Keuzehulp

Vitamine D3

Vitamine D3 (cholecalciferol) heeft een aantal belangrijke voordelen, waaronder het helpen van het lichaam bij de opname van calcium. Vitamine D3 is één van de twee soorten vitamine D. Het verschilt van vitamine D2 (ergocalciferol) in zowel de structuur als de bronnen. Vitamine D3 kan worden aangemaakt in de huid na blootstelling aan ultraviolette (UV) straling van de zon, of je kunt vitamine D3 kopen als supplement als preventie van een vitamine D-tekort.

Vitamine D3 kopen

Filter

46 artikelen in Vitamine D3

46 artikelen in Vitamine D3

Lucovitaal Vitamine D3 25mcg Capsules

Lucovitaal Vitamine D3 25mcg Capsules

Lucovitaal Vitamine D3 25mcg is een voedingssupplement dat een effectieve dosis van 25 mcg vitamine D3 bevat, wat helpt bij het behoud van sterke tanden en botten. Deze kleine, gemakkelijk slikbare softgel capsules zijn gemakkelijk in te nemen en hebben bovendien een positief effect op het immuunsysteem en de spieren. Door de aanbeveling van de Gezondheidsraad is het duidelijk dat een grote groep mensen baat heeft bij extra inname van vitamine D, zoals mensen met een donkere huidskleur en mensen die niet voldoende buiten komen. Maar ook zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar hebben baat bij extra vitamine D.

Het innemen van vitamine D3 25mcg capsules van Lucovitaal kan helpen om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen, waardoor het lichaam beter in staat is om kalk op te nemen en de botten sterk te houden. Daarnaast kan de extra inname van vitamine D ook bijdragen aan een verbeterde weerstand en spierfunctie. Door het innemen van deze supplementen kunnen mensen met een vitamine D-tekort hun gezondheid en welzijn verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Nu -15%
Vitakruid Vitamine D3 Druppels

Vitakruid Vitamine D3 Druppels

Vitakruid Vitamine D3 Druppels zijn een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die te weinig vitamine D uit zonlicht kunnen halen. Dit geldt met name voor mensen die weinig buiten komen, ouderen en mensen met een donkere huidskleur. Vitamine D3 is de meest biologisch beschikbare vorm van vitamine D en wordt op dezelfde manier als bij mensen aangemaakt in paddenstoelen en diverse dierlijke voeding. Vitakruid Vitamine D3 Druppels zijn geschikt voor het hele gezin en bieden ultiem doseergemak, wat het gemakkelijk maakt om het hele jaar door voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Naast het feit dat vitamine D essentieel is voor het behoud van sterke botten en tanden, heeft het ook een positieve invloed op het immuunsysteem en speelt het een belangrijke rol bij de celdeling en weefselgroei en -ontwikkeling. Vitamine D3 is daarbij de meest effectieve vorm van vitamine D die beschikbaar is. Het gebruik van Vitakruid Vitamine D3 Druppels biedt dan ook diverse voordelen, waaronder een sterk immuunsysteem, een goed calciumgehalte in het bloed en sterke botten. De druppels zijn daarnaast geschikt voor het hele gezin en bieden ultiem doseergemak, waardoor het gemakkelijk is om het hele jaar door voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Vitals Vitamine D3 3000IE Softgels

Vitals Vitamine D3 3000IE Softgels

Vitals Vitamine D3 3000ie Capsules is een supplement met een extra hoge dosering vitamine D3. Het is bekend dat ons lichaam vitamine D aanmaakt onder invloed van zonlicht, maar tegenwoordig hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Dit komt onder andere door onze moderne leefstijl, waarbij we veel binnen zitten en ons lichaam beschermen tegen de zon. Een supplement met vitamine D3 kan een goede aanvulling zijn op onze voeding en helpen bij het behouden van sterke botten en een sterk gebit.

Vitals heeft ervoor gekozen om hun supplementen te verpakken in duurzame materialen. Zo zijn de vitamine D3 capsules te vinden in een nieuwe verpakking van PaperWise karton en een recyclebaar biobased plastic potje. Het gebruik van PaperWise ondersteunt boeren in ontwikkelingslanden en het is een belangrijke stap richting een circulaire economie. Het verminderen van de afvalberg en afname van CO2-uitstoot zijn belangrijke voordelen van een recyclebare verpakking. Kies daarom voor Vitals Vitamine D3 3000ie Capsules om niet alleen je gezondheid, maar ook het milieu te ondersteunen.

