Lucovitaal Vitamine D3 25mcg Capsules

Extra sterke vitamine D3 capsules met 75 mcg
*Bevat maar liefst 75mcg Vitamine D3 per kleine, gemakkelijk slikbare capsule. Vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten, ondersteunt de botten en het immuunsysteem, draagt bij aan een sterk gebit, zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de spieren.

Vitamine D3 (Cholecalciferol) is een vetoplosbare vitamine en wordt in de huid gevormd onder invloed van zonlicht. Inname van extra Vitamine D3 wordt door de Gezondheidsraad aanbevolen voor mensen met een donkere huidskleur, mensen die niet voldoende buiten komen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar. Vitamine D3 is van belang voor verschillende systemen in het lichaam:

Bloed

Vitamine D3 draagt bij tot normale fosfor- en calciumgehalten in het bloed.

Botten

De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra Vitamine D3 te gebruiken ter versterking van de botten.

Cellen en weefsels

Vitamine D3 draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Immuunsysteem

Vitamine D3 ondersteunt het immuunsysteem.

Tanden

Vitamine D3 is van belang voor het behoud van sterke tanden.

Spieren

Vitamine D3 is goed voor de werking van de spieren.

  • Verhoogt de opname van kalk in de botten en is goed voor een sterk gebit
  • Zorgt mede voor een goede weerstand
  • Gemakkelijk slikbare één per dag capsules, goed opneembaar!

Anderen kochten ook

Over Vitamines.com

Vitamines.com verkoopt alleen kwalitatieve voedingssupplementen. Zo weet je dat je altijd de beste supplementen koopt tegen aantrekkelijke prijzen. Value for money and body!

Ingrediënten

Vulmiddel (Zonnebloemolie), Rundergelatine, Verdikkingsmiddel (Glycerol), Vitamine D3.

Lucovitaal vitamine D3

Dit voedingssupplement kan je in een capsule of in capsules krijgen. Glucosamine kalk en gist komen in een folder van de drogist. Multivitamine met rijst en zwanger klinkt als D-mannose. Sinaasappel met citraat magnesium collageen en klaver voor je browser.

Gebruik

Eenmaal daags 1 vitamine D3 75 mcg softgel capsule bij voorkeur bij een maaltijd innemen. Dagelijkse dosering niet overschrijden.

Reviews

  1. Annemarieke van Keulen

    Lucovitaal vitamine D is goed voor de prijs kwaliteit. Daarom gebruik ik deze.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Wat is Lucovitaal Vitamine D3?

Vitamine D zorgt voor de opname van kalk uit het voedsel en ook fosgaat. Deze zijn nodig voor de opbouw van botten en het gebit. Vitamine D3 kan je gebruiken bij een vitaminegebrek en bij botontkalking.

 

  • Vitamine D is het meest voorkomende tekort onder vitamines
  • Belangrijk om calcium in je lichaam op te nemen
  • Helpt bij een goede werking van de spieren

Wat is beter Vitamine D2 of D3?

Het verschil in vitamine D2 en D3 zit hem in de opneembaarheid. Vitamine D3 is in vergelijking 85% beter in het verhogen van vitamine D-concentraties in ons lichaam. Bovendien produceert D3 200-300% meer opslag van vitamine D dan vitamine D2.

Waar zit vitamine D3 in?

Vitamine D3 zit in dierlijke producten en B2 in plantaardige. Bronnen van D3 zijn vis, vlees, eieren en margarine en halvarine. Vette vis is de grootste bron van vitamine D3. Zoals zalm, paling, makreel, sprot of haring.

Gevolgen van een vitamine D3-tekort?

Een tekort aan vitamine D3 kan rachitis bij kinderen veroorzaken. Deze ziekte zorgt voor afwijkingen aan het skelet. Bij volwassenen en ouderen kan door een vitamine D3-tekort op lange termijn botontkalking, osteoporose of spierzwakte optreden.

 

Waar is D3 en K2 goed voor?

Vitamine D3 draagt onder meer bij tot de opname van calcium en fosfor uit je voeding en zorgt zo voor een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed. Vitamine K2 zorgt vervolgens voor de juiste distributie van calcium in je hele lichaam.

Wanneer D3 innemen?

Vitamine D is vet oplosbaar net als vitamines A, E en K. Daarom neem je deze vitamine het beste op bij een maaltijd omdat daar wat vet in zit. Zo kan je voeding je helpen het supplement op te nemen.

Hoeveel vitamine D3 en K2?

De aanbevolen hoeveelheid Vitamine D3 en K2:

Deel van de bevolkingADH vitamine D3ADH vitamine K2 (ug)
Jongeren 9-18 jaar600 UI of 15 μg60 μg
Volwassenen tot 70 jaar600 UI of 15 μg75 μg
Vrouwen boven de 70 jaar800 UI of 20 μg90 μg
Mannen boven de 70 jaar800 UI of 20 μg120 μg

• Vitamine D is het meest voorkomende tekort onder vitamines • Belangrijk om calcium in je lichaam op te nemen • Helpt bij een goede werking van de spieren" } },{ "@type": "Question", "name": "Wat is beter Vitamine D2 of D3 van Lucovitaal?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het verschil in vitamine D2 en D3 zit hem in de opneembaarheid. Vitamine D3 is in vergelijking 85% beter in het verhogen van vitamine D-concentraties in ons lichaam. Bovendien produceert D3 200-300% meer opslag van vitamine D dan vitamine D2." } },{ "@type": "Question", "name": "Waar zit vitamine D3 in?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Vitamine D3 zit in dierlijke producten en B2 in plantaardige. Bronnen van D3 zijn vis, vlees, eieren en margarine en halvarine. Vette vis is de grootste bron van vitamine D3. Zoals zalm, paling, makreel, sprot of haring." } },{ "@type": "Question", "name": "Wanneer Lucovitaal D3 innemen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Vitamine D is vet oplosbaar net als vitamines A, E en K. Daarom neem je deze vitamine het beste op bij een maaltijd omdat daar wat vet in zit. Zo kan je voeding je helpen het supplement op te nemen." } }] }

Waarschuwingen

Lucovitaal vitamine D waarschuwingen

Er zijn geen bijwerkingen bekend of waarschuwingen van Lucovitaal Vitamine D. Mits je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet overschrijd.

Waarom Vitamines.com ?

68% van de Nederlanders gebruikt een supplement om hun gezondheid te ondersteunen. Vitamines.com helpt ook jou op weg met de best geteste vitamines en supplementen.

Anna van der Laan

Vitamine Expert

1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk