Keuzehulp

Vitamine B3

Vitamine B3 is één van de acht B-vitaminen, en wordt ook wel niacine genoemd. Er zijn twee belangrijke chemische vormen van vitamin B3, namelijk nicotinezuur en niacinamide (soms nicotinamide genoemd). Beide vormen komen zowel in voedingsmiddelen als in vitamine B3 pillen voor. De belangrijkste rol van vitamine B3 in je lichaam is de synthese van de co-enzymen nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) en nicotinamide adenine dinucleotide fosfaat (NADP), die betrokken zijn bij meer dan 400 biochemische reacties in je lichaam – voornamelijk gerelateerd aan het verkrijgen van energie uit het voedsel dat je eet. Op Vitamines.com kun je naast goede multivitaminen ook de beste vitamine B3 supplementen kopen online.

Vitamine B3 kopen

Filter

11 artikelen in Vitamine B3

11 artikelen in Vitamine B3

AOV 241 Vitamine B complex 50mg

AOV 241 Vitamine B complex 50mg

AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules zijn een krachtige bron van alle B-vitaminen in één capsule. Deze supplementen ondersteunen verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het energieniveau en verminderen van vermoeidheid, verbetering van de concentratie, leerprestaties en een gezonde geestelijke balans. Het bevat ook vitamine B2, dat helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en het behoud van een gezonde huid. AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules zijn een uitstekende aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Bovendien zijn de flacons van AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door deze keuze draagt het merk bij aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, wat de impact op het milieu vermindert. Ook zijn deze supplementen vrij van hulp- en vulstoffen, wat betekent dat het product alleen de hoogwaardige en zuivere ingrediënten bevat die het lichaam nodig heeft. Door te kiezen voor AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules kiest u niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor een duurzamere toekomst.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Slaap balans

Als je slaap goed is, word je uitgerust wakker en heb je energie voor een nieuwe dag. Er kunnen situaties zijn waarin je slaapfunctie ondersteuning kan gebruiken. In spannende tijden of tijdens drukke werkzaamheden bijvoorbeeld, maar ook bij verdriet, innerlijke onrust en geestelijke inspanning. In uiteenlopende situaties kan New Care Slaap balans met valeriaan, goudpapaver en passiebloem je op natuurlijke wijze helpen om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. New Care Slaap balans is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Griffonia simplicifolia is een West-Afrikaanse klimstruik waarvan de zaden 5-HTP bevatten. 5-HTP is de bouwsteen van serotonine dat weer kan worden omgezet in het hormoon melatonine. New Care Slaap balans bevat griffonia extract gestandaardiseerd op 20% 5-HTP waarmee 50mg 5-HTP per capsule wordt geleverd.

Valeriaan heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie en helpt om lekker te slapen. Als goede bijkomstigheid houdt het je geest helder en is gunstig voor een goede geestelijke balans. New Care Slaap balans bevat valeriaan extract gestandaardiseerd op 0,3% valereenzuur.

Goudpapaver is een kruid dat in de volksmond bekend staat onder de toepasselijke naam ‘slaapmutsje’. Goudpapaver ontspant en is rustgevend. Het helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid en ondersteunt het behoud van een natuurlijke, gezonde nachtrust.

Passiebloem is een natuurlijk rustgevend kruid dat helpt om lekker te slapen. Het werkt bovendien ontspannend en zorgt dat je evenwichtig bent in stress-situaties. Dit heeft een gunstige invloed op je nachtrust. Foliumzuur ondersteunt de invloed van passiebloem in stress-situaties.

New Care Slaap balans is aangevuld met vitamine B1, B3, B6, B12 en magnesium. Deze stoffen spelen een belangrijke ondersteunende rol. Ze zijn namelijk goed voor het zenuwstelsel en een goede geestelijke balans. Bovendien ondersteunen ze bij geestelijke inspanning en zijn goed voor de gemoedstoestand. Dit draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt het energieniveau, zodat je overdag goed kunt blijven functioneren.

