Keuzehulp

Aanbieding

Mineralen

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen en onmisbaar om je lichaam in goede gezondheid te houden. Dat mineralen zo belangrijk zijn is een belangrijke reden waarom veel mensen mineralen kopen als supplement.

Filter

16 artikelen gevonden

16 artikelen gevonden

Bestseller!
Silidyn Ortho silicium druppels

Silidyn Ortho silicium druppels

Nu -15%
Vitakruid Magnesium 200 complex

Vitakruid Magnesium 200 complex

Vitakruid Silsolutions

Vitakruid Silsolutions

Nu -15%
Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Vitakruid Magnesium 150 Bisglycinaat

Nu -15%
Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

AOV 537 Zink citraat 25mg

AOV 537 Zink citraat 25mg

Vitakruid 5HTP 100 mg

Vitakruid 5HTP 100 mg

Orthica Magnesium 55

Orthica Magnesium 55

Vitakruid Zink methionine koper

Vitakruid Zink methionine koper

AOV 533 Zink mix

AOV 533 Zink mix

  • Gratis verzending boven de €20.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Waar komen mineralen vandaan?

Mineralen zijn voedingsstoffen die uit de dode natuur komen. Planten moeten deze stoffen opnemen uit de aarde en dieren moeten deze stoffen opnemen uit hun voeding en water. Dit in tegenstelling tot vitaminen, die uit de levende natuur komen en door bepaalde dieren en planten zelf aangemaakt kunnen worden.

Welke mineralen zijn belangrijk?

Ieder mineraal heeft zijn eigen belangrijke rol en geeft zijn specifieke gezondheidsvoordelen. De hieronder genoemde mineralen zijn het meest belangrijk voor je lichaam.

Wat doet magnesium?

Magnesium is het mineraal dat de meeste Nederlanders zullen kennen. Het magnesium mineraal helpt je lichaam bij meerdere functies, zoals het behouden van sterke spieren en het goed laten functioneren van het zenuwstelsel. Magnesium vindt je bijvoorbeeld in voeding terug in volkorenbrood en pinda’s.

Wat doet calcium?

Calcium wordt in de volksmond ook wel kalk genoemd en net als bij de andere mineralen neem je calcium via voeding in je lichaam op. De meest bekende bronnen van calcium zijn zuivel producten als kaas en melk. Calcium helpt kinderen en volwassenen bij het sterk houden van de tanden en een normale werking van je zenuwstelsel.

Kalium

Kalium komt in veel dagelijkse voedingsmiddelen voor, zoals brood en zuivelproducten. Bananen worden ook vaak genoemd als een bron van kalium. Kalium staat bekend om haar gunstige effect op de bloeddruk; het houdt de normale bloeddruk in stand.

Natrium

Natrium is net als kalium in bijna alle voedingsmiddelen in kleine hoeveelheden terug te vinden. Keukenzout is de bekendste bron van natrium.

Fosfor mineraal

Het fosfor mineraal wordt ook vaak fosfaat genoemd. Fosfaten zijn verbindingen met fosfor. Fosfor heeft meerdere belangrijke functies in ons lichaam. Zo helpt fosfor onder andere het energieniveau in je lichaam en draagt het bij aan het behoud van sterke tanden en botten. Fosfor zit in vele voedingsmiddelen, denk aan brood en melk.

Chloor mineraal

Het chloor mineraal kennen we van de uitstekende desinfecterende werking in het zwembadwater. Maar als mineraal heeft chloor ook een belangrijke functie in je lichaam. Het ondersteunt bijvoorbeeld een normale functie van de maag. Chloor wordt ook wel chloride genoemd en net als natrium krijgen we chloor merendeels binnen via zout.

Lees meer Lees minder

Waarom mineralen kopen?

Mineralen zijn belangrijk voor een optimale gezondheid en groei van je lichaam. Ook geven mineralen energie, waardoor veel Nederlanders mineralen kopen als voedingssupplement. Ook zorgen mineralen ervoor dat andere voedingsstoffen, zoals vitamine C, beter door je lichaam kunnen worden opgenomen.

Wat zijn spoorelementen?

Spoorelementen zijn mineralen waarvan je lichaam heel weinig nodig heeft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen wordt vaak uitgedrukt in grammen en bij spoorelementen gaat het zelfs om micro of milligrammen. In totaal zijn er 9 spoorelementen waaronder ijzer, koper, chroom en zink. Daarnaast hebben jodium, mangaan, molybdeen en selenium hun eigen belangrijke functie in je lichaam.

Lees meer Lees minder
1 artikel toegevoegd aan jouw bestelling. Bekijk