Vitakruid Rhodiola Extract 500 mg

 • 60 Capsules
 • 60 Capsules

29.90

Op voorraad
€0.50 per Capsules

Rhodiola is een plantje dat oorspronkelijk voorkomt in de koude, bergachtige gebieden van noordelijk Amerika, Noordoost-Europa en Noord-Azië. In deze geografische gebieden zijn de wortels al jarenlang onderdeel van de traditionele geneeskunde. Het extract is met name geliefd om zijn inzetbaarheid voor het geheugen, de normale weerstand tegen stress en gunstige invloed op de slaapfunctie.** De meeste Rhodiola-supplementen bevatten een lage dosering van 250 mg extract per capsule. Om de effecten van het rhodiolaplantje optimaal te ervaren hebben we maar liefst 500 mg vanhet gestandaardiseerde extract aan deze  formule toegevoegd. Voor de beste werking van een supplement dient het extract gestandaardiseerd te zijn. Niet alle supplementen hanteren deze standaardisatie, waardoor je in dat geval veel meer suppletie nodig hebt om hetzelfde effect te ervaren. De standaardisatie waarborgt de hoeveelheid werkzame stof in het extract.

Vitakruid Rhodiola extract 500 mg heeft daarom een gestandaardiseerd extract van 3 procent rosavin en 1 procent salidroside. Dit zijn de werkzame bestanddelen waaraan we de gezondheidsbevorderende effecten toeschrijven.** Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat de werkzame stoffen in rhodiola, waaronder salidroside, invloed hebben op verschillende neurotransmitters. Hierbij speelt het een mediërende rol in de neurotransmitterregulatie, oftewel de communicatie tussen zenuwcellen in het zenuwstelsel. Dit blijkt ook uit het onderzoek naar de werkzame stoffen van het extract. Rhodiola zorgt namelijk mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en heeft dus een positieve invloed heeft op de zenuwen.**

In de traditionele geneeskunde is het kruid voornamelijk in gebruik als adaptogeen. Vele onderzoeken schrijven adaptogene eigenschappen aan rhodiola toe, wat inhoudt dat de werkzame stof bijdraagt aan de normale weerstand tegen stress.** In praktijk betekent dit dat rhodiola ondersteuning kan bieden bij stress-situaties.** Kortom, Rhodiola extract 500 mg met 3 procent Rosavin en 1 procent salidroside heeft invloed op diverse geestelijke en lichamelijke aspecten.** Dankzij de standaardisering van de werkzame stoffen waarborgen we de beste kwaliteit en daarmee ook de beste werking in het lichaam.

Lees meer <
 • Hoogwaardig extract met 3% rosavin en 1% salidroside
 • Gunstig bij slaapproblemen en verbetert de gemoedstoestand**
 • Helpt bij het aanpassen aan emotionele stress**

Anderen kochten ook

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Bestseller!
BOOM proteïne vanille

BOOM proteïne vanille

Nu -25%
Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
Silidyn Ortho silicium druppels

Silidyn Ortho silicium druppels

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per vega capsule:

Rhodiola extract 500 mg
Gestandaardiseerd op 3% Rosavin en 1% Salidroside

Ingredienten

Rhodiola extract gestandaardiseerd op 3% Rosavin en 1% Salidroside, Amylum solani (vulmiddel), Oleum helianthus annuum (antiklontermiddel).

Gebruik

Neem 1 tot 3 maal daags 1 capsule met een glas water. Tenzij anders geadviseerd.

Etiket

Hoge dosering van het Rhodiola-extract (500 mg)

Rhodiola is een plantje dat oorspronkelijk voorkomt in de koude, bergachtige gebieden van noordelijk Amerika, Noordoost-Europa en Noord-Azië. In deze geografische gebieden zijn de wortels al jarenlang onderdeel van de traditionele geneeskunde.1,2 Het extract is met name geliefd om zijn inzetbaarheid voor het geheugen, de normale weerstand tegen stress en gunstige invloed op de slaapfunctie.**

De meeste Rhodiola-supplementen bevatten een lage dosering van 250 mg extract per capsule. Om de effecten van het rhodiolaplantje optimaal te ervaren hebben we maar liefst 500 mg van het gestandaardiseerde extract aan deze formule toegevoegd.

Hoogwaardig extract met 3% rosavin en 1% salidroside

Voor de beste werking van een supplement dient het extract gestandaardiseerd te zijn. Niet alle supplementen hanteren deze standaardisatie, waardoor je in dat geval veel meer suppletie nodig hebt om hetzelfde effect te ervaren. De standaardisatie waarborgt de hoeveelheid werkzame stof in het extract.

Ons Rhodiola extract 500 mg heeft daarom een gestandaardiseerd extract van 3 procent rosavin en 1 procent salidroside. Dit zijn de werkzame bestanddelen waaraan we de gezondheidsbevorderende effecten toeschrijven.** 3,4

Zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel**

Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat de werkzame stoffen in rhodiola, waaronder salidroside, invloed hebben op verschillende neurotransmitters. Hierbij speelt het een mediërende rol in de neurotransmitterregulatie, oftewel de communicatie tussen zenuwcellen in het zenuwstelsel.5 Dit blijkt ook uit het onderzoek naar de werkzame stoffen van het extract. Rhodiola zorgt namelijk mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en heeft dus een positieve invloed heeft op de zenuwen.**

Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress**

In de traditionele geneeskunde is het kruid voornamelijk in gebruik als adaptogeen.1,5 Vele onderzoeken schrijven adaptogene eigenschappen aan rhodiola toe, wat inhoudt dat de werkzame stof bijdraagt aan de normale weerstand tegen stress.** In praktijk betekent dit dat rhodiola ondersteuning kan bieden bij stress-situaties.**

Kortom, Rhodiola extract 500 mg met 3 procent Rosavin en 1 procent salidroside heeft invloed op diverse geestelijke en lichamelijke aspecten.** Dankzij de standaardisering van de werkzame stoffen waarborgen we de beste kwaliteit en daarmee ook de beste werking in het lichaam.

** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

 • Rhodiola is goed voor de bloedcirculatie en het hart
 • Rhodiola draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel
 • Rhodiola heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie
 • Rhodiola heeft een gunstige invloed op het uithoudingsvermogen
 • Rhodiola is een antioxidant en is goed voor een normale darmfunctie
 • Rhodiola is goed voor het geheugen en draagt bij tot normale mentale prestaties

Referenties

 1. Kelly, G. (2001). Rhodiola rosea: a possible plant adaptogen. Altern Med Rev, 6(3), 293-302.
 2. De Sanctis, R., De Bellis, R., Scesa, C., Mancini, U., Cucchiarini, L., & Dachà, M. (2004). In vitro protective effect of Rhodiola rosea extract against hypochlorous acid-induced oxidative damage in human erythrocytes. Biofactors, 20(3), 147-159.
 3. Mao, Y., Li, Y., & Yao, N. (2007). Simultaneous determination of salidroside and tyrosol in extracts of Rhodiola L. by microwave assisted extraction and high-performance liquid chromatography. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis, 45(3), 510-515.
 4. Dimpfel, W., Schombert, L., & Panossian, A. G. (2018). Assessing the quality and potential efficacy of commercial extracts of Rhodiola rosea L. by analyzing the salidroside and rosavin content and the electrophysiological activity in hippocampal long-term potentiation, a synaptic model of memory. Frontiers in pharmacology, 9, 425.
 5. Amsterdam, J. D., & Panossian, A. G. (2016). Rhodiola rosea L. as a putative botanical antidepressant. Phytomedicine, 23(7), 770-783.

Reviews

 1. Isa

  Gemakkelijk in te nemen en een mooie samenstelling van ingrediënten. Al met al een fijn product waar ik lang naar op zoek ben geweest!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is de werking van Rhodiola?

Rhodiola helpt bij de weerbaarheid van stress. In stressvolle periodes kan een kort gebruik van Rhodiola (denk hierbij aan twee weken) de mentale vermoeidheid en angsten verminderen. Ook kan het helpen de slaap te verbeteren.

 

Heeft Rhodiola bijwerkingen?

Rhodiola is veilig en kent verder geen significante bijwerkingen. Houd je wel aan de aanbevolen hoeveelheid per dag. Rhodiola kan energie geven als supplement, neem het daarom niet aan het eind van de middag of begin van de avond.

 

Wat is Rhodiola extract?

Het extract Rhodiola is geliefd voor het geheugen, de normale weerstand tegen stress en heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie.

 • Gunstig bij slaapproblemen en verbetert de gemoedstoestand**
 • Helpt bij aanpassen bij emotionele stress**
 • Rhodiola is goed voor de bloedcirculatie en het hart

Wat is Rhodiola?
Rhodiola is een plant dat oorspronkelijk voorkomt in de koude, bergachtige gebieden van noordelijk Amerika, Noordoost-Europa en Noord-Azië. In deze gebieden zijn de wortels dan ook al jarenlang onderdeel van de traditionele geneeskunde.

 

Wat is de werking van Rhodiola?

Rhodiola is een adaptogeen, dat betekent dat Rhodiola stimulerend werkt bij vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid. Het is een krachtige antioxidant voor onze lichaamscellen, houdt de geest helder en stimuleert de focus. Daarnaast werkt dit kruid gunstig voor de spijsvertering.

 

Is Rhodiola veilig?

Onderzoeken naar veiligheid van Rhodiola zijn gedaan op voornamelijk kortdurend gebruik. Wanneer het kruid op de goede manier wordt ingenomen is het veilig te gebruiken. Het belangrijkste ingrediënt salidroside is niet genetoxisch en is veilig te gebruiken. Rhodiola is niet direct bedoeld voor kinderen, dit omdat er geen onderzoek beschikbaar is. Bij zwangerschap is er ook geen onderzoek gedaan en wordt het standaard geadviseerd het kruid te vermijden.

 

Gezondheidsclaims over Rhodiola?
De volgende gezondheidsclaims in afwachting van de Europese toelating

 • Rhodiola is goed voor de bloedcirculatie en het hart
 • Rhodiola draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel
 • Rhodiola heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie
 • Rhodiola heeft een gunstige invloed op het uithoudingsvermogen
 • Rhodiola is een antioxidant en is goed voor een normale darmfunctie
 • Rhodiola is goed voor het geheugen en draagt bij tot normale mentale prestaties

 

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk