bent vóór de menstruatie, bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en bij ongemakken rondom de menstruatie. Salie helpt tevens bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Een goede doorbloeding is gunstig voor de vitaliteit, het geheugen en de concentratie.

Saffraan wordt van oudsher toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. Zo ondersteunt saffraan net als salie een normale en regelmatige menstruatie en staat erom bekend dat het opbeurend is als je somber of neerslachtig bent.

Rode klaver is een goede bron van isoflavonen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die fyto-oestrogenen aanmaken. Door de aanwezigheid van deze fyto-oestrogenen, ondersteunt rode klaver bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Het mineraal magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Samen met vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpt magnesium bij vermoeidheid en draagt bij aan de fitheid.

Vitamine B3, B5, B12, biotine en foliumzuur helpen voor een goede geestelijke balans en zijn goed voor het geheugen en de concentratie. Vitamine B2, B3, B6, B12 en biotine zijn goed voor het zenuwstelsel.

Vitamine B5 draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B5 draagt ook bij aan een normale synthese (opbouw) en een normaal metabolisme (stofwisseling) van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters. Voorbeelden van belangrijke neurotransmitters zijn dopamine, adrenaline en serotonine.

Zink helpt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Het draagt ook bij aan een normale hormoonhuishouding. Koper en mangaan dragen bij aan de instandhouding van normale bindweefsels. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

AOV 830 Saffraan & L Theanine

AOV 830 Saffraan & L Theanine

Saffraan wordt ook wel de koning van de kruiden genoemd. Het komt oorspronkelijk uit Arabische landen en is afkomstig van de stampers van de saffraankrokus. Saffra betekent in het Arabisch ´geel´. Saffraan wordt geteeld; de saffraankrokus komt niet (meer) in het wild voor.

Orthica Orthiflor mood met Saffraan

Orthica Orthiflor mood met Saffraan

Orthica Orthiflor Mood Capsules is een voedingssupplement met een unieke probioticaformule verrijkt met Saffraan, een krachtige antioxidant die bijdraagt aan de gemoedstoestand. Naast de fysieke gezondheid is mentale gezondheid ook van cruciaal belang, en Orthiflor Mood kan hieraan bijdragen. Het supplement is vrij van synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs. Het gebruik van Saffraan in voedingssupplementen voor de gemoedstoestand is in afwachting van Europese toelating als gezondheidsclaim.

Orthiflor Mood is een uitstekende keuze voor diegenen die af en toe een minder vrolijk en opgewekt gevoel hebben. De saffraan in het supplement heeft een opbeurende invloed en de probioticaformule helpt het evenwicht in de darmen te ondersteunen. Het supplement is vrij van synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs. Echter, het is belangrijk op te merken dat de gezondheidsclaim van saffraan in afwachting is van Europese toelating. Overleg met een gezondheidsspecialist is aanbevolen voordat u begint met het innemen van dit supplement.

Wat is een saffraan supplement?

Het saffraan supplement wordt gemaakt van een specerij uit de Crocus sativus bloem, een neef van de lelie. De saffraan is afkomstig van de stempel en de stijlen – draden genoemd – in de bloem zelf. Saffraan is erg duur omdat het moeilijk te oogsten is. Boeren moeten de delicate draden van elke bloem met de hand oogsten. Daarna verhitten en genezen ze de draden om de smaak van de saffraan naar boven te halen. Deze extra arbeid maakt saffraan tot een van de duurste specerijen ter wereld.

Saffraan is een oud en duur kruid. Het bevat enkele antioxidantverbindingen, die het risico van bepaalde chronische aandoeningen die in verband staan met oxidatieve stress kunnen helpen verminderen. Hoewel meer onderzoek naar deze effecten nodig is, kan saffraan bij sommige mensen ook helpen de stemming te verbeteren en de libido te ondersteunen.

saffraan

Waar is saffraan goed voor?

Er wordt gesuggereerd dat saffraan antidepressieve effecten heeft. Sommige onderzoeken hebben het saffraan supplément vergeleken met referentiemedicijnen, zoals de SSRI fluoxetine, en vonden dat de effecten vergelijkbaar waren, hoewel saffraan nog steeds minder bewijs en minder praktijkervaring heeft dan veel medicijnen. Bovendien lijkt het angstremmende effecten te hebben, hoewel het bewijs daarvoor niet zo sterk is.

Enig voorlopig saffraan onderzoek suggereert dat saffraan supplementen kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen van het premenstrueel syndroom, de menopauze, verschillende ontstekingsziekten en het verbeteren van de slaap, maar er is veel meer onderzoek nodig om zeker te zijn van de werkzaamheid voor deze doeleinden.

Opgemerkt moet worden dat de meeste onderzoeken zijn uitgevoerd in Iran, dat een groot deel van de saffraan in de wereld produceert. Hoewel dit de resultaten van de studies niet in diskrediet hoeft te brengen, en de meeste redelijke maatregelen lijken te nemen om het risico van vertekening te beperken, zou meer replicatie door andere onderzoekers de werking van saffraan een heel eind dichterbij brengen.

Goed bezig met Saffraan supplement.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Saffraan supplement kopen

Hoe gebruik je saffraan?

De geadviseerde bovengrens voor constante suppletie van saffraan is 15 mg saffraan extract verdeeld over tweemaal daags, dus maximaal 30 mg saffraan per dag. Saffraan kan worden aangevuld met waterextracten van de stigma (het rode deel van de plant, gebruikt als specerij) of met de gedroogde stigma zelf. Er zijn aanwijzingen dat de bloemblaadjes van saffraan ook effectief kunnen zijn. Saffraan kan twee keer per dag worden ingenomen in supplement vorm, of bij de maaltijd als specerij.

Waar komt saffraan vandaan?

Men denkt dat saffraan oorspronkelijk uit Iran vandaan komt en in de 8e eeuw door Arabieren in Europa werd geïntroduceerd. Aanvankelijk werd saffraan alleen in Spanje verbouwd, maar uiteindelijk verspreidde het zich naar andere delen van het continent. Tegenwoordig is Iran ‘s werelds grootste producent van de specerij, gevolgd door Marokko, Griekenland, India en Spanje.

Vanwege zijn zeldzaamheid en uitgesproken smaak is het een van de duurste specerijen ter wereld. Dat saffraan soms ook het rode goud wordt genoemd komt omdat een kilo saffraan (van de beste kwaliteit) meer dan 4.000 euro kosten. Gelukkig kun je op Vitamines.com een stuk voordeliger je saffraan kopen.

saffraan supplement

Heeft saffraan bijwerkingen?

Onderzoek suggereert dat de standaarddosis van 30 mg saffraan geen bijwerkingen veroorzaakt. Doses van 60 mg saffraan extract en 400 mg gemalen poeder kunnen het risico op hypotensie verhogen, het hemoglobine verlagen, het bloedureum verhogen en de concentratie van bloedplaatjes en immuuncellen verlagen, hoewel deze effecten meestal niet bijzonder sterk zijn.

Hoge saffraan doses kunnen bijwerkingen zoals hoofdpijn, misselijkheid, sedatie, hypomanie, abnormale baarmoederbloeding en diarree veroorzaken. Net als bij farmaceutische medicijnen kunnen chemische stoffen in kruiden negatief op elkaar inwerken, en consumenten moeten altijd waakzaam zijn over hun combinaties van medicijnen en kruiden en professioneel advies inwinnen.

Saffraan

Wil je meer informatie of saffraan supplementation ook iets voor jou is? Doe dan de vitamine quiz of mail robin@vitamines.com. Ontdek de sublieme smaak en voedingswaarde van onze bestseller saffraan, de ultieme specerij voor jouw bouillabaisse, paella, of risotto. Elk gram van deze luxe kruiden, geoogst uit de delicate krokus plant, is doordrenkt met crocine, het unieke element dat jouw gerechten een rijke, bourbon-achtige smaak geeft.

Saffraan honing

Wat denk je van wat saffraan honing toevoegen aan jouw delicatessen? Of meng het met vanille en pompoen om een heerlijk warme smaak te creëren. Als je avontuurlijk bent ingesteld, probeer ons “Cleopatra’s choice” pakket, inclusief berberis, safraan en cashewnoten.

Saffraan en komijnzaad

Je vindt bij ons ook de Spaanse koro, een klassieke combinatie van saffraan en komijnzaad, verkrijgbaar bij Jumbo en in onze online winkel. Leg de items in jouw winkelwagen, kies en bestel gemakkelijk. Onze klantenservice staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en mogelijke allergieën te bespreken.

Of je nu op zoek bent naar de beste specerijen uit Iran of de zoetste amandelolie uit de Persian city, onze saffron tags helpen je bij jouw keuze. Jouw privacy wordt altijd gerespecteerd; wij zorgen voor een veilige en betrouwbare shopping ervaring. Ontdek de wereld van saffraan op Vitamines.com!