Keuzehulp

Mineralen supplement

Er zijn goede reden voor het feit dat veel mensen een mineralen supplement kopen. Je lichaam heeft verschillende mineralen nodig om zich te kunnen ontwikkelen en normaal te functioneren. Essentieel voor je gezondheid zijn calcium, fosfor, kalium, natrium, chloride, magnesium, ijzer, zink, jodium, chroom, koper, fluoride, molybdeen, mangaan en selenium. Op Vitamines.com vind je voordelig en snel jouw mineralen supplementen.

Mineralen supplement kopen

Filter

90 artikelen in Mineralen supplement

90 artikelen in Mineralen supplement

Nu -18%
Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat Tabletten is een voedingssupplement met magnesium, dat gebonden is aan glycine. Deze organische vorm van magnesium is zeer goed opneembaar en heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Door de binding aan glycine passeert magnesiumbisglycinaat gemakkelijk de bloed-hersenbarrière en heeft het een positief effect op de hersenfunctie, gemoedstoestand en het concentratievermogen. De gecheleerde vorm zorgt bovendien voor minder maag- en darmklachten. Door de toevoeging van l-taurine wordt de opname van magnesiumbisglycinaat nog verder verbeterd.

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat Tabletten heeft een aantal goedgekeurde gezondheidsclaims. Zo speelt magnesium een belangrijke rol bij de botaanmaak, het behoud van sterke botten en een goede elektrolytenbalans. Daarnaast is het goed voor de hersenfunctie, gemoedstoestand, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. Ook helpt magnesium bij het behoud van sterke tanden en een normaal energieleverend metabolisme. Het heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid en is van belang voor de spieren en het zenuwstelsel. Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat Tabletten is verkrijgbaar in een verpakking met 150 tabletten en 120 tabletten en is daarmee geschikt voor langdurig gebruik.

Nu -20%
Vitakruid Silsolutions

Vitakruid Silsolutions

SilSolutions van Vitakruid is een uniek supplement met een hoog gehalte organisch silicium van 70 mg per maatbeker. Dit is wereldwijd de hoogste hoeveelheid organisch, elementair silicium per dagdosering. Silicium is een essentieel mineraal voor het behoud van sterke botten en bindweefsel. Vitakruid SilSolutions is een biologisch beschikbare vorm van silicium, wat zorgt voor een verbeterde opname in het lichaam. Het supplement is ook handig in gebruik door de maatbeker die bij het product wordt geleverd.

SilSolutions bevat daarnaast vitamine C, die bijdraagt aan de vorming van collageen voor de huid en het behoud van een sterk gebit. Vitamine C ondersteunt ook de aanmaak van kraakbeen en beschermt gezonde lichaamscellen. Door het gebruik van SilSolutions als aanvulling op een gezond voedingspatroon kan het lichaam worden voorzien van voldoende silicium en vitamine C om gezonde botten, bindweefsel en huid te behouden.

Voordelen van SilSolutions zijn onder andere het gemak van toediening, de vloeibare vorm die zorgt voor een verbeterde opname en de wetenschappelijk onderbouwde werking van organisch silicium. Daarnaast kan het supplement bijdragen aan het behoud van sterke botten, bindweefsel en een gezonde huid en gebit. Het is belangrijk om te benadrukken dat SilSolutions gezien moet worden als een aanvulling op een gezonde levensstijl en voedingspatroon en geen vervanging hiervan is.

Nu -15%
Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

Vitakruid Magnesium Tauraat is een voedingssupplement dat hoogwaardige magnesiumtauraat bevat, een organische vorm van magnesium die door het lichaam goed wordt opgenomen. In tegenstelling tot anorganische vormen van magnesium, zoals magnesiumchloride, wordt magnesiumtauraat gemakkelijk door het lichaam verwerkt vanwege de hoge biologische beschikbaarheid. Dit voedingssupplement is ook verrijkt met P-5-P, de biologisch actieve vorm van vitamine B6, die de opname van magnesiumtauraat verder verbetert. Deze combinatie van L-taurine en magnesium is bijzonder gunstig voor de hersenfunctie, het zenuwstelsel en de gemoedstoestand.

