Keuzehulp

Vitamine A

Vitamine A is een van de belangrijkste vitamines voor de gezondheid van de ogen, de immuunfunctie en de groei en ontwikkeling. Een belangrijke verbinding van vitamine A is retinol, dat vooral bekend staat om zijn rol bij het bevorderen van een goede gezondheid van de ogen. Op een vergelijkbare manier als hoe vitamine A de ogen beschermt, wordt ook gezien dat vitamine A gezonde huidcellen bevordert. Vitamine A lijkt ook de grootte van de talgklieren en de afgifte van talg te verminderen waardoor vitamine A pillen mogelijk goed bij acne zijn.

Vitamine A kopen

Filter

2 artikelen in Vitamine A

2 artikelen in Vitamine A

Lucovitaal Pigmentatie van de huidd

Lucovitaal Pigmentatie van de huidd

Lucovitaal Pigmentatie Van De Huid Capsules zijn een voedingssupplement dat koper, bètacaroteen en vitamine C bevat. Koper bevordert een natuurlijke pigmentatie van de huid en kan daarom gebruikt worden om de huid te stimuleren natuurlijk bruin te worden. Bètacaroteen zorgt voor een snellere bruining van de huid en houdt de bruine kleur langer vast. Het is ook een natuurlijke antioxidant die het lichaam helpt bij het opruimen van vrije radicalen en veroudering van de huid kan voorkomen. Vitamine C ondersteunt bovendien de goede werking van het immuunsysteem en normale collageenvorming in de huid. Dit voedingssupplement bevat geen zout en suikers en is geschikt voor diabetici.

Door Lucovitaal Pigmentatie Van De Huid Capsules te gebruiken, kunt u uw huid voorbereiden op blootstelling aan de zon of zonnebank. De capsules kunnen langere tijd gebruikt worden en helpen veroudering van de huid te voorkomen. De combinatie van koper, bètacaroteen en vitamine C in deze capsules kan ook de algehele gezondheid van uw huid verbeteren. Bovendien is dit supplement geschikt voor diabetici, omdat het geen zout en suikers bevat. Kortom, deze capsules zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw huid te beschermen tegen de zon en de tekenen van veroudering.

Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees

Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees

Davitamon Compleet Weerstand Dragees zijn een complete multi-vitamine, speciaal ontwikkeld om uw lichaam van alle belangrijke vitamines en mineralen te voorzien die het nodig heeft. Deze dragees kunnen een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van uw weerstand en het bevorderen van uw algemene gezondheid. Wanneer u zich vermoeid of futloos voelt, kunnen de vitamines in Davitamon Compleet Weerstand Dragees bijdragen aan extra energie. Bovendien bieden ze ondersteuning bij lichamelijke inspanning en herstelperiodes, waardoor u sneller weer fit wordt en optimaal kunt blijven presteren.

Het regelmatig gebruik van Davitamon Compleet Weerstand Dragees kan vele voordelen bieden voor uw gezondheid en welzijn. Het kan uw immuunsysteem versterken en uw lichaam beschermen tegen ziekten en infecties. Bovendien kan het uw lichaam helpen om voedingsstoffen efficiënter op te nemen, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid. Davitamon Compleet Weerstand Dragees zijn eenvoudig in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Ze kunnen bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl en kunnen helpen om uw lichaam en geest in optimale conditie te houden.

Wat is vitamine A?

Vitamine A is de verzamelnaam voor een groep vetoplosbare verbindingen die van groot belang zijn voor de menselijke gezondheid. Zo is vitamine A essentieel voor veel processen in je lichaam, waaronder het behoud van een gezond gezichtsvermogen, de normale werking van je organen en immuunsysteem en een goede ontwikkeling van baby’s in de baarmoeder.

Vitamine A verbindingen komen voor in zowel dierlijk als plantaardig voedsel en zijn er in twee verschillende vormen: voorgevormde vitamine A en provitamine A. Voorgevormde vitamine A staat bekend als de actieve vorm van de vitamine, die je lichaam gewoon kan gebruiken. Het zit in dierlijke producten zoals vlees, kip, vis en zuivel en omvat de verbindingen retinol, retinal en retinoïnezuur.

Provitamine A carotenoïden – alfa-caroteen, beta-caroteen en beta-cryptoxanthine – zijn de inactieve vorm van de vitamine die in planten voorkomt. Deze verbindingen worden in je lichaam omgezet in de actieve vorm. Zo wordt bètacaroteen in je dunne darm omgezet in retinol (een actieve vorm van vitamine A).

vitamine a

Wat doet vitamine A?

Een van de belangrijkste functies van vitamine A is het behouden van een mooie, gezonde huid. Ook speelt vitamine A een rol bij de productie en reparatie van huidcellen, waardoor het de textuur en het uiterlijk van de huid verbetert. Daarnaast kan vitamine A helpen bij het verminderen van acne en het vertragen van de tekenen van huidveroudering.

Vitamine A is ook essentieel voor een goed gezichtsvermogen. Het is betrokken bij de productie van een pigment genaamd rodopsine, dat zich in de staafjes van het netvlies bevindt en helpt bij het waarnemen van licht.

En er is nog een reden waarom mensen deze vitamine kopen: vitamine A heeft namelijk ook een positief effect op ons immuunsysteem en speelt een rol bij de productie en functie van witte bloedcellen, die essentieel zijn voor het bestrijden van infecties.

Goed bezig met Vitamine A.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine A kopen

Waar zit vitamine A in?

Voedingsmiddelen die vitamine A bevatten zijn lever (rund of kip), eieren, zuivelproducten zoals melk en kaas, vette vis zoals zalm en makreel, en verrijkte ontbijtgranen. Daarnaast is vitamine A ook aanwezig in groenten en fruit, vooral in felgekleurde of donkergroene soorten. Wortelen, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool, paprika en mango zijn ook goede voorbeelden van voedingsmiddelen waar heel veel vitamine A in zit.

Hoe herken je een vitamine A tekort?

Eén van de eerste tekenen van een vitamine A tekort herken je aan een verandering in het gezichtsvermogen, en dan vooral ‘s nachts. Mensen met een tekort kunnen moeite hebben om te zien in omstandigheden met weinig licht, een aandoening die bekend staat als nachtblindheid.

Verder kunnen mensen met dit specifieke tekort een droge, schilferige huid hebben, wat te wijten is aan de rol van vitamin A bij de vorming en het onderhoud van de huid. Een vitamine A-tekort kan ook leiden tot een verminderd immuunsysteem, wat zich kan manifesteren in frequente infecties en ziektes.

Bovendien kan een vitamine A-tekort ook invloed hebben op de gezondheid van het haar, waardoor het droog en broos wordt. Het is ook belangrijk om te vermelden dat sommige symptomen, zoals groeiachterstand bij kinderen en problemen met voortplanting, zich ook kunnen voordoen bij langdurige tekorten aan vitamine A.

vitamine a pillen

Heeft vitamine A bijwerkingen?

Vitamine A is één van de in vet oplosbare vitaminen (die in je lichaam wordt opgeslagen) wat betekent dat overmatige consumptie van vitamine A bijwerkingen kan geven en in het uitersterde geval tot toxische niveaus kan leiden. Volg dus altijd de instructie op als je vitamine A pillen gaat kopen.

Hypervitaminose A wordt veroorzaakt door het consumeren van te veel voorgevormde vitamine A via je voeding of vitamine A pillen. Symptomen kunnen dan zijn: misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Het eten van veel provitamine A in zijn plantaardige vorm brengt overigens minder risico’s met zich mee.

Vitamine A

Vitamines.com heeft een mega grote verscheidenheid aan toedieningsvormen, waaronder vitamine A tabletten, pillen en vitamine A capsules. Onze vitamin A, ook bekend als Vitamin A of Beta Caroteen, ondersteunt het immuunsysteem en is in diverse voedingsmiddelen te vinden.

Probeer onze Omega-3 capsules en verrijk uw dieet met Nigella sativa thee, bekend van ‘n goede vruchtbaarheid en concentratie. Verken onze collectie vloeibare vitamines met citroen-aminozuren serum. Onze granen, quinoa en vleesvervangers, zoals noodles en sushi, zijn rijk aan vitamines.

Vitamines.com weet ook zijn weg in paddenstoelen, vol van vitamines, perfect voor uw bloedvaten en spijsvertering. Zorg voor jezelf met onze zelfzorg producten zoals vitamine A serum, vitamine A tablet, en voedzame peulvruchten.

Van het genezen van een wond tot het oppeppen van uw concentratie, onze vitamines zijn uw beste bondgenoot. Vergeet onze avocado’s niet, een bron van gezonde vitamines natuurlijk.. op Vitamines.com.