Keuzehulp

Zink tabletten

Zink is een essentieel spoormineraal dat een rol speelt in meer dan honderd enzymatische reacties in het lichaam, daarom is het zo belangrijk om voedingsmiddelen met veel zink te eten. Het mineraal zink is (samen met ijzer) elke dag in kleine hoeveelheden nodig om je gezondheid op peil te houden en belangrijke functies uit te voeren. De voordelen van zinc tabletten komen voort uit de aanwezigheid ervan in al het lichaamsweefsel – het is nodig voor een gezonde celdeling en het werkt als een antioxidant, bestrijdt schade door vrije radicalen en vertraagt het verouderingsproces. Het is nu bekend dat een tekort aan zink wereldwijd een belangrijk ondervoedingsprobleem is, en onvoldoende inname van zink is een van de belangrijkste oorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben miljoenen mensen over de hele wereld mogelijk onvoldoende zink in hun voeding. Een tekort aan zinc is wereldwijd zelfs de vijfde risicofactor voor ziekten. Het treedt op als je niet genoeg zinkbronnen in je voeding hebt, of als je moeite hebt om zink op te nemen door spijsverteringsstoornissen of een zeer slechte darmintegriteit.

Zink tabletten kopen

Filter

23 artikelen in Zink tabletten

23 artikelen in Zink tabletten

Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Vitakruid Multivitamine Nacht Man

Vitakruid Multi Nacht Man Tabletten is een voedingssupplement met een uitgekiende formule die speciaal is ontworpen om mannen te helpen ‘s nachts tot rust te komen en de nutriënten hun werk te laten doen voor een goede start van de dag. Deze formule bevat Vitamine D3 en K2, die samen een essentiële rol spelen bij het behoud van een gezonde calciumstofwisseling in het lichaam. Vitamine D3 bevordert de opname van calcium in de darmen, terwijl vitamine K2 ervoor zorgt dat het extra calcium op de juiste plaats in het lichaam terechtkomt, namelijk in de botten en tanden. Vitakruid Multi Nacht Man Tabletten bevat ook antioxidanten zoals N-Acetyl-L-Cysteïne en Co-enzym Q10, die belangrijk zijn voor de man. Zink methionine & SeleenSeLECT® zijn goed voor het sperma. Verder bevat de multi uitsluitend biologisch beschikbare nutriënten met de hoogste biologische beschikbaarheid.

Het gebruik van Vitakruid Multi Nacht Man Tabletten biedt een aantal voordelen, zoals het behoud van gezonde botten en tanden, het ondersteunen van de calciumhuishouding en het versterken van de weerstand. De antioxidanten en andere nutriënten in dit supplement kunnen bijdragen aan het behoud van een gezond lichaam en zorgen voor een goede nachtrust. Bovendien bevat het supplement uitsluitend biologisch beschikbare nutriënten, wat betekent dat deze gemakkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen en efficiënt kunnen worden gebruikt. Vitakruid Multi Nacht Man Tabletten is verkrijgbaar in een verpakking van 90 tabletten en is een handige en effectieve manier om uw lichaam te ondersteunen tijdens de nacht.

Vitakruid Zink methionine koper

Vitakruid Zink methionine koper

Vitakruid Zink Methionine Koper Capsules zijn een effectieve manier om zink en koper aan te vullen in het lichaam. Zink heeft verschillende belangrijke functies in het lichaam, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem en de stofwisseling. Bovendien draagt zink bij aan een gezonde huid, gezichtsvermogen en vruchtbaarheid van de man. De capsules bevatten zink en koper in de meest biologisch beschikbare vormen en zijn ontworpen om de balans tussen deze twee mineralen te waarborgen. Koper heeft ook talloze gezondheidsbevorderende effecten, waaronder ondersteuning van het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel, bevordering van de energiestofwisseling en ondersteuning van het ijzertransport in het lichaam.

Door het nemen van Vitakruid Zink Methionine Koper Capsules kunt u profiteren van de vele voordelen die deze mineralen bieden voor uw gezondheid. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen en worden goed opgenomen door het lichaam. Bovendien zijn ze geschikt voor vegetariërs en veganisten. Door het regelmatig innemen van deze capsules kunt u zorgen voor een gezonde balans van zink en koper in uw lichaam en bijdragen aan een optimale werking van uw immuunsysteem, stofwisseling, huid, ogen en vruchtbaarheid.

AOV 537 Zink citraat 25mg

AOV 537 Zink citraat 25mg

AOV 537 Zink Citraat 25mg is een supplement dat 25 mg organisch gebonden zink per vegacaps bevat. Dit organische zinkzout wordt goed opgenomen door het lichaam. Zink is een mineraal dat bijdraagt aan tal van lichaamsfuncties. Het draagt bij aan een normale concentratie, leervermogen en geheugen, houdt de geest helder en ondersteunt de vruchtbaarheid van zowel man als vrouw. Bovendien is zink goed voor de huid, het haar en de nagels, en helpt het bij een normale stofwisseling van macronutriënten. Daarnaast zorgt zink mede voor een goede weerstand, helpt het de lichaamscellen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en draagt het bij aan een normale hormoonhuishouding. Bovendien wordt het supplement geleverd in een flacon van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een duurzamere verpakking en een meer circulaire economie.

Door het gebruik van AOV 537 Zink Citraat 25mg kunt u bijdragen aan een gezond en vitaal lichaam. Het supplement ondersteunt niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid, door bij te dragen aan een normale concentratie, leervermogen en geheugen. Bovendien is het supplement goed voor de huid, het haar en de nagels, wat bijdraagt aan een stralend uiterlijk. Het gebruik van een duurzame verpakking draagt bij aan een meer circulaire economie en vermindert de hoeveelheid nieuw plastic dat geproduceerd moet worden. Kortom, AOV 537 Zink Citraat 25mg is een veelzijdig en duurzaam supplement dat bijdraagt aan een gezond en vitaal lichaam.

Orthica Dino minerals

Orthica Dino minerals

Orthica Dino Minerals Kauwtabletten zijn speciaal ontworpen om kinderen een volledig spectrum aan mineralen te bieden die essentieel zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Deze smakelijke kauwtabletten hebben een heerlijke frambozensmaak en zijn in de vorm van een leuk dinosaurus-ei. Ze zijn rijk aan belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, vitamine D, jodium, ijzer, selenium en zink, die in hoeveelheden zijn aangepast aan de behoeften van kinderen. Deze supplementen zijn een perfecte aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding en bieden kinderen de nodige mineralen die ze nodig hebben om op te groeien tot gezonde volwassenen.

Orthica Dino Minerals Kauwtabletten hebben verschillende voordelen voor kinderen. Vitamine D en calcium zijn nodig voor de normale botgroei en botontwikkeling van kinderen, terwijl ijzer goed is voor de intelligentie en geheugenfunctie. Jodium draagt bij aan de normale groei van kinderen, terwijl selenium en zink mede zorgen voor een goede weerstand. Bovendien zijn de Orthica supplementen nu verkrijgbaar in duurzamere verpakkingen. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie en er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit maakt de Orthica Dino Minerals Kauwtabletten niet alleen goed voor de gezondheid van kinderen, maar ook voor de planeet.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Haar huid nagel

Om er mooi en verzorgd uit te blijven zien, is het belangrijk om je lichaam ook van binnenuit goed te verzorgen. New Care Haar Huid Nagel is een goede aanvulling op het dagelijkse verzorgingsprogramma van je lichaam.

Deze formule bevat de antioxidanten vitamine C en E in combinatie met selenium, zink, koper en mangaan die bijdragen aan het behoud van gezonde weefsels. Daarnaast bevat New Care Haar Huid Nagel vitamine A, vitamine B2, biotine, jodium en zink die belangrijk zijn voor de huid. Ze zijn goed voor de inwendige huidverzorging en voeden de huid van binnenuit. Koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden. Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen dat helpt de huid te verstevigen.

Naast de huid kan met New Care Haar Huid Nagel ook het haar van binnenuit worden verzorgd. Voor het haar zijn aan deze formule biotine (vitamine B8) en de mineralen selenium en zink toegevoegd. Dit drietal is goed voor het haar en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast ondersteunen ze de conditie van het haar en houden het haar sterk en glanzend. Door de toevoeging van koper draagt deze formule ook nog eens bij aan de normale pigmentatie van het haar. Als laatste zijn selenium en zink toegevoegd, omdat ze beiden goed zijn voor de nagels.

Orthica zink zuigtabletten

Orthica zink zuigtabletten

Orthica Zink Zuigtabletten is een supplement dat organisch zink bevat, wat bijdraagt aan het immuunsysteem. Daarnaast bevat het supplement propolis en vitamine C, en is het gebruik van zuurvrije vitamine C en xylitol in plaats van suiker niet slecht voor het gebit. De honing en citroen geven de zuigtabletten een aangename smaak. Bovendien zijn de flacons waarin de supplementen verpakt zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Dit draagt bij aan een circulaire economie en vermindert de productie van nieuw plastic.

Door te kiezen voor Orthica Zink Zuigtabletten ondersteun je niet alleen je immuunsysteem, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Door het gebruik van rPET wordt er minder nieuw plastic geproduceerd, wat de druk op het milieu vermindert. De aangename smaak en de tandvriendelijke ingrediënten maken het gebruik van deze zuigtabletten niet alleen gezond, maar ook aangenaam. Het supplement is bovendien goed te combineren met Orthica Weerstand Multi voor een optimaal effect op je weerstand.

AOV 536 Zink bisglycinaat 15mg

AOV 536 Zink bisglycinaat 15mg

AOV 536 Zink Bisglycinaat 15mg is een voedingssupplement met organisch gebonden zink, dat 15 mg elementair zink per vegacaps bevat. Zink speelt een belangrijke rol bij verschillende lichaamsfuncties. Het draagt bij aan een normale concentratie, leervermogen en geheugen en helpt de geest helder te houden, wat vooral handig is tijdens momenten van grote geestelijke inspanning. Daarnaast is zink goed voor de huid, het haar en de nagels, en draagt het bij aan een normale stofwisseling van macronutriënten. Bovendien ondersteunt zink de weerstand en beschermt het de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het supplement is ook gunstig voor het gezichtsvermogen en draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen.

Naast de voordelen van zink als voedingssupplement, draagt AOV 536 Zink Bisglycinaat ook bij aan een meer duurzame wereld. De flacons van het supplement zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een circulaire economie. Door te kiezen voor rPET hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot en minder afval. Zo kun je niet alleen bijdragen aan je eigen gezondheid, maar ook aan een duurzamere wereld.

AOV 530 Zink picolinaat

AOV 530 Zink picolinaat

AOV 530 Zink Picolinaat Vegacaps bevatten 30 mg elementair zink per vegacaps, gebonden aan het organische molecuul picolinezuur. Zink is een onmisbaar mineraal voor het lichaam, dat bijdraagt aan tal van lichaamsfuncties. Zo is het goed voor het geheugen, leervermogen en de concentratie. Daarnaast ondersteunt het de huid en nagels van binnenuit en helpt het bij het behoud van glanzend haar. Zink speelt ook een belangrijke rol bij het immuunsysteem, wat bijdraagt aan een goede weerstand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien ondersteunt zink de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen en draagt het bij aan een normale hormoonhuishouding.

AOV heeft gekozen voor flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waarmee zij bijdragen aan een duurzamere verpakking. Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie, waarbij geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Naast de voordelen van zink voor het lichaam, draagt het gebruik van AOV 530 Zink Picolinaat Vegacaps dus ook bij aan een duurzamere toekomst voor de planeet. Zo kun je met een gerust hart zorgen voor je gezondheid en die van de planeet!

Lucovitaal Silicium Druppels

Lucovitaal Silicium Druppels

Lucovitaal Silicium Druppels zijn een vegan voedingssupplement dat is ontworpen om de dagelijkse behoefte aan silicium aan te vullen, wat essentieel is voor een gezonde huid, haar, nagels en botten. De druppels bevatten ortho-siliciumzuur, de meest opneembare vorm van silicium, die een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Bovendien zijn de druppels verrijkt met een uitgebreid mineralencomplex dat de voordelen van het supplement verder vergroot. Zo draagt zink bij tot de instandhouding van sterke botten en is goed voor huid, haar en nagels, terwijl mangaan helpt bij de vorming van bindweefsel en goed is voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten.

Bovendien bevat het supplement vitamine B12, die het proces van celvernieuwing ondersteunt en het immuunsysteem stimuleert, selenium, dat het immuunsysteem versterkt en een celbeschermende werking heeft, en choline, die de reinigende werking van de lever ondersteunt. Met al deze voordelen is Lucovitaal Silicium Druppels een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een supplement dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care Hormoon balans

New Care Hormoon balans draagt dankzij de aanwezigheid van vitamine B6 bij aan de regulering van de hormonale activiteit. De formule bestaat uit een ochtend tablet (wit) en een avond tablet (bruin). Naast vitamine B6 is een combinatie van plantextracten, vitaminen en mineralen toegevoegd.

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen. Adaptogenen zijn stoffen die het aanpassingsvermogen van je lichaam én geest ondersteunen en je lichaam helpen omgaan met wisselende omstandigheden. Zo zijn adaptogenen opbeurend bij ups en downs, ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid, helpen je om alert te blijven, zijn rustgevend en helpen ontspannen in stress-situaties.

Salie ondersteunt een normale en regelmatige menstruatie. Het helpt als je prikkelbaar bent vóór de menstruatie, bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en bij ongemakken rondom de menstruatie. Salie helpt tevens bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding in het hele lichaam. Een goede doorbloeding is gunstig voor de vitaliteit, het geheugen en de concentratie.

Saffraan wordt van oudsher toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. Zo ondersteunt saffraan net als salie een normale en regelmatige menstruatie en staat erom bekend dat het opbeurend is als je somber of neerslachtig bent.

Rode klaver is een goede bron van isoflavonen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die fyto-oestrogenen aanmaken. Door de aanwezigheid van deze fyto-oestrogenen, ondersteunt rode klaver bij overgangsverschijnselen, zoals wisselende stemmingen, nachtelijk transpireren, opvliegers en prikkelbare gevoelens.

Het mineraal magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Samen met vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpt magnesium bij vermoeidheid en draagt bij aan de fitheid.

Vitamine B3, B5, B12, biotine en foliumzuur helpen voor een goede geestelijke balans en zijn goed voor het geheugen en de concentratie. Vitamine B2, B3, B6, B12 en biotine zijn goed voor het zenuwstelsel.

Vitamine B5 draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B5 draagt ook bij aan een normale synthese (opbouw) en een normaal metabolisme (stofwisseling) van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters. Voorbeelden van belangrijke neurotransmitters zijn dopamine, adrenaline en serotonine.

Zink helpt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Het draagt ook bij aan een normale hormoonhuishouding. Koper en mangaan dragen bij aan de instandhouding van normale bindweefsels. Jodium en selenium zijn essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

Vitals Elementair multi-trace

Vitals Elementair multi-trace

Vitals Elementair Multi-Trace is een krachtig en geconcentreerd supplement op basis van zeewaterconcentraat met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen. Het supplement bevat zink, borium, koper, mangaan, chroom en molybdeen in relevante doseringen. De mineralen komen voor in ionische vorm als elektrolyten, waardoor ze goed opneembaar zijn in het lichaam. Het product wordt geproduceerd door middel van een natuurlijk concentratieproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zon. Er vindt geen onnatuurlijk droogproces plaats. Het supplement heeft verschillende gezondheidsclaims, zoals bijdragen aan een gezonde huid, een gezonde hormoonhuishouding, een normale cognitieve functie en een normale stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten.

Daarnaast is er nog een ander voordeel van Vitals Elementair Multi-Trace. De supplementen worden nu namelijk geleverd in een nieuwe, duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, dat een CO2-neutraal product is. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan zeven keer worden hergebruikt, net als FSC-papier. Daarnaast zijn het potje en de etiket gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van deze recyclebare verpakking is een belangrijke stap richting een circulaire economie en heeft als voordeel een verminderde druk op het milieu door het verkleinen van de afvalberg en afname van CO2-uitstoot. Bovendien worden boeren in ontwikkelingslanden ondersteund door het gebruik van PaperWise.

AOV 534 Zink extra

AOV 534 Zink extra

AOV 534 Zink Extra Zuigtabletten zijn een complete aanvulling op je dagelijkse voeding. Het bevat naast zink, ook vitamine C, propolis en vruchtenextracten van zwarte es, rozenbottel en acerola-kers en bioflavonoïden. Zink is een belangrijke stof voor het goed functioneren van veel lichaamsfuncties. Zo speelt het een rol bij een normale stofwisseling van macronutriënten, het ondersteunen van het immuunsysteem en het beschermen van lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine C in dit supplement geeft ook extra weerstand bij lichamelijke inspanning.

Daarnaast zijn de AOV supplementen nu ook beschikbaar in een duurzamere verpakking van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een circulaire economie en helpt om de afvalberg en CO2-uitstoot te verminderen. Met dit supplement krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen om je gezondheid te ondersteunen en draag je tegelijkertijd bij aan een duurzamere wereld.

AOV 531 Zink citraat 15mg

AOV 531 Zink citraat 15mg

AOV 531 Zink Citraat 15mg is een voedingssupplement dat 15 mg organisch gebonden zink per vegacaps bevat. Organisch zinkzout wordt beter opgenomen door het lichaam dan anorganische zinkverbindingen. Zink is een essentieel mineraal dat betrokken is bij diverse lichaamsfuncties. Het draagt bij aan een normale concentratie, leervermogen en geheugen en houdt de geest helder. Daarnaast is zink goed voor de huid, het haar en de nagels. Bovendien ondersteunt zink het immuunsysteem, beschermt de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zorgt het voor een normale stofwisseling van macronutriënten.

AOV 531 Zink Citraat 15mg is verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de afvalberg. Bovendien is het supplement vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Door regelmatig AOV 531 Zink Citraat 15mg in te nemen, kunt u uw lichaam voorzien van voldoende zink om te profiteren van de vele voordelen die dit mineraal biedt, waaronder een normale hormoonhuishouding en ondersteuning van de vruchtbaarheid van zowel man als vrouw.

AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat

AOV 551 Calcium magnesium zink pidolaat

AOV 551 Calcium, Magnesium & Zink Pidolaat zijn mineralen die op een organische en natuurlijke manier gebonden zijn. Dit betekent dat ze gemakkelijk opgenomen kunnen worden in het lichaam, meer dan 90% van deze verbinding komt in de lichaamscellen terecht. Calcium, magnesium en zink dragen bij aan de botaanmaak en instandhouding van sterke botten. Calcium en magnesium zijn belangrijk voor de botstructuur terwijl zink een belangrijke rol speelt in het proces van weefselgroei en -ontwikkeling. Dit maakt calcium, magnesium en zink essentieel voor de groei en instandhouding van weefsels.

AOV heeft gekozen voor een duurzame verpakking voor haar supplementen. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET draagt AOV bij aan een meer circulaire economie, omdat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Naast het bieden van goede voedingssupplementen, draagt AOV ook bij aan het verkleinen van de impact op het milieu. Door het gebruik van gerecycled plastic vermindert de hoeveelheid plastic afval en wordt het milieu minder belast.

Orthica Tri Zink

Orthica Tri Zink

Orthica Tri Zink 25 Capsules is een krachtige formule die het immuunsysteem ondersteunt en meerdere voordelen biedt voor een gezond lichaam. Zink is een belangrijk mineraal dat vele functies in het lichaam heeft. Het is essentieel voor een normale hormoonhuishouding, de kwaliteit van sperma, een gezonde huid, het gezichtsvermogen en de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Tri Zink-25 bevat drie vormen van organisch gebonden zink die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen en verwerkt. Deze krachtige formule is ideaal voor iedereen die zijn immuunsysteem wil versterken en de algehele gezondheid wil ondersteunen.

Naast de gezondheidsvoordelen biedt Orthica Tri Zink 25 Capsules ook een duurzame verpakkingsoptie. De supplementen zijn nu verpakt in 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en voorkomt dat er nieuw plastic geproduceerd moet worden. Zo draagt Orthica bij aan een duurzame toekomst en een gezond lichaam voor jou en de planeet.

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex

Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps is een voedingssupplement dat wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten bevat, waaronder jodium uit kelp en selenium uit seleniummethionine. Dit product is speciaal ontworpen om de productie van schildklierhormonen te ondersteunen en bij te dragen aan een normale hormoonhuishouding. Bovendien is dit supplement verrijkt met vitamine C en vitamine D, die een gunstige invloed hebben op het immuunsysteem en vermoeidheid helpen verminderen. De zorgvuldig op elkaar afgestemde ingrediënten in deze complete formule maken het een uitstekende keuze voor mensen die hun schildklierfunctie willen ondersteunen en tegelijkertijd hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Een ander voordeel van het Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps is dat het ook ingrediënten bevat die bijdragen aan een gezond zenuwstelsel en energiemetabolisme. Zo zijn jodium, koper en vitamine C belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en het energiemetabolisme. Bovendien helpen ijzer, koper en vitamine C bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Het immuunsysteem wordt versterkt door de toevoeging van ijzer, koper, selenium, zink, vitamine C en vitamine D. Dit supplement kan ook helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen vanwege de aanwezigheid van zink en ijzer. Al met al is het Orthovitaal Ortho Schildklier Complex Vegicaps een compleet voedingssupplement dat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat is zink?

Zink is een metaalsoort en een essentieel sporenelement. Het is essentieel omdat je het uit je voeding moet halen, omdat je lichaam het zelf niet kan aanmaken. Na ijzer is zink het op één na meest voorkomende sporenmineraal in het menselijk lichaam. Zink is namelijk aanwezig in alle lichaamsweefsels en is nodig voor een gezonde celdeling. Zink werkt als een antioxidant in het lichaam, bestrijdt schade door vrije radicalen en helpt het verouderingsproces te vertragen.

Zink heeft ook een grote invloed op de hormoonhuishouding, dus daarom kan zelfs een klein tekort leiden tot een verhoogd risico op onvruchtbaarheid of diabetes. Je vindt zink in eiwitrijke voeding en in zink tabletten. Het is er in verschillende vormen, waaronder zinkgluconaat, zinkacetaat (het soort dat vaak in zuigtabletten wordt gebruikt) en zinksulfaat.

wat is zink

Wat doen zink tabletten?

De voedingsstof zinc in zink tabletten is een essentieel mineraal dat een veelzijdige rol speelt in het menselijk lichaam. Het ondersteunt het immuunsysteem, bestrijdt infecties en kan de duur van verkoudheden verminderen. Het fungeert ook als een krachtige antioxidant en vermindert oxidatieve stress en ontstekingen. Zink heeft bovendien invloed op de hormoonproductie, waaronder testosteron, waardoor het de reproductieve gezondheid bij zowel mannen als vrouwen ondersteunt.

Zink helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel door het binden aan insuline en speelt een rol bij het behouden van hartgezondheid door de bloedvaten te ondersteunen. Zink tabletten kunnen ook helpen bij het voorkomen van diarree, het verbeteren van de vruchtbaarheid, het bevorderen van de opname van voedingsstoffen en de spijsvertering.
Daarnaast kan zink de levergezondheid ondersteunen, helpen bij spiergroei en spierherstel, het gezichtsvermogen beschermen en huidproblemen zoals acne verminderen.

Goed bezig met Zink tabletten.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Zink tabletten kopen

Hoeveel zink per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zink varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en levensfase. Volgens de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) is de ADH voor volwassen mannen en vrouwen 10 mg per dag. Voor zwangere vrouwen wordt deze verhoogd tot 11 mg per dag en voor vrouwen die borstvoeding geven tot 12 mg per dag.

Voor kinderen hangt de ADH af van hun leeftijd: kinderen van 1-3 jaar hebben 3 mg per dag nodig, kinderen van 4-6 jaar hebben 4 mg nodig en kinderen van 7-10 jaar hebben 7 mg nodig. Het is belangrijk om te onthouden dat dit algemene aanbevelingen zijn en individuele behoeften kunnen variëren.

Het is overigens óók mogelijk om te veel zink binnen te krijgen, wat kan leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, verlies van eetlust, buikkrampen, diarree en hoofdpijn. Chronische overdosering kan leiden tot verminderde immuunfunctie en lage niveaus van ‘goede’ HDL-cholesterol.

wanneer zink innemen

Wanneer zink innemen?

Zink kan het beste worden ingenomen als voedingssupplement met voedsel om mogelijke bijwerkingen zoals misselijkheid of maagklachten te minimaliseren. Veel deskundigen adviseren om zink tabletten een uur vóór of twee uur na de maaltijd in te nemen. Dit komt omdat bepaalde voedingsstoffen, zoals fytaten in volkorenproducten en oxalaten in sommige groenten, de opname van zink kunnen verminderen.

Daarnaast kan zinc de opname van bepaalde medicijnen, zoals antibiotica en medicijnen voor schildklier, verstoren. Daarom is het raadzaam om zinktabletten en deze medicijnen op verschillende tijdstippen in te nemen. Over het algemeen is het belangrijk om uw zinkinname te spreiden over de dag om de absorptie te maximaliseren.

Zink tabletten bijwerkingen?

Zink tabletten worden normaal goed verdragen, hoewel ze bij sommige mensen in verband zijn gebracht met nadelige bijwerkingen zoals misselijkheid, overgeven, diarree en maagpijn. Bovendien kan meer dan 40 mg elementair zinc per dag griepachtige symptomen veroorzaken, zoals koorts, hoesten, hoofdpijn en vermoeidheid.

Zink kan ook het vermogen van je lichaam om koper te absorberen belemmeren, wat na verloop van tijd kan leiden tot een tekort aan dit belangrijke mineraal. Bovendien is aangetoond dat zinksupplementen de opname van bepaalde antibiotica kunnen verstoren, waardoor ze minder effectief zijn als ze tegelijkertijd worden ingenomen.

Om je risico op zink tabletten bijwerkingen te verkleinen, moet je je aan de aanbevolen dosering houden en de aanvaardbare bovengrens van 25 mg per dag niet overschrijden, tenzij je onder medisch toezicht staat. Houd hiermee rekening wanneer je zink tabletten gaat kopen.

Zink

Op Vitamines.com vind je de beste zinc tabletten in de volgende vormen:

  • Bruistabletten
  • Kauwtabletten
  • Zinksulfid
  • Zink zuigtabletten

Heb je vragen over welke tabletvorm het beste bij jou past? Mail dan onze klantenservice op support@vitamines.com.