Professionele hulp bij afvallen: 7x simpele middelen!

Hulp bij afvallen is zo gek nog niet. Maar wie of wat helpt jou met het krijgen van een skinny lijf?

Vrouw met professionele hulp bij afvallen

Lijkt het afvallen maar niet te lukken in je eentje? Dat is helemaal niet zo gek. Afvallen is een lastig proces, en om dat allemaal in je uppie te doen is een flinke uitdaging. Want wist je dat er verschillende personen én producten zijn die je kunnen helpen?

We nemen je mee in 7 personen of producten die jou helpen bij jouw slanke lijf! En als je vandaag gelijk start, flaneer je deze zomer nog op het strand met jouw streefgewicht. Geen tijd te verliezen dus, laten we beginnen!

Waarom hulp bij afvallen?

Afvallen lijkt een simpele rekensom: minder calorieën consumeren dan dat je verbruikt. Maar meestal zit het een stuk complexer in elkaar. Misschien heb je alles al geprobeerd, maar lukt het niet om die extra kilo’s kwijt te raken. Waarom afvallen niet lukt kan verschillende redenen hebben, zoals je eetpatroon, activiteiten, genen en metabolisme. 

Hulp met afvallen is daarom zo gek nog niet. Iemand met een professionele achtergrond begeleidt je met het verliezen van die extra kilo’s op een gezonde manier. Ook kan het werken als iemand je simpelweg motiveert. 

Maar wie kan jou dan helpen met afvallen? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Lees ook: Afvallen gaat langzaam? 10 tips die je snel helpen!

Vrolijke jonge vrouw door hulp met afvallen

Hulp bij afvallen: wie schakel je in?

1. Extra hulpje: Skinny Support glucomannan

Wist je dat er een supplement bestaat dat écht bewezen werkt bij afvallen? Het zorgt er namelijk voor dat je hongergevoel vermindert, waardoor je minder (onnodig) gaat eten. Dit gouden goedje heet glucomannan, en vind je in Daily Co Skinny Support. Het is wel belangrijk dat je dit supplement combineert met een energiebeperkt dieet om de effecten te merken.*

Neem dagelijks 3 gram glucomannan in drie doses van telkens 1 gram. Je kunt het gewoon innemen met een groot glas water vóór je (energiebeperkte) maaltijd. 

2. Diëtist: gezonde voeding en evenwichtig eetpatroon

Een diëtist is iemand die is afgestudeerd aan de opleiding voeding & diëtetiek. Hij of zij kan je perfect helpen om een gezond en evenwichtig eetpatroon aan te nemen. Samen kijken jullie naar jouw voeding en hoe je gezondere switches kunt maken. Of onderzoek samen of een koolhydraatarm of energiebeperkt dieet bij je past.

Bovendien zijn er genoeg diëtisten die gespecialiseerd zijn in afvallen. Zij weten als geen ander hoe je zo snel mogelijk, maar op een gezonde manier, je extra kilo’s kwijtraakt. Je kunt direct naar een diëtist of via een doorverwijzing van je huisarts. 

Leestip: Love handles kwijtraken met trainen? 12 tips die ECHT werken!

Een diëtist kan je perfect helpen met een evenwichtig en gezond eetpatroon dat bij jouw lichaam past.

3. Personal trainer: sporten en bewegen

Bewegen is natuurlijk essentieel wanneer je wilt afvallen. Burn those calories! Pak de fiets, ga een stukje hardlopen of pak een yogamatje uit de kast. Vind je het lastig sporten zelf op te pakken en weet je niet goed waar te beginnen? Dan kan een personal trainer een uitvinding zijn. 

Een personal trainer heb je in allerlei verschillende vormen en maten. Iemand die letterlijk aan je zijde staat tijdens de workout, of gewoon iemand die een sportschema voor je opstelt. Kies vooral wat bij jou en jouw budget past!

Jonge vrouw gezond eten en sporten als hulp bij afvallen

4. Praktijkondersteuner of psychologische hulp: mentaal welzijn

Wie denkt dat afvallen en overgewicht alleen te maken hebben met fysiek welzijn heeft het mis. Vaak is er ook een mentale oorzaak van overeten. Bovendien kan overgewicht een flinke deuk bezorgen in je zelfvertrouwen. Helemaal niet gek dus als je wat extra mental support nodig hebt!

Psychische klachten

Merk je dat je niet lekker in je vel zit? Dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Die kan je vervolgens doorverwijzen naar een praktijkondersteuner of psycholoog.

Lees ook: Hoe krijg je een platte buik? 10 tips voor een flat belly!

5. Kan de huisarts mij helpen met afvallen?

Ja, ook de huisarts kan je helpen met afvallen. Misschien niet direct, maar de huisarts is natuurlijk de eerste stap. Hij of zij gaat kijken hoe verschillende zorgverleners jou het beste kunnen helpen. Samen onderzoeken jullie de oorzaken en de steun die je graag zou willen. 

6. Vrienden en familie

En last but not least zijn vrienden en familie natuurlijk ook een belangrijke schakel in je afvalproces. Steun van je dierbaren is onmisbaar bij het afvallen. Alles in je eentje doen is moeilijk, hoe fijn is het als je steun krijgt van je geliefden naast de professionele ondersteuning?

Maak eventueel een plan en deel het met je vrienden en familie, zodat zij je ook kunnen motiveren en samen je behaalde doelen kunnen vieren!

Afvallen is niet alleen een fysiek proces, zorg ook dat je mentaal lekker in je vel zit!

7. Medische hulp bij succesvol afvallen

Inmiddels zijn er verschillende (chirurgische) ingrepen mogelijk om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan buikvet bevriezen, injecties of een maagverkleining. Of deze behandelingen echt nodig zijn, kunnen jij en ik niet beslissen. Hiervoor is het echt belangrijk dat je eerst naar je huisarts gaat. 

Leestip: 1 kilo per week afvallen? Met deze 9 tips ben jij summer ready!

Slanke vrouw op strand na professionele hulp bij afvallen

Wat werkt echt bij afvallen?

Wat écht werkt bij afvallen is minder calorieën consumeren en meer verbruiken. Dat betekent: gezonde, evenwichtige voeding en meer beweging. Zo simpel als het lijkt is het meestal niet. Daarom kun je ook hulp bij afvallen krijgen van een diëtist, of kies bijvoorbeeld voor Daily Co Skinny Support als extra ondersteuning bij de afvalstrijd. 

Hulp inschakelen voor je streefgewicht

Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar de huisarts en kijk samen welke ondersteuning je precies nodig hebt. Het is belangrijker dat je de oorzaak aanpakt om een duurzaam resultaat te krijgen!

Wanneer hulp van je huisarts bij het afvallen?

Er is geen strikte regel wanneer je hulp moet inschakelen bij het afvallen. Het is belangrijk dat je hulp inschakelt, wanneer je het gevoel hebt dat je het niet meer zelf kan. Ook is het verstandig professionele hulp in te schakelen wanneer je last hebt van ernstig overgewicht en je BMI te hoog is. Begin gewoon simpel bij je huisarts en samen kijken jullie verder wat het beste is voor jouw gezondheid.

Lees ook: Hoeveel val je af als je niet eet?

Samenvatting professionele hulp bij afvallen

Afvallen lukt niet altijd alleen, en dat is hartstikke normaal! Het kan een lastige klus zijn, maar gelukkig zijn er verschillende mensen en producten die je kunnen helpen. Denk aan glucomannan supplementen, een diëtist voor je eetpatroon, een personal trainer voor je workouts, of zelfs hulp van je huisarts, een psycholoog of je vrienden en familie. 

Start vandaag nog en flaneer deze zomer op het strand!

*Goedgekeurde gezondheidsclaims.

Professionele hulp bij afvallen

Extra informatie

Over dit artikel

Dit artikel over professionele hulp bij afvallen is voor het eerst gepubliceerd op 4 juni 2024. Help! Je wilt hulp bij het afvallen. Het is belangrijk dat je bij afvallen niet alleen kijkt naar je gewicht, maar ook naar je vetpercentage. Dat geeft namelijk een betere indicatie of je vet verbrandt of spiermassa verliest. Overgewicht kan ook erfelijk zijn, eventueel is er ook een geneesmiddel of medicatie (let op bijwerkingen) mogelijk maar dat kan je arts het beste beslissen. Probeer eten in een restaurant te beperken en thuis meer gezond te gaan koken. Haal gezonde producten in huis uit de supermarkt en kijk eventueel bij de Hartstichting voor extra tips voor een gezond gewicht. Ook kun je kiezen voor (fysieke en psychologische) coaching om je te helpen bij je gewichtsverlies.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie: 

  • Professionele ondersteuning bij afvallen
Lizzy is een van de auteurs op Vitamines.com. Ze schrijft het liefst over gezondheid, voeding en mentaal welzijn. Heb je vragen over het artikel? Laat het gerust weten.