Droomsap Kruidvat

kruidvat droomsap

Het is 2 uur ‘s nachts en je kunt niet slapen. Er spookt opeens door je hoofd: morgen ga ik een droomsap bij Kruidvat kopen. De volgende ochtend ren je naar de lokale drogist, maar waar je ook kijkt er is geen droomsap te vinden. Wacht!

Het is helaas een feit dat droomsap kruidvat niet als één woord kan worden uitgesproken. Droomsap ligt niet in de Kruidvat, en je hoeft ook niet naar de Etos of Trekpleister te rennen: droomsap is simpelweg overal verboden in Nederland.

Maar wij hebben ‘m!

Waarom geen droomsap bij Kruidvat?

Het is onmogelijk om droomsap bij de Kruidvat te vinden omdat dit sapje doxylamine bevat, en dat is verboden in Nederland wat vanwege vervelende bijwerkingen. Velen zijn zich er ook niet van bewust dat het slaapmiddel alcohol bevat, maar bij de slijter ligt het (behalve een slaapmutsje) ook niet ;-).

Het best geteste droomsap alternatief

Daily co heeft het best geteste droomsap alternatief. Dit uitstekende Nederlandse slaapmiddel werkt niet verslavend, maar wel effectief voor een goede ontspannende nachtrust. Echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een legaal en goed droomsapje.

Wat vind je wel bij Kruidvat?

In de schappen van de Kruidvat vind dus geen droom sap maar wel een duizelingwekkend aantal producten die een goede nachtrust beloven. Ze vallen uiteen in twee categorieën: medicijnen zonder recept en voedingssupplementen. We nemen ze hieronder met je door, vanuitgaande dat je nog steeds een droomsap wilt.

Lees ook: Verkoopt Kruidvat ashwagandha?

Slaapmiddelen zonder recept

Sommige slaapmiddelen die bijvoorbeeld zonder recept verkrijgbaar zijn, gebruiken antihistaminica als belangrijkste werkzame stof. Deze medicijnen werken door bepaalde chemische stoffen in de hersenen te blokkeren, wat een kalmerend effect kan hebben. Ze zijn over het algemeen veilig, maar er kleven enkele risico’s aan.

Je hebt de neiging om relatief snel tolerant te worden voor het effect, zodat ze niet meer werken. En we hebben niet veel lange termijn gegevens over wat er gebeurt als je ze langdurig gebruikt. En het is mogelijk dat antihistaminica bijwerkingen veroorzaken bij oudere volwassenen, zoals verwardheid en vallen.

Sommige slaapmiddelen gebruiken antihistaminica.

Andere droomsap alternatieven

Er zijn ook in de Kruitvat vele droomsap alternatieven verkrijgbaar waarvan wordt gezegd dat ze je lekker laten dromen. De meest populaire droomsapjes bevatten:

  • Valeriaanwortel. De wortel van deze hoge, bloeiende plant zou mensen helpen in slaap te vallen en angst en stress te verminderen. Het wordt al sinds het oude Rome gebruikt als geneeskrachtig kruid.
  • Kamille. Het gebruik van deze bloem, die eruitziet als een madeliefje, gaat ook duizenden jaren terug. Het wordt zowel in pillen als in thee gebruikt (veel mensen drinken een kopje kamillethee voor het slapen gaan). Het wordt als mild en veilig beschouwd om je te helpen slaperig te worden. Maar sommige mensen reageren allergisch op kamille (vooral mensen die allergisch zijn voor ambrosia).
  • Melatonine. Dit supplement komt uit een laboratorium, niet van een plant. Het is een synthetische versie van het menselijke hormoon dat je slaap-waakcyclus helpt reguleren. Maar het is geen slaapmedicijn is. Het maakt mensen een beetje slaperig, maar het heeft een veel groter effect op het verschuiven van de timing van de slaapfase.

Sommige experts adviseren om twee tot drie uur voor het slapengaan één tot drie mg melatonine in te nemen als je probeert je slaapcyclus beter af te stemmen vanwege een jetlag of een baan met nachtdiensten. Men zegt dat je melatonine veilig op de lange termijn kunt nemen.

Waarschuwing

Ook al worden supplementen zoals droomsap veel gebruikt om mensen te helpen slapen, we weten eigenlijk niet 100% zeker of ze werken. Er zijn eigenlijk geen gegevens over kruidensupplementen die effectiviteit aantonen, behalve een klein gunstig effect van valeriaanwortel.

Veel supplementen kunnen kleine bijwerkingen hebben, zoals hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. Of ze kunnen het effect versterken van alcohol of andere medicijnen die je gebruikt, zoals andere slaapmedicijnen.

dromen van droomsap

Wat je moet doen met slapeloosheid?

Als je een vrij verkrijgbaar slaapmiddel of voedingssupplement wilt nemen, overleg dan met je arts of apotheker om er zeker van te zijn dat het geen wisselwerking heeft met andere medicijnen die je gebruikt.

Als je meer dan af en toe een nacht slapeloos bent, is het misschien tijd om beter uit te zoeken wat de oorzaak is. De meeste slaapproblemen kunnen namelijk zonder medicatie worden verholpen. Slaapproblemen worden vaak door veel dingen veroorzaakt, niet door één ding dat met een pil kan worden verholpen.

DroomSap van Daily co

Daily co’s DroomSap is het 100% veilige droom sap die je moet hebben. Dit middel is namelijk niet verslavend, maar is wél effectief voor een goede ontspannende nachtrust. Slaap lekker!

droomsap kruidvat

Disclaimer: snurken of slaapwandelen

Bij chronische insomnia, slaaptekort en vermoeidheid kan een apotheek doxylamine of valeriaan adviseren in plaats van een droomsap bij kruidvat. Voor slaapapneu, slaapverlamming of chronisch vermoeidheidssyndroom, raadpleeg een psycholoog. Let op: slikken kan verslavend zijn. Informeer ook naar een goed matras bij problemen zoals snurken of slaapwandelen. Ziek zijn is uitputtend ook al zoek je zolang naar een Kruidvat droomsap.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

  • Droomsap kruidvat

Helaas, helaas. Droomsap is verboden in Nederland. Maar wacht! Je bent niet gedoemd om elke nacht te woelen en te draaien. Overweeg deze simpele maar handige tips voor een betere slaap, van het instellen van een slaapschema tot het opnemen van lichaamsbeweging in je dagelijkse routine.

Want veel factoren kunnen een goede nachtrust in de weg staan: van werkstress en gezinsverantwoordelijkheden tot ziekte. Het is geen wonder dat kwaliteitsslaap soms ongrijpbaar is. Je hebt misschien geen controle over de factoren die je slaap verstoren. Maar je kunt wel gewoontes aannemen die een betere slaap bevorderen. Begin met deze eenvoudige tips.

1. Houd je aan een slaapschema

Trek niet meer dan acht uur uit voor je slaap. De aanbevolen hoeveelheid slaap voor een gezonde volwassene is ten minste zeven uur. De meeste mensen hebben niet meer dan acht uur in bed nodig om goed uitgerust te zijn.

Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta elke dag op dezelfde tijd op, ook in het weekend. Consequent zijn versterkt de slaap-waakcyclus van je lichaam.

Als je niet in slaap valt binnen ongeveer 20 minuten nadat je naar bed bent gegaan, verlaat dan je slaapkamer en doe iets ontspannends. Lees of luister naar rustgevende muziek. Ga terug naar bed als je moe bent. Herhaal dit als het nodig is, maar blijf je slaapschema en je wektijd aanhouden.

2. Let op wat je eet en drinkt

Ga niet met honger of volgepropt naar bed. Vermijd vooral zware of grote maaltijden binnen een paar uur voor het slapengaan. Ongemak kan je wakker houden. Nicotine, cafeïne en alcohol verdienen ook voorzichtigheid. Het duurt uren voordat de stimulerende effecten van nicotine en cafeïne uitgewerkt zijn en ze kunnen de slaap verstoren. En hoewel alcohol je in eerste instantie slaperig doet voelen, kan het later in de nacht de slaap verstoren.

3. Creëer een rustgevende omgeving

Houd je kamer koel, donker en stil. Blootstelling aan licht ‘s avonds kan het moeilijker maken om in slaap te vallen. Vermijd langdurig gebruik van lichtgevende schermen vlak voor het slapengaan. Overweeg om verduisterende gordijnen, oordopjes, een ventilator of andere apparaten te gebruiken om een omgeving te creëren die bij je past. Rustgevende activiteiten doen voor het slapengaan, zoals een bad nemen of ontspanningstechnieken gebruiken, kan een betere slaap bevorderen.

4. Beperk dutjes overdag

Lange dutjes overdag kunnen de nachtrust verstoren. Beperk dutjes tot niet meer dan een uur en vermijd dutjes laat op de dag. Als je echter ‘s nachts werkt, kan het nodig zijn om laat op de dag voor je werk een dutje te doen om je slaapachterstand in te halen.

5. Neem lichaamsbeweging op in je dagelijkse routine

Regelmatige lichamelijke activiteit kan een betere slaap bevorderen. Voorkom echter dat je te dicht bij bedtijd actief bent. Elke dag tijd buiten doorbrengen kan ook helpen.

6. Beheers je zorgen

Probeer je zorgen op te lossen voor het slapengaan. Schrijf op wat je bezighoudt en leg het opzij voor morgen. Stressmanagement kan helpen. Begin met de basis, zoals organiseren, prioriteiten stellen en taken delegeren. Meditatie kan ook angst verlichten.

Weet wanneer je naar de huisarts moet gaan

Bijna iedereen heeft wel eens een slapeloze nacht. Als je echter vaak slaapproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Het identificeren en behandelen van onderliggende oorzaken kan je helpen om de betere slaap te krijgen die je verdient.

Geschreven door

Dave Leusink

Dave Leusink (1981) is één van de auteurs op Vitamines.com. Hij schrijft graag over zijn favoriete onderwerpen zoals vitamines en supplementen. Hij is actief op Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Heb je een opmerking over dit artikel? Mail dan [email protected] of bel hem (tijdens kantooruren) op 020-2101997.