Vitakruid Magnesium Tauraat biedt meerdere voordelen. Naast het feit dat het een gezondheidsduizendpoot is, draagt magnesium bij aan de botaanmaak en het behoud van sterke botten, terwijl het de normale eiwitsynthese, elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme bevordert. Magnesium heeft ook een gunstige invloed op de spieren en het zenuwstelsel, waardoor het vermoeidheid en futloosheid kan verminderen. Bovendien draagt vitamine B6 bij tot een normaal energieleverende stofwisseling, evenals de aanmaak van rode bloedcellen, eiwitten en cysteïne. Door regelmatig Vitakruid Magnesium Tauraat te gebruiken, kan men een gezonde gemoedstoestand, hersenfunctie en algehele gezondheid bevorderen.

Nu -14%
Vitakruid 5-HTP 100 mg

Vitakruid 5-HTP 100 mg

Vitakruid 5-HTP 100 mg is een voedingssupplement dat een hoge dosering bevat van het actieve bestanddeel 5-Hydroxytryptofaan (5-HTP), een essentieel aminozuur dat gemakkelijk de hersenbloedbarrière passeert. Het 5-HTP wordt geëxtraheerd uit de Griffonia simplicifolia, een plant die veel voorkomt in de natuur van Centraal- en West-Afrika en voor maar liefst 95% uit 5-HTP bestaat. Dit supplement is vegan en kan als aanvulling dienen op de Vitakruid Multi Nacht voor een versterkt effect.

Het gebruik van Vitakruid 5-HTP 100mg kan verschillende voordelen hebben. 5-HTP wordt in het lichaam omgezet in serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van de stemming, slaap, eetlust en pijnbeleving. Door de hogere concentratie 5-HTP in dit supplement kan het de serotoninespiegel beter ondersteunen dan andere supplementen met een lagere dosering. Dit kan helpen bij het verminderen van gevoelens van stress en angst, verbeteren van de slaapkwaliteit en het reguleren van de eetlust.

Vitakruid Zink methionine koper

Vitakruid Zink methionine koper

Vitakruid Zink Methionine Koper Capsules zijn een effectieve manier om zink en koper aan te vullen in het lichaam. Zink heeft verschillende belangrijke functies in het lichaam, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem en de stofwisseling. Bovendien draagt zink bij aan een gezonde huid, gezichtsvermogen en vruchtbaarheid van de man. De capsules bevatten zink en koper in de meest biologisch beschikbare vormen en zijn ontworpen om de balans tussen deze twee mineralen te waarborgen. Koper heeft ook talloze gezondheidsbevorderende effecten, waaronder ondersteuning van het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel, bevordering van de energiestofwisseling en ondersteuning van het ijzertransport in het lichaam.

Door het nemen van Vitakruid Zink Methionine Koper Capsules kunt u profiteren van de vele voordelen die deze mineralen bieden voor uw gezondheid. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen en worden goed opgenomen door het lichaam. Bovendien zijn ze geschikt voor vegetariërs en veganisten. Door het regelmatig innemen van deze capsules kunt u zorgen voor een gezonde balans van zink en koper in uw lichaam en bijdragen aan een optimale werking van uw immuunsysteem, stofwisseling, huid, ogen en vruchtbaarheid.

1 + 1 Gratis
Vitals IJzer 25 mg met Vitamine C

Vitals IJzer 25 mg met Vitamine C

Vitals IJzer 25mg Capsules zijn een voedingssupplement met hoogwaardig aminozuurchelaat (ijzerbisglycinaat) van Albion Minerals, Ferrochel® en worden aangevuld met vitamine C voor een betere ijzeropname. Deze vorm van ijzer heeft een bijzonder goede biologische beschikbaarheid en is mild voor de maag. IJzer draagt bij aan een normale werking van het immuunsysteem, een normale cognitieve functie en een gezonde energiestofwisseling. Het supplement helpt vermoeidheid te verminderen en speelt een rol bij het celdelingsproces. De verpakking van deze supplementen is duurzaam en volledig recyclebaar. Het doosje is van PaperWise karton gemaakt, terwijl het potje en de etiketten van recyclebaar biobased plastic zijn gemaakt. Het gebruik van recyclebare materialen in de verpakking draagt bij aan een verminderde druk op het milieu.

Een van de belangrijkste voordelen van Vitals IJzer 25mg Capsules is dat ze bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid en een gezonde energiestofwisseling. Dit is vooral belangrijk voor mensen die moeite hebben met het verkrijgen van voldoende ijzer uit hun dieet, zoals veganisten en vegetariërs. Het gebruik van hoogwaardig aminozuurchelaat van Albion Minerals, Ferrochel®, in combinatie met vitamine C voor een betere ijzeropname, zorgt ervoor dat het lichaam het ijzer goed kan opnemen en gebruiken. De duurzame verpakking van deze supplementen draagt ook bij aan een betere gezondheid van het milieu, doordat deze volledig recyclebaar is en bijdraagt aan een circulaire economie.

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten

Lucovitaal Magnesium Citraat 400mg Tabletten

Lucovitaal Magnesium Citraat 400 is een voedingssupplement dat de best opneembare vorm van magnesium bevat. Door de hoge dosering van 400mg elementaire magnesium (citraat) per dagdosering van 2 tabletten kan dit supplement bijdragen aan het behoud van soepele spieren en gezonde botten. Magnesium heeft daarnaast een positieve invloed op pijnlijke spieren en kan kramp en spierpijn helpen voorkomen. Ook geeft het extra energie en kan het stress verminderen. De tabletten zijn makkelijk in te nemen met water en zijn geschikt voor vegetariërs.

Een goede magnesiumbalans in het lichaam heeft veel voordelen. Zo kan het bijdragen aan het behoud van een goede nachtrust en een gezonde werking van het zenuwstelsel. Ook is magnesium betrokken bij de aanmaak van eiwitten en kan het helpen bij het opbouwen en herstellen van spierweefsel na het sporten. Bovendien kan een tekort aan magnesium leiden tot vermoeidheid en een verhoogde gevoeligheid voor stress. Door het gebruik van Lucovitaal Magnesium Citraat 400 kan je jouw magnesiumbalans op peil houden en profiteren van deze voordelen.

Nu -29%
Vitakruid Magnesium 150 Malaat

Vitakruid Magnesium 150 Malaat

Vitakruid Magnesium 150 Malaat Tabletten is een voedingssupplement met organisch gebonden magnesiummalaat en P-5-P (actieve vorm van vitamine B6). De combinatie van magnesium en appelzuur helpt bij het ontspannen en levert energie aan spiercellen. Dit is vooral belangrijk voor de ATP-synthese, de belangrijkste energiebron van het menselijk lichaam, die gevormd wordt in de mitochondriën van de cellen en bij inspanning gebruikt wordt door de spieren. Magnesiummalaat speelt een belangrijke rol in vele enzymen die energie vrijmaken uit aërobe verbranding. Een ander voordeel van deze vorm van magnesium is dat er na inspanning geen melkzuur gevormd wordt.

Het gebruik van Vitakruid Magnesium 150 Malaat Tabletten biedt vele voordelen voor het menselijk lichaam. Naast de hierboven genoemde voordelen helpt magnesium bij het behoud van sterke botten, een goede gemoedstoestand, geheugen, leerprestatie en concentratievermogen. Ook helpt magnesium de eiwitsynthese in stand te houden, een normale elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden. Daarnaast draagt magnesium bij aan sterke tanden, een goed functionerend zenuwstelsel en spieren en een verminderde vermoeidheid en futloosheid. Vitamine B6, in de veiligste en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat, ondersteunt onder andere de aanmaak van rode bloedcellen, eiwitproductie en cysteïne aanmaak.

AOV 537 Zink citraat 25mg

AOV 537 Zink citraat 25mg

AOV 537 Zink Citraat 25mg is een supplement dat 25 mg organisch gebonden zink per vegacaps bevat. Dit organische zinkzout wordt goed opgenomen door het lichaam. Zink is een mineraal dat bijdraagt aan tal van lichaamsfuncties. Het draagt bij aan een normale concentratie, leervermogen en geheugen, houdt de geest helder en ondersteunt de vruchtbaarheid van zowel man als vrouw. Bovendien is zink goed voor de huid, het haar en de nagels, en helpt het bij een normale stofwisseling van macronutriënten. Daarnaast zorgt zink mede voor een goede weerstand, helpt het de lichaamscellen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en draagt het bij aan een normale hormoonhuishouding. Bovendien wordt het supplement geleverd in een flacon van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een duurzamere verpakking en een meer circulaire economie.

Door het gebruik van AOV 537 Zink Citraat 25mg kunt u bijdragen aan een gezond en vitaal lichaam. Het supplement ondersteunt niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid, door bij te dragen aan een normale concentratie, leervermogen en geheugen. Bovendien is het supplement goed voor de huid, het haar en de nagels, wat bijdraagt aan een stralend uiterlijk. Het gebruik van een duurzame verpakking draagt bij aan een meer circulaire economie en vermindert de hoeveelheid nieuw plastic dat geproduceerd moet worden. Kortom, AOV 537 Zink Citraat 25mg is een veelzijdig en duurzaam supplement dat bijdraagt aan een gezond en vitaal lichaam.

