Keuzehulp

Aanbieding

Silicium

Wat is silicium?

Het mineraal silicium komt in grote hoeveelheden voor in het menselijk lichaam, waaronder in botten, kraakbeen en bloedvaten. Silicium geeft stevigheid aan weefsels, waardoor het ook wel eens de huid- en haar vitamine wordt genoemd. Het speelt een belangrijke rol bij de synthese van collageen. Een silicium tekort kan leiden tot afwijkingen van het bindweefsel, gewrichten en botten en een verminderde afweer.

wat is silicium

Waar is silicium goed voor?

Van silicium is bekend dat het sterk verbonden is met een gezonde jeugdige huid. Het creëert ook bindingen tussen eiwitmoleculen, die verantwoordelijk zijn voor het natuurlijke vermogen van de huid om water vast te houden, cruciaal voor herstel en celvernieuwing.

Het helpt bijvoorbeeld bij het versterken van het bindweefsel van het lichaam. Zo is het nodig voor de heropbouw van collageen; het zit in collageen en fungeert als lijm, waardoor het bindweefsel sterkte, flexibiliteit en veerkracht krijgt.

Silicium druppels voor huid, haar en nagels

De voordelen van silicium druppels zijn legio, de lijmachtige functie betekent dat silica je huid, haar, nagels en tanden robuust en gezond te houden.

Goed tegen eczeem

Ook werkt het ontstekingsremmend: silica is een natuurlijke ontstekingsremmer die kan helpen bij het verlichten van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Goed voor je hormonen

Silicium helpt ook je hormonen in balans te brengen. Dit wondermineraal werkt ook om andere mineralen in balans te houden, zoals calcium en magnesium, wat ook een belangrijke rol speelt bij het in balans houden van onze hormonen.

Preventief silicium kopen

Je kunt zeker preventief silicium kopen, omdat je lichaam dit stofje zelf ook aanmaakt. Het feit is namelijk dat, net zoals de productie van collageen vertraagt vanaf ongeveer 25 jaar, siliciumdioxide dat ook doet, en dit is natuurlijk geen toeval.

silicium kopen

Iedereen van eind 20, begin 30 zou moeten kijken om te beginnen met het innemen van silicium. Je kunt het gebruiken als je fijne lijntjes ziet, of nog beter: preventief.

Siliciumdruppels verhelderen je huid

Siliciumdruppels verhelderen je huid bij continue gebruik. Hoewel het natuurlijk een beetje tijd kost om het verschil te merken, tot wel 12 weken. Toch zijn er de talrijke en indrukwekkende voordelen die je zou moeten beginnen op te merken, waaronder een helderdere teint en jeugdige gloed, een stevigere huid met meer elasticiteit (of “veerkracht”) en een over het algemeen beter gehydrateerde huid. Het helpt ook gezichtsporiën, oneffenheden en rimpels te verminderen.

Silica geeft je een gloed omdat het een sterke drager van zuurstof is, en het verhoogt het transport van zowel voedingsstoffen als zuurstof naar de huid. Het helpt de rode bloedcellen om 20 procent meer zuurstof te vervoeren, en daardoor blijft de huid ook beter gehydrateerd. Kijk of je huid begint te stralen, en of je acne, eczeem of psoriasis begint te verdwijnen. Dit zouden zekere tekenen zijn dat het werkt.

Vermindert de tekenen van veroudering

Silicium supplementen verwijderen zichtbare tekenen van veroudering door de natuurlijke productie van collageen te bevorderen. Collageen keert tekenen van veroudering terug door de elasticiteit van de huid te stimuleren.

Mogelijke bijwerkingen

Silicium supplementen kunnen afkomstig zijn van bamboe of de paardenstaart plant. Heermoes is misschien niet voor iedereen geschikt, en het kan bijwerkingen veroorzaken hebben bij diabetes en zwangerschap.

Siliciumdioxide daarentegen is over het algemeen veilig. Bij twijfel raden we aan een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat je aan deze supplementen begint en vervelende silicium bijwerkingen kunt voorkomen.

Hoe moet je silicium druppels gebruiken?

Als je niet graag een supplement aan je dagelijkse routine toevoegt, kun je je inname van silicium ook versterken via je dieet door veel donkere bladgroenten, prei, groene bonen, komkommer, selderij en asperges te eten.

Maar de enige échte manier om voldoende van het mineraal binnen te krijgen is via druppels. Sommige gezondheidsdeskundigen geven aan dat als je de capsulevorm inneemt, is 150 tot 300 milligram per dag een goede dosering om mee te beginnen.

silicium druppels

Als je silicium kopen gaat, wil je er zeker van zijn dat het geen onnodige of ongezonde toevoegingen en vulstoffen bevat. En vergeet niet dat je bij supplementen krijgt waar je voor betaalt.

Betere hydratatie van de huid

Siliciumsupplementen verbeteren ook de hydratatie van de huid omdat silica zich bindt en stimuleert aan waterbindende moleculen die glycosaminoglycanen worden genoemd. Deze moleculen kunnen bijna duizend keer hun eigen gewicht aan water vasthouden en helpen zo de huid van vocht te voorzien.

Deze gespecialiseerde gezondheidsvloeistof is gemakkelijk in te nemen en ontworpen om op natuurlijke wijze de ontwikkeling, structuur, functie en gezondheid van collageen in de botten te ondersteunen, evenals kraakbeen, bindweefsel en bloedvaten.

Silicium helpt rode bloedcellen 20 procent meer zuurstof te vervoeren, waardoor de huid ook gehydrateerd blijft. Silicasupplementen laten je huid ook stralen omdat silica het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid verhoogt.

Druppels tegen droge huid

Silicium druppels zijn ook ideaal voor verschillende huidtypen, maar kan specifieke voordelen hebben voor mensen die last hebben van een droge huid. Silica is een natuurlijke ontstekingsremmer, dus het kan helpen bij het verlichten van huidaandoeningen als psoriasis en eczeem

Veelgestelde vragen

Is het supplement veilig in te nemen zonder recept?

Hoewel silicium in drogisterijen en webshops wordt verkocht, is het natuurlijk nooit een slecht idee om je arts om advies te vragen over het supplement dat je nodig hebt.

Wie ervaren de meeste voordelen

Mensen van eind 20 of begin 30 hebben baat bij het innemen van silica, omdat ze het preventief kunnen gebruiken.

Welke voordelen hebben siliciumsupplementen voor de huid?

Siliciumsupplementen kunnen leiden tot een gloed, omdat het werkt om het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid te vergroten.

Bron: WUR over silicium.

Filter

3 artikelen gevonden

3 artikelen gevonden

Bestseller!
Silidyn Ortho silicium druppels

Silidyn Ortho silicium druppels

Vitakruid Silsolutions

Vitakruid Silsolutions

Lucovitaal Silicium Druppels

Lucovitaal Silicium Druppels

In welke voeding zit het?

Silicium is in veel verschillende voedingsmiddelen te vinden. Zo zit het voornamelijk in volkoren granen, groente en fruit en dan vooral in bananen, rozijnen, bonen en linzen en in ons drinkwater.

Lees meer Lees minder
Zijn silicium druppels goed voor artrose?
Silicium is belangrijk voor de opbouw van onze botten en kraakbeen en ondersteunt ook de opname van calcium in het lichaam. Silicium druppels stimuleren de vorming van kraakbeen, kan de botdichtheid doen toenemen en kan pijnklachten bij artrose aanzienlijk verminderen.
Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk