Gezond blijven met 7 tips voor je weerstand

Heeft jouw weerstand het ook wel eens te verduren? Het immuunsysteem geeft je dagelijks weerstand tegen verschillende invloeden van buiten. Het allerbelangrijkste om je weerstand optimaal te laten werken is natuurlijk een verantwoorde levensstijl. Hoe je dat doet lees je in 8 tips van Vitamines.com.

1. Eet gezond

Om je immuunsysteem te supporten is gezond eten superbelangrijk. Het beste jun je daarom producten kiezen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Zoals citrusvruchten omdat die bomvol vitamine C zitten, en vitamine C is zoals we allemaal weten erg belangrijk voor je weerstand.

2. Genoeg drinken

Het is aan te raden om per dag minstens 1,5 liter vocht in te nemen. Want door voldoende te drinken help je jouw weerstand. Denk trouwens niet dat een avondje in de kroeg ook meetelt, want alcohol veroorzaakt juist meer afvalstoffen. Daarom is vooral veel water en thee drinken verstandig.

3. Denk aan je multivitaminen

Het is bekend dat 70% van de Nederlanders niet voldoende groente en fruit binnenkrijgt op een dag. Gelukkig kun je wel makkelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines komen met een multivitamine supplement die bij je past, ook dankzij de vitamine C

4. Stap onder een koude douche

Het is misschien een gek idee, maar een koude douche helpt echt om je weerstand te verhogen. Volgens gezondheidsexperts heeft een koude douche een positief effect op de gezondheid en mocht je echt alleen van warme douches houden kun je natuurlijk je douche beurt heel kort houden.

5. Stress vermijden

Stress is echt heel slecht voor je weerstand en daarom is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan maar je kunt bijvoorbeeld denken aan yoga, want met een paar makkelijke ademoefeningen kom je al een heel eind.

Tip: Bekijk hier het voedingssupplement voor jouw doel

6. Wees voldoende uitgerust

Voldoende uitgerust zijn is heel belangrijk voor een goede weerstand. Want wanneer je uitgerust bent, laad je lichaam zich ook weer makkelijker op. Voor de mensen die niet echt goed lang kunnen slapen is een powernap van een minuut of 20 ook een mogelijkheid om je lichaam te helpen met ontspannen.

7. Genoeg bewegen in de buitenlucht

Genoeg bewegen is ook belangrijk, een belangrijk credo is dan ook “use it or lose it”. Voldoende beweging helpt namelijk bij een snellere afvoer van je afvalstoffen. Daarnaast maakt je lichaam zelf vitamine D aan door te sporten in het zonlicht. Belangrijk, want vitamine D is essentieel voor je immuunsysteem.

Lees ook: vitamine A & voeding

Geschreven door
Dave Leusink
administrator
Dave Leusink schrijft dagelijks over vitamines, supplementen en interessante gezondheidsvragen.
Alle artikelen van Dave Leusink

Top 3 Weerstand

New Care Zwarte knoflook plus

#1
New Care Propolis plus

60 capsules
  22.95
  Bekijk product
  Mattisson Ginseng+ royal jelly

  #2
  Mattisson Ginseng+ royal jelly

  60 capsules
   14.95
   Bekijk product
   Orthica Weerstand kuur

   #3
   Orthica Weerstand kuur

   30 capsules
   • Handige 5-daagse kuur
   • Kleine capsule, makkelijk te slikken
   • Bevat Siberische ginseng en Andrographis, die het immuunsysteem ondersteunen*
   21.95
   Bekijk product
   Bekijk meer Weerstand
   1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk