Keuzehulp

Valeriaan

Valeriaan is een kruid dat vanwege zijn kalmerende eigenschappen vaak gebruikt wordt als ingrediënt in natuurlijke slaapmiddelen. Dit kruid wordt vaak het valium van de natuur genoemd, en mensen gebruiken het al sinds de middeleeuwen om slaapstoornissen zoals slapeloosheid te behandelen. Bovendien kan een druppel valeriaan je helpen ontspannen en kan het voordelen hebben voor mensen die last hebben van angst en andere symptomen. De wortels, wortelstokken (ondergrondse stengels) en stolonen (horizontale stengels) van valeriaan worden gebruikt om voedingssupplementen te maken, zoals valeriaan druppels en valeriaan pillen, maar valeriaanthee is ook een bekende variant.

Valeriaan kopen

Filter

6 artikelen in Valeriaan

6 artikelen in Valeriaan

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Valdispert Rust Sterk

Valdispert Rust Sterk is een natuurlijk middel dat speciaal is ontwikkeld voor extra stressvolle situaties en spanning. Het middel is plantaardig en bevat valeriaanwortelextract dat bekend staat om zijn rustgevende en ontspannende werking. Valdispert Rust Sterk kan helpen bij het bevorderen van het concentratievermogen en het verminderen van geestelijke inspanning.

Dit product is een effectieve oplossing voor mensen die in situaties terechtkomen waar ze extra stress en spanning ervaren, bijvoorbeeld op het werk, tijdens examens of bij persoonlijke problemen. Het middel geeft geen gewenning en is daarom veilig te gebruiken, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien is Valdispert Rust Sterk een natuurlijk alternatief voor synthetische medicatie, waardoor het minder bijwerkingen heeft en veiliger is voor langdurig gebruik.

Het gebruik van Valdispert Rust Sterk kan een positief effect hebben op het dagelijks leven en kan helpen bij het verminderen van angst- en stresssymptomen. Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en professioneel medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat u Valdispert Rust Sterk gaat gebruiken, vooral als u medicijnen gebruikt of onder behandeling bent voor medische aandoeningen.

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B Complex Forte is een hooggedoseerd B-complex dat alle B-vitaminen bevat, waaronder B6 in de actieve vorm, en diverse mineralen, valeriaanextract en vitamine C ter ondersteuning van de weerstand. Dit supplement is ideaal voor mensen die regelmatig sporten of zwaar lichamelijk of geestelijk werk verrichten en een extraatje kunnen gebruiken. Vitamine B2, B3, B5, B6, foliumzuur en vitamine B12 helpen vermoeidheid te verminderen, terwijl foliumzuur bijdraagt aan de weerstand tegen stress. Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en draagt bij aan een heldere geest. De tabletten zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie.

Een ander voordeel van Orthica Stress B Complex Forte is dat het ook choline bevat, wat de reinigende werking van de lever ondersteunt. Daarnaast ondersteunen vitamine B1, B3, B6, B12 en biotine het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het gebruik van gerecycled plastic vermindert de druk op het milieu en draagt bij aan duurzaamheid. Door de hooggedoseerde samenstelling van het B-complex biedt het supplement een krachtige ondersteuning voor mensen die een extraatje nodig hebben tijdens intensieve lichamelijke of geestelijke inspanning. Dankzij de toevoeging van mineralen, valeriaanextract en vitamine C is dit supplement compleet en veelzijdig.

Orthica Slaap support

Orthica Slaap support

Orthica Slaap Support is een voedingssupplement dat is ontworpen om de nachtrust te ondersteunen. Het bevat valeriaan en citroenmelisse, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen en bijdragen aan een ontspannen en rustgevende slaap. Bovendien zijn de vegetarische capsules verrijkt met vitamine B5, B6 en B12, die bijdragen tot normale psychologische prestaties. Dit product is daarom een uitstekende keuze voor mensen die een goede nachtrust willen ondersteunen en die zich willen ontspannen na een drukke dag.

Een ander voordeel van Orthica Slaap Support is dat de flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de hoeveelheid plastic afval. Dit maakt het product niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Door te kiezen voor Orthica Slaap Support draag je dus niet alleen bij aan een goede nachtrust, maar ook aan een duurzamere wereld.

Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules

Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules

Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules zijn ontworpen om een goede nachtrust te ondersteunen. De capsules bevatten een combinatie van natuurlijke extracten van valeriaan, passiebloem, slaapmutsje, hop en melisse. Deze combinatie ondersteunt drie verschillende aspecten van een goede nachtrust: sneller in slaap vallen, een goede slaapkwaliteit en uitgerust wakker worden. Bovendien is het supplement geschikt voor diabetici en bevat het geen allergenen of conserveermiddelen. Hoewel de evaluatie van de gezondheidsclaims nog loopt, kan dit supplement voor veel mensen een natuurlijke en effectieve manier zijn om een goede nachtrust te bevorderen.

Het is essentieel om goed te slapen voor een gezonde levensstijl. Een goede nachtrust draagt bij aan het herstel van het lichaam en de hersenen, verbetert het geheugen en de concentratie, en vermindert stress en angst. Bovendien kan een goede nachtrust bijdragen aan een betere stemming en meer energie gedurende de dag. Het gebruik van natuurlijke supplementen zoals Davitamon Nachtrust 3-in-1 Capsules kan een effectieve manier zijn om een goede nachtrust te bevorderen zonder afhankelijk te zijn van slaapmiddelen. Het is echter belangrijk om voor gebruik altijd de instructies op de verpakking te lezen en bij twijfel een arts te raadplegen.

A.Vogel Hart en Bloedvaten Druppels

A.Vogel Crataegus + Valeriaan Hart en bloedvaten druppels

A.Vogel Crataegus + Valeriaan Hart en bloedvaten druppels is een voedingssupplement met Meidoorn (Crataegus) en Valeriaan, dat op natuurlijke wijze bijdraagt aan een gezonde hartfunctie. Valeriaan heeft een gunstige invloed op het hart en de bloedvaten*. De druppels zijn zuiver en 100% natuurlijk en zijn onderdeel van het groene assortiment.

Het gebruik van A.Vogel Crataegus + Valeriaan Hart en bloedvaten druppels ondersteunt een gezonde hartfunctie op natuurlijke wijze*. Het supplement bevat Meidoorn (Crataegus) en Valeriaan en is 100% natuurlijk. Door te kiezen voor dit supplement draag je bij aan een gezond hart en bloedvatenstelsel op een natuurlijke en verantwoorde manier. Daarnaast is het product onderdeel van het groene assortiment, wat betekent dat het op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd is. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en volg de aangegeven dosering op.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

A.Vogel Dormeasan Citroenmelisse nachtrust Tabletten

A.Vogel Dormeasan Citroenmelisse nachtrust Tabletten

A.Vogel Dormeasan Nachtrust is een voedingssupplement met vijf hoogwaardige ingrediënten die elk hun eigen bijdrage leveren aan een goede nachtrust. Het belangrijkste ingrediënt is citroenmelisse, dat bekend staat om zijn kalmerende werking op lichaam en geest. Citroenmelisse helpt om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden*. Een groot voordeel van Dormeasan Nachtrust is dat er geen gewenning optreedt, wat betekent dat u het op elk moment veilig kunt stoppen.

Dormeasan Nachtrust bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, wat betekent dat u geen synthetische stoffen binnenkrijgt. Het is daarom een veilige en gezonde manier om uw slaap te verbeteren. Naast citroenmelisse bevat het supplement ook valeriaan, dat ontspannend werkt en de slaap bevordert. Door de combinatie van deze ingrediënten zorgt Dormeasan Nachtrust ervoor dat u rustiger slaapt en fris en uitgerust wakker wordt, zonder dat u zich suf voelt.

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Wat doet valeriaan?

Onderzoek suggereert dat de werking van valeriaan verband houdt met de onafhankelijke en synergetische werking van bestanddelen die in de plant voorkomen, waaronder valepotriaten, monoterpenen, sesquiterpenen en carboxylverbindingen, lignanen, flavonoïden en lage concentraties gamma-aminoboterzuur (GABA). Bepaalde verbindingen in valeriaan, valerenic acid en valerenol genaamd, kunnen inwerken op GABA-receptoren in het lichaam.

GABA is een chemische boodschapper die zenuwimpulsen in je zenuwstelsel helpt reguleren. GABA is één van de belangrijkste neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de slaapregulatie, en het verhogen van de hoeveelheid GABA die in je lichaam beschikbaar is heeft kalmerende effecten. Valereninezuur en valerenol kunnen GABA-receptoren moduleren en de hoeveelheid GABA die beschikbaar is in het centrale zenuwstelsel verhogen.

Verbindingen in valeriaan kunnen ook samenwerken met receptoren voor serotonine en adenosine, chemische stoffen die een belangrijke rol spelen bij de regulering van slaap en stemming. Bovendien suggereert voorlopig onderzoek dat valepotriaten (de verbindingen die valeriaan zijn herkenbare scherpe geur geven) in het lichaam angstremmende en antidepressieve effecten kunnen hebben.

valeriaan

Hoe snel werkt valeriaan?

Als je valeriaan als slaapmiddel wil inzetten kun je het beste valeriaan druppels 30 minuten voor het slapen gaan orale druppels in te nemen in een beetje water of sap. Zo komen de bestanddelen van valeriaan direct in je bloedstroom terecht via de kleine bloedvaatjes in je mond. Valeriaan pillen hebben meer tijd nodig om af te breken in het lichaam en zijn dus meer geschikt voor gebruik als een voortdurende stressondersteuning.

Als je ‘s nachts wakker wordt, neem dan nog een dosis valeriaan druppels om je te helpen weer in slaap te vallen. Ik heb mijn valeriaandruppels graag naast mijn bed liggen voor slapeloze nachten. Kruiden zijn vaak synergetisch: ze werken goed samen als een team.