Nu -15%
Vitakruid Vitamine D3 75 mcg

Vitakruid Vitamine D3 75 mcg

Vitakruid Vitamine D3 75 Mcg Capsules zijn vega capsules met een hoge dosering van vitamine D3, wat vooral in de wintermaanden belangrijk is. Deze vitamine heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid, zoals het bevorderen van de opname van calcium, de botaanmaak en het behoud van sterke botten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem, de celdeling, weefselgroei, spierfunctie en gebitsgezondheid. Deze extra hoge dosering is vooral aanbevolen voor ouderen, mensen met een donkere huidskleur en mensen die in nachtdiensten werken, of mensen die weinig buiten komen.

Vitakruid Vitamine D3 75mcg is een breed inzetbaar voedingssupplement dat voorziet in de vitamine D-behoefte van verschillende doelgroepen. Het product bevat de hoogst biologisch beschikbare vorm van vitamine D3 en wordt geleverd in kleine capsules voor optimaal slikgemak. De gezondheidsclaims van Vitakruid Vitamine D3 75mcg zijn goedgekeurd en het product kan bijdragen aan een gezonder en sterker lichaam. Het is belangrijk om op te merken dat Vitamine D3 alleen een aanvulling op een gezonde levensstijl is en geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging

Orthica Vitamine D-75

Orthica Vitamine D-75

Orthica D-75 Capsules is een hooggedoseerd voedingssupplement met 75 mcg vitamine D3 per capsule. Vitamine D is belangrijk voor een gezond immuunsysteem en het behoud van sterke botten en spieren. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen als vette vis, vlees, eieren en paddenstoelen, maar de inname via deze voedingsbronnen is niet altijd voldoende voor iedereen. Vooral voor kinderen tot 4 jaar, zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een donkere huidskleur of mensen die huidbedekkende kleding dragen kan extra inname via een supplement een perfecte aanvulling zijn op hun gezonde voeding. Bovendien draagt vitamine D bij aan de normale werking van spieren, fosfor- en calciumgehalten in het bloed en speelt het een rol in het proces van weefselgroei en -ontwikkeling.

Daarnaast helpt vitamine D om de risico’s van vallen te verminderen en kan het bijdragen aan het voorkomen van botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. De flacons van Orthica D-75 Capsules zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waarmee ze bijdragen aan een circulaire economie en er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. De capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs. Kortom, Orthica D-75 Capsules is een hoogwaardig supplement dat helpt bij het in stand houden van sterke botten en spieren en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.

1 + 1 Gratis
Orthica Vegan D3 oliedruppels

Orthica Vegan D3 oliedruppels

Plantaardige vitamine D uit algen, 25 mcg per 5 druppels. Ben je veganist en op zoek naar een volledig plantaardige vitamine D3? In bepaalde omstandigheden kan het goed zijn om extra vitamine D in te nemen, ook met een veganistisch of plantaardig voedingspatroon kan in sommige situaties extra vitamine D worden gebruikt als aanvulling op de voeding. Vegan D3 oliedruppels bevatten 25 mcg (1000 ie) vitamine D3 (Vitamine D3V® uit algen) per 5 handig te doseren oliedruppels. Vitamine D ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem, maar ook de botten en de spierwerking. Daarnaast ondersteunt vitamine D bij het celdelingsproces en draagt bij aan het proces van celvernieuwing.

Vitals Vitamine D3 3000IE Capsules

Vitals Vitamine D3 3000IE Capsules

Vitals Vitamine D3 3000 IE Capsules is een voedingssupplement dat een extra hoge dosering vitamine D3 bevat, wat de meest effectieve vorm van vitamine D is. Vitamine D3 3000 IE biedt een aanvulling op de voeding en de eigen aanmaak door zonlicht. Het is belangrijk voor de calcium- en fosforopname, wat nodig is voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit. Daarnaast draagt het bij aan het proces van celvernieuwing en ondersteunt het de afweer van het lichaam. De vegan variant is ook beschikbaar voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken.

Naast de voordelen van het supplement zelf, zijn de Vitals supplementen nu verpakt in een nieuwe, duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product gemaakt van landbouwafval. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Door het gebruik van deze duurzame materialen wordt de druk op het milieu verminderd en wordt er een belangrijke stap gezet richting een circulaire economie. Bovendien worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van PaperWise als grondstof.

Vitakruid Vitamine D3 Vegan 25mcg

Vitakruid Vitamine D3 Vegan 25mcg

Vitakruid Vitamine D3 Vegan 25 Mcg Tabletten zijn speciaal ontworpen voor veganisten. Deze tabletten zijn gemaakt van algen en zijn dus geschikt voor mensen die geen dierlijke producten willen consumeren. Vitamine D3 draagt bij aan een goede werking van de spieren en aan het behoud van gezonde botten en tanden. Bovendien speelt het een belangrijke rol bij het immuunsysteem en het celdelingsproces. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en voorzien u in uw dagelijkse behoefte aan vitamine D.

Naast het feit dat de Vitakruid Vitamine D3 Vegan 25 Mcg Tabletten speciaal ontworpen zijn voor veganisten, zijn ze ook rijk aan voordelen voor iedereen. Zo draagt de vitamine bij aan sterke botten en tanden en helpt het bij het behouden van een normale spierfunctie. Daarnaast draagt het bij aan een goede werking van het immuunsysteem. Bovendien zijn de tabletten zeer gemakkelijk in te nemen en voorzien ze u in uw dagelijkse behoefte aan vitamine D. Met slechts één tablet per dag zorgt u ervoor dat uw lichaam voldoende vitamine D binnenkrijgt, wat belangrijk is voor een gezond en vitaal lichaam.

Orthica Dino D kauwtabletten

Orthica Dino D kauwtabletten

Orthica Dino D is een voedingssupplement voor kinderen dat speciaal is ontwikkeld om hun immuunsysteem te ondersteunen. Omdat kinderen soms niet voldoende vitamine D binnenkrijgen via voeding of zonlicht, bieden de kauwtabletten van Orthica een goede aanvulling op hun dieet. Bovendien zijn ze makkelijk in te nemen en hebben ze een prettige smaak. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de afweer van het lichaam van kinderen en draagt ook bij aan de opbouw van hun botten. Het is belangrijk om de tabletten tijdens het eten in te nemen, bij voorkeur met wat vet, omdat dit de opname van vitamine D bevordert.

Naast de voordelen voor de gezondheid van kinderen, heeft Orthica ook aandacht besteed aan de duurzaamheid van hun producten. Zo zijn de flacons van de supplementen gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET, draagt Orthica bij aan een meer circulaire economie en wordt er minder nieuw plastic geproduceerd. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de toekomstige generaties. Met Orthica Dino D kunnen ouders hun kinderen dus niet alleen gezond houden, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Vitals Vitamine D3 1000IE Capsules

Vitals Vitamine D3 1000IE Capsules

Vitals Vitamine D3 1000 IE Capsules is een voedingssupplement op basis van vitamine D3, de meest effectieve vorm van vitamine D. De capsules bieden een hoge dosering van dit belangrijke vitamine als aanvulling op de voeding en de eigen aanmaak door zonlicht. Vitamine D3 is van groot belang voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit, en ondersteunt de spieren en het proces van celvernieuwing. Ook draagt het bij aan de afweer van het lichaam. De plantaardige capsules zijn aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Naast de hoge kwaliteit van de capsules zelf, is de verpakking van Vitals Vitamine D3 1000 IE Capsules nu ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt wordt van landbouwafval. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan daarom gewoon in de oud-papierbak. Door het gebruik van PaperWise worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund. Ook het potje en etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic, wat een belangrijke stap is richting een circulaire economie. Door het verminderen van de afvalberg en de afname van CO2-uitstoot draagt de verpakking bij aan een beter milieu.

In combinatie met de hoge kwaliteit van de vitamine D3-capsules en de duurzame verpakking, biedt Vitals Vitamine D3 1000 IE Capsules dus een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardig voedingssupplement dat zowel gezond als milieubewust is.

