Keuzehulp

Vitamine E

Vitamine E is een vitamine die een rol speelt bij het verhogen van de antioxidant status, het voorkomen van schade door vrije radicalen en het op natuurlijke wijze vertragen van veroudering. Vitamine E is de verzamelnaam is voor acht verbindingen, vier tocoferolen en vier tocotriënolen. Deze vitamime komt alleen voor in plantaardig voedsel, waaronder bepaalde plantaardige oliën, noten, granen, fruit en tarwekiemen. Uiteraard kun je het in de vorm van vitamine E pillen en vitamine E capsules ook als supplement kopen.

Vitamine E kopen

Filter

8 artikelen in Vitamine E

8 artikelen in Vitamine E

New Care Haar huid nagel

New Care Haar huid nagel

Om er mooi en verzorgd uit te blijven zien, is het belangrijk om je lichaam ook van binnenuit goed te verzorgen. New Care Haar Huid Nagel is een goede aanvulling op het dagelijkse verzorgingsprogramma van je lichaam.

Deze formule bevat de antioxidanten vitamine C en E in combinatie met selenium, zink, koper en mangaan die bijdragen aan het behoud van gezonde weefsels. Daarnaast bevat New Care Haar Huid Nagel vitamine A, vitamine B2, biotine, jodium en zink die belangrijk zijn voor de huid. Ze zijn goed voor de inwendige huidverzorging en voeden de huid van binnenuit. Koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen.

Naast de huid kan met New Care Haar Huid Nagel ook het haar van binnenuit worden verzorgd. Voor het haar zijn aan deze formule biotine (vitamine B8) en de mineralen selenium en zink toegevoegd. Dit drietal is goed voor het haar en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast ondersteunen ze de conditie van het haar en houden het haar sterk en glanzend. Door de toevoeging van koper draagt deze formule ook nog eens bij aan de normale pigmentatie van het haar. Als laatste zijn selenium en zink toegevoegd, omdat ze beiden goed zijn voor de nagels.

Lucovitaal Vitamine E

Lucovitaal Vitamine E

Lucovitaal Vitamine E 400 IE Softgels zijn een krachtig voedingssupplement dat het lichaam ondersteunt in het beschermen van de cellen tegen invloeden van buitenaf. Vitamine E staat bekend als een krachtige antioxidant die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen, die schade kunnen aanrichten aan de cellen en weefsels van het lichaam. De vitamine helpt ook bij het behoud van gezonde cellen en weefsels, zoals de huid. Het innemen van deze softgels kan daarom bijdragen aan het behoud van een gezonde huid en algehele gezondheid.

Bovendien zijn de Lucovitaal Vitamine E 400 IE Softgels veganistisch en daarmee geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Dit betekent dat ze vrij zijn van dierlijke ingrediënten en dat er geen dierenleed mee gepaard gaat. Door het dagelijks innemen van deze softgels kunnen vegetariërs en veganisten een belangrijke bijdrage leveren aan hun vitamine E-inname en hun algemene gezondheid. Met de bescherming van gezonde cellen en weefsels en de geschiktheid voor veganisten is dit supplement een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige bron van vitamine E.

Vitals Vitamine E-8

Vitals Vitamine E-8

Vitamine E-8 is uniek in zijn soort en bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit alle 8 vormen van vitamine E (tocoferolen en tocotriënolen) waarbij het SupraBio®-systeem zorgt voor verhoogde opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Een compleet, gebalanceerd vitamine E-complex van superieure kwaliteit. Bij de ontwikkeling van dit product zijn vele grondstoffen afgevallen omdat deze niet aan de hoge kwaliteitseisen bleken te voldoen. Voor dit product is gekozen voor Nutrabiol T50™ (tocoferolen) en EVNol SupraBio™ (tocotriënolen). Grondstoffen die gegarandeerd voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van zuiverheid en kwaliteit. 

Lucovitaal Hyaluronzuur 120 mg

Lucovitaal Hyaluronzuur 120 mg

Lucovitaal Hyaluronzuur Droge Huid 120mg is een cosmetisch voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor de droge tot zeer droge huid van het lichaam en gezicht. Het bevat hyaluronzuur, een stof die van nature voorkomt in het bindweefsel van de huid en tot dertig keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. Hierdoor kan de huid haar vochtgehalte behouden en wordt uitdroging voorkomen. Hyaluronzuur ondersteunt tevens de productie van collageen en zorgt voor een betere huidelasticiteit.

