Een slanke taille in een week, kan het?

Dat onnodige vet hoopt zich altijd op op de verkeerde plekken. Hoe zorg je nou eindelijk voor die slanke, sexy taille?

Vrouw die taille trainen voor smallere taille

Van een appelfiguur naar een sexy zandloper, hoe komt iedereen toch aan zo’n slanke taille? Helaas houdt ons vet ervan om zich op te hopen rond ons middel en onze heupen. Maar wij niet! Hoe kom je af van dat buikvet, en hoe krijg je een skinny taille?

Met deze 5 tips wordt iedereen jaloers op jóuw figuurtje. En lees je mee wat het allerbeste werkt tegen die extra kilo’s?

Is een slanke taille in een week mogelijk?

Een slanke taille in een week krijgen is helaas niet zo realistisch als we zouden willen. Afvallen en je taille slanker maken kost nou eenmaal tijd en een goede portie discipline. Het is beter om te focussen op gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging dan op snelle resultaten. Geduld en doorzettingsvermogen zijn altijd key!

Hoeveel cm is een slanke taille?

Een “slanke” taille kan voor iedereen anders zijn, omdat het natuurlijk afhangt van je eigen lichaamsbouw. Over het algemeen wordt bij vrouwen een tailleomtrek van minder dan 80 centimeter als slank beschouwd, en bij mannen minder dan 94 centimeter. 

Lees ook: Hoe helpt een detox kuur jou met afvallen?

Vrouw met slanke taille in een week

Goed voelen in je eigen lijf

Maar onthoud, het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je eigen lichaam! Lichamen zijn nou eenmaal verschillend en er bestaat geen goed of fout. Zorg dus dat je gezond bent en lekker in je vel zit!

Dat gezegd hebbende, hoe voel jij je zo snel mogelijk lekker in je eigen lijf?

Hoe krijg je een slanke taille? 5 tips

Een paar eenvoudige stappen zorgen al voor een strakkere taille. Zo doe je dat:

Een duwtje in de goede richting met dit magische middel

Een magisch middel? Oké, magisch is het misschien niet. Maar het ondersteunt (bewezen!) bij gewichtsverlies*. Het geeft namelijk een langer verzadigd gevoel, waardoor je hongergevoel minder wordt en je dus minder gaat snaaien. Maar wat is dit gouden goedje dan? Daily Co Skinny Support werkt écht en ondersteunt bij gewichtsverlies.*

Het is echter wel belangrijk dat je Daily Co Skinny Support combineert met een energiebeperkt dieet om de effecten te merken. Neem vóór je maaltijd, drie keer per dag 1 gram glucomannan in met een groot glas water. En that’s it!

Leestip: Afvallen door wandelen? 22 tips om nú te starten!

Je taille trainen, trainen en nog eens trainen voor een slanke taille

Als je wilt afvallen en een slankere taille wilt ontkom je niet aan bewegen. Sporten, cardio en krachttraining zijn perfect om calorieën te verbranden én je core te trainen. Hoe meer je sport, hoe meer calorieën je verbrandt. En dat gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je buikvet verdwijnt!

Combineer vetverbranding met krachttraining voor een smallere én strakkere buik.

Welke oefening voor slanke taille?

  • Yoga. Binnen yoga bestaan er ontzettend veel varianten. Het is goed voor je mentale welzijn, je houding én het versterkt je buikspieren. Bovendien verbrand je er ook calorieën mee! Dus wanneer plan jij je volgende lesje in?
  • Zijwaartse plank. De zijwaartse plank is een van de bekendste en effectiefste oefeningen voor een slankere taille. 
  • Zijwaartse crunch. Net zoals de zijwaartse plank is ook de zijwaartse crunch populair voor een smalle taille. Even doorbijten, maar het resultaat mag er wezen!
  • Bicycle crunch. Deze wordt ook wel gewoon “fietsen”
  •  genoemd. Je gaat liggen op je rug op de grond en haalt één voor één je knieën omhoog terwijl je cruncht. Eigenlijk net zoals fietsen dus!
  • HIIT (high intensity intervaltraining). Een high intensity intervaltraining staat bekend om de enorme vetverbranding. Met een HIIT workout verbruik je namelijk ontzettend veel calorieën. Work that body!

Eet veel vezels, eiwitten en gezonde vetten

Gezond en evenwichtig eten is een must als je een slanke taille wilt. Vet hoopt zich namelijk maar al te graag op rond je middel, en dat willen we natuurlijk niet! 

Lees ook: 10 kilo afvallen met de loopband? Dat doe je zo!

Wat eten voor een slanke taille?

Voor een slanke taille kun je het beste eten kiezen dat rijk is aan voedingsstoffen en weinig bewerkte suikers en vetten bevat. Denk bijvoorbeeld aan veel groenten en fruit, magere eiwitten zoals kip, vis, en tofu, en volkoren producten zoals havermout en quinoa. Zorg dat je niet te veel calorierijke producten eet, om je calorie-inname te beperken. 

Jonge vrouw met smallere taille in week

Vermijd bewerkt voedsel

Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, frisdrank, en suikerrijke snacks. Deze producten zitten bomvol suiker, calorieën en bevatten maar weinig voedingsstoffen. Daar heb je dus niks aan, behalve uiteindelijk extra kilo’s rond je middel!

Ontstress, let go of the unnecessary stress!

Gezonde stress is helemaal niet zo erg, maar helaas hebben we tegenwoordig langdurige of zelfs chronische stress. Op je werk, je studie of in je privéleven: te veel stress is niet goed. Zo ook niet voor je gewicht! Overeten uit emotie is daarnaast ook een groot probleem, dus probeer je cortisol level laag te houden door bijvoorbeeld meditatie of ademhalingsoefeningen en probeer te achterhalen waar je stress vandaan komt.

Leestip: Hoe verdwijnt je knorrende maag tijdens het afvallen?

Stel realistische doelen voor jezelf

Een slanke taille in één week? Dat willen we allemaal. Maar erg realistisch is het helaas niet. Stel realistische doelen voor jezelf. Een halve kilo per week kwijtraken is normaal en gezond, meer dan 1 kilo per week wordt afgeraden. 

Verwacht geen smalle taille in één week, maar wees consistent en na een paar weken merk je verschil!

Gewicht is meer dan wat de weegschaal zegt

Kijk niet alleen naar de kilo’s op de weegschaal, maar meet jezelf op of check je vetpercentage. Je wilt niet alleen afvallen rond je taille, maar natuurlijk ook een strakke taille! Daarom is het essentieel dat je je spieren blijft trainen met krachttraining en buikspieroefeningen. 

Hoe kun je snel centimeters verliezen?

Wil je snel centimeters verliezen? Hoe sneller, hoe beter maar helaas geldt dat niet bij afvallen. Om centimeters te verliezen is het natuurlijk belangrijk om gezond te eten, veel te sporten en ook krachttraining uit te voeren. Je wilt immers niet alleen een slank, maar ook strak lichaam! 

Lees ook: Wat zijn gezonde vetten & hoe helpen ze met afvallen?

Vrouw is blij met slankere taille in een week

Samenvatting slanke taille

Van een appelfiguur naar een sexy zandloper? Iedereen wil een smalle taille, maar buikvet blijft altijd een dingetje. Hoewel snel afvallen in een week onrealistisch is, kun je met geduld en discipline ongelofelijk veel bereiken. 

Gezonde voeding, regelmatig sporten en minder stress zijn het gouden trio voor een smalle taille. En natuurlijk Daily Co Skinny Support als extra ondersteuning! Vergeet niet: een slanke taille is relatief en het belangrijkste is dat je je goed voelt!

Smalle taille

Extra informatie

Over dit artikel

Dit artikel over slanke taille in een week is voor het eerst gepubliceerd op 14 juni 2024.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie: 

  • Slanke taille in een week

 

Lizzy is een van de auteurs op Vitamines.com. Ze schrijft het liefst over gezondheid, voeding en mentaal welzijn. Heb je vragen over het artikel? Laat het gerust weten.