Keuzehulp

Vegan Omega 3

Het is tegenwoordig gelukkig veel makkelijker om veganistisch te zijn, bijvoorbeeld als het gaat om gezonde omega 3 niveaus. Dit dankzij de verschillende vegan omega 3 supplementen die je op Vitamines.com kopen kunt. Veganistische omega 3 supplementen bieden alle voordelen van omega 3, zonder de wreedheid of gezondheidsrisico’s die het eten van vis of visolie met zich mee kan brengen.

Vegan Omega 3 kopen

Filter

6 artikelen in Vegan Omega 3

6 artikelen in Vegan Omega 3

Mattisson Vegan omega 3 algenolie DHA 150mg EPA 75mg

Mattisson Vegan omega 3 algenolie DHA 150mg EPA 75mg

Mattisson Omega 3 Algenolie is een vegan supplement dat volledig is gemaakt van gekweekte algen. Algen staan aan het begin van de voedselketen en zijn een primaire bron van het omega-3 vetzuur DHA. Door het gebruik van algenoliecapsules in plaats van visolie-supplementen, draag je bij aan duurzaamheid en verminder je de belasting van de vispopulatie. Het fermentatieproces van de algen vindt plaats in een zuivere omgeving, wat de algenolie vrij houdt van verontreinigingen. Bovendien zijn deze capsules allergenenvrij en bevatten ze geen suiker of zoetstoffen.

EPA en DHA zijn de belangrijkste omega-3 vetzuren die aanwezig zijn in de algenoliecapsules. Deze vetzuren dragen bij aan een normale bloeddruk, een gezond hart, een gezond gezichtsvermogen en een goede werking van de hersenen. Het gebruik van algenolie-supplementen heeft voordelen ten opzichte van visolie-supplementen. Zo vermijd je het consumeren van visproducten, waardoor de vispopulatie en de oceanen minder belast worden. Daarnaast hebben veel mensen last van oprispingen na het innemen van visolie, wat bij het gebruik van algenolie niet of minder vaak voorkomt.

Vitakruid Vegan Omega-3 Algenolie

Vitakruid Vegan Omega-3 Algenolie

Vitakruid Omega-3 Algenolie is een voedingssupplement dat rijk is aan DHA en gemaakt wordt op basis van Algarithm®. De algen waaruit de omega-3 wordt geëxtraheerd, worden gekweekt en beschermd tegen verontreinigende stoffen. Dit wordt gedaan door middel van een oplosmiddelvrij proces dat gebruikmaakt van fermentatie, een proces dat ook wordt gebruikt bij het maken van bier en kambucha. Het extractieproces garandeert een zuivere gesloten omgeving en maximaliseert de output van omega-3, waardoor een kleinere hoeveelheid algen nodig is voor een grotere opbrengst. Vitakruid Omega-3 Algenolie is daarom niet alleen veganistisch, maar ook duurzaam en vriendelijk voor de portemonnee. Bovendien is het in vloeibare vorm waardoor het perfect doseerbaar is.

Het nutriënt DHA in Vitakruid Omega-3 Algenolie draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen en een normale hersenfunctie. Ook draagt de inname van DHA door de moeder bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Daarnaast is aangetoond dat DHA goed is voor de triglyceridenspiegel. Voor al deze gezondheidsvoordelen is een minimale inname van 250 mg DHA per dag nodig. Vitakruid Omega-3 Algenolie biedt daarom een gemakkelijke en duurzame manier om aan deze dagelijkse behoefte te voldoen.

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 210mg EPA 70mg

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 210mg EPA 70mg

Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 210mg & EPA 70mg Capsules is een voedingssupplement op basis van algen, dat rijk is aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze essentiële vetzuren zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl en kunnen niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt. Dit maakt het cruciaal om deze vetzuren via de voeding binnen te krijgen. Het grote voordeel van deze Vegan Omega 3 Algenolie is dat het afkomstig is van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces vindt plaats in een gesloten, zuivere omgeving, waardoor de algenolie vrij is van verontreiniging. Dit maakt het een veilige en gezonde optie voor vegetariërs en veganisten die geen visolie willen gebruiken.

