Keuzehulp

Vitamine C

Vitamine C oftewel ascorbinezuur is een voedingsstof die je lichaam nodig heeft voor de vorming van bloedvaten, kraakbeen, spieren en collageen in de botten. Vitamine C is ook van vitaal belang voor het genezingsproces van je lichaam. Vitamine C is een antioxidant die je cellen helpt beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij hartziekten, kanker en andere ziekten. Vitamine C helpt je lichaam ook om ijzer op te nemen en op te slaan. Naast dat je vitamine C tabletten kopen kunt, is het natuurlijk ook mogelijk om vitamine C uit voeding zoals citrusvruchten, bessen, aardappelen, tomaten, paprika’s, kool, spruitjes, broccoli en spinazie te halen.

Vitamine C kopen

Filter

47 artikelen in Vitamine C

47 artikelen in Vitamine C

Vitals Vitamine C + D3 gummies

Vitals Vitamine C + D3 gummies

Vitals Vitamine C + D3 Gummies zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en bevatten een hoge dosering van deze belangrijke vitamines. Vooral vitamine D is essentieel voor de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen. Met de heerlijke bosvruchtensmaak en de vorm van een beertje, is deze gummy een ideale toedieningsvorm voor kinderen. Het product bevat geen toegevoegde suikers of synthetische zoetstoffen, en is gezoet met de natuurlijke voedingsvezel FOS uit de wortel van de cichorei. Dit maakt het product niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker.

Bovendien zijn de Vitals supplementen nu verkrijgbaar in een duurzame verpakking. Het PaperWise karton is CO2-neutraal en kan tot wel zeven keer worden gerecycled, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. De verpakking is recyclebaar en biobased plastic is gebruikt voor het potje en het etiket. Door te kiezen voor deze duurzame verpakkingen, draagt Vitals bij aan een circulaire economie en wordt er minder druk op het milieu uitgeoefend. Bovendien worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van PaperWise.

Kortom, met Vitals Vitamine C + D3 Gummies kunnen kinderen genieten van een gezonde dosis vitamines in een heerlijk en verantwoord jasje. Daarnaast is de duurzame verpakking een mooie toevoeging aan het product, waardoor het zowel goed is voor de gezondheid als voor het milieu.

Nu -24%
Orthica Vitamine C1000

Orthica Vitamine C1000

Orthica C-1000 Tabletten zijn vitamine C-supplementen met 1000 mg vitamine C, 25 mg citrusfruitextract met 35% bioflavonoïden en 5 mg rutine. Vitamine C heeft verschillende functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van het immuunsysteem, het beschermen van gezonde lichaamscellen en het verminderen van vermoeidheid. Vitamine C is ook betrokken bij de vorming van collageen, wat belangrijk is voor gezonde bloedvaten en het zenuwstelsel. Bovendien draagt vitamine C bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het leervermogen. Orthica C-1000 Tabletten bevatten citrusfruitextract met bioflavonoïden en rutine, die de opname en werking van vitamine C kunnen verbeteren.

Orthica heeft ervoor gekozen om flacons van 100% gerecycled plastic (rPET) te gebruiken voor de verpakking van hun supplementen. Dit draagt bij aan een meer circulaire economie en vermindert de afhankelijkheid van nieuw plastic. Door te kiezen voor een duurzame verpakking, kunnen consumenten bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd profiteren van de voordelen van vitamine C. Met Orthica C-1000 Tabletten krijgen ze een hoogwaardig vitamine C-supplement dat helpt om hun gezondheid op verschillende manieren te ondersteunen.

Vitals Ester C 1000 mg

Vitals Ester C 1000 mg

Vitals Ester-C 1000mg Tabletten is een voedingssupplement dat bestaat uit een gepatenteerde formule van vitamine C op basis van calciumascorbaat. Deze formule bevat al natuurlijke metabolieten, waaronder threonzuur, die de opname en benutting van vitamine C in het lichaam bevorderen. Threonzuur kan zelfs reeds opgeslagen vitamine C mobiliseren, waardoor het supplement efficiënter werkt. Daarnaast blijft de vitamine C na inname langer actief in het lichaam en is het niet zuur, waardoor het geen maagklachten veroorzaakt. Het supplement heeft vele gezondheidsvoordelen, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem, bevordering van de energiestofwisseling en vermindering van vermoeidheid.

Een extra voordeel van Vitals Ester-C 1000mg Tabletten is de nieuwe duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat wordt geproduceerd uit landbouwafval. Dit karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan zelfs tot zeven keer hergebruikt worden, wat de afvalberg verkleint en de CO2-uitstoot vermindert. De potjes en etiketten zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door te kiezen voor deze recyclebare verpakking draagt Vitals bij aan een circulaire economie en ondersteunt het tegelijkertijd boeren in ontwikkelingslanden. Kortom, met Vitals Ester-C 1000mg Tabletten kies je niet alleen voor een superieure vorm van vitamine C, maar ook voor een duurzaam en verantwoord product dat bijdraagt aan een gezond lichaam én milieu.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Camu Camu + Vitamine C

Royal Green Camu Camu Vitamine C is een natuurlijk voedingssupplement dat een plantaardige bron van vitamine C biedt. Camu Camu, een kleine boom die voorkomt in het Amazonegebied van Peru, produceert groen tot oranjerode vruchten met een diameter van 2-3 centimeter en bevat de hoogste concentratie van vitamine C in fruit op aarde. Deze vitamine C wordt geleverd in een “full spectrum” vorm met honderden extra plantenstoffen, zoals bioflavonoïden, enzymen, mineralen, en aminozuren. Het is belangrijk om op te merken dat veel andere voedingssupplementen Camu Camu mengen met goedkopere ingrediënten om kosten te besparen, wat de effectiviteit van het product vermindert. In tegenstelling tot deze supplementen garandeert Royal Green een 100% pure Camu Camu van de hoogste kwaliteit en concentratie (30:1), waarbij 30.000 kg Camu Camu wordt geoogst voor 1000 kg Royal Green geconcentreerde Camu Camu poeder.

Royal Green Camu Camu Vitamine C heeft vele voordelen voor de gezondheid, waaronder het ondersteunen van het immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid en moeheid. Vitamine C draagt ook bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en speelt een belangrijke rol bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Bovendien is Royal Green Camu Camu Vitamine C 100% wildcrafted en afkomstig uit het Amazonegebied, wat betekent dat het op een duurzame en ethische manier is verkregen. Door te kiezen voor Royal Green Camu Camu Vitamine C, krijgt u dus niet alleen een hoogwaardig voedingssupplement, maar draagt u ook bij aan het behoud van het milieu en de lokale gemeenschappen.

New Care Haar huid nagel

New Care Haar huid nagel

Om er mooi en verzorgd uit te blijven zien, is het belangrijk om je lichaam ook van binnenuit goed te verzorgen. New Care Haar Huid Nagel is een goede aanvulling op het dagelijkse verzorgingsprogramma van je lichaam.

Deze formule bevat de antioxidanten vitamine C en E in combinatie met selenium, zink, koper en mangaan die bijdragen aan het behoud van gezonde weefsels. Daarnaast bevat New Care Haar Huid Nagel vitamine A, vitamine B2, biotine, jodium en zink die belangrijk zijn voor de huid. Ze zijn goed voor de inwendige huidverzorging en voeden de huid van binnenuit. Koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen.

Naast de huid kan met New Care Haar Huid Nagel ook het haar van binnenuit worden verzorgd. Voor het haar zijn aan deze formule biotine (vitamine B8) en de mineralen selenium en zink toegevoegd. Dit drietal is goed voor het haar en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast ondersteunen ze de conditie van het haar en houden het haar sterk en glanzend. Door de toevoeging van koper draagt deze formule ook nog eens bij aan de normale pigmentatie van het haar. Als laatste zijn selenium en zink toegevoegd, omdat ze beiden goed zijn voor de nagels.

AOV 333 Vitamine C ascorbyl palmitaat

AOV 333 Vitamine C ascorbyl palmitaat

AOV 333 Vitamine C Ascorbyl Palmitaat is een handig supplement in poedervorm, dat goed opneembare vitamine C bevat. Dit supplement is eenvoudig te mengen met yoghurt of kwark en met behulp van het handige doseerlepeltje kunt u de juiste hoeveelheid eenvoudig afmeten. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de afweer en draagt mede bij aan een goede weerstand, samen met andere belangrijke stoffen zoals vitamine D. Daarnaast is vitamine C van essentieel belang voor het behoud van sterke botten en tanden, een gezonde huid en een goede conditie van de bloedvaten.

Het gebruik van AOV 333 Vitamine C Ascorbyl Palmitaat biedt vele voordelen. Zo is het een niet zure vorm van vitamine C, die mild is voor maag en darmen en daardoor goed verdragen wordt. Bovendien is dit supplement in vetoplosbare vorm verkrijgbaar, wat de opname en effectiviteit van vitamine C verhoogt. Het ondersteunen van de afweer en het behoud van een goede weerstand zijn cruciaal voor het behoud van een gezond lichaam. Met AOV 333 Vitamine C Ascorbyl Palmitaat draagt u op een eenvoudige manier bij aan een gezonde levensstijl en een optimale gezondheid.

AOV 316 Vitamine C 1000mg

AOV 316 Vitamine C 1000mg

AOV 316 Vitamine C1000 Tabletten zijn een hooggedoseerd voedingssupplement met vitamine C. Het helpt bij het behoud van een gezond immuunsysteem en draagt bij aan een betere weerstand tijdens en na fysieke inspanning. Naast vitamine C bevat het supplement ook bioflavonoïden en rozenbottelpoeder. Bioflavonoïden zijn antioxidanten die van nature voorkomen in groenten en fruit en het lichaam helpen beschermen tegen schadelijke stoffen. Rozenbottelpoeder is een bron van vitamine C en bevordert de opname van ijzer in het lichaam.

De supplementen zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Hierdoor draagt AOV bij aan een meer circulaire economie en wordt er minder druk op het milieu uitgeoefend. Door te kiezen voor AOV 316 Vitamine C1000 Tabletten krijgt men een dagelijkse aanvulling van vitamine C en bioflavonoïden, zonder dat dit ten koste gaat van het milieu.

In het kort bieden AOV 316 Vitamine C1000 Tabletten een hooggedoseerd supplement van vitamine C, bioflavonoïden en rozenbottelpoeder die helpen bij het behoud van een gezond immuunsysteem en betere weerstand. De flacons waarin de supplementen verpakt zijn, zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, wat bijdraagt aan een meer circulaire economie.

Lucovitaal Vermoeide zware benen

Lucovitaal Vermoeide zware benen

Lucovitaal Vermoeide Zware Benen met Muisdoorn is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om te helpen bij vermoeide en zware benen. Het bevat 100 mg elementaire Magnesium uit Magnesiumbisglycinaat per tablet, dat bijdraagt tot een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel, en extra energie biedt bij vermoeidheid. De Magnesiumbisglycinaat is een goed opneembare vorm van magnesium met een hoge biologische beschikbaarheid, waardoor het lichaam het goed kan opnemen. De toevoeging van Muisdoorn ondersteunt de bloedcirculatie en biedt verlichting bij zware en vermoeide benen. Daarnaast zijn de tabletten verrijkt met vitamine B3, B6 en Vitamine C, die een ondersteunende rol bieden bij het verminderen van de vermoeidheid in de benen.

De ‘time release’ afgifte van de tabletten zorgt voor een geleidelijke afgifte van de actieve stoffen aan het lichaam, gedurende de dag of nacht. Dit betekent dat de actieve stoffen langzaam worden afgegeven aan het lichaam en niet in één keer. Hierdoor kan het lichaam de actieve stoffen beter opnemen en benutten, wat zorgt voor een langdurige werking. Lucovitaal Vermoeide Zware Benen met Muisdoorn kan daarom een goede keuze zijn voor mensen die last hebben van vermoeide of zware benen en op zoek zijn naar een natuurlijke ondersteuning.

Lucovitaal Huid Haar en Nagels Tabletten

Lucovitaal Huid Haar en Nagels Tabletten

Lucovitaal Huid, Haar, Nagels tabletten zijn een effectieve manier om je huid, haar en nagels van binnenuit te voeden en te versterken. De tabletten bevatten een combinatie van vitaminen, waaronder vitamine B-complex, jodium, zink, calcium, en magnesium. Deze vitaminen dragen bij aan de opbouw en het behoud van een gezonde huid, gezond haar en sterke nagels. Vitamine A ondersteunt het behoud van een normale huid, terwijl vitamine B2 en E helpen bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Jodium is van belang voor een normale structuur van de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Zink is goed voor haar en nagels en ondersteunt tevens het herstellend vermogen van de huid.

Door dagelijks Lucovitaal Huid, Haar, Nagels tabletten in te nemen, krijg je alle essentiële vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn voor gezonde huid, haar en nagels. Naast het versterken van deze lichaamsdelen, heeft het ook nog andere voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij het voorkomen van haaruitval en broze nagels. Het kan ook bijdragen aan een gezondere huid, wat vooral voor mensen met een droge of geïrriteerde huid van belang kan zijn. Door je huid, haar en nagels van binnenuit te voeden met deze tabletten, kun je op een gemakkelijke manier bijdragen aan je algehele gezondheid en uiterlijk.

