Keuzehulp

Spirulina poeder

Spirulina is een blauwgroene alg die boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen, carotenoïden en antioxidanten zit. Het wordt tegenwoordig als superfood beschouwd en je het als capsule, tablet of als spirulina poeder kopen. Spirulina is rijk aan flavonoïden en polyfenolen, zoals fycocyanine, die bijdragen aan het hoge gehalte aan antioxidanten. Bekijk hieronder de beste spirulina supplementen van dit moment of lees spirulina ervaringen van gebruikers.

Spirulina poeder kopen

Filter

7 artikelen in Spirulina poeder

7 artikelen in Spirulina poeder

Mattisson Spirulina 500mg bio

Mattisson Spirulina 500mg bio

Spirulina is een blauwgroene spiraalvormige zoutwateralg die sinds 1970 onder gecontroleerde condities wordt geteeld in speciale buitentanks in verschillende landen. Spirulina wordt beschouwd als een van de meest hoogwaardige natuurlijke vitamine-, mineraal- en eiwitbronnen ter wereld. Het is een goede bron van natuurlijke vitaminen, mineralen en eiwitten die essentieel zijn voor het lichaam om goed te functioneren.

Spirulina bevat verschillende essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B12, magnesium en vitamine A. Het is ook rijk aan eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Spirulina kan helpen om het immuunsysteem te versterken, de energie te verhogen en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Bovendien kan het helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de bloeddruk te verlagen. Het is een natuurlijke voedingsbron die gemakkelijk kan worden toegevoegd aan smoothies, sappen en andere recepten.

Een ander voordeel van spirulina is dat het duurzaam geteeld kan worden. Het heeft geen vruchtbare grond nodig en kan worden geteeld in droge gebieden, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu en de biodiversiteit. Ook is spirulina een geweldig alternatief voor dierlijke eiwitten voor veganisten en vegetariërs. Met alle voordelen die het biedt, is het geen verrassing dat spirulina wordt beschouwd als een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld.

Vitals Spirulina 500 mg bio

Vitals Spirulina 500 mg bio

Vitals Spirulina Biologisch 500mg is een voedingssupplement dat gebaseerd is op ‘s werelds meest voedzame greenfood, spirulina. Dit product is zeer rijk aan eiwitten, essentiële aminozuren, bètacaroteen en gemengde carotenoïden, waaronder zeaxanthine, en GLA. Bovendien bevat het ook 9 belangrijke vitaminen en 11 mineralen die gebonden zijn aan 8 essentiële aminozuren. Deze voedingsstoffen ondersteunen de vitaliteit en dragen bij aan het verminderen van vermoeidheid, het behouden van een normaal gewicht en het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade. Het supplement is ook biologisch en wordt gekweekt onder ideale omstandigheden in een natuurlijke, schone omgeving. De kleine tabletjes zijn gemakkelijk te slikken en bevatten geen hulpstoffen.

Daarnaast is het opvallend dat Vitals Spirulina Biologisch 500mg nu verkrijgbaar is in een nieuwe, duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, dat CO2-neutraal is en is gemaakt van landbouwafval dat na de oogst overblijft. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer hergebruikt worden. Bovendien zijn het potje en het etiket gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Een dergelijke recyclebare verpakking draagt bij aan het verminderen van de afvalberg en de CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. Het gebruik van PaperWise ondersteunt boeren in ontwikkelingslanden ook nog eens. Deze duurzame verpakking is een belangrijke stap naar een circulaire economie.

Jacob Hooy Spirulina poeder

Jacob Hooy Spirulina poeder

Jacob Hooy Pure Powder Spirulina is een krachtige en biologisch gewonnen superfood in poedervorm die het menselijk lichaam ondersteunt op verschillende manieren. Spirulina bevat een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, wat essentieel is voor het lichaam. Het is een geweldige aanvulling op het dieet voor vegetariërs en veganisten die mogelijk niet genoeg omega-3 vetzuren binnenkrijgen via hun normale voedselbronnen. Bovendien bevat spirulina ook veel eiwitten, vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is gemakkelijk toe te voegen aan smoothies, sappen of andere dranken en kan zelfs worden gebruikt om recepten te verrijken.

De Raw Food productlijn van Jacob Hooy biedt een scala aan biologische superfoods in poedervorm die een gunstige invloed hebben op het lichaam. Naast spirulina omvat deze lijn producten zoals chlorella, tarwegras en hennepzaad. Door deze superfoods te gebruiken als aanvulling op het dieet, kunnen mensen hun lichaam ondersteunen en de algehele gezondheid verbeteren. Een bijkomend voordeel is dat deze poedervormige supplementen gemakkelijk te gebruiken zijn en aan verschillende dranken of gerechten kunnen worden toegevoegd. Door de biologische en duurzame bronnen van deze producten te gebruiken, kunnen mensen ook bijdragen aan het behoud van het milieu.

AOV 605 L-Glutamine 500mg

Mattisson Spirulina poeder bio

Mattisson HealthStyle Biologische Spirulina Poeder is een hoogwaardig voedingssupplement op basis van Spirulina. Dit is een blauwgroene zoutwateralg die sinds 1970 onder gecontroleerde condities geteeld wordt in speciale buitentanks in verschillende landen. De Spirulina behoort tot de meest hoogwaardige natuurlijke vitamine-, mineraal- en eiwitbronnen ter wereld. Het poeder kan makkelijk worden toegevoegd aan smoothies, sappen of andere drankjes voor extra voedingsstoffen.

Het gebruik van Mattisson HealthStyle Biologische Spirulina Poeder heeft vele voordelen. Het kan bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde voeding en kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en vitaliteit. Spirulina bevat essentiële aminozuren, vitamine B12, ijzer, calcium en andere mineralen die bijdragen aan de normale functie van het immuunsysteem en het behoud van sterke botten en tanden. Het is een goede bron van plantaardige eiwitten die kunnen helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa. Door het regelmatig gebruik van Spirulina poeder kan het lichaam ondersteund worden bij het behoud van een gezonde huid, haar en nagels.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Multi

New Care Multi is een uitgebreide formule met de belangrijke vitaminen en mineralen in een goede dosering. Eenvoudig in gebruik, want er is maar 1 tablet per dag nodig.

Deze Multi bevat een carotenoïden complex met lycopeen, een natuurlijke vitamine E (d-alfa-tocopheryl) die een sterkere invloed heeft dan de synthetische vitamine E, vitamine C in de ontzuurde vorm en vitamine K in de vorm van K2 (menaquinon-7). Voor de B-vitaminen is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. Aan deze Multi zijn ook essentiële sporenelementen en semi-essentiële sporenelementen toegevoegd. Bovendien is New Care Multi verrijkt met plantextracten, zoals broccoli, chlorella, groene thee, ginseng en spirulina.

Net als al onze andere producten bevat New Care Multi zoveel mogelijk natuurlijke en natuur-identieke ingrediënten. Ingrediënten die het lichaam herkent en goed opneemt.
Dat helpt voor een optimale en krachtige aanvulling.

New Care Multi wordt speciaal geproduceerd voor de Nederlandse markt. Dat wil zeggen dat in de samenstelling rekening is gehouden met de van nature aanwezige vitaminen en mineralen in de Nederlandse bodem en het Nederlandse voedings- en leefpatroon. Alles dat je al uit je voeding haalt, neem je dus niet extra in. New Care Multi is ook geschikt voor vegetariërs.

Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg

Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg

Orthovitaal Spirulina Platensis 400 MG Tabletten is een voedingssupplement dat geschikt is voor veganisten en is samengesteld uit pure Spirulina uit Spirulina Platensis. Deze zoutwater alg is een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en micronutriënten. Doordat de tabletten een gebroken celwand hebben, zijn ze gemakkelijker te verteren en worden ze sneller opgenomen door het lichaam. Spirulina staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen, zoals het verhogen van de energie, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Een ander voordeel van Orthovitaal Spirulina Platensis 400 MG Tabletten is dat ze zeer breed toepasbaar zijn en kunnen worden gebruikt als aanvulling op een gezond dieet. Ze bevatten ook Chlorofyl, wat een belangrijke stof is voor het behoud van een gezond lichaam. Dit supplement is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun gezondheid te verbeteren en hun lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Orthovitaal Spirulina Platensis 400 MG Tabletten zijn een veilige en effectieve manier om de gezondheid van het lichaam te ondersteunen.

Lucovitaal Chlorella & Spirulina 1200/300

Lucovitaal Chlorella & Spirulina 1200/300

Lucovitaal Chlorella & Spirulina is een voedingssupplement dat is ontwikkeld om de gezondheid te ondersteunen. De formule bevat zowel chlorella als spirulina, twee krachtige algen die rijk zijn aan verschillende essentiële voedingsstoffen. Chlorella is bekend om zijn vermogen om de reinigende werking van de lever te ondersteunen, terwijl het ook een belangrijke bijdrage levert aan het energieniveau. Dit zorgt ervoor dat je fit, vitaal en actief blijft. Bovendien ondersteunt chlorella de weerstand, wat helpt om het lichaam te beschermen tegen ziekte en infecties.

De Lucovitaal Chlorella & Spirulina 1200/300 Formule is een krachtige samenstelling die 1200 mg chlorella en 300 mg spirulina bevat. Chlorella is een unieke en eencellige groene micro-alg die rijk is aan chlorofyl, hoogwaardige eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Spirulina is een blauwgroene zoutwater-alg die ook rijk is aan eiwitten, vitaminen, essentiële aminozuren, mineralen en gamma-linoleenzuur (GLA). Dit maakt de combinatie van chlorella en spirulina een zeer krachtige mix die kan helpen om het lichaam gezond en vitaal te houden. Bovendien zijn de gezondheidsclaims van dit voedingssupplement in afwachting van Europese toelating, waardoor het gebruik ervan veilig is.

Wat is spirulina poeder?

Spirulina poeder is een voedingssupplement dat wordt gemaakt van blauwgroene algen die zowel in zoet als in zout water kunenn groeien en door mensen en andere dieren kunnen worden geconsumeerd. Spirulina poeder kan afkomstig zijn van twee soorten spirulina planten: de Arthrospira platensis en de Arthrospira maxima.

Enkele veronderstelde gezondheidsvoordelen van spirulina poeder zijn het ontgiften van zware metalen, het elimineren van candida en het verlagen van de bloeddruk. Elke portie bevat een goede hoeveelheid spirulina-eiwit en belangrijke vitaminen en mineralen als koper, ijzer, riboflavine en thiamine.

Spirulina werking simpel uitgelegd?

Van de spirulina werking wordt gezegd dat het mogelijk helpt om ontstekingen in het lichaam te verlagen. Door ontstekingen te verminderen laat spirulina alles beter werken, terwijl het je lichaam de voedingsstoffen en krachtige antioxidanten geeft die het nodig heeft om optimaal te presteren. Spirulina bevat vrijwel geen calorieën, helpt de immuunfunctie te stimuleren, scherpt je hersenkracht aan, en bevordert een heldere huid.

Goed bezig met Spirulina poeder.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Spirulina poeder kopen

Waar is spirulina goed voor?

Spirulina is een zeer goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitamines, mineralen en essentiële vetzuren en is goed voor energie, gezondheid van de ogen, hersenfunctie en zenuwwerking. Ook zou spirulina goed zijn voor het in evenwicht brengen van de bloedsuikerspiegel, het verwijderen van zware metalen uit het lichaam en het ondersteunen van mensen met allergieën.

De aanwezigheid van gamma-linoleenzuur (GLA) en omega-3 vetzuren dragen bij aan de ontstekingsremmende eigenschappen van spirulina poeder. Bovendien is dit supplement mogelijk gunstig voor spieren en uithoudingsvermogen, doordat het de vetverbranding tijdens inspanning verhoogt en spiervermoeidheid vermindert.

Spirulina ervaringen?

Spirulina ervaringen van Esther, 38 jaar uit Alkmaar:

“Ik had alle reviews over spirulina tabletten gelezen en veel online onderzoek gedaan naar spirulina en wilde het zelf eens ervaring met spirulina opdoen. Ik begon met het innemen van 1 spirulina tablet en voegde daarna om de paar dagen een tablet toe zodat mijn lichaam er geleidelijk aan kon wennen. Ik was er meteen verliefd op! Binnen de eerste paar dagen merkte ik een toename in energie en een algeheel beter gevoel.

Ik neem ze nu ongeveer 3 weken spirulina en mijn nagels groeien sneller dan ik ooit heb gezien. Ze zijn ook heel hard en ze zien er geweldig uit. Ik kan beter eten omdat ik niet zoveel trek heb tussen maaltijden door, dus ik heb ook gemerkt dat ik al een paar kilo ben afgevallen. Mijn ervaring is ook dat ik me beter kan concentreren op dingen, ook gemerkt dat ik me beter op dingen kan concentreren.