Vitals Zink bisglycinaat 15 mg

Vitals Zink bisglycinaat 15 mg

Vitals Zink 15mg bevat zink in de vorm van zinkbisglycinaat, een hoogwaardig aminozuurchelaat van Albion Minerals met het kenmerk TRAACS®. Dit is een superieure verbindingsvorm met een uitstekende biologische beschikbaarheid. Het aminozuurchelaat is zo gestructureerd dat het niet wordt opgesplitst door maagsap of spijsverteringsenzymen, maar wel vrijkomt zodra het wordt opgenomen in de darmcellen. Het product is bovendien vrij van koper en wordt geleverd in kleine, gemakkelijk te slikken capsules.

Zink is betrokken bij vele processen in ons lichaam, waaronder de botaanmaak, de hormoonhuishouding en het immuunsysteem. Het draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en ondersteunt de conditie van het oog, de huid, de nagels en het haar. Het speelt ook een rol bij de normale cognitieve functie en het celdelingsproces. Ten slotte draagt het bij tot een gezond zuur-base-evenwicht en een normale vruchtbaarheid en voortplanting. Het gebruik van Vitals Zink 15mg in combinatie met een gezonde levensstijl kan dus vele voordelen opleveren voor de gezondheid.

Vitals Magnesiumcitraat 100 mg

Vitals Magnesiumcitraat 100 mg

Vitals Magnesium 100mg Capsules zijn voedingssupplementen die gebaseerd zijn op goed opneembare, organische magnesiumcitraat. Deze vorm van magnesium wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en is aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron. Deze plantaardige capsule is gemakkelijk te slikken en ondersteunt het energieniveau, wat kan helpen bij vermoeidheid. Magnesium is ook belangrijk voor de normale spierwerking en speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

De verpakking van Vitals Magnesium 100mg Capsules is duurzaam en milieuvriendelijk. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product dat gemaakt is van landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Het karton is uitstekend geschikt voor recycling en kan tot wel zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Bovendien is het potje en het etiket gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Het gebruik van een recyclebare verpakking is een belangrijke stap in de richting van een circulaire economie, wat leidt tot een vermindering van de afvalberg en CO2-uitstoot en tegelijkertijd bijdraagt aan de ondersteuning van boeren in ontwikkelingslanden.

Mattisson Vegan calcium uit rode alg

Mattisson Vegan calcium uit rode alg

Mattisson HealthStyle Vegan Aquamin Calcium is een multi-mineraal complex dat calcium bevat afkomstig uit de rode alg (Lithothamnium calcareum). De rode alg heeft de bijzondere eigenschap om mineralen uit de zee op te nemen en op te slaan in haar weefsels. Naast calcium zijn er ook magnesiumcapsules toegevoegd aan het supplement. De juiste calcium-magnesiumverhouding is belangrijk omdat deze mineralen elkaar nodig hebben om optimaal te werken. Calcium is een van de belangrijkste mineralen die ons lichaam nodig heeft en ondersteunt de bloedstolling, het energieniveau en de instandhouding van sterke botten en een sterk gebit. Calcium speelt ook een rol bij de instandhouding van sterke spieren en is belangrijk voor ons zenuwstelsel. Dit supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Mattisson HealthStyle Vegan Aquamin Calcium heeft vele voordelen voor het lichaam. Calcium ondersteunt de instandhouding van sterke botten en tanden en is belangrijk voor het behoud van gezonde spieren en het zenuwstelsel. Magnesium, dat in de capsules is opgenomen, draagt ook bij aan de instandhouding van sterke botten en spieren en kan bijdragen aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast kan een juiste calcium-magnesiumverhouding bijdragen aan een betere nachtrust en een verbeterde stemming. Het feit dat het supplement geschikt is voor vegetariërs en veganisten, maakt het toegankelijk voor een brede groep mensen die bewust bezig zijn met hun voeding.