Valeriaan innemen in combinatie met andere kruiden is een prima manier om de effecten van valeriaan met betrekking tot de slaap te maximaliseren. Kijk uit naar producten met valeriaan gecombineerd met hop of passiebloem.

Omdat valeriaan je slaperig kan maken, moet je autorijden of het bedienen van gevaarlijke machines na inname natuurlijk vermijden. Interacties tussen geneesmiddelen zijn mogelijk; valeriaan kan zoals gezegd de werking van andere slaapmiddelen versterken.

Goed bezig met Valeriaan.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Valeriaan kopen

Hoe lang werkt valeriaan?

Uit onderzoek is gebleken dat de klinische effecten van druppels valeriaan over het algemeen na ongeveer 4 tot 6 uur uitgewerkt zijn. Bovendien hebben sommigen gesuggereerd dat voortgezet gebruik van valeriaan, bij de effectieve dosis, niet leidt tot tolerantie voor het effect.

Valeriaan supplementen moeten goed bewaard worden zodat ze een langdure werkzaamheid behouden. Bewaar valeriaanwortel supplementen op een koele, droge plaats en houd ze uit direct zonlicht. Normaal gesproken hoeft valeriaanwortel niet gekoeld te worden, maar je moet de bewaarvoorschriften op de verpakking volgen.

Valeriaan druppels of valeriaan pillen kopen?

Veel mensen vragen zich af of ze valeriaan druppels of valeriaan pillen moeten kopen. De keuze hangt af van je doelstelling. Koop je valeriaan op de kalmerende en stress verlichtende eigenschappen, dan zijn valeriaan pillen de beste keuze, omdat pillen meer tijd nodig om af te breken in het lichaam, waardoor hun effecten langzamer vrijkomen en langer duren.

Maar wil je valeriaan bij slaapproblemen of acute stress inzetten, dan wil je natuurlijk de snelst werkende vorm. Omdat valeriaan druppeltjes heel snel door het lichaam worden opgenomen zijn valeriaan druppels in deze situaties het meest gewenst. Bovendien zijn druppels makkelijker te doseren, wat ook lastiger is met valeriaan pillen.

valeriaan wortel

Heeft valeriaan bijwerkingen misschien?

Valeriaan wordt als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer het in de aanbevolen doses wordt gebruikt. Hoewel valeriaan bijwerkingen dus ongebruikelijk zijn, kunnen sommige mensen in uitzonderlijke gevallen hoofdpijn, duizeligheid, diarree, levendige dromen, metaalachtige smaak in de mond en vermoeidheid ervaren als bijwerking.

Je moet valeriaan druppeltjes of pillen niet nemen als je zwanger bent of borstvoeding geeft en het ook niet geven aan kinderen of tieners, tenzij aanbevolen door een arts. Valeriaan kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder geneesmiddelen die door het CYP3A4 enzym worden gemetaboliseerd, zoals cyclosporine en bepaalde antibiotica.

Valeriaan

Valeriana officinalis

Valeriaan, wetenschappelijk bekend als Valeriana officinalis, is een plant die al eeuwenlang gebruikt wordt als medicijn. Deze plant heeft een rijke geschiedenis in de traditionele geneeskunde dankzij zijn kalmerende eigenschappen. Valeriaan wordt vaak in verschillende vormen aangeboden, zoals in thee, druppeltjes en pilletjes, en is te vinden bij de apotheker en drogist.

Kalmerende middelen

Deze plant wordt voornamelijk gebruikt bij het behandelen van slaapstoornissen. De kalmerende middelen in valeriaan kunnen helpen bij het bevorderen van de slaap. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die worstelen met ontwenningsverschijnselen van alcohol of antidepressiva, omdat het kan helpen om symptomen zoals zweten te verminderen.

Valeriaan kan ook worden gebruikt als voedingssupplement. Het is een vegan vriendelijke optie, omdat het geen dierlijke producten bevat. Bovendien kan het een alternatief zijn voor synthetische medicijnen, omdat het natuurlijke kalmerende middelen bevat.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft erkend dat valeriaan veilig en effectief kan zijn bij het behandelen van bepaalde aandoeningen. Echter, zoals met alle supplementen en medicijnen, is het belangrijk om te praten met een zorgverlener voordat je begint met het gebruik ervan.

Ashwagandha en lavendel

Valeriaan is niet het enige kruid dat kalmerende eigenschappen heeft. Andere planten zoals ashwagandha, lavendel en passiflora hebben ook vergelijkbare eigenschappen. Deze kunnen als thee worden geconsumeerd, of als voedingssupplementen worden ingenomen om te helpen bij het verminderen van angst en stress.

Valeriaan is geen ‘medicijn’

Kortom; valeriaan geen medicijn maar wel een natuurlijk en veelzijdig supplement dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Of je nu worstelt met slaapstoornissen, stress, of ontwenningsverschijnselen, valeriaan kan een veilige en effectieve optie zijn.