Vitals Vitamine B3 niacinamide 500 mg

Vitals Vitamine B3 niacinamide 500 mg

Vitals Vitamine B3 500mg Capsules is een voedingssupplement dat een hoge dosering in zuivere vorm van niacinamide bevat. Dit is een vorm van vitamine B3 die geen niacine flush veroorzaakt. Vitamine B3 ondersteunt de energieproductie, kan vermoeidheid verminderen en draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren. Het supplement is vooral handig als aanvulling op de voeding als je niet gevarieerd genoeg eet. De Vitals supplementen zijn nu verkrijgbaar in een duurzame verpakking. Het PaperWise karton waaruit het doosje is gemaakt is CO2-neutraal en kan zeven keer gerecycled worden. Het potje en de etiketten zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic.

Een van de voordelen van de nieuwe, duurzame verpakking is dat het bijdraagt aan een circulaire economie. Het gebruik van PaperWise karton als grondstof voor de verpakking vermindert de druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise boeren in ontwikkelingslanden. De Vitals Vitamine B3 500mg Capsules zijn gemakkelijk in te nemen en worden geleverd in plantaardige capsules aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron. Kortom, Vitals Vitamine B3 500mg Capsules is niet alleen een nuttige aanvulling op je voeding, maar het wordt nu ook geleverd in een duurzame verpakking die bijdraagt aan een beter milieu en het ondersteunen van boeren wereldwijd.

Orthica Vitamine B3 niacinamide 250

Orthica Vitamine B3 niacinamide 250

Vitamine B3 helpt energie vrij te maken uit je voeding, en wel uit vet, koolhydraten en eiwitten. Vitamine B3 heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B Complex

B-vitaminen werken in het lichaam met elkaar samen, maar iedere B-vitamine heeft ook zijn eigen functies. Het is daarom belangrijk om een uitgebalanceerd B-complex te gebruiken. New Care B complex bevat zo’n uitgebalanceerde combinatie van alle B-vitaminen samen met de daaraan verwante stoffen choline, inositol en PABA.

Voor vitamine B2, B3 en B5 is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. Voor vitamine B6, B12 en foliumzuur is uitsluitend de biologisch actieve vorm verwerkt voor een goede benutting van deze ‘moeilijke’ vitaminen in het lichaam. New Care B complex is geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Orthica Strata fem

Orthica Strata fem

Orthica Strata Fem Tabletten is een complete multi-vitamine met een hoge dosering ijzer die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen. Vrouwen hebben vaak specifieke behoeften aan voedingsstoffen zoals foliumzuur en vitamine D, met name tijdens de zwangerschap. De tabletten van Strata Fem ondersteunen vrouwen van menstruatie tot aan de overgang en bevatten 2 keer de dagelijkse hoeveelheid foliumzuur en vitamine D. Naast alle toegevoegde vitaminen bevat het ook druivenpitextract dat de huid beschermt tegen veroudering. Daarnaast is Orthica Strata Fem Tabletten hoog in ijzer, wat bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Vitamine B2, B3, B5 en B6 dragen bij aan het verminderen van vermoeidheid en B6 draagt tevens bij aan de regulering van de hormonale activiteit. Ook zijn selenium en zink goed voor haar en nagels, terwijl selenium, biotine, koper en zink het behoud van glanzend haar bevorderen. Het aanwezige biotine ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, en vitamine C ondersteunt de vorming van collageen voor een normale huid.

Bovendien zijn de flacons van Orthica Strata Fem Tabletten gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor de supplementen van Orthica in een duurzamere verpakking te vinden zijn. Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie en hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de consument die zo een bewuste en duurzame keuze kan maken. Orthica Strata Fem Tabletten bieden vrouwen dus niet alleen de benodigde voedingsstoffen voor een gezonde en gevarieerde voeding, maar ook een duurzame en verantwoorde keuze voor het milieu.

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B-50 & C Tabletten is een voedingssupplement dat vitamine B-complex en vitamine C bevat. Het bevat van alle B-vitaminen minimaal 1 x de ADH en is daarom een perfecte aanvulling in drukke perioden. Daarnaast bevat het supplement kelp (1% jodium) en alfalfa. Het is gunstig voor een goede geestelijke balans en voor een normaal concentratievermogen. Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress. Vitamine C helpt bij futloosheid en verhoogt de ijzeropname in het lichaam. Jodium activeert de natuurlijke energie in het lichaam, is van belang voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de normale werking van het geheugen.

Dit supplement is niet alleen effectief, maar ook duurzaam. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en wordt het milieu minder belast. Door te kiezen voor Orthica Balanced B-50 & C Tabletten draag je bij aan zowel je eigen gezondheid als aan een duurzamere toekomst.