New Care Multi man

New Care Multi man

New Care Multi man is een krachtige formule, helemaal afgestemd op de behoefte van mannen van ±25 tot 50 jaar. Mannen die iedere dag opnieuw alles uit hun dag willen halen, die zich fit willen blijven voelen en die hun goede conditie willen behouden. New Care Multi man biedt een passende aanvulling op de voeding voor al die mannen die gewoon lekker zichzelf willen blijven. In welke situatie dan ook.

New Care Multi man is een uitgebreide formule met de belangrijke vitaminen en mineralen in een goede dosering. De formule is eenvoudig in gebruik, want je hebt maar één tablet per dag nodig. New Care Multi man is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

New Care Multi man bevat net als al onze andere producten zoveel mogelijk natuurlijke en natuur-identieke ingrediënten. Ingrediënten die het lichaam herkent en goed opneemt. Voor de B-vitaminen is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. De formule bevat vitamine C in de ontzuurde vorm, een vegetarische vitamine D, vitamine K2 en goed opneembare mineralen. Het complex van vitaminen en mineralen wordt ondersteund door specifiek geselecteerde plantextracten, waaronder groene thee, maca, ginseng en lycopeen.

Vitakruid Vitamine C poeder calcium- & magnesiumascorbaat

Vitakruid Vitamine C poeder calcium- & magnesiumascorbaat

Vitakruid Vitamine C Poeder is een voedingssupplement dat bijdraagt aan een gezond immuunsysteem. Vitamine C is een belangrijke voedingsstof voor ons lichaam omdat het bijdraagt aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels, maar ook de weerstand bevordert tijdens en na fysieke inspanning. Deze poedervorm van vitamine C bevat een ontzuurde vorm van ascorbinezuur, waardoor het goed oplosbaar is in water. Daarnaast bevat het hoge doseringen vitamine C per maatschep, namelijk 2067 mg, wat een hogere dosering is dan wat je normaliter uit je dagelijkse voeding haalt. Het voedingssupplement is gemakkelijk te doseren met het bijgeleverde maatschepje en te mengen met water, zonder dat het gaat klonteren.

Naast het bevorderen van een gezond immuunsysteem en beschermen van gezonde cellen en weefsels, biedt Vitakruid Vitamine C Poeder nog meer gezondheidsvoordelen. Zo draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen, waardoor het bijdraagt aan de samenstelling van sterke botten en het behoud van sterke tanden en tandvlees. Vitamine C is ook belangrijk voor een gunstige werking van de bloedvaten en het energiemetabolisme, waardoor het vermoeidheid en moeheid vermindert. Daarnaast heeft vitamine C een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en de gemoedstoestand. Het supplement helpt ook bij het beschermen van de huid tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

Vitals Vitamine C met magnesium

Vitals Vitamine C met magnesium

De Vitals Vitamine C + Magnesium Capsules bieden een veganistisch voedingssupplement met verschillende voordelen. Het supplement bevat 800 mg vitamine C en 60 mg magnesium per capsule in een niet-zure vorm, wat het ideaal maakt voor mensen die ascorbinezuur niet goed verdragen. Bovendien blijven maag- en darmklachten weg dankzij het gebruik van magnesiumascorbaat, dat minder zuur is. Het supplement heeft ook toegestane gezondheidsclaims, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem en de energiestofwisseling, het verminderen van vermoeidheid en het bijdragen aan een normaal psychologisch functioneren. Het is ook gunstig voor de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en de vorming van collageen, en het draagt bij aan de goede conditie van bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden.

Naast de voordelen van het supplement zelf, heeft Vitals recentelijk besloten om over te schakelen naar een duurzamere verpakking voor hun supplementen. De nieuwe verpakking is gemaakt van PaperWise karton en biobased plastic, waardoor het recyclebaar is en minder druk uitoefent op het milieu. Het gebruik van PaperWise ondersteunt ook boeren in ontwikkelingslanden door landbouwafval te gebruiken als grondstof voor papier en karton. Door deze overstap naar een circulaire economie draagt Vitals bij aan een duurzamere toekomst en kunnen klanten ook bijdragen aan het verminderen van de afvalberg en CO2-uitstoot. Al met al biedt Vitals Vitamine C + Magnesium Capsules een handig, veganistisch supplement dat niet alleen gezondheidsvoordelen biedt, maar ook rekening houdt met het welzijn van onze planeet.