Het dagelijks innemen van 250 mg EPA en DHA kan bijdragen aan een gezond hart en het dagelijks innemen van 3 gram kan helpen bij het behoud van een normale bloeddruk. Het combineren van 2 gram DHA en EPA per dag kan de normale triglyceriden-waarden in het bloed in stand houden. Daarnaast kan het dagelijks innemen van 250 mg DHA zorgen voor het normaal en scherp blijven zien, en is het een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Het is ook bewezen dat DHA kan bijdragen aan de natuurlijke ontwikkeling van het oog van de foetus en borstgevoede kinderen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA bovenop de dagelijks aanbevolen inname van omega-3 vetzuren voor volwassenen. Met 60 capsules per verpakking biedt Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 210mg & EPA 70mg een handige en gezonde optie voor een dagelijkse inname van deze essentiële vetzuren.

Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie

Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie

Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie Capsules bieden een plantaardig alternatief voor degenen die zich zorgen maken over de impact van visolie op het milieu en de gezondheid van vissen. De capsules bevatten EPA en DHA, twee belangrijke omega-3-vetzuren die essentieel zijn voor een gezonde hersenfunctie, hartgezondheid en normale vetgehaltes in het bloed. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze veganistische supplementen even effectief zijn als visoliecapsules en zonder nadelige bijwerkingen.

Een ander voordeel van Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie Capsules is dat ze geen visachtige nasmaak of geur hebben, in tegenstelling tot traditionele visoliecapsules. Bovendien is het gebruik van algenolie een duurzame keuze, omdat het minder belastend is voor de oceanen en het ecosysteem. De maximale dagelijkse dosering van 5000 mg EPA en DHA moet echter niet worden overschreden, aangezien te veel omega-3-supplementen het bloedverdunnend effect kunnen versterken en tot bijwerkingen kunnen leiden. Overall zijn Orthovitaal Vegan Omega 3 Algenolie Capsules dus een uitstekende keuze voor vegetariërs en veganisten die hun inname van gezonde omega-3-vetzuren willen verhogen zonder schade toe te brengen aan de oceanen of vispopulaties.

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 260mg

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 260mg

Mattisson HealthStyle Vegan Omega 3 Algenolie DHA 260mg Capsules is een voedingssupplement op basis van algen en bron van het omega 3-vetzuur DHA. Het is een essentieel vetzuur, wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken. Daarom is het belangrijk om het via de voeding toe te dienen. Bovendien is deze veganistische omega 3 algenolie afkomstig van duurzaam gekweekte algen. Het fermentatieproces van de algen vindt plaats in een gesloten, schone omgeving. Dit zorgt ervoor dat de algenolie vrij is van verontreinigingen.

Bij een dagelijkse inname van 250 mg zijn EPA en DHA goed voor het hart, en bij een dagelijkse inname van 3 gram voor het behoud van een normale bloeddruk. Met een gecombineerde inname van 2 gram DHA en EPA per dag, helpt het bij het handhaven van normale triglycerideniveaus. Met een dagelijkse inname van 250 mg per dag helpt DHA bovendien bij het behoud van een normaal en scherp gezichtsvermogen en is het een belangrijke bouwsteen van de hersenen. DHA draagt ook bij tot de natuurlijke visuele ontwikkeling van de foetus en het kind dat borstvoeding krijgt (met een dagelijkse inname van 200 mg DHA bovenop de dagelijkse aanbevolen inname van omega-3-vetzuren voor volwassenen van in totaal 250 mg EPA en DHA).

Nu -15%
A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Algenolie

Royal Green Algen DHA olie is een 100% natuurlijk en 100% vegetarisch Omega-3 DHA vetzuur. Het omega-3 DHA vetzuur speelt een belangrijke rol in elke levensfase. Voor kinderen tot ongeveer het 5e levensjaar is het van belang om de snelle groei en ontwikkeling van de hersenen te ondersteunen. Daarna blijft het belangrijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van onder meer de hersenen, het hart en de ogen. Het is zelfs aangetoond dat het een gezonde zwangerschap ondersteunt. Royal Green heeft uitgebreid onderzoek gedaan om de beste en zuiverste manier te ontwikkelen om omega-3 uit een plantaardige bron te winnen. Hierdoor hebben ze een olie ontwikkeld die 100% natuurlijk en 100% vegetarisch is geproduceerd in een duurzame omgeving die aan de GMP certificering voldoet.

Een groot voordeel van de Algenolie Capsules van Royal Green is dat ze niet afkomstig zijn van vis. Hierdoor is er absoluut geen kans op het binnenkrijgen van eventuele verontreinigingen uit de oceaan. Dit komt doordat de algen worden gecultiveerd in zuivere fermentatietanks. De olie is dus vrij van vervuilingen en 100% natuurlijk. Bovendien draagt de inname van DHA bij aan de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Daarnaast draagt DHA bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en de normale hersenfunctie. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Kortom, Royal Green Algen DHA olie is een gezonde en duurzame keuze voor jong en oud.

Is omega 3 vegan?

Jazeker! Want hoewel vette vis de bekendste bron van omega 3 is, zijn vetzuren uit algen een uitstekend alternatief voor veganisten en vegetariërs. Vitamines.com biedt een reeks van visolie afgeleide omega-3 producten, maar nieuw in het assortiment is een veganistisch omega-3 supplement afgeleid van algen.

Omega-3 vetzuren zijn een bekende voedingsstof die voorkomt in vette vis en voedingssupplementen. Ze zijn een familie van meervoudig onverzadigde vetten die in verband worden gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder ondersteuning van de gezondheid van de hersenen, de ogen en het hart.

vegan omega 3

Veel volwassenen krijgen niet genoeg omega 3 uit hun voeding. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de consumptie van vette vis ruim onder het aanbevolen niveau van twee porties vis ligt. Vooral vegetariërs, veganisten en mensen die om andere redenen geen vis eten lopen sowieso het risico op een omega 3 tekort waarbij een veganistisch omega 3 supplement uitkomst kan bieden.

Waarom kopen vegans omega 3?

Het is een veel voorkomende misvatting dat vis de eerste bron van omega 3 is, want eigenlijk zijn omega 3’s afkomstig van algen. Daarom kun je op Vitamines.com verschillende vegan omega 3’s kopen die afkomstig zijn van natuurlijke algen, de bron van heilzame vetzuren die ook in omega-3 visolie zitten. Sterker, er zijn meerdere onderzoeken die stellen dat vegan omega 3 gezonder is, omdat ze niet de schadelijke stoffen uit vissen als nadeel hebben.

Goed bezig met Vegan Omega 3.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vegan Omega 3 kopen

Hoeveel omega 3 per dag voor vegans?

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beveelt een inname van EPA & DHA aan van 250 mg per dag voor volwassenen, met een extra 100 tot 200 mg DHA per dag tijdens zwangerschap en borstvoeding.

De aanbevelingen voor de consumptie van EPA en DHA door vegans van 250 mg per dag zijn bepaald op basis van de voordelen voor hart en bloedvaten. Extra DHA tijdens de zwangerschap kan nuttig zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de foetus en het kind .

Traditioneel vertaalde dit zich in aanbevelingen om tweemaal per week vette vis te consumeren, omdat vis een goede bron van EPA en DHA kan zijn. Vegans hebben dus vaak supplementen nodig om EPA en DHA rechtstreeks binnen te krijgen. Helaas is er weinig onderzoek naar hoeveel EPA en/of DHA nodig is om supplementen effectief te laten zijn.

Kun je met veganistische omega 3 afvallen?

Ook veganistische omega-3 vetzuren hebben verschillende potentiële voordelen voor de gezondheid, waarvan er één inderdaad helpt bij het afvallen. Uit onderzoek is echter ook gebleken dat deze effecten bescheiden lijken te zijn, en ze gelden misschien niet voor iedereen. Waarschijnlijk hebben veganistische omega-3 supplementen de gunstigste effecten wanneer ze gecombineerd worden met leefstijlfactoren zoals goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Wat zijn omega 3 vetzuren?

Omega 3 vetzuren zijn een familie van essentiële vetzuren die een belangrijke rol spelen in je lichaam en een aantal gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Omdat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken, moet je ze uit je voeding halen of in het geval van vegans uit supplementen.

veganistische omega 3

De drie belangrijkste soorten zijn ALA (alfa-linoleenzuur), DHA (docosahexaeenzuur), en EPA (eicosapentaeenzuur). ALA komt vooral voor in planten, terwijl DHA en EPA vooral voorkomen in dierlijk voedsel en algen.

Veel voorkomende voedingsmiddelen die veel omega-3 vetzuren bevatten zijn vette vis, visolie, lijnzaad, chiazaad, lijnzaadolie en walnoten. Voor mensen die niet veel van deze voedingsmiddelen eten, wordt vaak een omega 3 vegan supplement aanbevolen, zoals visolie of algenolie.