Fittergy Nootropic Brain Starter

Fittergy Nootropic Brain Starter

Fittery Nootropic Brain Starter is een supplement dat is ontworpen om u te helpen uw dag energiek te beginnen. Het bevat een uitgebalanceerde formule met aminozuren, plantenextracten, vitamines B3 en B5, groene thee en cafeïne. Deze ingrediënten werken samen om het energieniveau te ondersteunen en uw natuurlijke energie te activeren. Vitamine B3 draagt bovendien bij aan het concentratievermogen, geheugen en de gemoedstoestand. Het supplement is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan extra energie en focus om hun dagelijkse taken uit te voeren.

Een van de voordelen van Fittery Nootropic Brain Starter is dat het een natuurlijke manier biedt om uw energie- en focusniveau te verhogen. Het supplement is ook handig voor mensen die op zoek zijn naar een pre-workout boost of die op zoek zijn naar een alternatief voor koffie of energiedrankjes. Bovendien biedt Fittergy ook losse Nootropic-producten aan, voor wanneer u extra ondersteuning wenst op een specifiek moment van de dag. Met Fittery Nootropic Brain Starter kunt u uw dag vol energie en focus beginnen.

Orthica Vitamine B 100 SR

Orthica Vitamine B 100 SR

Orthica B12 1000 SR Tabletten is een voedingssupplement dat een krachtige dosering vitamine B12 bevat. Vitamine B12 is van belang voor verschillende processen in het lichaam. Zo draagt het bij aan het vrijmaken van energie uit de voeding, het normaal functioneren van het immuunsysteem en het celdelingsproces. Bovendien is vitamine B12 van belang voor de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt het de normale werking van het zenuwstelsel. Dit maakt Orthica B12 1000 SR Tabletten een goede aanvulling op de voeding, vooral voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten die vaak een verminderde hoeveelheid B12 in hun voeding hebben.

Een ander voordeel van Orthica B12 1000 SR Tabletten is dat het supplement gegarandeerd vrij is van dierlijke ingrediënten. Dit maakt het geschikt voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar een hoogwaardig B12-supplement. Bovendien is de verpakking van het supplement duurzaam. Orthica heeft gekozen voor flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Orthica Stress Vitamine B Complex

Orthica Stress Vitamine B Complex

Orthica Stress B-Complex Tabletten zijn een voedingssupplement dat alle B-vitaminen bevat, waaronder B5, B12, foliumzuur en de actieve vorm van vitamine B6. De B-vitaminen hebben diverse functies in het lichaam, zoals bijdragen aan een normaal energieleverend metabolisme en het verminderen van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B6 draagt ook bij aan de geestelijke veerkracht, leerprestaties en het concentratievermogen, terwijl vitamine B12 gunstig is voor een goede geestelijke balans en energie. Bovendien bevat dit supplement als extra 75 mg vitamine C, dat bijdraagt aan een heldere geest en bij geestelijke inspanning.

Orthica Stress B-Complex Tabletten bevatten geen synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen, en zijn daarom geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dit supplement is een goede keuze voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben bij stressvolle periodes, zoals werkstress of een drukke studieperiode. Het kan ook gunstig zijn voor mensen die zich vaak moe of futloos voelen en voor hen die hun geestelijke prestaties willen verbeteren. Bovendien kan het regelmatig nemen van dit supplement helpen om een gezonde geestelijke balans te behouden en het energieniveau te ondersteunen.

Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees

Davitamon Compleet Weerstand Forte Dragees

Davitamon Compleet Weerstand Dragees zijn een complete multi-vitamine, speciaal ontwikkeld om uw lichaam van alle belangrijke vitamines en mineralen te voorzien die het nodig heeft. Deze dragees kunnen een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van uw weerstand en het bevorderen van uw algemene gezondheid. Wanneer u zich vermoeid of futloos voelt, kunnen de vitamines in Davitamon Compleet Weerstand Dragees bijdragen aan extra energie. Bovendien bieden ze ondersteuning bij lichamelijke inspanning en herstelperiodes, waardoor u sneller weer fit wordt en optimaal kunt blijven presteren.