Orthica Magnesium citraat 200

Orthica Magnesium citraat 200

Orthica Magnesiumcitraat 200 mg tabletten bevatten een hoge dosis magnesium, wat bijdraagt aan het behoud van sterke en soepele spieren, een goed functionerend zenuwstelsel en een gezond skelet. Magnesium is essentieel voor de activering van de natuurlijke energie in het lichaam en het vrijmaken van energie uit voedsel. Calcium, magnesium en zink spelen ook een rol bij de botaanmaak, en calcium is goed voor de spieren. Calcium, magnesium en zink ondersteunen de groei en ontwikkeling van weefsels, wat vooral tijdens de zwangerschap belangrijk is. Bovendien hebben selenium en zink een positief effect op het immuunsysteem. Deze magnesiumtabletten bevatten alleen organisch gebonden magnesium, wat goed verdraagbaar is en niet gepaard gaat met aanvullende vitaminen, mineralen of kruiden.

De Orthica supplementen zijn nu verkrijgbaar in flessen van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van de productie van nieuw plastic. Dit heeft als voordeel dat er minder afval wordt geproduceerd en dat de CO2-uitstoot wordt verminderd. Het gebruik van rPET-flessen zorgt voor minder belasting van het milieu en ondersteunt het streven naar een duurzamere wereld.

Vitakruid Magnesium 200 Citraat

Vitakruid Magnesium 200 Citraat

Vitakruid Magnesium 200 Citraat Tabletten is een voedingssupplement dat gebonden is aan citroenzuur. Dit supplement bevat een goede vorm van magnesium die goed opneembaar is door ons lichaam. Magnesium speelt een essentiële rol bij de productie van energie in onze lichaamscellen en is belangrijk voor het behoud van soepele spieren, sterke botten en een gezond zenuwstelsel. Bovendien draagt magnesium bij aan een goede geestelijke veerkracht en kan het vermoeidheid helpen verminderen. De organische vorm van magnesiumcitraat in deze tabletten is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te nemen.

Het gebruik van Vitakruid Magnesium 200 Citraat Tabletten heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een goede vorm van magnesium die goed door ons lichaam wordt opgenomen en een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Daarnaast is het gebruik van magnesiumcitraat voordelig en draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en soepele spieren. Bovendien kan magnesium helpen bij vermoeidheid en het behoud van een goede geestelijke veerkracht. De tabletvorm van dit supplement is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te nemen. Al met al is Vitakruid Magnesium 200 Citraat Tabletten een goed supplement voor mensen die hun magnesiuminname willen verhogen en willen profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die magnesium te bieden heeft.

Nu -14%
Orthica Magnesium Bisglycinaat

Orthica Magnesium Bisglycinaat

Orthica Magnesium Bisglycinaat-120 (60 stuks) Capsules is een effectief magnesiumsupplement dat een aanvulling kan zijn op een gevarieerd dieet en kan worden gebruikt bij een verhoogde behoefte aan magnesium. De combinatie van magnesium met toegevoegde vitamines en mineralen kan soms onverdraagbaar zijn voor het lichaam vanwege medicijngebruik, maar deze magnesiumbisglycinaatcapsules bevatten geen toevoegingen en worden via een andere route door het lichaam opgenomen. Dit aminozuurchelaat is een goed verdraagbare vorm van magnesium die helpt bij geestelijke spanning, vermindering van vermoeidheid en futloosheid, en een positieve invloed heeft op het zenuwstelsel. Er zijn verschillende soorten magnesium en deze capsules zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), waardoor ze bijdragen aan een meer circulaire economie zonder de productie van nieuw plastic.

Het gebruik van Orthica Magnesium Bisglycinaat-120 (60 stuks) Capsules kan talloze voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn. Magnesium is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan tal van functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van de spieren en het zenuwstelsel. Dit supplement is vooral handig voor mensen die een verhoogde behoefte hebben aan magnesium, zoals sporters of mensen met een actieve levensstijl. Daarnaast is de duurzame verpakking een groot voordeel, omdat het bijdraagt aan het verminderen van afval en het creëren van een meer circulaire economie.

AOV 533 Zink mix

AOV 533 Zink mix

AOV 533 Zink Mix Vegacaps is een voedingssupplement dat bestaat uit een combinatie van zink picolinaat en zink citraat. Zink is een spoorelement dat in kleine hoeveelheden voorkomt in veel verschillende voedingsmiddelen. Het lichaam heeft slechts een kleine hoeveelheid zink nodig, maar dit element is onmisbaar voor tal van lichaamsfuncties. Zo ondersteunt zink het immuunsysteem en zorgt het voor een goede weerstand. Het draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels en speelt een rol bij het behoud van gezonde ogen. Daarnaast is zink goed voor het geheugen, leervermogen en de concentratie en helpt het bij het behoud van gezonde huid, haar en nagels.

Het supplement AOV 533 Zink Mix Vegacaps wordt geleverd in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, waardoor het milieu minder belast wordt. Bovendien zijn de vegacaps vrij van hulp- en vulstoffen, waardoor ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Door het gebruik van dit voedingssupplement kunnen mensen gemakkelijk aan hun dagelijkse behoefte aan zink voldoen en bijdragen aan hun algehele gezondheid en welzijn.

 • Gratis verzending boven de €35.-
 • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis tips bij inschrijving

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn essentiële stoffen die ons lichaam nodig heeft om zich te ontwikkelen en normaal te functioneren. Een aantal mineralen is zelfs essentieel voor de gezondheid: calcium, fosfor, kalium, natrium, chloride, magnesium, ijzer, zink, jodium, zwavel, kobalt, koper, fluoride, mangaan en selenium. Mensen moeten ernaar streven aan hun nutriënten behoeften te voldoen door middel van een gezond voedingspatroon dat nutriëntenrijke vormen van voedsel bevat. Een mineralensupplement is dus enkel ter aanvulling, nooit als vervanging voor mineralen uit voeding.

Waar zitten mineralen in?

Mineralen zitten zowel in dierlijk als plantaardig voedsel, bijvoorbeeld in noten, vis, orgaanvlees, zaden, peulvruchten, volle granen, zuivelproducten en groenten.

 • Calcium zit in: yoghurt, kaas, melk, zalm, bladgroenten
 • Chloride zit in: zout
 • Magnesium zit in: Spinazie, broccoli en peulvruchten
 • Kalium zit in: vlees, melk, fruit, groenten en granen
 • Natrium zit in: zout, sojasaus en groenten
 • Chroom zit in: vlees, gevogelte, vis, note en kaas
 • Koper zit in: schaaldieren, noten, zaden en bonen
 • Fluoride zit in: vis en thee
 • Jodium zit in: gejodeerd zout en zeevruchten
 • IJzer zit in: rood vlees, gevogelte, eieren en fruit
 • Mangaan zit in: noten, peulvruchten, volle granen en thee
 • Selenium zit in: Orgaanvlees, zeevruchten, walnote
 • Zink zit in: vlees, schelpdieren, peulvruchten, volle granen

Goed bezig met Mineralen supplement.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Mineralen supplement kopen

Wat is de functie van mineralen?

Mineralen op zichzelf zijn inactieve chemische elementen, zoals het ijzer in een pan of calcium in een rots. Maar in het lichaam heeft calcium de functie om botten en tanden te maken en ijzer om de hemoglobine in de rode bloedcellen te maken. Het lichaam gebruikt dit ijzer om zuurstof naar de cellen te vervoeren. Extra mineralen helpen bij veel andere lichaamsprocessen:

 • Mineralen worden deel van de weefselstructuur, zoals in botten en tanden.
 • Mineralen helpt om de pH van het lichaam neutraal te houden.
 • Mineralen helpen bij het reguleren van lichaamsprocessen, zoals in enzymsystemen.
 • Mineralen functioneren bij de overdracht van zenuwimpulsen en het samentrekken van spieren.
 • Mineralen helpen energie vrij te maken uit voedsel.

mineralen kopen

Waarom een mineralen supplement kopen?

Mineralen zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam om gezond te blijven. Je lichaam gebruikt mineralen voor veel verschillende taken, waaronder het goed laten werken van je botten, spieren, hart en hersenen. Mineralen zijn ook belangrijk voor het maken van enzymen en hormonen.
Als je een mineralensupplement kopen wilt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goede multivitamine waar alle belangrijke mineralen al inzitten.

Maar je kunt natuurlijk ook een specifiek mineraal supplement kopen. Vrouwen verliezen bijvoorbeeld veel ijzer als ze menstruatiebloed afgeven, en hun lichaam kan een tekort aan ijzer krijgen. Een laag ijzer gehalte kan leiden tot ijzergebreks-anemie. Bij deze aandoening zijn er te weinig rode bloedcellen, en zijn de rode bloedcellen te klein. Dat maakt het moeilijker voor het bloed om zuurstof naar de organen te vervoeren.