Keuzehulp

Aanbieding

Vegan Omega 3

Vegan omega 3 kopen

Voor vegans kan het lastig zijn om aan de dagelijkse omega 3 behoefte te komen. Gelukkig is er een alternatief voor veganisten, die op Vitamines.com gemakkelijk vegan omega 3 kopen kunnen tegen een scherpe prijs. Bekijk snel ons assortiment hieronder.

Vegan

Omdat vegans omega 3 niet uit voeding kunnen halen, is voor hem omega 3 veganistisch kopen een prima optie. De andere optie is één maal per week vette vis consumeren om genoeg EPA en DHA binnen te krijgen, maar dat is voor veganisten helaas geen mogelijkheid.

vegan omega 3 kopen

Wat is omega 3?

Vegan omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren en de meest bekende omega 3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Al deze vetzuren zijn essentieel voor een goede gezondheid.

ALA (alfa-linoleenzuur)

ALA (alfa-linoleenzuur) is heel goed voor haar en nagels en relatief makkelijk op te nemen in een plantaardig dieet door het eten van lijnzaad, chiazaad, hennepzaad en bladgroenten. Let echter wel op: het beste is om deze zaden te malen, want dan worden ze veel beter door je lichaam opgenomen en makkelijker verteerd.

DHA (docosahexaeenzuur)

DHA (docosahexaeenzuur) helpt je niet alleen bij de hersenfunctie, maar ook bij de gezondheid van hart en ogen, samen met je algemene stemming, en daarom wordt veganistische omega 3 ook vaak aanbevolen voor vegans die lijden aan depressie. DHA wordt overigens niet makkelijk gevonden in voedsel, daarom komt het vaker voor dat je een tekort hebt aan omega DHA, wat dus een negatief effect kam hebben op je gezondheid.

EPA (eicosapentaeenzuur)

EPA (eicosapentaeenzuur) werkt samen met DHA om je lichaam te beschermen tegen huidaandoeningen. Denk hierbij aan huidschilfering, DHA verzorgt de organen en fungeert als isolatie tegen warmteverlies voor je lichaam.

Waarom kopen mensen vegan omega 3 supplementen?

Dat zoveel mensen omega 3 supplementen kopen heeft een goede reden. Zowel omega 3 als omega 6 zijn namelijk een vetzuur. Omdat deze twee vetzuren altijd samen werken is het belangrijk dat ze ook in balans met elkaar zijn.

vegan omega 3

Een omega 6 tekort komt bijna nooit voor, omdat omega 6 ook in allerlei snacks zoals koekjes en chips zit. Daardoor gaat ook de omega-3 balans dalen, en daarom is het van belang deze aan te vullen met bijvoorbeeld een supplement.

Wanneer je te weinig of helemaal geen omega 3 binnenkrijgt, is de kans echt groot dat je een verstoorde vetzuurbalans hebt. Een disbalans staat ook we; bekend als laaggradige ontstekingen, en deze kan zelfs gezondheidsproblemen of (ernstige) ziekten tot gevolg hebben. Diabetes type 2, hart- en vaatziekten of kanker zijn sprekende voorbeelden hiervan.

Kunnen veganisten omega 3 uit voeding halen?

Veganisten kunnen omega 3 halen, wanneer ze tijdelijk besluiten om even niet vegan te eten. Want om genoeg omega 3 voeding te consumeren zouden ze maar liefst vier vissen moeten vangen en eten, maar zoals gezegd is vissen vangen en eten niet bepaald een veganistisch dieet en een realistisch dieet.

Overigens is een omega-3 tekort niet alleen een probleem voor veganisten: bijna 90% van de Nederlanders is wat betreft de omega’s uit balans.

Chiazaden, lijnzaden en noten

Veganisten kunnen het vetzuur wel uit noten of zaden halen, maar dan nog krijg je niet genoeg binnen. Chiazaden, lijnzaden, een handje walnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten zijn overigens wel een prima manier om ‘vegan’ omega 3 binnen te krijgen.

Wat zijn symptomen van een omega 3 tekort?

Omega 3 is dus heel belangrijk want dit vetzuur helpt je bijvoorbeeld tegen allergieën en het kan diabetes, hart- en vaatziekten tot zelfs kanker voorkomen. Supplementen worden soms ook ingezet om ADHD beter onder controle te krijgen.

veganistische omega 3

Wanneer je online zoekt naar bepaalde kwalen zie je regelmatig het advies om al dan niet veganistisch omega 3 supplement bij te slikken.

Hormonale disbalans

Voedingsdeskundigen zeggen dat bijna iedere Nederlander een beetje extra omega 3 kan gebruiken. Zo wordt het ook aan klanten met een hormonale disbalans aangeraden omdat omega als eerste stap naar een goede gezondheid wordt gezien.