Het regelmatig gebruik van Davitamon Compleet Weerstand Dragees kan vele voordelen bieden voor uw gezondheid en welzijn. Het kan uw immuunsysteem versterken en uw lichaam beschermen tegen ziekten en infecties. Bovendien kan het uw lichaam helpen om voedingsstoffen efficiënter op te nemen, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid. Davitamon Compleet Weerstand Dragees zijn eenvoudig in te nemen en geschikt voor dagelijks gebruik. Ze kunnen bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl en kunnen helpen om uw lichaam en geest in optimale conditie te houden.

Wat is vitamine B3 oftewel niacine?

Vitamine B3 ook wel bekend als niacine, behoort tot de acht B-vitaminen. De twee voornaamste chemische varianten van niacine zijn nicotinezuur en niacinamide, soms aangeduid als nicotinamide. Het belangrijkste doel van vitamine B3 in het menselijk lichaam is het produceren van de co-enzymen nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) en nicotinamide adenine dinucleotide fosfaat (NADP).

NAD en NADP zijn betrokken bij meer dan 400 biochemische processen in het lichaam, voornamelijk in verband met energieproductie uit voeding. Vitamine B3 kun je uit voedsel en vitamine B3 pillen halen, maar het lichaam kan tevens kleine hoeveelheden produceren uit het aminozuur tryptofaan, dat voorkomt in eiwitrijke bronnen zoals kalkoen en andere dierlijke voeding.

vitamine b3

Wat doet vitamine B3 voor je huid?

Vitamine B3 helpt het huidoppervlak vernieuwen en herstellen tegen vochtverlies en uitdroging door de huid te helpen haar natuurlijke productie van huidversterkende ceramiden te verbeteren. Ceramiden zijn belangrijke bestanddelen van de huid en helpen sterke bindingen tussen de cellen in stand te houden om de natuurlijke huidbarrière te helpen versterken.

De rol van vitamine B3 kan daarom leiden tot een verbeterd vermogen van de huid om vocht vast te houden. Ook een vette huid kan een gevolg zijn van vochtverlies, waardoor de talgklieren (olieproductie) extra hard moeten werken als de huid uitgedroogd aanvoelt.

Veel verschillende huidaandoeningen zijn een reactie op externe veroorzakers zoals pollen, chemicaliën, kunstmatige geurstoffen en guur weer die de huidbarrière kunnen beschadigen. Vitamine B3 kan helpen het vermogen van de huid om deze externe factoren beter te verdragen te versterken door de huidbarrière te helpen versterken.

Goed bezig met Vitamine B3.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine B3 kopen

Welke vitamine B3 tekort symptomen?

Een vitamine B3 tekort is een aandoening die optreedt als iemand niet genoeg niacine binnenkrijgt of zijn aminozuurvoorloper, tryptofaan, niet kan absorberen. Ernstige vitamine B3 tekort symptomen kunnen te maken hebben met de huid, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel. Deze omvatten:
 

  • Schilferige gepigmenteerde huiduitslag
  • Gezwollen mond en een felrode tong
  • Braken en diarree
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Depressie
  • Desoriëntatie
  • Geheugenverlies

Heeft vitamine B3 bijwerkingen?

Er schuilt over het algemeen geen gevaar in het consumeren van vitamine B3 pillen, al is er wel een bijwerking die bekend staat als niacine flush. Deze B3 bijwerking kan optreden bij inname van 30-50 mg of meer aanvullende niacine in één dosis. Het veroorzaakt een rode huid en een brandend of jeukend gevoel. Hoewel niacine flush op zichzelf meestal niet schadelijk is, kan het gepaard gaan met andere onaangename bijwerkingen zoals hoofdpijn of lage bloeddruk.

vitamin b3

Waarom vitamine B3 supplement kopen?

Vitamine B3 is goed voor het helpen afbreken van vetten en eiwitten, het omzetten van voedsel in energie en de celstofwisseling. B3 is in water oplosbaar, dus je lichaam slaat het niet op, wat ook betekent dat je lichaam overtollige hoeveelheden van de vitamine via de urine kan uitscheiden als ze niet nodig zijn.

Dus waarom zou je een vitamine B3 supplement kopen? Nou, niacine is bijvoorbeeld interessant voor vegetariërs. Hoewel ons lichaam kleine hoeveelheden aanmaakt, komt de belangrijkste bron meestal uit dierlijke bronnen, dus wie een plantaardig dieet volgt kan een supplement nemen om de voordelen van niacine te krijgen.