Naast hyaluronzuur bevat Lucovitaal Hyaluronzuur Droge Huid 120mg ook een anti-aging vitamine en mineralen complex. Dit complex, met onder andere vitamine E, koper, jodium en selenium, beschermt de huid tegen veroudering. Vitamine E heeft een krachtige antioxidante werking en helpt de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Koper is belangrijk voor de vorming van bindweefsel en elastine, terwijl jodium en selenium bijdragen aan een gezonde huid. Met dit voedingssupplement krijgt de droge huid de verzorging die het verdient en wordt de huid optimaal ondersteund voor een gezonde uitstraling.

Orthica Vitamine E 200

Orthica Vitamine E 200

Orthica E400 Mini Softgels bevatten meer dan 200 IE vitamine E per softgel voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Vitamine E is een antioxidant en helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en invloeden van buitenaf. Het is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en wordt ook wel een vrije-radicalenvanger genoemd. Naast het innemen van vitamine E via voeding is het vaak moeilijk om voldoende binnen te krijgen. Supplementen zijn daarom een uitkomst voor mensen die extra behoefte hebben aan vitamine E, zoals vegetariërs en veganisten.

De mini softgels van Orthica zijn makkelijker in te slikken dan tabletten of capsules en zijn geschikt voor personen vanaf 12 jaar. Bovendien zijn ze handig voor onderweg en tijdens het reizen. De aanbevolen dagelijkse dosering is één softgel per dag tijdens de maaltijd. Het is belangrijk om niet meer dan de aanbevolen dosering te gebruiken. Met Orthica E400 Mini Softgels kies je voor een kwalitatief hoogwaardig supplement dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en het behoud van gezonde cellen en weefsels.

New Care E400

New Care E400

Wat is vitamine E?
Vitamine E is één van de 4 in vet oplosbare vitaminen (A, D, E en K) en staat bekend als een natuurlijk antioxidant. In onze voeding komt vitamine E het meest voor in noten en zaden en de (koudgeperste) olie daarvan.

Wat doet vitamine E?
Als antioxidant ondersteunt New Care E400 bij veroudering door vrije radicalen en helpt ter bescherming van onze gezonde cellen en weefsels.

New Care E400 bevat per capsule 400 i.e. (internationale eenheden) vitamine E in de natuurlijke vorm (d-alfa-tocopherol).

Orthica Vitamine E 400 +

Orthica Vitamine E 400 +

Orthica E400+ Softgels is een voedingssupplement dat een hoge dosis vitamine E bevat, meer dan 300 mg per softgel. Vitamine E is oplosbaar in vet en is van nature aanwezig in verschillende voedingsmiddelen zoals noten, zaden en graanproducten. Het speelt een belangrijke rol bij het behoud van gezonde cellen en weefsels. Bovendien fungeert het als een antioxidant en beschermt het de cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling. Voor mensen die niet voldoende vitamine E binnenkrijgen via hun dieet, kan Orthica E400+ Softgels een goede aanvulling zijn.

Orthica E400+ Softgels biedt diverse voordelen voor de gezondheid. Vitamine E speelt een rol in de bescherming van het lichaam tegen oxidatieve stress en draagt bij aan de instandhouding van een gezonde huid, haar en nagels. Ook kan het helpen om de bloedsomloop en de spieren te ondersteunen. De softgels zijn bovendien 100% puur en gemakkelijk in te nemen. Daarnaast zijn de flacons van 100% gerecycled plastic (rPET) gemaakt, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst en een meer circulaire economie. Dit maakt Orthica E400+ Softgels niet alleen een gezonde, maar ook een milieubewuste keuze.

AOV 411 Vitamine E 200 IE

AOV 411 Vitamine E 200 IE

AOV 411 Vitamine E 200 IE Capsules zijn supplementen die per dagdosering (1-2 capsules) 200/400 IE (Internationale Eenheden) vitamine E in de natuurlijke vorm bevatten. Vitamine E, de belangrijkste vetoplosbare antioxidant uit voedsel, helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en zonlicht en draagt zo bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Dit supplement is een uitstekende manier om de dagelijkse hoeveelheid vitamine E aan te vullen en te zorgen voor een gezonde cel- en weefselbescherming.

Bovendien zijn de flacons van deze supplementen gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor ze bijdragen aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden en dat er minder afval wordt gegenereerd. Het gebruik van duurzame materialen voor de verpakking van voedingssupplementen helpt de impact op het milieu te verminderen en draagt bij aan een meer verantwoorde consumptie.

Al met al biedt AOV 411 Vitamine E 200 IE Capsules een natuurlijke vorm van vitamine E in een duurzame verpakking, terwijl het bijdraagt aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die zich willen richten op het verbeteren van hun algemene gezondheid en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk willen verminderen.