Vitals Vitamine C 1000 mg

Vitals Vitamine C 1000 mg

Vitals Vitamine C 1000mg Tabletten is een voedingssupplement dat een hoge dosering vitamine C (ascorbinezuur) bevat. Het product is verrijkt met bioflavonoïden uit citrus en rozenbottel om de biologische beschikbaarheid te bevorderen. Bioflavonoïden zijn wateroplosbare stoffen die samen met vitamine C worden aangetroffen in vers fruit en groenten. Dit supplement ondersteunt het immuunsysteem en bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en in een koude omgeving. Daarnaast draagt het bij aan een normale energiestofwisseling en helpt het vermoeidheid te verminderen. Vitals Vitamine C 1000mg Tabletten heeft ook een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan normaal psychologisch functioneren.

De nieuwe duurzame verpakking van Vitals Vitamine C 1000mg Tabletten is van PaperWise karton gemaakt, een CO2-neutraal product dat wordt gemaakt van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het PaperWise karton is uitstekend geschikt voor recycling, net als FSC-papier, en kan daarom gewoon in de oud-papierbak. Ook het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een belangrijke stap richting een circulaire economie. Dit draagt bij aan een verminderde druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot. Daarnaast ondersteunt het gebruik van PaperWise boeren in ontwikkelingslanden. Het nieuwe, duurzame verpakkingsmateriaal biedt dus niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor lokale gemeenschappen.

Lucovitaal Super Vitamine C 1000mg

Lucovitaal Super Vitamine C 1000mg

Lucovitaal Super Vitamine C 1000mg Capsules is een voedingssupplement met een hoge dosering vitamine C per capsule. Dankzij de hoge dosering van 1000 mg per capsule is het mogelijk om slechts één capsule per dag in te nemen. Dit maakt het een handig en effectief supplement voor mensen die behoefte hebben aan een extra boost aan vitamine C. De capsule is gemakkelijk te slikken en kan zelfs worden opengemaakt en vermengd met yoghurt of sap. Vitamine C heeft verschillende voordelen voor het lichaam, zoals het bevorderen van de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en het beschermen van lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf.

Naast de voordelen van vitamine C, is het supplement ook goed voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit. Het is een belangrijke antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en het lichaam helpt om te gaan met stress. Het is een veelzijdig supplement dat kan helpen om de algehele gezondheid te verbeteren en het lichaam te beschermen tegen ziekten en aandoeningen. Door het dagelijks innemen van dit supplement kan een gezonde dosis vitamine C worden verzekerd, wat kan bijdragen aan een gezonde levensstijl en een betere weerstand tegen ziekten en infecties.

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Vitamine C Complex

Royal Green Vitamine C Complex is een biologisch gecertificeerd supplement dat 100% biologische vitamine C bevat, samen met een combinatie van Shiitake, Maitake en Reishi paddenstoelen. Deze krachtige formule draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en vermindering van vermoeidheid. Bovendien ondersteunt het de concentratie en de normale werking van het zenuwstelsel. Het supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten en bevat vitamine C uit Amla, een natuurlijke bron van vitamine C.

Naast de voordelen die het biedt voor het immuunsysteem, kan het nemen van Royal Green Vitamine C Complex nog andere voordelen hebben. Vitamine C is namelijk een krachtige antioxidant die de lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de huidgezondheid en bijdragen aan een normale psychologische functie. Het toevoegen van paddenstoelen zoals Shiitake, Maitake en Reishi aan de formule biedt nog meer voordelen, zoals een boost van het immuunsysteem en mogelijke ontstekingsremmende eigenschappen.

New Care Multi 50+

New Care Multi 50+

New Care Multi 50+ is een krachtige formule, helemaal afgestemd op de behoefte van mannen en vrouwen van ±50 jaar en ouder. Het is een formule voor die mannen en vrouwen die zich, ook nu ze een jaartje ouder worden, vitaal willen blijven voelen. Mannen en vrouwen die actief willen blijven en iedere dag opnieuw alles uit hun dag willen halen. New Care Multi 50+ biedt een passende aanvulling op de voeding voor alle 50-plussers die gewoon lekker zichzelf willen blijven. In welke situatie dan ook.

New Care Multi 50+ is een uitgebreide formule met de belangrijke vitaminen en mineralen in een goede dosering. De formule is eenvoudig in gebruik, want je hebt maar 1 tablet per dag nodig. New Care Multi 50+ is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

New Care Multi 50+ bevat net als al onze andere producten zoveel mogelijk natuurlijke en natuur-identieke ingrediënten. Ingrediënten die het lichaam herkent en goed opneemt. Voor de B-vitaminen is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. De formule bevat vitamine C in de ontzuurde vorm, een vegetarische vitamine D en goed opneembare mineralen. Het complex van vitaminen en mineralen wordt ondersteund door specifiek geselecteerde plantaardige ingrediënten, waaronder papaja, druivenpit extract, blauwe bosbes en ginkgo biloba extract.

New Care Multi 50+ wordt speciaal geproduceerd voor de Nederlandse markt. Dat wil zeggen dat in de samenstelling rekening is gehouden met de van nature aanwezige vitaminen en mineralen in de Nederlandse bodem en het gemiddelde Nederlandse voedings- en leefpatroon. Alles dat je al uit je voeding haalt, neem je met New Care Multi 50+ dus niet nog eens extra in.

  • Gratis verzending boven de €50.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat is vitamine C?

Vitamine C (ook wel L-ascorbinezuur of ascorbinezuur genoemd) een in water oplosbare vitamine die de mens, in tegenstelling tot de meeste andere dieren, niet zelf kan aanmaken. Dat betekent dat we de aanbevolen hoeveelheden vitamine C via de voeding binnen moeten krijgen of eventueel aangevuld met vitamine pillen.

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C zit in veel verschillende vruchten en groenten en tot de vruchten met vitamine C behoren citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruit en citroen, kiwi’s, zwarte bessen, aardbeien en guave. Groenten, waaronder broccoli, bloemkool, kool, gekookte boerenkool, spruitjes en Chinese kool, leveren je ook vitamine C.

De hoeveelheid vitamine C in fruit en groenten varieert en kan worden beïnvloed door het seizoen, het vervoer, de houdbaarheid en de bewaartijd. Fruit en groenten vers eten is ideaal, omdat snijden, kneuzen, koken, verhitten of blootstelling aan bepaalde materialen de hoeveelheid vitamine C in sommige voedingsmiddelen kan vernietigen of verminderen.

Goed bezig met Vitamine C.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine C kopen

Hoeveel vitamine C per dag?

De door de Gezondheidsraad vastgestelde ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor vitamine C is 80 mg per dag, met deze hoeveelheid is het mogelijk om een vitamine C tekort te voorkomen. Maar zeker als chronische stress of chronische ontstekingen een rol spelen, is het de vraag of het voldoende is, en dit is dan ook een reden waarom sommige mensen kiezen voor een extra aanvulling middels vitamine C tabletten.

Lees ook: Waar is vitamine C goed voor?

Is teveel vitamine C schadelijk?

Het is bijna onmogelijk om een schadelijke hoeveelheid vitamine C uit voedsel binnen te krijgen. Maar als je vitamine C met vitamine pillen aanvult, kun je het risico dat je te veel binnenkrijgt minimaliseren door niet meer dan 90 mg per dag te nemen als je een man bent of 75 mg per dag als je een vrouw bent.

Het consumeren van te veel vitamine C kan de hoeveelheid oxalaat in je urine schadelijk verhogen, waardoor je risico op het ontwikkelen van nierstenen toeneemt. Er zijn ook gevallen van nierfalen bekend bij mensen die meer dan 2.000 mg vitamine C op één dag hebben ingenomen.

Wanneer vitamine C tabletten innemen?

Je kunt vitamine C tabletten op ieder moment van de dag innemen, dus met of zonder voedsel, hoewel het innemen van ascorbinezuur met voedsel de mogelijke gastro-intestinale bijwerkingen, veroorzaakt door de hoge zuurgraad, kan helpen verminderen. Er zijn verschillende vormen van vitamine C supplementen die je kunt innemen, waaronder ascorbinezuur, ascorbinezuur met bioflavonoïden, liposomale vitamine C, en calcium ascorbaat.

Ascorbinezuur supplementen hebben een biologische beschikbaarheid die vergelijkbaar is met die van het ascorbinezuur dat voorkomt in voedsel zoals fruit en groenten. Bewaar vitamine C tabletten op een koele, donkere plaats, want deze voedingsstof is gevoelig voor warmte en licht. Onthoud ook dat, omdat overtollige vitamine C wordt uitgeplast, je zeker geen tabletten meer dan 1.000 mg hoeft in te nemen.

Lees ook: Moet je vitamine C voor het slapen innemen?