KNMP

De KNMP is sinds 1842 dé belangenbehartiger voor apothekers en apotheken in Nederland en vertegenwoordigd meer dan 5.000 leden. Op deze pagina ontdek je meer over deze belangrijke organisatie.

Wat is KNMP?

De letters KNMP betekenen Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie en is de overkoepelende organisatie voor apothekers in Nederland. De KNMP agendeert cruciale kwesties in het domein van geneesmiddelen in Nederland en speelt zo een sleutelrol in de verbetering en versterking van de farmaceutische zorg in Nederland.

Wat doet KNMP?

Bij de KNMP draait alles om het agenderen van belangrijke zaken bij zowel de overheid als relevante stakeholders. Ze zijn actief in het zoeken naar beleidsoplossingen voor urgente problemen. Eén van deze problemen is het aanhoudende tekort aan geneesmiddelen in Nederland. Dit tekort is alarmerend hoog en veroorzaakt dagelijks ongemak voor zowel patiënten als apothekers.

Het uiteindelijke doel van de KNMP is om apothekers meer tijd te geven om zorg te verlenen als medicatiespecialisten. Het huidige vergoedingssysteem vormt vaak een belemmering voor apothekers om de nodige tijd en aandacht aan patiënten te besteden. De KNMP werkt daarom aan een andere vorm van vergoeding, zodat apothekers de best mogelijke zorg kunnen verlenen.

De inspanningen van de KNMP zijn van onschatbare waarde voor de Nederlandse gezondheidszorg. Ze zorgen ervoor dat patiënten de juiste medicatie krijgen, apothekers voldoende tijd hebben om patiënten te begeleiden en dat de farmaceutische zorg in Nederland blijft verbeteren. Laten we de KNMP bedanken voor hun harde werk en toewijding aan een betere gezondheidszorg voor ons allemaal.

Wie is de directeur van KNMP?

De algemeen directeur van het KNMP is Eric Janson. Met een uitgebreide achtergrond en ervaring in de farmaceutische sector is Eric Janson een man met veel deskundigheid en visie. De voorzitter van KNMP is Gerben Nulent, die eerder 20 jaar directeur van Mediq was.

Het beleid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie wordt vastgesteld door het KNMP-bestuur, in nauwe dialoog met de leden. Hierbij wordt het bestuur bijgestaan en geadviseerd door het team van het KNMP-bureau in Den Haag. Uiteindelijk is het KNMP-bestuur verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dit bureau.

Wat vind je in de KNMP kennisbank?

De KNMP Kennisbank vormt de ultieme digitale schatkamer van informatie voor apothekers en hun teams. Deze bron van kennis staat vol met waardevolle informatie die zowel op vakinhoudelijk als op procesmatig vlak ondersteuning biedt bij de dagelijkse werkzaamheden in de apotheek.

Met een schat aan relevante, up-to-date informatie helpt de Kennisbank bij het verbeteren van de zorgkwaliteit, het vergemakkelijken van interne processen, en het bevorderen van de samenwerking binnen het team.

Of het nu gaat om het beantwoorden van complexe medicatie-vragen, het naleven van de nieuwste richtlijnen, of het effectief beheren van de apotheek werkzaamheden, de KNMP Kennisbank is er om belanghebbenden te ondersteunen en hun werkzaamheden te verrijken.

KNMP Contact

KNMP
Alexanderstraat 11
2514JL Den Haag
Telefoon: 070 373 7373
Email adres: [email protected]

Meer informatie

KNMP op Overheid.nl
KNMP op PW.nl
KNMP op DNB.com
KNMP op Zorgvisie.nl

Dave Leusink
Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.
Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.