Meer energie en een scherper geheugen

Deze aanname komt uit de theorie dat je een celmembraan in je lichaam hebt en wanneer deze te hard is, wordt al het gezonde eten niet goed opgenomen door je lichaam. Wanneer je omega 3 inneemt, versoepelt het celmembraan en kunnen ook de afvalstoffen eruit en de goede voedingsstoffen er weer in. Het positieve effect is dat mensen meer energie en een scherper geheugen krijgen.

Beschermd de huid van veganisten in de winter

Wist je dat een veganistisch omega 3 ook de huid van vegans beschermd tegen het gure weer in de winter? Hierdoor voorkomt een supplement dat je huid rauw, pijnlijk en behoorlijk rood kan aanvoelen. Supplementen helpen mogelijk ook gewrichtspijn te verlichten, want het bevordert de vloeibaarheid en soepele gewrichten, die in de koude maanden meer te lijden kunnen hebben.

Alternatief voor medische antidepressieva

Ook interessant is een studie uit 2010 waarin onderzoekers ontdekten dat omega 3 supplementen eigenlijk vergelijkbare resultaten op patiënten kunnen hebben als medische antidepressiva doen. Het zou ook betekenen dat het innemen van omega 3 jou mogelijk zou kunnen helpen om de wintermaanden wat aangenamer te maken en onsteunt mensen die lijden aan een winterdepressie.

Welke voordelen heeft vegan omega 3 voor veganisten?

De veganisten van nu hebben het een stuk makkelijker dan 20 jaar geleden. Immers, met een relatief voordelig vegan omega 3 supplement kunnen alle veganisten hun omega 3-niveaus makkelijk op peil houden. Trouwens, deze supplementen zijn niet alleen diervriendelijker, ze zijn ook veel gezonder.

Standaard visolie

Dat komt omdat standaard visolie vaak sporen van PCB’s (polychloorbifenylen) bevat, die een paar decennia geleden veel gebruikt werden in elektronica. PCB’s worden ook vaak in verband gebracht met sommige vormen van kanker en kunnen tevens een negatief effect hebben op je immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Omega 3 vegan

Zeevis is ook vaak vervuild door kwik, wat natuurlijk ook heel ongezond en zelfs kankerverwekkend is. Omega 3 vegan biedt dus alle voordelen van omega 3, zonder de wreedheid van het vissen of gezondheidsrisico’s die het eten van vis of visolie met zich meebrengt

omega 3 vegan

Algenolie

De meeste omega 3 supplementen voor vegans zijn op basis van algenolie gemaakt. Algenolie is een heel slim en plantaardig alternatief als je geen zeevruchten eet of geen visolie kunt verdragen.

Is algenolie gezond?

Of algenolie gezond is? Nou, en of! Algen omvatten 40.000 soorten die variëren van eencellige microscopische organismen, ook bekend als microalgen, tot kelp en zeewier. Alle algenolie soorten zijn afhankelijk van energie uit zonlicht of ultraviolet (UV) licht en kooldioxide.

vegan algenolie

Algenolie is omega 3 voor vegans

Zowel zeewier als algen leveren EPA en DHA. Omdat vissen zelf geen EPA en DHA kunnen produceren, krijgen zij het binnen door het eten van microalgen. Algen zijn dus uitstekende bronnen voor omega-3 vetten uit vis.

Filter

8 artikelen gevonden

8 artikelen gevonden

AOV 605 L-Glutamine 500mg

Testa Omega 3 algenolie 250mg DHA vegan

Vitakruid Omega 3 1000 tg vegan

Vitakruid Omega 3 1000 tg vegan

Vitakruid Vegan Omega-3 Algenolie

Vitakruid Vegan Omega-3 Algenolie

Mattisson Vegan omega 3 algenolie DHA 150mg EPA 75mg

Mattisson Vegan omega 3 algenolie DHA 150mg EPA 75mg

AOV 605 L-Glutamine 500mg

Testa Omega 3 algenolie 250mg DHA + 125mg EPA vegan

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 210mg EPA 70mg

Mattisson Vegan omega-3 algenolie DHA 210mg EPA 70mg

Nu -15%
A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Algenolie

Plantaardige bron van EPA en DHA

Algenolie is een plantaardige bron van EPA en DHA, wat twee omega-3 vetten en essentieel voor je algehele gezondheid. Algenolie biedt dezelfde voordelen als visolie, maar is een dus de beste keuze als je geen vis eet, een plantaardig dieet volgt, of de smaak of nawerkingen van visolie niet kunt verdragen. Met recht kunnen we dit voedingssupplement bestempelen als het beste vegan omega 3 supplement.

Lees meer Lees minder
Bijwerkingen of risico’s

Op algenolie gebaseerde vegan voedingssupplementen kennen geen bijwerkingen of risico’s wanneer de voorschriften van de fabrikant worden opgevolgd. Wel kan algenolie juist risico’s voorkomen, op bijvoorbeeld hartziekten en effectief ontstekingen bestrijden. Ook kan het de gezondheid van je ogen en hersenen ondersteunen.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk