Keuzehulp

Vitamine K

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine, dus het lichaam slaat het op in vetweefsel en de lever. Vitamin K is vooral bekend om zijn rol in het goed laten stollen van bloed. De K komt van de Duitse naam, Koagulationsvitamine. Naast dat je vitamine K pillen kopen kunt zijn er ook vele voedingsmiddelen die veel vitamine K bevatten zoals runderlever, groene thee, raapstelen, broccoli, boerenkool, spinazie, kool, asperges en donkergroene sla. Chlorofyl is bijvoorbeeld de stof in planten die ze hun groene kleur geeft en vitamine K levert.

Vitamine K kopen

Filter

12 artikelen in Vitamine K

12 artikelen in Vitamine K

Vitals Vitamine K2 180mcg

Vitals Vitamine K2 180mcg

Vitals Vitamine K2 180mcg Capsules is een voedingssupplement dat een hoge dosering vitamine K2 biedt in de superieure vorm van menaquinon-7 (MK-7). Deze vorm van vitamine K2 wordt zeer goed door het lichaam opgenomen en blijft lang aanwezig in het lichaam, wat resulteert in een optimale werkzaamheid. Vitamine K2 draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en helpt bij de normale bloedstolling. Bovendien is het supplement vrij van veelvoorkomende allergenen zoals soja en zit het in een plantaardige capsule, aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron. Dit maakt het supplement geschikt voor mensen met allergieën of die een veganistische levensstijl volgen.

De duurzame verpakking van Vitals Vitamine K2 180mcg Capsules is van PaperWise karton gemaakt. Dit CO2-neutrale product maakt gebruik van landbouwafval als grondstof voor papier en karton, waardoor het milieu minder belast wordt en er een verminderde druk op de afvalberg is. Het PaperWise karton is geschikt voor recycling tot wel zeven keer, net als FSC-papier. Door de recyclebare verpakking en het gebruik van recyclebaar biobased plastic voor het potje en de etiketten, draagt Vitals bij aan een circulaire economie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ondersteunt ook boeren in ontwikkelingslanden die bijdragen aan de productie van landbouwafval als grondstof.

Vitakruid Multivitamine Nacht

Vitakruid Multivitamine Nacht

Vitakruid Multi Nacht is een speciaal multipreparaat dat gericht is op ons bioritme en de voedingsstoffen die het menselijk lichaam ‘s nachts nodig heeft. Het supplement bevat in vet oplosbare vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de opbouwprocessen die voornamelijk ‘s nachts plaatsvinden. Het product bevat vitamine A, bètacaroteen, D3, F, K2 en Ascorbyl palmitaat die allen een antioxidatieve werking hebben. Mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer en zink ondersteunen samen met vitamine D het celdelingsproces en celvernieuwing. Daarnaast bevat het supplement ook passiebloemextract om rust en slaap op te wekken en mariadistel voor natuurlijke ondersteuning van de lever en galblaas.

Door het gerichte gebruik van voedingsstoffen die het lichaam ‘s nachts nodig heeft, kan Vitakruid Multi Nacht bijdragen aan een gezond bioritme en een goede nachtrust. Bovendien heeft het supplement tal van gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem, het behoud van sterke botten en tanden, en het verbeteren van de concentratie en het geheugen. Het product is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, waaronder een duo-verpakking met Vitakruid Multi Dag voor een volledige dagelijkse ondersteuning.

Kortom, Vitakruid Multi Nacht is een uitstekend supplement voor mensen die hun bioritme willen ondersteunen en hun lichaam willen voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede nachtrust en gezondheid. Door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten kan het supplement bijdragen aan een gezond lichaam en een goede nachtrust. Het is echter wel belangrijk om altijd de aanbevolen dosering te volgen en eventuele allergieën vooraf te controleren.

Fittergy K2 45 mcg en D3 25 mcg Vegan

Fittergy K2 45 mcg en D3 25 mcg Vegan

Fittergy Vitamine K2 & D3 is een supplement met een speciale formule die vitamine K2 en D3 bevat. De combinatie van deze twee vitaminen heeft vele voordelen voor het lichaam. Vitamine K2 ondersteunt de bloedstolling en is essentieel voor de instandhouding van sterke botten, terwijl vitamine D3 een rol speelt bij de botaanmaak en het immuunsysteem ondersteunt. Bovendien zijn de vitamines van plantaardige oorsprong, waardoor dit supplement ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Door de goede opneembaarheid van de vitamines worden ze snel door het lichaam opgenomen en kunnen ze hun werk effectief doen.

Het behoud van sterke botten en een gezond immuunsysteem zijn essentieel voor een goede gezondheid. Fittergy Vitamine K2 & D3 is een krachtige formule die hieraan bijdraagt. De vitamines zijn van natuurlijke, plantaardige oorsprong en worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Dit maakt het supplement geschikt voor een brede doelgroep. Door dagelijks gebruik van dit supplement kan de algehele gezondheid van het lichaam worden verbeterd en kunnen klachten zoals zwakke botten en een verlaagde weerstand worden voorkomen.

Vitals Vitamine K2 + D3

Vitals Vitamine K2 + D3

Vitals Vitamine K2 Met D3 is een voedingssupplement dat een sterke combinatie bevat van vitamine K2 (MenaQ7) en vitamine D3 (cholecalciferol). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze vitaminen elkaar ondersteunen in hun werking. Vitamine D3 zorgt ervoor dat bepaalde eiwitten worden aangemaakt, terwijl vitamine K2 deze eiwitten activeert en ervoor zorgt dat ze op de juiste plekken in het lichaam terechtkomen. Daarnaast draagt vitamine K2 bij tot een normale bloedstolling en helpt het calcium op te nemen in de botten, terwijl vitamine D3 zorgt voor normale calciumgehalten in het bloed, goed is voor de spieren en de afweer van het lichaam ondersteunt.

Niet alleen de inhoud van Vitals Vitamine K2 Met D3 is van hoge kwaliteit, maar ook de verpakking. Het doosje is namelijk gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gebruik maakt van landbouwafval als grondstof voor papier en karton. Hierdoor wordt de druk op het milieu verminderd en kunnen boeren in ontwikkelingslanden ondersteund worden. Het potje en etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic, wat bijdraagt aan een circulaire economie. Vitals Vitamine K2 Met D3 is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van veelvoorkomende allergenen zoals soja. Dit supplement bevat een ruime dosering van de superieure vormen van vitamine D en vitamine K en is daarom een goede keuze voor mensen die hun lichaam willen ondersteunen met hoogwaardige voedingssupplementen.

AOV 421 Vitamine D3 & K2

AOV 421 Vitamine D3 & K2

AOV 421 Vitamine D3 & K2 Capsules zijn supplementen die de natuurlijke vormen van vitamine D en K bevatten. Deze vitamines zijn belangrijk voor het behoud van sterke botten. Vitamine D3 verhoogt de opname van calcium in de botten, terwijl vitamine K2 bijdraagt aan de botaanmaak en de normale bloedstolling ondersteunt. Bovendien draagt vitamine D bij aan een goede weerstand. Door het gebruik van deze supplementen kan je dus niet alleen zorgen voor sterke botten, maar ook je weerstand en bloedstolling ondersteunen.

De nieuwe flacons van AOV 421 Vitamine D3 & K2 Capsules zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie, waarbij er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit heeft als voordeel dat er minder afval wordt gecreëerd en dat er minder CO2-uitstoot is. Door te kiezen voor deze duurzame verpakking draag je bij aan een beter milieu terwijl je tegelijkertijd zorgt voor je eigen gezondheid met deze krachtige supplementen.

Vitakruid Osta K2 & D3 Algae

Vitakruid Osta K2 & D3 Algae

Vitakruid Osta K2 & D3 Algae is een supplement dat bijdraagt aan het behoud van sterke botten. Het bevat vitamine D3, vitamine K2, calcium en magnesium, die allemaal een belangrijke rol spelen bij de opname en behoud van calcium in de botten. Vooral senioren en mensen met een donkere huidskleur hebben baat bij extra vitamine D, omdat ze van nature minder aanmaken onder invloed van zonlicht. De toevoeging van rode alg zorgt voor een nog betere opname van de nutriënten.