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex Tabletten is een compleet magnesiumcomplex dat kan worden gebruikt in stressvolle situaties, bij vermoeidheid en ter ondersteuning van de spieren. Het bevat magnesiumtauraat, de eerste keuze voor hersenfunctie, en vitamine B12, dat samen met magnesium werkt bij futloosheid en vermoeidheid. Het bevat ook vitamine D3 in de juiste dosering, folaat en de actieve vorm van vitamine B6 die de opname en werking van magnesium en B12 verbetert. Bovendien zijn alleen de beste opneembare, actieve en natuurlijke vormen van de nutriënten gebruikt, die duurzaam zijn en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties, zoals concentratie, geheugen en gemoedstoestand. Folaat is goed voor het geheugen en draagt bij aan een heldere geest en de weerstand tegen stress. De zwangerschapsvitamine 5-MTHF verbetert de opname en werking van magnesium en vitamine B12. Pyridoxaal-5-fosfaat zorgt voor een verbeterde opname en werking van magnesium. Het is een veilige en actieve vorm van vitamine B6.

Collageen Anti-aging Glow bundle

Collageen Anti-aging Glow bundle

Start to glow! Dé glow alles in één anti-aging bundel met als resultaat een verbeterde huid binnen 60 dagen!
Ga de uitdaging aan en zie verbetering in je huid, haar en nagels binnen 60 dagen.

Dit is dé challenge om je gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Een alles in één box gevuld met vitamines, collageen en proteïne voor de gehele challenge om je van binnen en buiten beter te laten voelen. Het resultaat? Klanten ervaren een verbetering in huid, haar en nagels binnen 60 dagen.

De bundle bevat de gehele Daily Co supplementenlijn, Herbolist Beauty en Pure collageen en Herbolist proteïne in twee smaken + sachets om te zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Kan jouw huid wel een oppepper gebruiken? Hello Glow Challenge! Ontvang nu bij bestelling het e-boek: glow challenge, vol met tips en tricks voor een gezonde levensstijl met als resultaat een beauty glow!

Inhoud Glow Bundle:
1 x Herbolist beauty blend collageen 200 gram
1 x Herbolist proteïne poeder chocolade 600 gram 
1 x Herbolist proteïne poeder vanille 600 gram 
10 x Herbolist proteine sachet banaan
1 x Daily Co Vitamine C 1000 60 stuks 
1 x Daily Co – Vitamine D 25 mcg 60 stuks 
1 x Daily Co – Magnesium citraat 200 mg 60 stuks 
1 x Daily Co – Vitamine B-12 1000 mcg 60 stuks 
1 x Daily Co – Visolie 1000 mg 60 stuks 

Fittergy Vitamine D3 25 mcg met zink

Fittergy Vitamine D3 25 mcg met zink

Fittergy Vitamine D3 75mcg Met Zink is een supplement dat een natuurlijke en actieve vorm van vitamine D3 bevat, die bijdraagt aan een goede werking van het immuunsysteem en het behoud van sterke botten. Vitamine D3 wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht, maar in sommige gevallen kan het nodig zijn om dit aan te vullen met een supplement. Door de toevoeging van zink wordt de opname van vitamine D3 door het lichaam verbeterd. Zink speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van cellen en weefsels en is essentieel voor een goede stofwisseling. Het gebruik van Fittergy Vitamine D3 75mcg Met Zink kan dus bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

Naast het ondersteunen van het immuunsysteem en het behoud van sterke botten, heeft vitamine D3 nog meer voordelen. Zo zorgt het voor sterke, soepele spieren en kan het een positieve invloed hebben op de stemming. Ook wordt het geassocieerd met een verminderd risico op bepaalde ziekten, zoals multiple sclerose, diabetes type 1 en sommige vormen van kanker. Het toevoegen van zink aan het supplement heeft ook voordelen, omdat dit mineraal essentieel is voor een goede stofwisseling en bijdraagt aan een gezonde huid, haren en nagels. Het gebruik van Fittergy Vitamine D3 75mcg Met Zink kan dus niet alleen zorgen voor een betere weerstand en sterkere botten, maar ook voor een algehele verbetering van de gezondheid.