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een groep van acht vetoplosbare verbindingen met een krachtige antioxiderende werking.Van deze acht chemische vormen voldoet alfa-tocoferol het best aan de voedingsbehoeften van de mens. Vitamine E komt van nature voor in bepaalde voedingsmiddelen, waaronder zaden, noten en sommige groenten.

Vitamine E staat het meest bekend om zijn antioxiderende werking, die je cellen beschermt tegen oxidatieve schade door schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, te neutraliseren. Daarnaast is het nodig voor een goede immuunfunctie en celsignalering.

vitamine E

Wat doet vitamin E voor je lichaam?

Positieve effecten van vitamin E voor je lichaam zijn onder meer het vermogen om de goede werking van vele organen, enzymatische activiteiten en neurologische processen te ondersteunen. Zo kan voldoende inname van deze antioxidant vitamine, idealiter uit vitamine E-rijk voedsel maar ook supplementen, onder meer helpen het risico op prostaatkanker, coronaire hartziekten en lichte cognitieve stoornissen te verminderen.

Goed bezig met Vitamine E.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine E kopen

Welke vitamine E tekort symptomen?

Een tekort aan vitamine E is zeldzaam, maar kan voorkomen bij bepaalde gezondheidsproblemen. Zo kan een vitamine E-tekort bepaalde neuromusculaire problemen veroorzaken, waaronder spierzwakte, trillingen en coördinatieproblemen. Het kan ook visuele stoornissen veroorzaken, variërend van wazig zien tot ernstige retinopathie.

Daarnaast speelt vitamine E een rol bij de werking van het immuunsysteem, dus een tekort kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem en frequent ziek zijn. Neurologische problemen zoals geheugen- en concentratieproblemen kunnen ook wijzen op een vitamine E-tekort, evenals huid- en haarproblemen zoals droge, ruwe huid en broos haar.

Heeft vitamine E bijwerkingen of niet?

Hoewel de meeste mensen geen vitamine E bijwerkingen ervaren bij de aanbevolen dosis, zijn er bij hoge doses wél negatieve reacties gemeld. Onderzoek toont aan dat hoge doses vitamine E (tussen de 300-800 IE per dag) de kans op een ernstige beroerte, een zogenaamde hersenbloeding, kunnen verhogen. Een ernstige bijwerking van te veel vitamine E is een verhoogd risico op bloedingen (vooral in de hersenen).

Het innemen van te veel vitamine E pillen kan ook leiden tot onder andere hartfalen bij mensen met diabetes, verergerde bloedingsstoornissen, verhoogd risico op terugkeer van hoofd-, nek- en prostaatkankers bij mensen die deze kankers eerder hadden, verhoogde bloeding tijdens en na de operatie en verhoogde kans op overlijden na een hartaanval of beroerte.

Sommige onderzoeken hebben gevonden dat vitamine E-supplementen ook schadelijk kunnen zijn voor vrouwen in het begin van de zwangerschap. Vrouwen die tijdens de eerste acht weken van hun zwangerschap hoge doses vitamine E-supplementen innemen, kunnen het risico op aangeboren hartafwijkingen verhogen.

Hoge doses vitamine E kunnen ook leiden tot misselijkheid, diarree, maagkrampen, vermoeidheid, hoofdpijn, wazig zicht, uitslag, blauwe plekken en bloedingen. Topische vitamine E kan bij sommige mensen huidirritatie veroorzaken, dus probeer eerst een kleine hoeveelheid en zorg ervoor dat je niet gevoelig bent.

vitamin e

Natuurlijke vitamine E of synthetisch?

Onderzoek toont aan dat natuurlijke vitamine E veel beter wordt opgenomen dan synthetische vitamine E. In een studie was 300 mg synthetische vitamine E nodig om dezelfde bloedspiegels te bereiken als 100 mg natuurlijke vitamine E.

In andere studies bleek natuurlijke vitamine E veel effectiever te zijn in het verhogen van vitamine E-niveaus in het lichaam. Het menselijk lichaam scheidt bovendien synthetische vitamine E drie keer sneller uit dan de natuurlijke vorm. Daarom wordt natuurlijke vitamine E tegenwoordig beschouwd als dé standaard waarmee synthetische stoffen moeten worden beoordeeld.

Vitamin E

Wil je vitamine E kopen? Ontdek dan bij onze drogist alle voordelen van vitamine E, essentieel voor gezonde luchtwegen en het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel. Binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ondersteunt vitamine E uw cardiovascular systeem en werkt het synergetisch met co-enzym Q10. Wij bieden diverse vitaminen en toedieningsvormen, waaronder vitamin E serum voor optimale absorptie. Vertrouw op onze expertise voor een gezonder leven.