Het gebruik van Vitakruid Osta K2 & D3 Algae heeft vele voordelen voor de gezondheid van de botten. Het helpt niet alleen bij het behoud van sterke botten, maar ook bij de opname van mineralen zoals calcium. Vitamine D heeft daarnaast een positieve invloed op het immuunsysteem en speelt een rol bij weefselgroei en ontwikkeling. Vitamine K2 draagt bij tot een normale bloedstolling en is bijna niet aanwezig in westerse voeding. Het supplement bevat hoogst biologisch beschikbare vormen van D3 en K2 MK-7 voor ultiem effect. De toevoeging van magnesium en calcium dragen bij aan de botaanmaak en het behoud van sterke tanden en spieren.

Lucovitaal Vitamine D3 en K2

Lucovitaal Vitamine D3 en K2

Lucovitaal Vitamine K2 + D3 Capsules is een voedingssupplement dat kleine, makkelijk te slikken capsules bevat met Vitamine K2 en Vitamine D3. De capsules bevatten een goed opneembare vorm van Vitamine K2, namelijk Menaquinone-7 uit natto-extract (gefermenteerde soja-kiem plant). Vitamine K2 draagt bij aan een goede bloedstolling en sterke botten. Het is daarom een belangrijke toevoeging aan het dieet van mensen die niet genoeg van deze vitamine binnenkrijgen via hun voeding.

De capsules bevatten ook 20 mcg vitamine D3 (Cholecalciferol), wat een essentiële vitamine is voor het behoud van sterke botten en een goed immuunsysteem. Vitamine D3 wordt door de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht, maar veel mensen hebben toch een tekort aan deze vitamine, met name in de wintermaanden of als gevolg van een donkere huidskleur. Door het dagelijks innemen van deze capsules krijgt het lichaam een extra boost van Vitamine D3. Dit supplement is vooral aanbevolen voor mensen die niet voldoende buiten komen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mensen boven de 70 jaar.

Kortom, Lucovitaal Vitamine K2 + D3 Capsules is een handige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende Vitamine K2 en Vitamine D3 binnenkrijgt. Deze vitamines zijn belangrijk voor sterke botten, een goede bloedstolling, een sterk immuunsysteem en nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Orthovitaal Vegan Vitamine K2 100 mcg en D3 50 mcg

Orthovitaal Vegan Vitamine K2 100 mcg en D3 50 mcg

Vitamine K2 & D3 is een speciaal samengestelde, vegan formule met unieke eigenschappen. Dit product bevat vitamine K2 en D3 van goed opneembare, plantaardige oorsprong en is daarom ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. De twee vitamines werken samen en spelen beide een een rol bij de botaanmaak. daarnaast verhoogt vitamine D de calciumopname in de botten en draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Als secundair effect ondersteunt Vitamine K2 de bloedstolling en is vitamine D3 is goed voor het immuunsysteem.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Multi man

New Care Multi man is een krachtige formule, helemaal afgestemd op de behoefte van mannen van ±25 tot 50 jaar. Mannen die iedere dag opnieuw alles uit hun dag willen halen, die zich fit willen blijven voelen en die hun goede conditie willen behouden. New Care Multi man biedt een passende aanvulling op de voeding voor al die mannen die gewoon lekker zichzelf willen blijven. In welke situatie dan ook.

New Care Multi man is een uitgebreide formule met de belangrijke vitaminen en mineralen in een goede dosering. De formule is eenvoudig in gebruik, want je hebt maar één tablet per dag nodig. New Care Multi man is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

New Care Multi man bevat net als al onze andere producten zoveel mogelijk natuurlijke en natuur-identieke ingrediënten. Ingrediënten die het lichaam herkent en goed opneemt. Voor de B-vitaminen is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. De formule bevat vitamine C in de ontzuurde vorm, een vegetarische vitamine D, vitamine K2 en goed opneembare mineralen. Het complex van vitaminen en mineralen wordt ondersteund door specifiek geselecteerde plantextracten, waaronder groene thee, maca, ginseng en lycopeen.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care K2 & D3

Vitamine K2 en D3 zijn aan elkaar verbonden. Vitamine D3 en K2 spelen immers allebei een essentiële rol bij het behouden van een gezonde calciumstofwisseling, dat wil zeggen de opname en het gebruik van calcium in het lichaam.

Wat doet vitamine K2?
Vitamine D ondersteunt de calciumopname, maar reguleert niet waar dat extra calcium precies terechtkomt. Hier komt vitamine K om de hoek kijken. Deze calciumdistributeur zorgt er namelijk mede voor dat het extra opgenomen calcium daadwerkelijk terecht komt op de plek waar het functioneel is; in botten en tanden.

Gezamenlijke suppletie van vitamine K en D kan belangrijk zijn wanneer sprake is van een hoge calcium inname. Maar ook wanneer ter aanvulling op de voeding extra suppletie met vitamine K wenselijk is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ouderen, omdat de opname van vitamine K dan kan veranderen, bij medicijngebruik of in geval van overgewicht. Een goede vitamine K-status heeft ook alles te maken met een goede functie van lever, maag en darmen.

Oorsprong
Vitamine K2 komt van nature voor in vlees, eieren en in sommige kazen en wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën in onze darmen. New Care K2 & D3 bevat vitamine K2 in de vorm van MK-7 (menaquinon-7). Voor vitamine D is de natuurlijke, biologisch actieve vorm van vitamine D gekozen (vitamine D3) zoals die ook voorkomt in eieren, vlees en vis.

Vetoplosbaar
Vitamine K en D zijn beiden in vet oplosbare vitaminen en worden beter opgenomen in de aanwezigheid van (voedings)vet. Om de opname gunstig te beïnvloeden is olijfolie toegevoegd.

Orthica Vitamine D & K

Orthica Vitamine D & K

Orthica K&D Druppels zijn speciaal ontwikkeld voor zuigelingen omdat borstvoeding niet alle benodigde vitaminen bevat. Hoewel borstvoeding de beste voeding is voor baby’s, is het van belang om voldoende vitamine D en K aan te vullen. Vitamine D is nodig voor de groei en ontwikkeling van de botten van baby’s en heeft een positief effect op hun immuunsysteem. Vitamine K helpt bij de bloedstolling en beschermt tegen bloedingen. K&D Druppels bevat de aanbevolen dagdosering van deze vitamines en is gemakkelijk toe te dienen tijdens of na een voeding.

Bovendien zijn Orthica K&D Druppels smaakloos en bevatten ze geen suikers of zoetstoffen. Ze zijn ook vrij van onnodige hulpstoffen zoals antioxidant E310. De druppels zijn dus niet alleen gezond voor uw baby, maar ook veilig en gemakkelijk te gebruiken. Orthica K&D Druppels zijn een handige manier om ervoor te zorgen dat uw baby alle essentiële vitamines binnenkrijgt, wat bijdraagt aan een gezonde groei en ontwikkeling.

Lucovitaal Vitamine K2

Lucovitaal Vitamine K2

Lucovita Vitamine K2 75 mcg Capsules zijn ontworpen om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan vitamine K2. Het bevat een goed opneembare vorm van vitamine K2, genaamd Menaquinone-7, dat afkomstig is uit natto-extract. Vitamine K2 is essentieel voor het behoud van sterke botten en draagt bij aan de opname van calcium in de botten en het botweefsel. Het speelt ook een belangrijke rol bij een goed verloop van de bloedstolling. Door het nemen van deze capsules kunt u er zeker van zijn dat u voldoende vitamine K2 binnenkrijgt en zo kunt u uw botten en bloedstolling gezond houden.

Lucovita Vitamine K2 75 mcg Capsules zijn geschikt voor mensen die een extra dosis vitamine K2 nodig hebben. Vitamine K2 heeft vele voordelen, waaronder het versterken van de botten en het ondersteunen van een gezonde bloedstolling. Bovendien is de vorm van vitamine K2 in deze capsules goed opneembaar door het lichaam, wat betekent dat u er optimaal van profiteert. Het nemen van deze capsules is een eenvoudige en handige manier om de voordelen van vitamine K2 toe te voegen aan uw dieet. Zo kunt u uw algehele gezondheid en welzijn bevorderen zonder veel moeite.

Wat is vitamine K?

Vitamine K verwijst naar een groep vetoplosbare vitamines die een rol spelen bij de bloedstolling, de botstofwisseling en de regulering van de calciumspiegel in het bloed. Het lichaam heeft vitamine K nodig om protrombine te produceren, een eiwit en stollingsfactor die belangrijk is bij de bloedstolling en de botstofwisseling.

Vitamine K1, of fylloquinon, komt uit planten. Het is de belangrijkste vorm van vitamine K. Een minder belangrijke bron is vitamine K2, of menaquinon, die voorkomt in sommige dierlijke en gefermenteerde voedingsmiddelen.

Wat doet vitamine K?

Fylloquinon, ook bekend als vitamine K1, komt voor in planten. Als mensen het eten, zetten bacteriën in de dikke darm het om in zijn opslagvorm, vitamine K2. Het wordt opgenomen in de dunne darm en opgeslagen in vetweefsel en de lever. Zonder vitamine K kan het lichaam geen protrombine aanmaken, een stollingsfactor die nodig is voor de bloedstolling en de botstofwisseling.

De meeste Nederlanders lopen niet allemaal het risico op een vitamine-K tekort. Pasgeborenen en mensen met een malapsorptieprobleem, bijvoorbeeld door het korte-darmsyndroom, taaislijmziekte, coeliakie of colitis ulcerosa, lopen er de meeste kans op. Baby’s krijgen direct bij hun geboorte daarom een vitamine K-injectie om hen te beschermen tegen bloedingen in de schedel, die fataal kunnen zijn.

Goed bezig met Vitamine K.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Vitamine K kopen

Waar zit vitamine K in?

Vitamine K zit in donkergroene bladgroenten, zoals boerenkool, spinazie, paksoi en snijbiet. Deze bevatten vaak hoge concentraties vitamine K1. Daarnaast kun je vitamine K2 vinden in gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals natto (een traditioneel Japans gerecht gemaakt van gefermenteerde sojabonen), kaas en gefermenteerde groenten.

Andere voedingsmiddelen die vitamin K bevatten zijn broccoli, spruitjes, bloemkool, avocado, peterselie, basilicum, koriander en groene thee. Ook lever, eieren en zuivelproducten dragen bij aan de vitamine K-inname.

Heeft vitamine K bijwerkingen?

Vitamine K supplementen kun je zorgeloos kopen omdat er geen specifieke vitamine K bijwerkingen bekend zijn. Wel is het zo dat mensen die antistollingsmedicijnen gebruiken, zoals warfarine (ook bekend als Coumadin) moeten uitkijken met vitamine K. Een plotseling hoger (of lager) niveau vitamine K in hun dieet kan het effect van het medicijn opheffen, waardoor het bloed te snel kan stollen.

Hoe lang moet een kind vitamine K?

De hoeveelheid en duur van vitamine K en D voor je baby hangt af van de leeftijd en het soort voeding dat je baby krijgt. Bij borstvoeding heeft je baby vanaf dag 8 tot en met 12 weken dagelijks 150 microgram vitamine K nodig. Daarnaast heeft je baby dagelijks 10 microgram vitamine D nodig tot de leeftijd van 4 jaar.

Bij flesvoeding heeft je baby vanaf dag 8 dagelijks 150 microgram vitamine K nodig, maar alleen als hij minder dan 500 ml flesvoeding per dag krijgt. Als de hoeveelheid flesvoeding meer is, is het geven van vitamine K niet nodig. Daarnaast heeft je baby bij flesvoeding vanaf dag 8 tot de leeftijd van 4 jaar dagelijks 10 microgram vitamine D nodig. Vitamine K zit ook in veel kindervitamines.