Je moet er wel voor zorgen dat je veel water drinkt als je deze neemt. Ik heb gelezen dat sommige mensen last van hun maag hebben als ze deze innemen. Laat ik eerlijk zijn: in de eerste week had ik dat ook, maar na wat onderzoek leerde ik dat dit soms gebeurt als je lichaam aan het ontgiften is en gifstoffen uit je lichaam aan het spoelen is. Ik heb deze problemen niet meer nu mijn lichaam wat tijd heeft gehad om te wennen aan spirulina.

Wat de smaak betreft: veel mensen hebben gezegd dat ze vies smaken. Voor mij smaken spirulina tabletten gewoon naar zeewier. Ik vind de smaak helemaal niet erg. Het is niet zo dat ik op de tabletten kauw of ze eindeloos in mijn mond laat zitten. Ik slik ze gewoon door met water en het gaat prima.”


Spirulina poeder ervaring van Rob, 42 jaar uit Rotterdam:

“Voordat je mijn ervaring gaat lezen wil ik éérst meegeven dat mijn dieet nogal matig is. Veel lange avonden ivm werk met afhaaleten, sushi, friet, enz. Maar goed, toch op aanraden van een vriendin besloten om spirulina poeder te kopen en.. het lijkt echt te helpen. Elke dag dat ik spirulina neem, voelde ik me mentaal alerter en gewoon… goed. Er is geen gekke high waarbij ik 20 km hardloop, maar ok voel me gewoon goed. Geen klachten. Hé, ik kan zelfs mijn huishoudelijke klusjes aan!

Op de dagen dat ik ze vergat, sleepte ik me voort. Slaperig en een beetje uitgeteld. Op elk van die dagen deed ik een dutje om me genoeg energie te geven om de rest van de dag door te komen. Dus het hielp zeker! Maar als je al een gezonde levensstijl hebt, merk je misschien geen verschil. Voor mij dus een goede ervaring met spirulina, heb nu zowel de poeders van zowel Jacob Hooy als Mattisson geprobeerd en merk daartussen niet echt verschil.”

Bedankt voor het delen van deze gebruikerservaringen. Ben jij ook een ervaringsdeskundige en wil je jouw recensie delen? Mail deze dan naar ervaringen@vitamines.com.

Spirulina of chlorella?

Chlorella is rijk aan chlorofyl, dat zorgt voor zijn groene kleur. Chlorella bevat ook populaire antioxidanten, waaronder vitamine C, lycopeen, luteïne en bètacaroteen. Spirulina is rijk aan fycocyanine, een antioxidant die zorgt voor de krachtige blauwgroene kleur. Phycocyanine heeft ook ontstekingsremmende, leverbeschermende en immuunversterkende eigenschappen.

Chlorella en spirulina kunnen beiden fungeren als natuurlijke ontgifters. Daarom kun je ze vinden in de beste supplementen voor een heldere huid, evenals in andere soorten producten die zijn samengesteld om onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen.

De strijd tussen chlorella en spirulina is eigenlijk allesbehalve een strijd. Omdat deze functionele superfoods vol zitten met een verscheidenheid aan voedingsstoffen, ondersteunen ze allebei gezondheid en welzijn vanuit meerdere invalshoeken.

Als het erom gaat welke echt het beste is, is het een nek-aan-nek race. Maar als je dieet te weinig omega-3 vetzuren bevat, is chlorella misschien beter voor je eigen unieke behoeften. Heel veel verschillen ze niet want beide algen lijken qua voedingswaarde op elkaar.

Spirulina

Voedingssupplementen van Vitamines.com

Ontdek de kracht van natuurvoeding met spirulina, een wonderlijke groene superfood. Verrijk je ontbijtgranen met deze voedzame alg, die de gezondheidsvoordelen van spinazie overtreft. Bij uw lokale drogist kunt u spirulina producten vinden voor zowel inname als huidverzorging.

Spirulina zonder allergenen

Allergenen zijn vaak een zorg, maar spirulina bevat geen bekende allergenen, waardoor het een prima keus is voor mensen met een allergie. Dit veelzijdige voedsel helpt bij het bestrijden van toxines in het lichaam, terwijl het ook zorgt voor een gezonde huid. Kies spirulina als een natuurlijke, krachtige toevoeging aan je dagelijkse voeding en huidverzorgingsroutine.