Vitakruid Gebufferde Vitamine C

Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem*.

Een onoverkoombaar probleem van dit nutriënt echter; we zijn zelf niet in staat de vitamine te produceren. Hierdoor zijn we volkomen aangewezen op ons voedingspatroon voor een toereikend vitamine C gehalte. Vitamine C in de vorm calcium/magnesium ascorbaat is een goed opneembare en biologisch beschikbare vorm. Daarom is 711 milligram een uitstekende dosering voor een effectieve immuniteit ondersteunende formule*!

In de Gebufferde Vitamine C formule hebben we tevens de sporenelementen mangaan, zink en koper opgenomen. Dit zijn zogenoemde superoxidedismutase enzymen, ook wel SOD genoemd, die een rol hebben in het wegvangen maken van vrije radicalen*. Deze oxidanten ontstaan bij de oxidatie in de mitochondria, het energiecentrum van onze cellen. SOD heeft een aantal uitzonderlijke eigenschappen. Zo worden de antioxidanten bijvoorbeeld niet verbruikt bij het bestrijden van vrije radicalen. Hierdoor blijven de sporenelementen functioneel in het gevecht tegen oxidanten. OPC (oligomere pro cyanidine) is een antioxidant die de dunne darm opneemt en vervolgens door het lichaam verspreidt**. We associëren het druivenpitextract met oxidatieve stress en de ondersteuning van hart- en bloedvaten**. De voornaamste reden dat we dit druivenpitextract in de Gebufferde Vitamine C hebben opgenomen is haar vermogen om de werking van andere nutriënten in de formule te ondersteunen. Quercetine is een uit planten afkomstige flavonol, die we in de natuur meestal samen met vitamine C aantreffen. In onze Gebufferde Vitamine C is deze flavonol samen met L-glutathion opgenomen. Dit is een tri peptide (verbinding van drie aminozuren), die door het lichaam in de lever kan worden aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Samen zorgen quercetine en l-glutathion voor een optimaal synergetisch effect!

 • Hét supplement voor een verhoogde weerstand
 • Effectieve immuniteit-ondersteunende formule*
 • Hoge dosering van 711 mg vitamine C per capsule

Anderen kochten ook

Bestseller!
Herbolist Collageen Puur

Herbolist Collageen Puur

Bestseller!
Herbolist Collageen Beauty Blend

Herbolist Collageen Beauty Blend

Bestseller!
Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Nu -15%
Bestseller!
Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Vitakruid Vitamine D3 25mcg

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Samenstelling per dosering (1 vega capsule) RI*

Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat) 711 mg 899%
Calcium (ascorbaat) 40 mg 5%
Koper (gluconaat) 0,7 mg 70%
Magnesium (ascorbaat) 40 mg 8%
Mangaan (citraat) 1,5 mg 75%
Zink (citraat) 7 mg 70%
L-Glutathion (gereduceerd) 7 mg **
OPC (druivenpitextract 95%) 40 mg **
Quercetine 10 mg **

* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Ingrediënten

Calcium (L-ascorbaat), Magnesium (L-ascorbaat), hypromellose (capsule), OPC (druivenpit extract), Zink (citraat), Quercetine, magnesium stearaat (anti-klontermiddel), L-Glutathion, Mangaan (citraat), Koper (gluconaat), silicium dioxide (vulstof).

Gebruik

Neem 1 tot 6 capsules per dag, tenzij anders wordt voorgeschreven. Aanbevolen dagelijkse portie niet overschrijden.

Etiket

Vitakruid Gebufferde Vitamine C Ons #1 supplement voor de weerstand*

Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem.* Een onoverkoombaar probleem van dit nutriënt echter; we zijn zelf niet in staat de vitamine te produceren. Hierdoor zijn we volkomen aangewezen op ons voedingspatroon voor een toereikend vitamine C-gehalte.

Vooral in ons huidige drukke bestaan schiet het eten van voldoende groente en fruit, de voornaamste bron van vitamine C, er helaas nog wel is bij in. Dan kan het nemen van een goed supplement een welkome aanvulling zijn. Vitamine C in de vorm calcium/magnesium ascorbaat is een goed opneembare en biologisch beschikbare vorm. Daarom is 711 milligram een uitstekende dosering voor een effectieve immuniteit-ondersteunende formule!*

Hoge dosering vitamine C als calcium/magnesium ascorbaat

Ascorbinezuur is verreweg de bekendste vorm van vitamine C. Het is dan ook de variant die van nature in onze voeding voorkomt en in de meeste vitamine C supplementen. Deze zure vorm kan in hoge doseringen irritatie opwekken aan maag en darmen.

