Kan je vitamine C en D tegelijk innemen?

Veel mensen nemen verschillende vitamines in, waaronder de populaire vitaminen C en D. Maar kun je bijvoorbeeld vitamine C en D ook tegelijkertijd innemen? Hoog tijd voor een gezond antwoord.

Kun je vitamine C en D combineren?

Gelukkig zijn de meeste vitamine C en D supplementen prima met elkaar te combineren. Wel dien je rekening te houden met de voorgeschreven hoeveelheid zoals op een potje vitamine C of vitamine D vermeldt staat.

Wanneer je geneesmiddelen gebruikt of onder toezicht van een arts staat, is het vanzelfsprekend aan te raden om eerst met je arts, therapeut of apotheker een eventueel tegelijkertijd gebruik van vitamine D en C te bespreken.

Wanneer kun je het beste vitamine C en D innemen?

Voor vet oplosbare vitaminen zoals vitamine D is het meest gegeven advies om deze tijdens of net na de maaltijd in te nemen, omdat deze vitaminen beter worden opgenomen met vet. Hetzelfde geldt voor vitamine C, omdat vitamine C de opname van ijzer uit voeding kan verbeteren.

Wanneer je andere jouw supplementen wilt combineren kun je dus het beste op het etiket kijken, daarop staat vaak ook het beste moment om deze in te nemen. Sowieso is het vaak een goed idee één vast inname moment aan te houden, een vast moment vergeet je simpelweg minder snel.

Leestip: Wat is gebufferde vitamine C?

Geschreven door

Dave Leusink

Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.