Vitakruid Vitamine D Baby

Vitakruid Vitamine D Baby

Vitakruid Vitamine D Baby is een voedingssupplement speciaal ontworpen voor baby’s en kinderen tot 4 jaar. Het bevat de juiste dosering vitamine D, afgestemd op de behoeften van deze leeftijdsgroep. Vitamine D is essentieel om calcium uit de voeding op te nemen en draagt bij aan de groei en het behoud van gezonde en sterke botten en tanden. Het gebruik van dit supplement wordt aanbevolen door verloskundigen en is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.

Een voldoende inname van vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van jonge kinderen, met name voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Het gebruik van Vitakruid Vitamine D Baby kan bijdragen aan het voorkomen van vitamine D-tekort en de gezondheid van uw kind bevorderen. Bovendien is het supplement geschikt voor vegetariërs en mensen met gluten- of lactose-intolerantie, waardoor het voor een breed publiek toegankelijk is. Door het geven van dit supplement aan uw kind, kunt u er zeker van zijn dat hij of zij de juiste dosering vitamine D binnenkrijgt voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Nu -30%
Orthica Vitamine D 50

Orthica Vitamine D 50

Orthica Vitamine D-50 is een hoogwaardig vitamine D supplement dat essentiële vitamine D aanvult en zorgt voor een optimale vitamine D spiegel. Omdat vitamine D van nature voorkomt in vette vis, vlees, eieren en paddenstoelen, is de aanvoer vanuit voeding en zonlicht voor sommige bevolkings- en leeftijdsgroepen niet altijd voldoende. Vooral bij kinderen tot 4 jaar oud, zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een donkere huidskleur of mensen die huid bedekkende kleding dragen, is de aanvulling van vitamine D door Orthica een perfecte keuze als aanvulling op hun gezonde voeding. Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, spieren, tanden en normale fosforgehalten en calciumgehalten in het bloed.

De Orthica supplementen zijn vanaf nu verpakt in een duurzamere verpakking, namelijk flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Door voor rPET te kiezen, wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie, aangezien er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit draagt bij aan een verminderde druk op het milieu en vermindert de afvalberg en CO2-uitstoot. Kortom, met Orthica Vitamine D-50 heb je niet alleen de perfecte aanvulling op een gezonde voeding, maar ook een duurzaam en verantwoord product voor het milieu.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Vitamine D3 25mcg

Wat is vitamine D3?
Vitamine D is een vetoplosbare vitamine. Vitamine D wordt voornamelijk in onze huid aangemaakt onder invloed van de zon. Vervolgens moeten de lever en de nieren het omzetten in de bruikbare vorm. De productie van vitamine D is van diverse factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld het klimaat waarin we leven, de mate van blootstelling aan zon, het gebruik van zonnebrandcrèmes met UV filter, de huidpigmentatie, het functioneren van lever en nieren en onze leeftijd.

Omdat vitamine D betrokken is bij diverse vitale lichaamsfuncties heeft De Gezondheidsraad voor meerdere bevolkingsgroepen de aanbeveling gedaan om extra vitamine D te gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor ouderen, mensen met een donkere huidskleur, zwangere vrouwen, gesluierde vrouwen en kinderen en volwassenen die onvoldoende buiten komen. Wanneer deze groepen verzekerd willen zijn van een voldoende inname van vitamine D, kan een voedingssupplement met vitamine D worden ingezet.

Wat doet vitamine D3?
Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten. Daarnaast is vitamine D goed voor de spieren en voor het behoud van sterke botten en tanden. Vitamine D speelt ook een rol in het immuunsysteem en de natuurlijke afweer.

Kokosolie
Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine en wordt beter opgenomen in de aanwezigheid van (voedings)vet. Om de opname gunstig te beïnvloeden is kokosolie aan deze capsules toegevoegd.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat is vitamine D3?

Vitamine D3, ook bekend als cholecalciferol, is een vetoplosbare vitamine die betrokken is bij botgezondheid, immuunfunctie, celgroei en meer. Experts denken dat we vitamine D3 nodig hebben ter verdediging tegen een aantal chronische ziekten, waaronder hartziekten, kanker, ontstekingen en auto-immuunziekten. Mensen die extra vitamine D nodig kunnen hebben zijn bijvoorbeeld oudere volwassenen, baby’s die borstvoeding krijgen, mensen met een donkere huid, mensen met een overgewicht of mensen met een specifieke aandoening zoals de de ziekte van Crohn, of leverziekten.

vitamine d3

Waar is vitamine D3 goed voor?

Vitamine D3 is goed voor veel verschillende functies, waaronder de opname van calcium, de werking van het immuunsysteem en de celgroei. Vitamine D3 is ook essentieel voor sterke botten en tanden en deze vitamine helpt je lichaam calcium op te nemen, wat nodig is voor gezonde botten. Vitamine D3 helpt ook bij het voorkomen van osteoporose, een aandoening waardoor botten zwak kunnen worden en gemakkelijk breken. Als je niet voldoende vitamine D3 binnenkrijgt, kun je ook risico lopen op bepaalde soorten kanker, waaronder borst-, darm- en prostaatkanker. Vitamine D3 kan ook helpen het risico op hartziekten en beroertes te verminderen.

Goed bezig met Vitamine D3.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine D3 kopen

Hoeveel vitamine D3 per dag?

Voor vitamine D3 geldt een dagelijkse inname tussen de 10 tot 20 microgram (µg) per dag. In de Nederlandse wet is vastgelegd dat een vitamine D3 pil of voedingssupplement maximaal 25 microgram mag bevatten. Aan de andere kant komt een lage vitamine D-spiegel behoorlijk veel voor, en dan met name bij ouderen. Ongeveer 50 procent van de ouderen heeft volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap een te lage vitamine D-spiegel. Bij bewoners van een zorginstelling ligt dit percentage zelfs 85 tot 90 procent.

Waar zit vitamine D3 in?

Voedingsmiddelen waarin je veel vitamin D3 kunt vinden zijn gekweekte regenboogforel, zalm, makreel, paling, sardines, tonijn, haring, eieren en runderlever. Dit zijn voorbeelden met relatief het meeste vitamine D3. Vergeet niet dat vitamine D2 vooral in planten voorkomt, terwijl D3 vooral van dieren komt. Paddenstoelen zijn, vooral als ze blootgesteld worden aan UV-licht, een rijke bron van vitamine D, maar het is vooral D2 met wat vitamine D3.

vitamine D3 kopen

Hoe herken je een vitamine D3 tekort?

Bijna 1 op de 4 volwassenen heeft een tekort aan vitamine D. De symptomen hangen af van hoe ernstig het tekort is en van de persoon. Symptomen bij een tekort aan vitamine D3. De meeste mensen met een vitamine D-tekort zijn a-symptomatisch, maar als je uitgeput bent, je botten pijn doen, je spierzwakte hebt of stemmingsveranderingen, dan is dat een aanwijzing dat er mogelijk iets abnormaals is met je lichaam.

Andere vitamine D3 tekort symptomen zijn vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, pijn of pijn in de botten, depressie of gevoelens van verdriet, haaruitval, spierzwakte, verlies van eetlust, sneller ziek worden en een bleke huid. Als een van deze symptomen je bekend in de oren klinkt, ga dan naar je huisarts. Die kan een bloedtest doen om je vitamine D-spiegel te controleren. De bloedtest vertelt ons of je binnen de normale grenzen van vitamine D zit of dat het te laag is.

D3

Vitamine D3 van de drogist kopen

Zoek je een goed Vitamine D3 supplement? Dan kun je de beste vitamine D3 kopen in de winkel van Vitamines.com, de drogist voor merken als Vitakruid, Supradyn, A. Vogel en Davitamon. Je kunt bij ons vitamine D kopen voor ieder geslacht en ze zijn er in de vorm van pillen, capsules, gummies en poeders. Goed tegen botontkalking, de drogist op de klantenservice vertelt je er graag meer over.

Veelgestelde vragen over D3

Heb je nog vragen over de aankoop van je vitamin D voedingssupplement? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of email onze product specialisten op robin@vitamines.com of dave@vitamines.com – dankjewel.