Wij hebben onze weerstandsfavoriet gekoppeld aan calcium/magnesium ascorbaat wat resulteert in een geschiktere vorm voor hoog gedoseerde vitamine C suppletie. Deze zogenoemde gebufferde vorm is door zijn mineraal gebonden structuur ontzuurt, waardoor het nutriënt vriendelijker is voor maag en darmen. Bovendien zorgt het ontzuurde karakter voor een hogere biologisch beschikbaarheid, wat resulteert in een aanzienlijk betere opname!1,2

Antioxidanten mangaan, zink en koper voor de weerstand*

In de Gebufferde Vitamine C formule hebben we tevens de sporenelementen mangaan, zink en koper opgenomen. Dit zijn zogenoemde superoxidedismutase enzymen (SOD) die een rol hebben in het wegvangen van vrije radicalen.* Deze vrije radicalen zijn oxidanten die ontstaan bij de oxidatie in de mitochondria, het energiecentrum van onze cellen.

SOD heeft een aantal uitzonderlijke eigenschappen. Zo worden de antioxidanten bijvoorbeeld niet verbruikt bij het bestrijden van vrije radicalen. Hierdoor blijven de sporenelementen functioneel in het gevecht tegen oxidanten. Mangaan, zink en koper, een trio dat fungeert als mooie aanvulling voor een weerstand-ondersteunende formule!*

Zink belangrijkste mineraal voor weerstand

Misschien is zink wel het belangrijkste sporenelement voor ons lichaam. Het mineraal draagt bij aan talloze biochemische processen, waaronder de eiwitsynthese, het celdelingsproces en de aanmaak van weefsels.*3,6 Bovendien heeft zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.*5 De precieze relatie tussen zink en het immuunsysteem is echter moeilijk vast te stellen, omdat we talloze invloeden op de immuniteit associëren met het mineraal.*3,5 

Koper voor beter ijzertransport

Zink en koper zijn bovendien antagonisten van elkaar. Dit betekent dat een verhoogde zink inname zorgt voor een verlaagde koperstatus.3 Daarom hebben we naast zink ook koper in de Gebufferde Vitamine C opgenomen.

Maar koper heeft net als zink ook een positieve invloed op het immuunsysteem.*7 Door zijn diverse werking weten we echter niet wat het precieze effect van het goudbruine mineraal is op onze immuniteit. Wat we wel weten; koper ondersteunt naast directe weerstandsondersteuning ook het ijzertransport in het lichaam.*7

Antioxidant OPC versterkt andere nutriënten

OPC (oligomere pro cyanidine) is een antioxidant die de dunne darm opneemt en vervolgens door het lichaam verspreidt.** Druivenpitextract we associëren met oxidatieve stress en de ondersteuning van hart- en bloedvaten.** Door zijn vele gezondheidsbevorderende effecten wordt OPC vaak als los supplement ingezet. In onze formule is eenzelfde hoeveelheid als in dergelijke preparaten aanwezig voor een gunstigere prijs. De voornaamste reden dat we dit druivenpitextract in de Gebufferde Vitamine C hebben opgenomen is zijn vermogen om de werking van andere nutriënten in de formule te versterken.8,9,19

De krachtige nutriënten quercetine en L-glutathion

Quercetine is een uit planten afkomstige flavonol, die we in de natuur meestal samen met vitamine C aantreffen. Vooral in de buitenschil van rode uien vinden we grote hoeveelheden quercetine.

L-glutathion als krachtige antioxidant

In onze Gebufferde Vitamine C is deze flavonol samen met L-glutathion opgenomen. Dit is een tri peptide (verbinding van drie aminozuren), die door het lichaam in de lever kan worden aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Glutathion is de krachtigste vrije radicalenvanger en het enige nutriënt dat andere antioxidanten regenereert. Zo draagt glutathion bij aan het hergebruiken van vitamine C, E, alfa-liponzuur en co-enzym Q10. Samen zorgen quercetine en l-glutathion voor een optimaal synergetisch effect!

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Vitamine C, koper en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • Vitamine C, koper, zink en mangaan zijn antioxidanten die een bijdrage leveren bij het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpen beschermen
 • Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in actieve vorm
 • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
 • Koper ondersteunt het ijzertransport in ons lichaam
 • Mangaan is goed voor de botaanmaak
 • Calcium en magnesium zijn goed voor het celdelingsproces en zenuwstelsel

** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

 • OPC is een anti-oxidant en beschermt tegen vrije radicalen
 • OPC is ter ondersteuning van hart en bloedvaten en ondersteunt het metabolisme
 • OPC is goed voor de bloedcirculatie en houdt de normale bloeddruk in stand
 • OPC is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid (anti-oxidant)

Referenties

 1. Carr, A. C., & Frei, B. (1999). Toward a new recommended dietary allowance for vitamin C based on antioxidant and health effects in humans. The American journal of clinical nutrition, 69(6), 1086-1107.
 2. Jariwalla, R. J., & Harakeh, S. (1996). Antiviral and immunomodulatory activities of ascorbic acid. Subcellular biochemistry, 215-231.
 3. Prasad, A. S. (2017). Discovery of zinc for human health and biomarkers of zinc deficiency. In Molecular, Genetic, and Nutritional Aspects of Major and Trace Minerals (pp. 241-260). Academic Press.
 4. Rink, L. (2000). Zinc and the immune system. Proceedings of the Nutrition Society, 59(4), 541-552.
 5. Zago, M. P., Verstraeten, S. V., & Oteiza, P. I. (2000). Zinc in the prevention of Fe2initiated lipid and protein oxidation. Biological research, 33(2), 143-150.
 6. Shankar, A. H., & Prasad, A. S. (1998). Zinc and immune function: the biological basis of altered resistance to infection. The American journal of clinical nutrition, 68(2), 447S-463S.
 7. Johnson, M. A., Fischer, J. G., & Kays, S. E. (1992). Is copper an antioxidant nutrient?. Critical Reviews in Food Science & Nutrition, 32(1), 1-31.
 8. Bagchi, D., Bagchi, M., Stohs, S. J., Ray, S. D., Sen, C. K., & Preuss, H. G. (2002). Cellular protection with proanthocyanidins derived from grape seeds. Annals of the New York Academy of Sciences, 957(1), 260-270.
 9. Fine, A. M. (2000). Oligomeric proanthocyanidin complexes: history, structure, and phytopharmaceutical applications. Alternative medicine review: a journal of clinical therapeutic, 5(2), 144-151.
 10. Nuttall, S. L., Kendall, M. J., Bombardelli, E., & Morazzoni, P. (1998).An evaluation of the antioxidant activity of a standardized grape seed extract, Leucoselect®. Journal of clinical pharmacy and therapeutics, 23(5), 385-389.

Reviews

 1. Annemarieke van Keulen

  Gemakkelijk tablet om je vitamine C binnen te krijgen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C zorgt als antioxidant voor het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

 

 • Helpt de weerstand in stand te houden
 • Belangrijk voor een gezonde huid
 • Helpt bij de samenstelling van botten

Waar zit Vitamine C in?
Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, in bepaalde koolsoorten, paprika, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

Wat is het nut van Vitamine C?
Vitamine C heeft erg veel taken: zo ondersteunt Vitamine C de weerstand. Ook is het belangrijk voor de huid, sterke tanden en bloedvaten. Ook helpt Vitamine C voor de samenstelling van je bot en kraakbeen.

 

Wat is de beste vorm van Vitamine C?

Ascorbinezuur is de vorm van vitamine C die het meest is onderzocht. Deze vorm komt van nature voor in voeding en wordt goed opgenomen door ons lichaam.

 

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C is goed voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Ook ondersteunt Vitamine C de aanmaak van collageen, dat van essentieel belang is bij de vorming en instandhouding van sterke botten, tanden en de huid. Je kunt dus vitamine C nemen om je te helpen bij de verzorging van je huid van binnenuit.

 

Wat is gebufferde vitamine C?

Gebufferde vitamine C is een de zure vorm kwijt door een koppeling aan calcium en magnesium. Dit wordt buffering genoemd. Hierdoor ontstaat er een ascorbaat in plaats van een ascorbinezuur. Hier hebben wij veel minder nodig om de gezondheid te optimaliseren en de opname van vitamine C te verhogen.

 

Wat is het verschil tussen vitamine C en gebufferde vitamine C?

Vitamine C als ascorbinezuur is zuur dat bij een hoge dosis je darmkanaal kan irriteren. Gebufferde vitamine C is niet meer zuur en daardoor veroorzaakt het minder snel irritatie. Naast vitamine C levert gebufferde vitamine C ook essentiële mineralen.

 

Is gebufferde vitamine C gezond?

De Gebufferde Vitamine C van Vitakruid is onze eerste keus voor de weerstand en bevat alle nutriënten die nodig zijn voor de afweer van je lichaam. * Gebufferde vitamine C combineert verschillende ingrediënten waardoor de opname van Vitamine C veel efficiënter is.

 

Waarschuwingen

Buiten bereik en zicht van jong kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk